:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 364
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Шефката на "Агростатистика" взела 30 000 лв. хонорари за 6 месеца

Снимка:ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ
Мирослав Найденов
Шефката на дирекция "Агростатистика" в земеделското министерство Севгинар Мустафа е чиновникът, който само за половин година си е докарал допълнително над заплатата 30 000 лв. хонорари от участия в съвети и работни групи. Излиза, че всеки месец към заплата си от 1796.92 лв. тя е добавяла и по 5000 лв. само за това, че участва в заседания. Данните бяха изнесени пред "Сега" от кабинета на аграрния министър Мирослав Найденов.

Мустафа работи в министерството от 5 години. Освен че ръководи подопечната й дирекция, тя участва и в мониторинговия комитет по Програмата за развитие на селските райони, която се очаква да разпредели над 3 млрд. евро субсидии през следващите няколко години.

Двама от съветниците на ексминистър Валери Цветанов също са заработили високи хонорари от участия в научния съвет и в различни работни групи. Това са академик Атанас Атанасов и ст.н.с. Мартин Банов. Хонорарите на Атанасов за полугодието са 8260 лв., а не са му платени още 6000 лв. за юни. Мартин Банов е взел 4000 лв. за 6 месеца и не са му изплатени също 6000 лв. От агроведомството не можаха да уточнят дали съветниците не са взимали и допълнително заплата по щат.

Както "Сега" вече писа щедри хонорари са взимали и браншовици, които участват в агробизнес съвета. Той се оглавява от шефа на продуктовия борд за яйца и птици Иван Ангелов, а заместниците му са бизнесмените Кирил Вътев, собственик на "Тандем", и Красимир Аврамов. През миналата седмица от агроведомството съобщиха, че председателите на Научния съвет и Агробизнес съвета са взимали по 2500 лв. на заседание, а членовете им - по 1500 лв, когато е трябвало да изпълняват по-сложни задачи от сорта на писане на стратегии. Общо за първите 6 месеца на годината са изплатени 550 000 лв. за такива хонорари. Найденов спря изплащането на още 250 000 лв., когато се натъкна на рекордните възнаграждения.
14
5276
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
14
 Видими 
31 Август 2009 01:41
Ми права си е наща Севгинар да гепи тез трийсе хилки...Да се занимаваш със стъкмистика, хеле па АГРО такава, не е майтап раб`та.
31 Август 2009 01:48
Хехе, а некои разправят, че учените в бг-то взимали само по 600 лева на месец.
31 Август 2009 07:24
simo, в БГ всички казват само за заплатите си, за доходите си премълчават


Редактирано от - Slava на 31/8/2009 г/ 07:31:25

31 Август 2009 08:27
Заради такива мустафи , мизерува народеца наш.Шут в ъгъла , малко да отслабнат!
31 Август 2009 09:52
Отврат! Нямаме земеделие, няма производство, всичко се внася от Турция, Македония, Гърция... а имаме велики селскостопански "корифеи", които получават баснословни хонорари за писане на "стратегии"! За такива престъпления в нормалните страни престъпниците, позволили това ограбване на държавата, търкат наровете в затвора с години.
31 Август 2009 10:05
Какви 30 000 лв, че и за половин година.
Тези пари, някои ръководители във финансовото ведомство, дори не и на високо ниво, ги вземат за тримесечие.
31 Август 2009 10:38
Да се занимаваш със стъкмистика, хеле па АГРО такава, не е майтап раб`та
Така смята и Европейската комисия. Затова спря всякакво финансиране защото стъкмистиката така се оплете в данните, че ни земя, ни посеви, ни животни, ни мляко имаха някаква, поне "гепваща" самосъгласуваност. Та едно "гепване" от 30 хилки струва на държавата 3 милиярда, сто хиляди пъти по-скъпо. Те това е ДПС, "отговорни" "гепваци", зачеркващи държавата.
Барем да си бяха платили пенсионните и здравни осигуровки! Ама сигурно не са чували за такъв закон или смятат, че той не се отнася за тях !?
31 Август 2009 10:38
simo:
Хехе, а некои разправят, че учените в бг-то взимали само по 600 лева на месец.
Не си прав да иронизираш - влез им в положението на титаните на българската селскостопанска нАука - знаеш ли що задници са изблизали, за да допълзят до научните висини?!? Логично е и е справедливо, след като веднъж вече са успели да фанат Господ за полите на шлифера, да получат една сериозна финансова компенсация за преживените унижения и за постоянните компромиси със съвестта си, в резултат на които вече са престанали да бъдат човеци.
31 Август 2009 11:12
за постоянните компромиси със съвестта си, в резултат на които вече са престанали да бъдат човеци
Е, всяко говедо ли трябва да бъде компенсирано?
31 Август 2009 11:39
Не си прав да иронизираш


Не иронизирам, радвам се, че не всички пари ги е осмукала политическата върхушка .

За академика не знам друго, освен че се занимава с генетика, за аколита съвсем нищо не знам, немам база нито за ирония, нито за възхищение.
31 Август 2009 12:49
Акад. Атанас Атанасов (да не се бърка със зам.-предс. на БАН със същите име и титла!) е виден представител на междуналодната ГМ-мафия. В неговия т.нар. Атробиоинститут се провеждаха (а може би и още се провеждат) "научни" разработки, забранени от нашето законодателство, но този институт е галеното дете на Селскостопанска академия. Неведнъж в свои медийни изяви този човек е лъгал най-нагло и безсрамно по всякакви въпроси, свързани с ГМО. Това, което не може да му се отрече като плюс - грижи са за младите научни работници (само че - отделен въпрос е кои "млади" могат да се уредят при него - това винаги са били все хора с произход).
31 Август 2009 13:01
аха, интересно. немам допир с родната генетика много, но не се учудвам особено.
31 Август 2009 15:50
Що са оставили да взимат тия грешни пари?Значи гея е бил напълно безхаберен олигофрен.
31 Август 2009 18:04
Хм, интересно, как така едва сега, след падането на "тройната ламя", почнаха да излизат на бял свят подобни далавери ... И това, без яко да се повдигне килима. Само за месец време.

Дори оттук се вижда (с "просто око", без телескоп), че това е само върхът на айсберга. Ако се разрови добре огромния куп с говежда тор, натрупан за тези 20 -на годинки дерибейство и узаконен грабеж, още колко ли помия ще излезе наяве !!!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД