:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 263
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Репортаж

Държавата се направи на хайдутин в село Славяново

Незаконният паметник на незнайния турски войн бе съборен посред нощ по съмнително законен начин
Снимки: БГНЕС
Това е паметникът, който просъществува 4 месеца.
Понякога гърми, но не вали, твърди една поговорка от поповския край. Братя Юзеирови донесоха гръм и мълнии в местното село Славяново и подпалиха цяла България. В сряда през нощта паметникът на незнайния турски войн бе разрушен, съдът вероятно няма да разреши създаването на мюсюлманската им партия. Като че ли заваля. Но местните хора се питат защо чак сега. И дали държавата, която спешно гаси опасните огньове, не допринесе за разрастването им.



Съзаклятници на високо държавно ниво



За няколко месеца братя Юзеирови извършиха ред провокации към обществото, най-ярката от които бе вдигането на паметника. Това стана пред очите на всички, но държавата си играеше с тях на сляпа баба. Играта продължава и сега, макар политическата и съдебната власт да размахват юмрук. Тъй както Юзеирови незаконно вдигнаха паметник, така и незаконно държавата го събори. По тъмно, сякаш никой да не я види. "Вчера колегата ми Пламен Трифонов издаде разпореждане до кмета на община Попово, което касаеше отстраняването само на религиозните символи. Кметът е издал заповед, още е рано да кажа кой как е разбрал тази заповед и как я е изпълнил", заяви в четвъртък сутринта районният прокурор на Попово Стефан Христов. С други думи - прокуратурата разпорежда премахването на полумесеца и кръста от върха на каменната пирамида, кметът на Попово Людмил Веселинов издава заповед, а някой - най-вероятно полицията, я разтурва цялата. Така най-после няколко държавни институции, събрали смелост, гняв и малко лудост, а може би от страх да не ги обвинят в бездействие, тръгват да мъстят и да възстановяват справедливостта за всеобща радост на повечето българи. Но са принудени да го направят тайно, тъй като раздаването на справедливост в България се оказва незаконно. Четата засега държи фронта и никой в малкото Славяново ни чул, ни видял кой и как събаря паметника.

Абсурдът в тази трагикомедия е, че българските държавни мъже, извършили в късни доби смелия акт, са принудени да постъпят като хайдути по турско време. Вместо с пушка съзаклятниците тръгват с багер. Още по-голям абсурд е, че това май е мъдро държавническо действие, тъй като, ако не бяха го сторили, ВМРО щеше да го направи в събота. И единствените арестувани в цялата мръсна приказка щяха да бъдат младежите от ВМРО. А най-големият абсурд е, че Юзеировата каша, станала толкова лепкава, досега очевидно се е услаждала на разни държавни институции. Какво се промени? Може би изборите са виновни.



Братя хуманисти



Славяново е тихо и кротко село на петнадесетина километра от Попово. Бедно и поддържано сравнително чисто с наличните сили. Много от старите жители са се изселили последните години и част от къщите са изоставени. Две трети от населението е българи, а останалите са представители на малцинствата.

Преди две-три години на небосклона изгряват двама местни бизнесмени, тръгнали патриотично "да инвестират" в родния си край. Казват се Али и Юзеир Юзеирови, по паспорт Атанас и Росен Йорданови. Бясно започват да изкупуват земи наоколо, придобиват от местната кооперация селската фурна и сграда край джамията. Тая сграда някога е била магазин или поне идеята е била да бъде такъв. От едната й страна се намира джамията, а от другата - малко площадче. В него преобладават треволякът и калта, някои от околните къщи са изоставени, с отключени дворове. Няма причина, поради която богат човек да стъпи там. Случаен пътник също не може, тъй като махалата е доста отдалечена от центъра на селото.

Някъде през 2008 г. Юзеирови започват да се занимават с трескава хуманитарна дейност. Започват да раздават брашно и дърва на бедните мюсюлмани, помагат им с пари, които често след това не търсят. Върху т.нар. магазин се появява втори етаж, а фасадата е украсена с табела Фондация "Мехмед Юзеиров" - за подпомагане на гражданите в неравностойно положение". Друг надпис гласи "Клуб за приятелство и братство". Фондацията е кръстена на бащата на двамата братя. Местните хора са озадачени, тъй като Мехмед Юзеиров е бил кротък обикновен човечец, трудил се е в близкия завод и никога не се е занимавал с обществена дейност. Озадачава и внезапният интерес на синовете му към родното село, тъй като те го напуснали някъде през 90-те години и рядко се връщали.

Юзеирови са добри към бедните. Те пък ги почитат, тъй като едва свързват двата края. Грижовността на братята не е подмината и от една популярна телевизионна журналистка, която им рисува месиански образ. Останалото е широко известно - през април тази година Юзеирови регистрират "Български червен полумесец", после полагат основите и вдигат паметника на незнайния турски войн с полумесец отгоре, накрая добавят и кръст. Преди седмица учредяват Мюсюлмандемократичен съюз. Следват протести и заклинания. В т.нар. клуб за приятелство са открити книги, за които се предполага, че прокламират радикален ислям.



Стъпка по стъпка



Юзеирови очевидно правят каквото си искат и въобще не се страхуват.

На 30 юни т.г. кметът на Славяново Васил Стоилов уведомява с докладна записка община Попово за построяването на паметника. Той е вдигнат срещу т.нар. клуб за приятелство, на гърба на мизерното площадче, в имот на Юзеирови. Тъй като теренът е техен, те въобще не са питали когото и да е. Общината незабавно информира РДНСК-Търговище, откъдето не толкова незабавно констатират незаконността. "В закона за устройство на територията никъде не се третират паметници. Никой не е помислил, че може да се случи нещо подобно", оправдаха се експерти. Строителният контрол в крайна сметка намира причина - паметникът е над 3 метра, за надхвърлянето им се изисква разрешение. На 1 септември е издадена заповед за доброволно събаряне, а на 18-и е връчена на единия Юзеиров. От вдигането на паметника са изминали три месеца, а ако не беше тайната акция по събарянето му, заради законовите процедури щеше да се точи поне още три.

Шефът на РДНСК-Търговище Радка Иванова твърди, че институциите действат според законовите процедури и срока. На нито един държавен орган не му мина през ум дали дворът на Юзеирови, предназначен за жилищно строителство, чрез паметника се ползва по предназначение.

Още по-интересна е съдбата на фурната и бившия магазин, превърнат в клуб на приятелството и откъдето полицията иззе книги с ислямска литература. Надстрояването на клуба и преобразуванията на фурната започват през лятото на 2008 г. За целта Юзеирови задействат процедури по преустройство на съществуващи сгради. На кмета на Славяново Стоилов въобще не му е много ясно дали вдигането на втори етаж е визираното преустройство и пита общината в Попово. Тя пък сигнализира РДНСК. Извършени са проверки, а Стоилов твърди, че точно тогава Юзеирови лепват и табела на ДПС върху фасадата с цел никой да не ги закача.

Всичко това се развива в ранната есен на 2008 г. Оказва се, че преустройството не е законно, но РДНСК предприема някакви стъпки едва в началото на следващата година. Чак пък на 3 април е задействана процедура по доброволно изпълнение.

В началото на юни Юзеирови се изхитряват - отказват се от всякакви преустройствени работи и задействат процедура за нов строеж. Номерът е всичко изградено до момента да бъде узаконено. Община Попово дава разрешение, но твърди, че това не значи експлоатация на сградите, тъй като за това са нужни ред последващи актове. Но на практика Юзеирови, независимо дали преустрояват или строят, дали им е разрешено или не, никога не са спрели да експлоатират помещенията. Така от първия сигнал на кмета на Славяново до учредяването на мюсюлманската партия изминават година и два месеца, през които братята извършват "хуманитарна и просветителска дейност" в незаконния клуб.

"Щеше ли да се случи всичко това, ако още в началото държавата си бе на мястото? Очевидно РДНСК са си затваряли очите и протакането им е било умишлено", твърди регионалният координатор на ВМРО Мариан Маринов. Неизяснен остава и друг въпрос - как така съдът в Търговище е допуснал регистрация на организацията "Турски червен полумесец", след като противоречи на международните конвенции.

Сега страстите са на път да се уталожат. Националистическите партии са доволни, ГЕРБ демонстрира мускули, ДПС се разграничава. За президента Първанов се оказа важно да знае дали напрежението не е провокирано от "структура отвън в лицето на радикалния ислям". Явно виновникът, ако въобще бъде търсен, ще бъде дирен извън България.

Нека да вали.
СНИМКА: БГНЕС
Онази нощ от каменната пирамида остана това.
СНИМКА: БГНЕС
Единият от братята Юзеирови - Юзеир, поставил табела на ДПС върху постройките в изоставения двор, за да не го закачат.
67
4774
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
67
 Видими 
02 Октомври 2009 00:52
"....Тъй както Юзеирови незаконно вдигнаха паметник, така и незаконно държавата го събори. "
И ловец съм
И рибар съм
На закона
Мамата е*ал съм
Май това е химна на днешна България.
02 Октомври 2009 01:23
Оксиморон! Откъде-накъде събарянето на незаконен паметник от държавата да е незаконно?
02 Октомври 2009 01:38
А катаджия да ти иска двайсетачка за превишена скорост вместо да те глоби с фиш законно ли е ?
02 Октомври 2009 01:40
Може да е каже и по друг начин: "Каквото повикало, такова се обадило !" (па макар и малко късно, но - по-добре късно, отколкото никога).
02 Октомври 2009 02:50
След малък напредък държавата ни отново се връща към комунистическа
диващина.Паметника е помирителен и смислен.С кръст и полумесец!


02 Октомври 2009 03:31
Те щом за тази грамадка в някакво си село такива обходни маневри са правили, когато (ако) дойде време да гътнат Великото Барбекю - не знам какво ще става???
Сигурно четат плановете на някоя голяма битка, я при Ватерлоо, я при Сталинград и се чудят каква тактика да предприемат...

Редактирано от - E6 на 02/10/2009 г/ 03:33:07

02 Октомври 2009 05:17
Е...можело, демек.
Можело да се пише по тоа толкоз раздухван случай и по-грамотно.
Прави му чест на гусин Божидаров, че се е опитал да се въздържи от украсяване на фактите я с некое скромно лично мнение от сорта на монумент в Константинополис на "милионите избити" от османлиите, я с некой плосък майтап за бизнеса на братята Юзеирови.
За което, .
Що се отнася до действията на властите...докато в Майка България властите не си знаят ролята и секи се прави на ни лук ял-ни лук мирисал...до тогава и държавицата ни за е на тоа хал.
С каквото усърдие и прокурори, и съдии цаливаха сума ти лета меките части на наш Аамет, със същото усърдие сиге они/а и не само они/ търчат да се подложат на бат Бойко.
И поне да беха го правили мааалко по-тарикатски, а те...

Редактирано от - Bay Hasan на 02/10/2009 г/ 05:46:42

02 Октомври 2009 05:19
А те :
"...прокуратурата разпорежда премахването на полумесеца и кръста от върха на каменната пирамида, кметът на Попово Людмил Веселинов издава заповед, а някой - най-вероятно полицията, я разтурва цялата. Така най-после няколко държавни институции, събрали смелост, гняв и малко лудост, а може би от страх да не ги обвинят в бездействие, тръгват да мъстят и да възстановяват справедливостта за всеобща радост на повечето българи. Но са принудени да го направят тайно, тъй като раздаването на справедливост в България се оказва незаконно. Четата засега държи фронта и никой в малкото Славяново ни чул, ни видял кой и как събаря паметника.
Абсурдът в тази трагикомедия е, че българските държавни мъже, извършили в късни доби смелия акт, са принудени да постъпят като хайдути по турско време. Вместо с пушка съзаклятниците тръгват с багер."
***
Колко много мъка, а приятели мои?
02 Октомври 2009 05:58
Какво толкова разсъждавате, особено пък Хасан, да вдигнат първо паметник на избитите българи при отстъплението на българската армия през 1913 г., пък после ще видим. Нали и турски войници са убивали мирно българско население и са опожарявали български градове, какъв паметник да им вдигаме в България ? Да си им вдигат в Турция колкото искат.
http://www.promacedonia.org/bmark/lm_tr/i ndex.html
02 Октомври 2009 06:16
Прав си, Лулчев...тва, разсъждаването, не е лъжица за сека уста.
И ако требе некой пример... днес от тебе /ако изключим Drug-иранийо развален грамофон/ по-ярък я не видим.
Засега.
02 Октомври 2009 06:39
Drug, пропускаш повече - събарянето на незаконната постройка може да се обжалва пред съда
Някой да знае защо например в Гърция няма такова понятие"незаконен строеж"? Не постройка, а строеж!

02 Октомври 2009 06:57
Тука бай мангал е в стихията си , сере пост след пост ! Дано сега а някои им светне за какво е силната власт и армия !
Бай Мангал , ако дедите ни бяха изроди и направили това каквото вашите са правили , сега Былгария щеше да е едно юисто и спокойно място за живот !
БОЙКОТ НА ВСИЧКО ТУРСКО !!!! АЗ ТУРСКИ БОКЛУЦИ НЕ КУПУВАМ !!! НАПРАВЕТЕ ГО И ВИЕ !!!
02 Октомври 2009 07:01
Държавата да разследва от къде се финансират мангалите, да започне ревизия след ревизия, да им спука задниците.Толкова е просто !
02 Октомври 2009 07:12
И по-ярки от тебе примери почнаха да изпълзяват на припек, Лулчев.
А и колко ли йощ други за изпълзет до сабахлем /амириканско време/?
Колко ли йощ шемети за призовават за бойкот я на турски стоки, я на турски сапунени сериали?
Колко ли?
02 Октомври 2009 07:29
Доган иска да докаже, че със създаването на на новата партия, с паметника само ДПС може да тушира етнически прояви и то ако е във властта. Лошото е, че журналистите не могат да водят диалог с водачите на ДПС.
02 Октомври 2009 07:41
Повечето от които са за панделата.
02 Октомври 2009 07:47
"Някой да знае защо например в Гърция няма такова понятие"незаконен строеж"? Не постройка, а строеж!"
Сигурно защото "строеж" и "постройка" означават едно и също нещо.
02 Октомври 2009 07:57
Строежът е процес. Постройката е свършен факт.
02 Октомври 2009 08:03
Мнението ми - "Проста провокация за сложни цели" и "Палят фитили" -
Натиснете тук
02 Октомври 2009 08:06
"Строежът е процес. Постройката е свършен факт."
Но не така смята "Синонимен речник на българския книжовен език".
02 Октомври 2009 09:13
Много деликатно е интегрирана символиката на кръста и полумесеца!
Не виждам нищо лошо в този паметник и това не е работа на неграмотни ченгета да решават какво да се събори и какво не, без участие на художници, скулптори, архитекти и Института за Паметниците!!!
02 Октомври 2009 09:31
Ооо, да, за тоя паметник определено трябваше да се свика световен конгрес на архитектите.
02 Октомври 2009 10:10
Веднъж българската държава да си бъде на мястото и да свърши малко полезна работа и пак няма угодия! Сега пък я обвиняват в хайдутлук щото видите ли "паметникът"-шедьовър на тучната анадолска мисъл бил в частен имот. А депесарският дудуткариат дудне ли дудне... Сус бре манафи, ей го де е легналия ви сърцето анадол - марш да увеличавате турското етническо присъствие в източната му част!
02 Октомври 2009 10:11
Едно добро начало.Но мълчи сърце, защо нощем, бе ББ?? Че това си е за похвала, какво те е страх!Ама то май не отива след като миналата седмица присъстваш на откриването на поредния турски завод-в с. Венец- шуменско и се хвалиш, че с Ердоган половин час сте си бъбрили по телефона след изборите да те поздравяват-въпреки че си има дипломатически протокол за това, сега да събаряш НЕЗАКОННИ ПРОВОКАЦИИ изведнъж ти става неудобно ли??Само че не съм доволен- ДЪРЖАВАТА е в правото си да си отстоява НАЦИОНАЛНИЯ ИНТЕРЕС, който не е лична собственост на Министър предеседателя, който и да е той! Затова сега чакам да бъде съборен паметника-чешма в село Трънак, издигнат в чест на ТЕРОРИСТИТЕ, убили във влака на гара Буново невинни деца и хора! Тогава ще повярвам, че ИМА ДЪРЖАВА И РЕД!!
02 Октомври 2009 10:16
Не намирам нищо скандално в това някой да вдигне в двора си пирамида от камъни с набучен отгоре кръст и полумесец.
Сама по семе си идеята да се обедини кръст с полумесец не е нито нова, нито би трябвало да дразни някого освен крайните религиозни фанатици.
Друго е скандално - това "нещо" е наречено паметник и то на "незнайния турски войник".
Държавата Турция никога не е водила войни по тези земи и никакви турски войници не са загивали там. Сигурен съм, че където трябва (вероятно в центъра на Анкара) има такъв паметник, както и в центъра на София, в центъра на Атина, в центъра на Москва и т.н.
Но в село Славяново?
***
Ако нещо трябваше да се събаря, това е паметникът-чешма на терористите, взривявали влакове.
02 Октомври 2009 11:00
Продължава занимаването със селските идиоти от не знам кое си село... . Нека дигат не пирамиди, а колоси ако искат - на кой му пука. Доган открадна държавата - те не смеят барбекюто да му бутнат - а нек'ва пирамида с глупости отгоре ги вълнува.
02 Октомври 2009 11:11
Полковник.
Ако не знаеш да ти кажа: През ПСВ държавата Турция като наш съюзник е воювала в Добруджа. А освен "държавата Турция" в редовете на българската армия са загивали много български турци. Един куриоз: в нашето опълчение (от 1877-78г) има и турци!
А сега друго. Кой реши че това е "паметник на незнайния турски воин"? Братя Юзеирови се умориха да твърдят че това е паметник на всички загинали, без разлика от коя религия са. Или лудото Яне знае повче от тях?
02 Октомври 2009 11:15
Доган пак отвлече вниманието от себе си с поредните гламари - паметници, полумесеци, кръстове. Всеки път, когато около него се спече се появяват я дублиращи ДПС структури, я развяно турско знаме над полусрутена къщурка, я нова мюсюлманска партия и медиите хукват натам, а Доган си доплита кошницата. Сега даде и шанс на Б.Б. да се "справи" с радикални изяви на мюсюлманството - т.е. да остави баш-майстора на мира. А колкото до частните турски бензиностанции и шивашки цехове, които премиерът откровено адмирира и удостоява с личното си присъствие, според мен не са нищо друго освен прикрити перачници на парите на някои по-големи в един бизнес с горива ли беше, преди това с метали ли беше, Златев ли се казваше......
Не съм го виждала да открива гордо български цех за капачки за буркани в Мало Бучино или съм пропуснала нещо???
02 Октомври 2009 11:21
Да се съборят руските паметници!Да се махне Алйоша!
Русите са чужденци нашественици и разбойници които знаеме и помниме!
02 Октомври 2009 11:59
нещо което е незаконно как може да се събори законно
02 Октомври 2009 12:04
Русите са чужденци нашественици и разбойници които знаеме и помниме!

Да, бе! Наглеци! Да нахлуят в уредената империя, да откъсват парчета от нея под предлог спасяване на някакви християни...
А какво ли е направил някой руснак на FL-то, та още го помни?
Ама не ще да му носи мед.
Да припомня -
Една французойка решила да попътешества из България, да поусъвършенства езика. Но по път я налегнали нужди /човешко е; т.е. женско е/, та се позавъртяла край овчар и от дума на дума - той я опънал.
- Брех - рекла тя - ти си такъв майстор, такъв майстор - дето и в Париж го няма...
- А - рекъл той - бати е по-майстор. Миналата година оправи една мечка, та тя още му носи мед.
02 Октомври 2009 12:13
Алйоша ще го махнем бе, няма проблем...
Виж, за Альоша да си кажат пловдивчани.
02 Октомври 2009 12:23
Филката, завалийката, па утепа цацата.
02 Октомври 2009 12:30
паметник на всички загинали, без разлика от коя религия са
...и ще си го празнуваме всяка година на девети септември.
Това е още по-голяма глупост.
В цивилизованите страни се полага почит на загинали чужди войници в специални военни гробища, има конвенция и тн.
Няма такова нещо като "без разлика на..." (защото разлика има) или пък "нека да ни е добре и на двамата" или "спортът за един мирен свят".
02 Октомври 2009 13:11
Всичко, което се случва около този паметник е една провокация.Реакцията на държавата в лицето на съответните институции не е на необходимото ниво.Едни боклуци основават етническа партия и открито заявяват, че искат промени в конституцията, насочени против българската държава, стават медийни звезди, хулейки статуквото.Защо още не са аресувани, след като законът трябва да се приложи?Знаете ли къде щяха да се намират, ако това беше турската държана например?Ще изгният в затвора!
02 Октомври 2009 13:22
като за начало, трябва да се почне от паметника на съветската армия-паметник на българския мазохизъм с нотки на дебилизъм..
02 Октомври 2009 13:25
Идиотчетата от ВМРО, които (уж) щяха да събарят паметника в събота, са много по-голяма опасност за обществения ред от въпросните братя.
Вярно е, че те (братята де) демонстрираха невежество по религиозни въпроси, но неизмеримо по-голямо невежество демонстрираха журналистите. Съвършено безумие е, например, да се твърди, че религиозната литература трябвало било да мине някакво одобрение. Вероизповеданието, към което аз принадлежа, си разпространява съвършено свободно словото (Слава на ЛСЧ!), без изобщо да получаме каквато и да е санкция от какъвто и да е орган - и така и трябва - останалото е административен произвол (в по-добрия вариант) или полицейщина (в по-лошия вариант).
02 Октомври 2009 13:42
Паметника е помирителен и смислен.С кръст и полумесец!
FL пак не си пил хапчетата тая заран!
02 Октомври 2009 13:45
ловкия, да, да си кажат пловдивчани.
аз като пловдивчанка казвам - твърдо не.
това е част от историята ни, та аз имам снимка като абитуриентка на този паметник.
и какво, след време, отивайки в родния град, да изчезне това място за спомен.
и това е не само мое мнение.
уважение към пловдивчани, че съхраниха паметника !
02 Октомври 2009 14:12
Да мъ прощавате, амъ нали вазовият Мунчо немаше деца? Що тъй...

_____________________________________ _________________________________________


Лъжата, която прилича на истина, не е по- добра от истината, която прилича на лъжа - <Кабус Наме>
02 Октомври 2009 14:13
Тома, още в началото единия брат-мюхлюзин го нарече "на незнайния турски воин", после пооправи изказа. Не го е измислил лудото Яне.
02 Октомври 2009 15:08
"Тома, още в началото единия брат-мюхлюзин го нарече "на незнайния турски воин", после пооправи изказа. Не го е измислил лудото Яне. "
Браун,
Не си спомням, но ти вярвам. Във всеки случай щом братята са се корегирали можеше поне да почакаме да видим каква плоча ще сложат на паметника, пък тогава да им правим реклама.
А инак, чисто естетически, паметникът е кошмарен.
02 Октомври 2009 15:23
Да ме извини "Фъ-лъ"-то, ама щото стана на дума (което не значи неуважение към него, всеки има право на мнение): такива негативни емоции към "Раша"-та и руското може да се получи (имам некои преки наблюдения), ако си бил женен за рускиня, влюбен "до ушите" в нея, но после, след като си я измъкнал оттам и както доста често става, тя хуква след някой друг (обикновенно доста по-заможен) и те зарязва "на попрището жизнено в средата". Ако има и деца от провалилия се така брак, положениетио става много неприятно и натопорчено (най-вече за тях), защото изоставения съпруг трябва да се грижи за тях...

Е, може да бъркам, това са само предположения ( )
02 Октомври 2009 15:31
Аз пък съм се натискал и целувал с пловдивските си гаджета по време на службата си там, точно под паметника, не беше лошо (не е комплимент, ама пловдивчанки се държаха много по-нормално към нас от софийските си колежки - браво, Миранда !

"А бяхме (много) млади !"

Редактирано от - Mars Attack на 02/10/2009 г/ 15:33:51

02 Октомври 2009 16:45
Аз съм против събарянето на всекакви паметници. Не е демократично. Народът би трябвало да си реши сам около кои паметници да поставя цветя и около кои да си облекчава естестените нужди.
02 Октомври 2009 16:48
FL


Вярно констатират форумните колеги, не си си изпил хаповете.
02 Октомври 2009 17:05
Паметниците на диктатори и сатрапи на собствената си нация - за претопяване !
02 Октомври 2009 17:07
Пак ли цвърчиш бре, мишленце?
02 Октомври 2009 18:04
Макар и със закъснение, държавата си е свършила работата, авторе. Щом нещо е направено незаконно, държавата е длъжна да го развали. Имам и една лична молба към тебе. Обясни, моля те, как така /не само в Славяново/ внезапно "изгряват" "бизнесмените", които започват бясно да купуват. А на бедните мюсюлмани дава и Осама бин Ладен. И то повече дава.
02 Октомври 2009 18:20
Ааа, ето те и теб, баба Яго, събуди ли се от следобедния сън ? Май забрави да си сложиш ченето, нещо не ти се разбира, много предъвкваш думите... или още си махмурлук от поредното менте гроздова ?
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД