:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,316,226
Активни 156
Страници 3,828
За един ден 1,302,066
Писмо от „България” 1

Мъжка криза

Кризите имат пол. Сегашната криза е мъжка. Ако бяха живи, Шпенглер и Вайнингер щяха да са доволни. Техните книги ("Залезът на Запада" и "Пол и характер") бяха в домашните библиотеки на родителите ни в критичните години преди Втората световна война. Царство България още не беше обявило война на Великобритания и САЩ. Още нямаше гей-паради. Имаше паради, предвождани от старчета в четнически униформи. Живите още опълченци.

Криза се отприщва при натрупване на критична маса от грешки. Написана на китайски, думата криза съдържа знак за опасност и знак за шанс. Кризата ни дава шанс да поумнеем.

Преди двехилядната година Credit Suisse отпечатваше на цяла страница в "Икономист" портретите на бележити мъже. Те гледаха мъжествено в обектива и казваха, че да рискуваш е мъжество. Вкусът към риска ми е наследствен, пишеше под портрета на швейцареца Хенеси. Изкуство, което не рискува, е обречено, пишеше под снимката на лорд Атънбъро. Няма излишен риск; трябва да поемеш риска, за да разбереш, че той е бил излишен, гласеше надписът под лика на италианеца Анели.

Но къде е прагът на разумния риск? Жестоката поука е: Не рискувай с кредит или ипотека! Може да останеш на улицата.

Ако вие сте родени след 1962, знайте, че, вероятно, нямаше да се родите, ако президентът на САЩ Кенеди беше рискувал, както му препоръчвали. Хрушчов беше прост и щур. Казваше "Ние ще ви погребем". Зад гърба на съветниците си Кенеди се срещнал със Шлезинджър, който му казал: "Не преговаряй от страх, но не се страхувай да преговаряш." Сделката била уговорена по "червения телефон" между Белия дом и Кремъл. Съветският морски конвой с ракети за Куба реверсира, направи "кръгом" и пое обратен курс. После, тихомълком, САЩ изтеглиха ракетите си, базирани в Турция. В БТА, изтръпнали пред телексите, Петко, Даниела и аз въздъхнахме облекчени. Шефът Стрелков слезе в кабинета си и се върна с бутилка да се почерпим, че не започна ядрена война.

Силоваците са мъжкари: Ние не преговаряме със злото, ние го сломяваме (We don't negotiate with evil, we defeat it) - каза вицепрезидентът Дик Чейни. - It's in our national interest... Разрушаваме Ирак, после моите компании го възстановяват.

Рискувач!

"Foreign Policy" и "National Interest" предупредиха, че не се вижда краят на световната криза, която започна от САЩ. Дано! Дано кризата задълбае и се проточи, за да реверсира безумието: САЩ, най-големият длъжник на света с претенция за световен лидер на еднополюсен свят, налаган чрез войни и кризи.

И що е туй National Interest? А, сетих се. Това е френското Raison d'Etat, преведено на английски. За него пръв писал Макиавели, но първи го приложил кардинал Ришелио в Трийсетгодишната война. Кардиналът бил католик (естествено), но подкрепил протестантите, за да напакости на проекта за Свещена римска империя.

Бжежински не е талибан (естествено), но насъскваше муждахидините да напакостят на съветската империя. Откъм пакистанската страна на Хайберския проход, през който минали Дарий и Александър, Бжежински се провикна: "Аллах е с вас!" и повикът отекна през границата; не бях виждал толкова мощни усилватели и когато преводачът го преведе на пущу, езика, на който говорят 45 милиона пущуни в Афганистан и Пакистан, двете тълпи - оттатък и отсам границата - откликнаха "Аллах акбар!"

Войнствени мъже са пущуните, от малки стават снайперисти, не признават националната граница, заобикалят я, лазейки по скалния рид, понесли на гръб денкове със суровина за хероин. С достойнство вземат цигарите Capstan, които си купил за тях в Ланди Котъл, поднасят ти чаша чай и тънички топли питки ("нан"), подслоняват те. Не са чували за национален интерес, само за племенен. Мъже!

Меркантилизмът (да изнасяш повече, отколкото внасяш) също бил национален интерес. Ако си мислите, че в ЕС няма меркантилизъм, да знаете, че в една търговска верига в София онзи ден продаваха германски домати !!

На Виенския конгрес след Наполеоновите войни австриецът Метерних бил майстор-балансьорът на националните интереси на победителите. После - пак криза. Не хващайте вяра на балансьори!

От край време мъжете доминират в кредитното дело, финансите и политиката. И - като мъжкари - рискуват. Е, и няколко мъжкарани се изявиха. Най-забележителната беше лейди Тачър, която каза на ЕС: Искам си парите (I want my money back)! Жалко, че Меглена Кунева не бе мъжкарана, а женствено отстъпчива, когато договаряше присъединяването на България към ЕС.

Ти, читателю се подсмихваш, дето деля кризите на женски и мъжки. Но я прочети това:

От ноември 2008 насам над 80% от уволнените в САЩ са мъже (според U.S. Bureau of Labor Statistics). Разбра ли? От петима уволнени четирима са мъже. Същото е в Европа. 7 милиона уволнени мъже. Защото уволненията са в строителството и тежката индустрия, където работят предимно мъже, докато медицинските сестри и учителките по-трудно ще ги съкратиш. До края на 2009 към 28 милиона мъже по света ще останат без работа. Поради глобализацията (outsourcing) между 28 и 42 милиона работни места в САЩ ще бъдат закрити (Princeton economist Alan Blinder estimates). Още ли ти е смешно, като ти говоря за мъжка криза?

Ти избра мъжкаря, пожарникар и охранител Борисов. Е, той, може би, само се прави на мъжкар и на нищо значещото "десен". Ще видим.
241
19945
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
241
 Видими 
08 Юли 2009 00:55
Джимо, за есето, както в повечето случаи - А за Бойко Борисов, наистина още е рано, свръхочаквания и т.н., но знаеш ли, аз у него не виждам мъжкаря (мъжкаря - и едновременно с това-комплексаря - аз виждам у Доган), докато у Б.Б. виждам момчето, детето. Такъв човек ще те постави на място, но няма да те нападне пръв. Докато Доган ще те унищожи.
08 Юли 2009 01:05
Каква мешана салата е забъркал днес Джимо, евалла, пардон - браво ! ...


Та чак на картофено пюре е заприличала. Не, че зле я е спретнал, ама през толкова епохи да минеш, та да сигнеш до мъжеството на Бат Бойко, си е голямо потене в кухнята.

Това, че докато се кюскаха в Афганистан САЩ и СССР, се роди монстерът на чалмалийския тероризъм (вината е и на двете суперсили), едва ли е спорен въпрос. Затова е добре, че Обамата и тандема Путин-Медведев почнаха да се разбират и договарят. Има толкова ненормалници и проблеми, срещу които да се борят заедно, за да успевт. "По-мъжки !"‌ ( ). А без кризи май този сват едва ли може да мине. В разрешаване на противоречията е източникът на развитието.

Редактирано от - Mars Attack на 08/7/2009 г/ 01:06:51

08 Юли 2009 01:12
Вълчо,


Може би за ББ‌ върви (в добрия/шеговит смисъл на думата) опредлението "пич" ? Не грубо-просташкото поведение в стил Бай Ганьо, а небрежното, на този, дето отива и разтървава биещите се деца, макар в суматохата да го отнесе и той... Ще видим, трябва де му се даде време, но е истинате, че "по делата му ще го съдим".
08 Юли 2009 01:21
Начи тука кризата е обратна.
Щото уволнихме обратен.


08 Юли 2009 01:43
Обамата и тандема Путин-Медведев почнаха да се разбират и договарят.


господин МГИМОшник от Марс,
Поправката Джаксон-Веник няма да падне скоро. А и Путин нещо не цъфтеше от разбирателство та стигнаха само до меморандум.

Мъжка криза навсякъде

Редактирано от - softwind на 08/7/2009 г/ 01:46:05

08 Юли 2009 02:08
Марсе, така е. Моят глас не беше за него - загуби се в зелените - но определено очаквам добри неща, както очаквам и да не посегне на никого от тия, дето им викат "олигарси", което няма да е добро. А за постоянно споменаваната световна криза искам да кажа, че в момента тя пристъпва в България много тихо и на пръсти и почти не се усеща. Според мен ние усещаме върху гърбовете си другата, нашата си криза, дължаща се на идиотското управление на триглавата ламя, което управление беше насочено срещу народа ни. Затова беше тая шашваща изборна активност (60, 2%), която посече ламята. Много беше тъжно да слушаш в нощта след изборите какви глупости говореше Станишев. Когато се получи интерференцията между тия две кризи (между това, което е сътворила старата и това, което е донесла новата) ще се разбере що за управници имаме.
08 Юли 2009 02:33
"От край време мъжете доминират в кредитното дело, финансите и политиката. И - като мъжкари - рискуват. Е, и няколко мъжкарани се изявиха. Най-забележителната беше лейди Тачър, която каза на ЕС: Искам си парите (I want my money back)! Жалко, че Меглена Кунева не бе мъжкарана, а женствено отстъпчива, когато договаряше присъединяването на България към ЕС."

Аман от мъжкари и мъжкарани - то май разлика няма - за чужда сметка!

"Ти, читателю се подсмихваш...
Ти избра мъжкаря, пожарникар и охранител Борисов. Е, той, може би, само се прави на мъжкар и на нищо значещото "десен". Ще видим."

Отлично казано! Само че няма какво да видим. То си е ясно като бял ден. Някои (болшинството па ше рупа жабета). Верваите ми!
08 Юли 2009 02:39
Чудесна статия ( ьмм ...четиво ) г-н Иванов! А за ББ - да му дадем 100 дни, то на кои ли луд и случаен неграмотен не дадохме и повече...
08 Юли 2009 02:55
Димитри Иванов
08 Юли 2009 03:18

А за постоянно споменаваната световна криза искам да кажа, че в момента тя пристъпва в България много тихо и на пръсти и почти не се усеща.


Вълчо, ти май скоро не си говорил с някой взел заем. Уверявам те, че хората взели заеми съвсем осезаемо и на гръб (засега само собствен) усещат кризата. И всъщност тепърва ще има да я усещат, а може и ние (невзелите заеми), в един момент и с помощта на МВФ да поотнесем по-малко или повече от техния риск...


____________________________
Спортът е опиум за народите!
08 Юли 2009 04:48
ясно - САЩ са лоши! Но кой претендира да ги замести като световен лидер? Нима авторът наистина е убеден, че Китай, Индия, Бразилия или Русия имат силите и културата да са по-добър лидер (каквото и да значи това)? За Русия въпросът е риторичен - ясно, че натам го тегли сърцето. Дали наистина така лелеяният от автора многополюсен свят, по-малко глобален и повече регионален, където може би и Европа, и Русия, и Китай/Япония, и Индия, и Бразилия, и Австралия наравно със САЩ са центрове на региони ще бъде по-хуманен, с по-плитки кризи и по-умни безумия? И няма да бъде уравновесяван чрез войни и кризи? И ще спечели ли от такъв един свят малка България с премиер-мъжкар? И колко пъти са правени подобни злостни пророкувания и колко пъти досега са се сбъдвали?
08 Юли 2009 04:55
съмнителен, стига с тези лидери, требе баланс.
И си свери чосовнико, че живеем в динамични времена и всичко се мени бърже.
08 Юли 2009 05:03
Имаше тия дни една статия във "Файненшъл Таймс" за властта и тестостерона. Там се казваше, че мъжете на власт имали нужда от много секс. Цитира се също Хенри Кисинджър с изказването, че властта е върховният афродизиак. Бивш итаиански депутат споделил, че ако не получавал полово удовлетворение, Берлускони би управлявал зле. Нашият мутропожарникар всъщност би си допаднал идеално с него.
08 Юли 2009 05:06
Пълен крах на българската публицистика тия дни.
За избирането на мутрата Боко коментара ми се резюмира в: a bunch of idiots voted for an idiot.
08 Юли 2009 05:17
Отново блестящо !!!
Щом си пропуснал "тулумбаджия" и не се нахвърляш си мъжкар , не може да се отрече !!!
А каратиста е под лупа - българина е прост ама не е балама , вижда !!
А и каката е мъжкарана !!
А има и друго , който е бил някога на лов за диви прасета знае как квичат когато са ранени и обградени от ловните кучета - квичат мамка им и прасета !!!
08 Юли 2009 05:54
Кризата е винаги мъжка по дефиниция. Иначе каква криза е, ако не може да ти...А?
*
Това за критичната маса грешки не е вярно. Кризата е необходимост. И без да има грешки е неизбежна. Грешките могат само да я усложнят. Всичко в природата така се движи.Натрупват се вътрешни напрежения и в един момент се регулират. Земетресения, урагани, лавини, гръмотевици, всичко. Когато кризата се отлага прекалено много, боли повече. Както при зъбите. Когато безкрайно много се отлага е смъртоносна. Затуй при соца имаше само една криза.
Следователно, всякакви опити да се влияе пряко на кризата са вредни. Редно е да се помага на хората да я понесат по-леко - с намалявяне на данъци, социални помощи и т.н. Остатъка (бейлаути за фирми дето били много големи да паднат и т.н. Обамизми) е самоубийствен - отлагат за момент и всъщност засилват кризата.
08 Юли 2009 06:00
до Kotka:
"стига с тия лидери" изкрякал посредственият. "требе баланс" - на какво? на посредствеността и безличието ли?
08 Юли 2009 06:11
Посредствено , Димитри. Плъзгане по повърхността до момента в който се изразява неудоволствие от изборните резултати.
Можеше мъжки да си го кажеш без заобикалки .
08 Юли 2009 06:13
Смея да твърдя, чу мутрата дойде на власт не без активното съдействие на българската журналистика. Осем години пи ар и общо взето предизвестен премиерски пост поне от четири. По същия начин през 2001 беше ясно, че следващият министър-председател на България ще се казва Сергей Станишев.
08 Юли 2009 06:32
Мутрата доде на власт най-вече със безценното съдействие на Станишев, Царя и Доган. Ако сравним данните от изборите за ЕС и за парламент излиза, че около 800000 българи са решили в последния момент да гласуват наказателно. Отделно са тези, които смятат изборите за ЕС за несъществени. Горе-долу, за всеки глас дето Доган докара от Турция излязоха 9 души ядосани и с единствената цел да не му позволят това. За всеки извозен да гласува 2 пъти - още девет. Станишев до последно се държа за ръчичка с доган. Включително пиниза с "общи" мажоритарни кандидати - дето Доган не слага свой човек. Следователно нямаше как да се възползва от наказателния момент. Медиите имаха значение за нормалния отлив на гласове от БСП и НДСВ - не за изненадващата маса неочаквани избиратели. Вярно че хората се хванаха за първия който има някакви шансове. Но също е вярно, че можеше и да не го направят. Както много пъти. Почти щяха да не го направят. Някаква магия стана.

08 Юли 2009 06:37
Sta
След тригъзата коалиция и Крокодила Гена да беше дошъл на власт все щеше да е подобрение на ситуацията.
Пък ние сега си имаме цел БоБо.
Човекът е служил под пагон и има две семейства зад гърба си . Спецът по войнишка кинкалерия не може да му стъпи на малкио пръст .

Редактирано от - VOCI на 08/7/2009 г/ 06:47:24

08 Юли 2009 06:53
Каква е връзката между това, че в момента голям брой упражняващи "мъжки" професии са без работа или пък имат затруднения и това, че българина избра" мъжкар" за началник.Предупреждение за току избраният мъжкар-лидер.Аха, скоро и ти ще останеш без работа...Елементарно бачо Димитри, пък и не ти отива.А цялата плява преди последните две изречения всеки може да си я прочете в която и да е библиотека.Което не е заслуга на който и да е публицист...Май напоследък ти идва множко това седмично писане
08 Юли 2009 06:55
Мда...Дано кризата продължи още малко, та простият и щур Бойко да се вразуми. Иначе той далеч не е първият политик вживял се в ролята на Марлон Брандо - да си спомним Саддам. От трета страна - и бате Арни май само се правеше на терминатор, но се справя добре на поста си.
Както винаги сте прав, уважаеми Димитри. Изборът беше рискован. А всъщност май търсехме сигурност вместо риск.
08 Юли 2009 06:58
a bunch of idiots voted for an idiot

Сякаш, чичо, допускаш че е имало и не идиот като възможност. Някой нормален политик, който да е бил алтернатива на предоставените на избирателя от ДС множество посредствени кандидати.
А дали са идиоти избирателите? Не съм съгласен. Имайки предвид, че тези същи избиратели дадоха поле за изява на всички възможни през годините и се опариха, каква им беше алтернативата? Дали ще бъдем отново опарени? Сто процента, но това не е вина на измирателя, ами на контигента на ДС. Това ни се дава- с това работим. Слаби са ни кадрите.
08 Юли 2009 07:00
VOCI: "Човекът е служил под пагон и има две семейства зад гърба си "

Да, ама е зодия Близнаци.Бойко ще иска да направи нещо, но Борисов ще казва ще направя по-късно.И още нещо-когато горната глава се втвърди, занаити-долната-/мъжествеността де/ омеква.
08 Юли 2009 07:01
Какво било станало? Sta, ти казваш "магия", аз казвам "Кочан".
08 Юли 2009 07:07
Както винаги накъсано и водещо до размисли. Всяко изречение предполага написване на нова статия. Имаше една поговорка - по дрехите посрещат, по ума изпращат! Сега същата може да се модифицира на - по мъжеството те посрещат, по ума и резулатите изпращат! Прав си Джимо.
08 Юли 2009 07:09
Кризата е необходимост.

И това, Ста, някъде го прочете, или някой умник ти го каза? Така наречените кризи са отнесени понятия. Това което е криза за американците би било рай земен за сомалийците и национална катастрофа за норвежците. За американците си е плода на некадърно управление от 8 години съчетано с идиотски натрупвания от Рейгън насам. Обама нито е измислил политката на държавно спонсориране на национално важни сектори или дружества, нито ги приложи пръв в настоящата "криза". Доколкото си спомням беше Гошо тъпото и неговия стопански екип. Не че трябва да си напъваш мозъка да помниш неща от преди 6 месеца, но помага да не говориш тъпотии.
08 Юли 2009 07:12
Слаби са ни кадрите.
Така е Вокиле.Когато Б.Б. каза , че такъв е човешкия
матреал, това важи и 100% за самия него .
08 Юли 2009 07:15
Дава възможност за мислене.
От
Още нямаше гей-паради. Имаше паради, предвождани от старчета в четнически униформи. Живите още опълченци.
/О, времена! О, нрави!?
до
финала. Който ще предивика ярост в суфражетките и феминистките.
И пътем успява да подскаже някои сравнения на ББ - с Чейни, с Макиавели /контрастно/.
08 Юли 2009 07:46
softwind - макар и да не съм МГИМО-шник се налага да ти напомня, че Путин може да е всякакъв, но не и идиот за да повярва, че потенциланите добри намерения на Обама няма да се извъртят в поредната "империя на злото" при неговия наследник.

Чичо Фичо - едва ли някога мненията ни са съвпадали повече. Виж за алтернативите със сигурност сме пак на двата полюса. Не знам кой е твоят син герой, но за мен в България лидер не е явил и май скоро няма и да има. [/b]
08 Юли 2009 07:53
Интересна аналогия, но си мисля, че истинската опасност на нашенският случай идва преди всичко от наличното съотношение на типовете "характери" вместени по необходимост в досегашните структури и гарантиращи контрола.
08 Юли 2009 07:53
Глупости на търкалета...
Както обикновено...
08 Юли 2009 07:56
При толкова любители на конспиративните теории се питам защо никой още не си е задал въпроса кой сложи мъжкаря потенциален-ентелегентин начело?
****
ДС, имотен дедо с чипа, некой друг с мангизи, ръката на Москва, Вашингтон, целото избирател-талюбанин или всички заедно!?
08 Юли 2009 08:00
Medovina - относно първият ти постинг: "Не бъркай е*ането, като ефективно средство в борбата със стреса с тъй-желания, но нереален излишък на тестостерон при гепилите кокала!"
08 Юли 2009 08:06
най-доброто, което можеше на българете да се случи, стана факт.достатъчно е това, че биха шута на доган.не защото е турчин, а защото беше едно невероятно средновековно просто изчадие, което безнаказано се гавреше с европейските ценности.(няма друг случай, само него да вземем, на народен представител, който демонстративно да не посещава народно събрание по света; и това е престъпление, което няма човешко измерение).ако сега новите управници отрежат шизофренното безумие да ни гостуват хора от анадола и да ни решават съдбинните, ще е също една стъпка повече към центъра на европа.не може да бъдеш народ и в собственият ти дом да те наричат гяурин и хасановци да щъкат из форумите, да ги осират и ние да им се лигавим на простотиите.наистина този път идиотите, на които от едно съседно място им бъркаха отзад, без да искат направиха нещо, за което още не си дават сметка какво е то.авторът на тази статия-също.само това да е, вече не е малко.за бай ви хасан и за всички форумци, които му се ловиха на въдицата и му уйдисваха на простия акълмоето
08 Юли 2009 08:13
българският избирател си избра домашен любимец с недоказани качества и вкус към диктатурата
08 Юли 2009 08:21
Ако вие сте родени след 1962, знайте, че, вероятно, нямаше да се родите, ако президентът на САЩ Кенеди беше рискувал, както му препоръчвали. Хрушчов беше прост и щур. Казваше "Ние ще ви погребем".

Аз си спомням Караибската криза. Наистена светът беше на ръба на ядрена война. Голям страх цареше. Нещо подобно беше и Суецката криза. Тогава нашата армия беше на границата и тези, които са били войници са ми разправяли, че вече са ги поидготвяли за война - казвали са им, че някои може и да не се завърнат. Добре, че САЩ не подкрепиха Англия и Франция - с това им нанесоха последния удар, за да командват само те.
за да напакости на проекта за Свещена римска империя.

Свещенната римска империя (на Германската нация) не е проект по времето на Решильо. Тя съществува поне от 1000-та година, от времето на Отон Велики, като наименование, а нейните зачатъци са още от времето на Карл Велики (Шарльоман). Това е структура създадена за да потдържа католическата църква, въпреки, че често межди императори и папи е имало силни противоречия.
Бжежински не е талибан (естествено), но насъскваше муждахидините да напакостят на съветската империя. Откъм пакистанската страна на Хайберския проход, през който минали Дарий и Александър, Бжежински се провикна: "Аллах е с вас!"

Американците съвсем нямаха работа в Афганистан. Превратите там си бяха афганистанска работа - на Дауд, Тараки и накрая на Амин. Амин беше този, който повика руските войски, които го свалиха. Съветския съюз беше заинтерисован от светски Афганистан, защото той граничеше с неговите мюсюлмански републики. Американците отидоха там и създадоха мужахадините, които след това станаха талибани, които създадоха "Ал Каида". С това създадоха хаоса, който и до сега не могат да оправят.
08 Юли 2009 08:22
О , йеее . Тия предишните пък беха с доказани качества и посрещаха с цветя и кифлички протестиращите пред Парламента.
08 Юли 2009 08:27
Drug, четох наскоро в друг форум, че мутропожарникарят е бил представен за гавазин на Царя лично от Бригадир Аспарухов. Не зная доколко е истина, но не ми звучи и като кой знае каква конспиративна теория. Надявам се това да отговаря на въпроса ти.
08 Юли 2009 08:31
Е, той, може би, само се прави на мъжкар и на нищо значещото "десен". Ще видим.

Право в десетката.
08 Юли 2009 08:43
Какво значение има кой на кого и кого е представен?Не може ли да престанем да се ровим из мръсното бельо?
Оставете го Борисов малко време, да видим какво ще направи.Българина не може да приеме, когато някой до него или около него се издигне по-високо.За него това е неприемливо, защото-аз го помня него, хвърляше хляб на трамваите да не го хапят и прескачаше релсите да не го хване тока...
Истината е, че хората са различни, различно кадърни, с различен късмет.И факта, че Борисов успя дотук, се дължи най-вече на неговите лични качества.
Народът му даде доверието си, сега остава да почакаме малко и да помълчим малко!
08 Юли 2009 09:43
Ооо, не, хер Васко.
Сега неудовлетворението на Димитри от победата на Бойко ще зареди с нова сила лайномета.
Днес даже и нехаресващите Димитри ще си вземат бележка какъв съюзник имат.
08 Юли 2009 09:45
За избирането на мутрата Боко коментара ми се резюмира в: a bunch of idiots voted for an idiot.

Коментара ти не само се резюмира, ами и се мултиплицира. От 5-ти юли насам само тая сентенция ръсиш из форума. Тури си я като подпис, да не се трошиш пръстчетата по клавиатурата. ОК, разбрахме те - народеца ни е сбирщина от безсловесни кадавъри-идиоти втренчени в мускула на избрания от тях архиидиот. И тези идиоти не можаха да оценят аристократично изтънчения, по социалистически образован и по дизайнерски чаровен Станишев.
Нищо необичайно, те идиотите така правят - гласуват както им дойде, а не както им каже патрона. Като стана лаф за патрони - тия които гласуваха по команда от местния феодал, ходжа, бизнесмен - какви са? Мислещи люде, направили информиран избор? А тия от клуб "Железничар" - Перник, които гласуваха за дискретния чар на столетницата, какви са? Народни интелектуалци?
Пък като си говорим за идиоти, дедо Вазов в „Под игото” е описал грубата шаячна правда: когато изтрепят патриотите единствените които протестират са идиотите. Умните тогава са си клатят фесовете и пеят „Ой-лелям-селям” на който трябва. Някои от тях ги удостояват - къде с ръкостискане, къде с епитропство къде със сопол-орден. Ако бяха един-двама идиотите лесно могат да бъдат пообесени малко. Ама днес идиотите са милион. И това е чудесно, колкото и да квикат мислещите интелектуалци, интелектуалстващите мислители и обикновените дизайнери. Най-малкото така интелектуалците могат да се посветят на любимото си занимание - размисли на тема „Интелектулецът Х и трагедията на новобългарският либерален модел”.
08 Юли 2009 09:47
На лов за вълци се ходи с вълкодави. Откакто държавата тръгнаха да я управляват адвокати, артисти, икономисти, партийни хуманоиди, не намери никой сили да осъди болшевизацията - тръгна надолу.
08 Юли 2009 09:51
А има и друго , който е бил някога на лов за диви прасета знае как квичат когато са ранени и обградени от ловните кучета - квичат мамка им и прасета !!!

Квичат, Ангеле, квичат и още как! НЕкси се чуват откъм Манхатъня, други от по-близо... (бул. България)
08 Юли 2009 10:06
За американците си е плода на некадърно управление от 8 години съчетано с идиотски натрупвания от Рейгън насам.

Чини ми се, че тази криза ще да е много дълга. А тя беше постепенно залагана, като се почне от Брентан Уудс, през отмяната на златния стандарт през 1971г., през монетаризма на Фрийдман, осъществен от Татчър и Рейгън и се стигне до политиката на Буш с неговата война в Ирак (сега американците черпят безконтролно там нефт и си допълват запасите от там) и глобализма. Всичко това си е една постоянна линия, която цели да се сложи ръка на световните природни ресурси, да се експлоатират по-бедните от по-богатите. А ние сме от страната на бедните. Такива ни искаше Запада и такива станахаме, с помощта на нашите политици отляво (Луканов и неговата кохорта) и дясно (браво Ваньо браво Костов). Сега са останали още някои други апетитни парчета с национално значение, като енергетиката и тютюневата промишленост. И наш Бойко заедно с браво Ваньо браво Костов (оня нали знаете какъв майстор е на приватизациите - де що е приватизирал се е скапало) ще ги бастардисат и тях. Частните монополи ще запознат да извиват ръцете на народонаселението за по-високи цени, а от правителството ще рИват, че има криза и ще замразят заплати и пенсии - и ние ще си останем бедни. А инвестиции пак няма да идват, защото целият свят е в криза, а в криза не се инвестира. А що се отнася до краденето Бойко ще запее песента - "Ние ги хващаме, а те ги пускат". Радвай се народе. "Ще му изгоря плевника, ако ще да ми изгори къщата".
08 Юли 2009 10:07
Маузер,
много точно казано!
Чиче, може и да не слагаш цялото...
"idiot" ще ни стига за да те разпознаем
08 Юли 2009 10:17
дааа, вече са нарочени и новите виновници за предстоящите неуспехи на пожарникарчето-мутра. това естествено на първо място ще е прокуратурата, на второ предните управници, на трето - лошия матриал. само никой от тези 1700 000 да не почне да се оплаква още на 6-ия месец.
08 Юли 2009 10:25
Отличен !!! Шест + !!!
Нямам коментар.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД