:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 283
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Свинският грип поразява най-тежко в бедните държави

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Украински полицай с маска извършва проверка на лек автомобил в Киев. В 9 украински области здравните власти са въвели карантина заради разпространението на свинския грип.
Бедните страни, които не са осигурили достатъчно антивирусни препарати и нямат средства за ваксиниране на населението, ще пострадат най-много от грипния вирус А(H1N1), известен и като свински грип, писа в. "Время новостей". Доказателство за това е рязкото увеличаване на заболелите в държави като Украйна, Беларус и Куба. Властите там не са заделили пари за профилактика и жертвите на свинския грип са много повече, отколкото в другите страни. В Украйна са починали 53-ма заради усложнения от А(H1N1), а броят на заразените е около 185 хил. души. Властите призоваха светът да окаже помощ в борбата със заболяването. Словакия, Унгария, Полша и Румъния ще предоставят общо 200 хил. медицински маски, 10 хил. ваксини и др. Премиерът Юлия Тимошенко заплаши с наказателно преследване собствениците на аптеките, в които лекарства срещу грип се продават на спекулативни цени, предаде радио "Маяк". В страната са внесени 300 хиляди опаковки "Тамифлу", като цената на една е 67 гривни (5.5 евро), а в някои аптеки се продава за около 600 гривни (49 евро).

МВнР в София препоръча на българските граждани да не предприемат пътувания в Украйна.

В Румъния пък 40 студенти били заразени със свински грип в хотел в планинския курорт Синая, където участвали в международна правна конференция. Всички са настанени в болница в Букурещ. Румънският здравен министър обяви, че вирусът е разпространен от португалски турист, който е отказал да бъде приет в болница, след като е потвърдено, че е носител на вируса. Букурещ сформира спешен комитет за контрол на новия грип.

Свинският грип взе първа жертва в Хърватия. Мъж на 61 години е починал в болница в Сплит.
5
1469
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
03 Ноември 2009 09:33
Така е. Най-много заболели има в САЩ.
03 Ноември 2009 09:42
ل ع ف ث ل ى ك خ ق ل ث ى
03 Ноември 2009 10:08
Бате Серго
03 Ноември 2009 11:55
Какво стана с Мексиканския грип в Мексико? Никакво инфо?
03 Ноември 2009 13:55
А птичият къде поразяваше? А от обикновенният грип къде са най- силно пораязените? Това новина ли е, или констатация... за пореден път.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД