:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 269
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Движения

Бягството от парламента е удар по демокрацията

Ако в РЗС се поинтересуват от близкото ни минало, вероятно ще забележат, че напускането на Народното събрание не е донесло нищо добро на никого
Снимка: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Яне Янев и хората му едва ли ще станат по-симпатични на избирателите, ако не участват в заседанията на парламента.
Тези, дето най-много напират да влязат в парламента, първи си намират повод да го напуснат. Така се случи и в този мандат, след като РЗС обяви, че през януари депутатите от партията няма да участват в заседанията на Народното събрание. Вместо това "ястребът срещу корупцията" Яне Янев повежда хората си из България, за да се срещат с избирателите.

Всички политици, особено тези, дето се пишат консерватори, би трябвало да знаят, че мястото на депутатите е в парламента. За напускането му не би трябвало да има никакво извинение, най-малкото пък срещи с избирателите. Всеки разумен депутат би трябвало да умее да съчетава законодателната и електоралната дейност. Същите тези избиратели, за които изведнъж се сетиха от РЗС, плащат заплати на депутатите не за да обикалят страната, а за да законотворят.



Янев и хората му съвсем не са първите,



които си намират причина да не стоят в парламента. За последните 20 години това се превърна в нещо като традиция, започнала още във Великото народно събрание. На 14 май 1991 г. 39 депутати от СДС напуснаха събранието, тъй като бяха несъгласни с приетата два месеца по-късно конституция, определена от тях като "дертлиловска". На 10 юли 20 от тях дори започнаха гладна стачка. Накрая обаче, когато стана ясно, че скоро ще има нови избори 39-те се върнаха в парламента и забравиха за критиките си към основния закон. Достатъчно е да споменем имената на някой от тях - Венцислав Димитров, Стоян Ганев, Георги Петров, за да стане ясно, че причините за протеста са били по-скоро конюнктурни, а не толкова принципни срещу дефектите на новата конституция, каквито тя безспорно има. Впоследствие се оказа, че мнозина от 39-те са били сътрудници на ДС на комунистическия режим, срещу който иначе протестираха.

Напускания на парламента имаше през всичките години на прехода. През зимата на 1997 г. СДС излезе на улицата и оглави протестите срещу правителството на Жан Виденов. От управлението на сините след това стана ясно, че и те са се интересували по-скоро от личния, а не толкова от обществения интерес. На качествено ново равнище площадната демокрация бе изведена в миналия мандат от "Атака". Волен Сидеров и компания разпънаха палатки пред президентството, които обявиха за народен парламент, и огласяха София с високоговорителите си месеци наред.



Твърде наивно е да очакваме



от депутатите да се трогнат от някакви морални категории като дълг към избирателите, политическа отговорност и т.н. Особено пък тези от РЗС, повечето от които са сменили по 2-3 партии. Но ще е добре за политиците ни, ако проумеят, че напусканията на парламента не са помогнали за кариерата на никого, а напротив, само са му навредили. 39-те, например не постигнаха нищо друго освен първото разцепление на СДС. В резултат малко по-късно сините не успяха да спечелят мнозинство. Друг е въпросът, че може би точно това е била целта на бунтарите, сведена им от водещите офицери.

Атакаджиите също в крайна сметка загубиха от площадните си изяви. Вярно, те може би сложиха някой процент отгоре към вота си, но окончателно затвърдиха образа си на улични кресльовци. И сега никой не ги приема насериозно като хора, участващи в управлението на държавата. Въпреки че в сегашната ПГ на Атака безспорно има далеч по-стойностни хора в сравнение с тази от предишния парламент. От друга страна, феновете на Волен от улицата също са леко разочаровани от новото амплоа на партията.

Разбира се, напускането на парламента също е вид политика, която би могла да бъде печеливша. Ако Янев и компания напуснат не просто залата, а парламента като цяло и се откажат от всички депутатски благинки, това определено ще ги издигне в очите на избирателите. От РЗС биха могли да заявят, че са разочаровани от ГЕРБ, но не искат да минават в един лагер с БСП и ДПС и поради тези принципни съображения отказват да участват в този парламент. Така те ще натрупат точки и освен това ще доведат до малка политическа криза, тъй като от законова гледна точка не е много ясно какво се случва, ако партия, преминала 4%, напусне парламента въобще. С подобна криза Яне би могъл да разтресе статуквото, срещу което толкова обича да говори. Само дето да хвърляш димки е едно, а да постъпваш смело и почтено е съвсем друго.
70
3649
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
70
 Видими 
09 Януари 2010 01:16
"ястребът срещу корупцията" Яне Янев всъщност е гугутката на службите
09 Януари 2010 03:22
Ако Янев и компания напуснат не просто залата, а парламента като цяло и се откажат от всички депутатски благинки, ще бъде нещо истинско...Само дето да хвърляш димки е едно, а да постъпваш смело и почтено е съвсем друго
.
Я.Я. е една ПОЛюЦИЯ, и такъв ще си остане.Тези , които са гласували за резултатът от една чикия на сън, трябва хубаво да се замислят
09 Януари 2010 03:38
Отдавна не бяп чел нищо по-повърхностно. Квартална мъдрост отпреди трийсетина години: който прави бели, го прибира милицията, а младите са развалени, защото носят бради. Какъв смисъл има да се пишат подобни неща? Не че истерикът Яне ми е симпатичен, ама целият анализ на ставащото е сведен точно до това: кой си седял на мястото - добре, кой излязъл навънка - кофти, и го прави от тарикатлък. Друго в политиката не е имало...
........................
Цял живот да говориш и пишеш, за да успееш да кажеш нищо...
09 Януари 2010 04:56
/:/ "...Въпреки че в сегашната ПГ на Атака безспорно има далеч по-стойностни хора в сравнение с тази от предишния парламент..."
......................................... ...................................
Многоуважаеми г-н Обретенов, в предишния Парламент хората от ПАРТИЯ "Атака" бяха по-малко на брой от хората от партиите и сдруженията, съставляващи КОАЛИЦИЯ "Атака"! При това, напомням ви, че ПАРТИЯ "Атака" НЕ е участвала легитимно в Изборите за предишния Парламент и НЕ е участвала в КОАЛИЦИЯ "Атака"/ там членове на коалицията бяха партия БНПП на П. Маналов, партия НДСО на Ив Киров+ Сдружение на воините и офицерите от запаса на П. Берон и "Нова зора" на М. Минчев! А НЕ е участвала, защото беше регистрирана съдебно чак месец и половина след датата на Избори 2001! Легитимно в тези Избори 2001 участваше Коалиция "Атака", но НЕ и Партия "Атака". СПРАВКА тук: Натиснете тукДаже, за ваше сведение, В. Сидеров влезе и стана депутат в предишния Парламент като кандидат-депутат от листата на партия БНПП на П. Манолов!
Така че, едва сега, в Изборите за този Парламент, ПП "Атака" участва легитимно и САМОСТОЯТЕЛНО! Ерго, гласовете на Избирателите за Коалиция "Атака" в предишния Парламент НЕ са били само и единствено за НЕучаствалата легитимно в предишните Избори-2001 г. ПАРТИЯ "Атака"- т.е., дори и при равен брой гласове за Коалиция "Атака" през 2001 г. и тези за Партия "Атака" сега/Избори 2005/, очевидно, Партия "Атака" е УВЕЛИЧИЛА броят на подадените за нея гласове на Избори-2005 г./поне с колкото са били подадени гласове за Коалиция "Атака" на Избори-2001 г.!

Редактирано от - paragraph39 на 09/1/2010 г/ 05:51:09

09 Януари 2010 05:12
А истинският "удар срещу Демокрацията" е чл.67 от Конституцията, който разрешава избраният депутат да бъде НЕзависим и НЕподконтролен от партията и Избирателите, които са го избрали и вкарали в Парламента да прокарва и защитава ТЕХНИТЕ интереси! Този член също абсурдно повелява избраният вече депутат да защитава интересите на "ВСИЧКИ Избиратели"!!! Сиреч, например, избран от АНТИкомунистическа партия и от Избиратели-АНТИкомунисти депутат, да прокарва и защитава в Парламента и интересите на Избиратели-КОМУНИСТИ! Все едно да прокарва и защитава ЕДНОВРЕМЕННО интересите и на вегетарианци и на месоядни?! АБСУРД, нали!
Другият "удар по Демокрацията" е гласуването с чужди карти- при положение, че Конституцията задължава всеки депутат да гласуват ЛИЧНО- т.е., Коституцията ЗАБРАНЯВА някой друг депутат да гласува от негово име/по пълномощие, например/! Веднага може да бъде поставен въпрос: при гласуване с чужди карти ЗАКОНЕН/конституциосъобразен/ ли е приетият закон?! А ако НЕ е, макар и само по форма/формално/, той демократичен ли е?!
09 Януари 2010 05:21
А ако НЕ е, макар и само по форма/формално/, той демократичен ли е?!

Не е демократичен, естествено! Комунистически е! Както и повечето неща в тази "конституция"...
09 Януари 2010 05:47
IVO KUNCHEV,
Само да напомня, че тази Конституция беше променяна- по инициатива и с помощта на МНОЗИНСТВО на гласове на "демократични" и "либерални", даже, депутати от "демократични" и "либерални" партии! Но те /а НЕ "комунистите"- такива, впрочем, НЯМА в българския Парламент!/ "демократично" НЕ промениха и НЕ отмениха НЕдемократичните членове! Може би поради "демократична Разсеяност", а?!

Редактирано от - paragraph39 на 09/1/2010 г/ 05:53:11

09 Януари 2010 06:04
Параграфе, цялата тази пасмина(с някой изключения) беше и е рожба на ДС. Която пък е рожба на БКП. Нямало комунисти в Парламента!! Че то друго имало ли е там???
09 Януари 2010 06:13
IVO KUNCEV,
В Парламента всички са НЕкомунисти! Нищо, че са наричани или са самомонаричащи се "комунисти"!
НЕ може да е "комунист" човек, който, например, е "За!" Приватизация, а и ходи в църква и целува ръце на патриарх и отчета- това е в ТОТАЛНО Противоречие с комунистическата Теория и Идеология, които са атеистични и са против частната собственост върху средствата за производство!
Така че, да наричаш /или да се самонаричат/ такива хора "комунисти" е все едно да наричаш /или да се самонарича/ "вегетарианец" човек, който ката ден нагъва свински пържоли!?
СХВАЩАШ ли?!

Редактирано от - paragraph39 на 09/1/2010 г/ 06:15:20

09 Януари 2010 06:16
Яне Янев и хората му едва ли ще станат по-симпатични на избирателите......

Нема начин, Ягнето е такваз гнусарка, без сериозна пластична операция няма стане симпатичен.
На суратя му е изобразено хронично страдание от огромен гноен цирей на г.з.
09 Януари 2010 06:30
НЕ може да е "комунист" човек, който, например, е "За!" Приватизация, а и ходи в църква и целува ръце на патриарх и отчета- това е в ТОТАЛНО Противоречие с комунистическата Теория и Идеология,

Може, може-е...Бай Добри Джуров пръв го направи, а останалите от поит бюро го гледаха в ръцете, щото не знаеха на коя страна да се кръстят Ама се прекръстиха - факт!! И досега ходят на Воскресение Господне и палят свещички, а на Коледа готвят по седем постни манджи.То човешкото надделява винаги, колкото и голям комунист да си ...Идва време когато и най-големите червени тикви си посипват главите с пепел...

Редактирано от - ivo kunchev на 09/1/2010 г/ 06:36:06

09 Януари 2010 06:46
IVO KUNCHEV,
Ти сега искаш да ме убедиш, например, че Касиус Клей, ставайки мюсюлманин и Мохамед Али, си е останал, обаче, "християнин"?!
И к`во като някои били комунисти?! Били са, ама вече НЕ са- като Клей-Али са, бе! НЕ схващаш ли?!
09 Януари 2010 07:58
Параграфе, моите уважения към увлеченията ти! Комунизмът политика ли е?Или не е? Аз знам, че за вас истинските комунисти, "КОМУНИЗМЪТ" е учение, догма !! Имате си Господ(Маркс) и сума ти пророци, които във времето се предаваха един друг, че и се отстрелваха в името на Господа(Маркс).Само в Русия бяха десетина.Говоря за лидерите.Ами хилядите малки проповедници, жертвани в името на някаква прищявка на пророка(Сталин).Ами клетвите, че ще браним идеите на комунизма с гърдите си??И че тази идея е по-важна за хората, нежели въздухът който дишат. Я пийни едно и лягай...

Редактирано от - ivo kunchev на 09/1/2010 г/ 08:10:08

09 Януари 2010 08:04
Комунистите не били истински комунисти
Мдам.Некои , дето на 09.11. станаха партийни секретари, още не могат изживеят душевнио потрес.
09 Януари 2010 08:54
Знае Яне, чел е Йордан Радичков, гледал е Януари...та къде по добре е да "слушаш па и та послъгваш" зевзешки истории по кръчми и читалищни седянки на мръвка и червено винце, как народа се бори с триглави лами, тенци, върколаци и прочие предхристиянски зли сили, нежели да слушаш в парламента, ББ, ЦЦ, СД, как аха и ще "преборят" кризата и корупцията ..., а Ванчо Костофф и МД, да им пригласят: "и да не забравите да удушите БСП- то"...Ха Ха.
09 Януари 2010 09:01
Параграфе, ама ти си се вторачил в тази пуста ком. идея...та идеята и наистина я превръщаш в "догма", както тука един умник "марксовед" правилно те критикува...Явно туй стратегия и тактика на политическата борба не ти е силната страна...ЧНГ и бъди здрав.
09 Януари 2010 09:04
Мнозина от 39-те бяха агенти на държавна сигурност. Точно така, браво на автора. СДС е боклук партия, наспориха доста идиотщини.
09 Януари 2010 09:08
Ivo Cunchev,
Комунизмът беше експеримент, допуснат от западните държави. можеше да го бъде, ама не стана...Горбачов обърка конците.
09 Януари 2010 09:08
Янето = Боби в политиката
------------------------
Блогът на Генек
09 Януари 2010 09:14
Ега ти експеримента допуснат от западните дръжави, та Хитлер разпали Втората война да се бори с експеримента...Някои хора, като почнат да философствуват та забравят, че Гуглята е дъфка за наивници...Пфу...
09 Януари 2010 09:39
Янето изпущи пешкира.
Цецка да не им дава заплати щом не щат да идват.
Само на бесепарско доволствие да ги остави.
09 Януари 2010 10:06
Янето беше куче на каишка към ДАНС, които го захранваха с инфо. Когато ГЕРБ взе властта, инфото секна и Яне стана излишен, но самият той не искаше да го разбере и приеме, поради което му спретнаха активно мероприятие с Марио. Яне продължава да упорства, което означава нови неприятни изненади за него...
09 Януари 2010 10:10
Комунизмът беше експеримент, допуснат от западните държави. можеше да го бъде, ама не стана...Горбачов обърка конците.

Че комунизмът е експеримент- така е.
Че беше допуснат от Запада- да, но поради слабост да се противопостави на Сталин. Харизаха ни на кръволока...
Този експеримент си е едно недоноШче по Тато, и дори Господ да беше слязъл от небето, не можеше да го спаси от рухване.
09 Януари 2010 11:32
Е за това не трябва да има постоянно действащ Парламент! Комисиите и вносителите следва да подготвят документите, които да се гласуват на сесии и после кой от къде е - по села и паланки! Както беше при бай Тошо...- По евтин и ефикасен Парламент!
09 Януари 2010 11:51
Добре, де.....Българският вариант на демокрация, която народът вече нарича с присмех демосрация - това какво е? Експеримент , чрез който се цели да се види колко ще издържи един народ, върху който се упражнява здравен, социален или образователен геноцид или сън на реститути Х +1 поколение, неуспели бивши ОФ/БКП активисти - днес видни демосрати и припознали се като строители на капитализма борци, щангисти, джудисти и прочие силоваци , абдекирали от залите ?
Пир ЯЯ нещата са прости- или Д.Абаджиев го сменя бързо в РЗС или просто остават спомен и той и кръжока му. В какъвто именно той го превърна. Защото около него имаше умни хора, ма пусто его търпи ли . "Аз, Аз......" И пак "Аз".
И накрая - голям праз.
09 Януари 2010 12:26
Въртят, сучат, но накрая си идват на думата - лошата "Атака".
09 Януари 2010 12:32
Добре, де.....Българският вариант на демокрация, която народът вече нарича с присмех демосрация - това какво е?

И това е експеримент, целящ да се установи докога народът ще вярва на бивши комуняки, ДС-агенти и обикновени тарикати и ще гласува за тях... Засега, отчитайки факта колко пъти БСП, ДПС, царисти и прочие....боклук вземат властта, тестът показва тревожни дози на народно малоумие...
09 Януари 2010 14:48
Човекът си го каза, ще чакаме 6 месеца и тогава ще правим золуми. Последователен е е радетелят за ръзъсъ

Редактирано от - Чук и Хек на 10/1/2010 г/ 00:16:19

09 Януари 2010 16:21
За екскрементите, пардон експериментите горе доле от писанията на некои другаре тука ми стана ясно, но тея универсални папи кой европроект ни ги набута тука, че не мой даже да ги откажем...Ха Ха.
09 Януари 2010 17:44
Малоумието блика от всякъде, и всеки си мисли, че е извън него. И това е защото малоумието не се измерва на килограм, неговото единствено мерило е духовното и материално ниво на индивида и нацията. Не е нужно да си комунист за да си продажен. Малоумието като че ли е запазен монопол на българските политици, а продажността им запазена марка. Нашият красив Форум е също една нормална извадка от нашето общество, доказваща за Н-ти път, че националната солидарност е непознато явление, че тоталното разномислие е дълбоко генетично увреждане.

09 Януари 2010 18:09
националната солидарност е непознато явление, че тоталното разномислие е дълбоко генетично увреждане.

Едва ли е генетично увреждане. Онзи ден, когато се гласуваше за най-важното историческо събитие на 20-ти век, един от коментиращите , мисля, че беше Бойко Станкушев, каза нещо интересно, с което се съгласих. До втората национална катастрофа българското общество е било много единно заради националния идеал- освобождението и обединението на всички българи в една държава. Политика и политици, народ, войска- всичко е било подчинено на този идеал, въпреки жертвите по фронтовете на Балканската, Междусъюзническата и Първа Световна войни. След това започва една гражданска война, която продължава и до днес- атентатът в Св. Неделя, Септемврийското въстание, репресиите от 1925г., превратите, 09.09.44....20 години след 10.11.89г. народът продължава да е разделен и да се конфронтира сам със себе си. Та се замислих за причините... За себе си имам отговор, но е интересно какво мислят другите.

Редактирано от - Benedicta на 09/1/2010 г/ 18:11:05

09 Януари 2010 18:10
Да!
Парламента отдавна доказа че не е БЪЛГАРСКИ, ами мутренски! Затова и разбирам ЯЯ!

Иначе.... вярно също че ДС направиха доста гадости ! - но, господа, облювките и "търсенето на покровители" не е ли по-продажно от.... ГРАЖДАНСКА ИНИЦИАТИВА за възстановяване на национално-отговорни и силни служби?

Сложно е да се види КОИ са добрите и лошите...но... "Не променя нищо онзи, който не опитва"



Някой няма ли тук конкретна и позитивна за Родината ни идея? (или все...чакаме някой да ни ОПРАВИ)
09 Януари 2010 18:19
Прав е и Спартак,
Но, дами и господа, може ли да търсим "Национално единство" сред като дори в имагинерното пространство НЯМАМЕ и идея за основните фундаменти на понятието?

Щото думичките са едно.... популизиране, но никой (жалко зо пишман анализаторите и "интелектуалците ни"

Няма..... НИКЪДЕ в официални и официозни БГ медии.... реално търсене (или поне запознаване с чуждите...НАЦИОНАЛНИ СТРАТЕГИИ и основни стойности)

Дори и православната ни църква е забравила основната си дейност- грижа за правилни идеи и родолюбие.... и дори за десетте божи заповеди не ги е грижа в техните "вехтошарски кавги за власт и имоти"
09 Януари 2010 18:55
За по младите и ...позабравилите ще напомня че ...още от така нареченото Велико Народно Събрание през 1990 година политиците са на принцира на един ..."забравен вече" СИН министър-ПУШКАРОВ (подготвен от ДС и Луканов)......., който официално твърдеше:

- НИЕ СМЕ ТУК НЕ ДА ГРАДИМ, АМИ ДА РУШИМ !!!



(по късно някой почно да ги нарича ....ЕНИЧЕРИ...щото нама значение дали си син, червен или....с друг цвят, ами да РАЗБИВАШ в полза на тия, които са те формирали като еничерин !!!)


09 Януари 2010 19:36
Че той резилът на Яне в свирепия му дрис.. беше абсолютно демонстративен. Защо да не го разнесе и сред избирателите си - осмърдявайки ги. Може пък да е от полза за съзряване на винаги наивно търсещите все съмнителни алтернативи. Точно глупостта на такива разединява политическата воля и обслужва мафията.
09 Януари 2010 19:54
Очевидно статията е слагаческа. И авторът не поставя въпроса защо депутати, напускащи независимо коя партия, остават в НС ? Няма логика в това да си избран заради програмата на определена политическа сила, да й измениш и пак да останеш в НС. А въпроса за бройките, които са необходими за парламентарна група, просто е манипулативен и създава условия за разправа с несъгласните с "голямото мнозинство". Така стоят нещата.
09 Януари 2010 20:33
"Статията" е, меко казано, обидна за читателите...
Очевидно вървим към предсрочни избори - досегашната подкрепа на "АТАКА" я обезличава и това не може да не е ясно и на Волен Сидеров и на избирателите му... Яне Янев и групата му вече гледат към следващото Народно събрание...
За съжаление, хората все повече губят надежда за по-добро бъдеще, а още по-лошо е, че липсва национален идеал... Приемането в НАТО беше някаква временна залъгалка, а приемането ни в ЕС стана някак насила - така и не бе подложено на референдум... Изпращането на неподходящи личности в управленските структури на ЕС и засилващата му се бюрократичност, напомняща все повече за социалистическия лагер, допълнително обезверява хората...
Всичко това, съчетано с последиците от финансовата криза, несправедливата данъчна политика, неясното управление на финансите на държавата, растящите цени на храни, енергия и горива прави все повече хора песимисти...

____________________________
Не мир дойдох да донеса, а меч…

Редактирано от - редник на 10/1/2010 г/ 13:20:28

09 Януари 2010 20:45
За понятието НС ви казах, сега да ви кажа пак за АТАКА !!!

Измислен и формиран от ...ЕНИЧЕРИ, Болен Сидеров прави най-стрнните и провокативни изказвания по НАЙ-БОЛНИТЕ И СЕРИОЗНИ проблеми на нацията!
После.... тъпаците от други партии ( подкрепили изместените по акцент предложения)....биват атакувани като.... последователи на "лошия" Волен.....

Дано повече от форумците поне се дадат сметка че.... простотиите и популизма в БГ не са чак толкоз идиотски, ами са по линията на...манипулиране на мисленето (това което е останало де...) у хората!!!
09 Януари 2010 23:08
Какви избори, какъв парламент. Яне вече може да гледа само към читалищно събрание. Вече никой не вярва на асата дето ги вади от ръкавите
10 Януари 2010 04:03
Спартак и Бенедикта , не е проблем че българите не сме единни по вътрешнополитическите въпроси.Това е нормално за демократическите страни , реално погледнато "единни" са само в Северна Корея. Според мен нашият най-голям дефект е чуждопоклоничеството . Примери много , най-изразителен в последните години беше когато предишният премиер покани еврокомисарите да ни управляват .
10 Януари 2010 10:35
Така че, да наричаш /или да се самонаричат/ такива хора "комунисти" е все едно да наричаш /или да се самонарича/ "вегетарианец" човек, който ката ден нагъва свински пържоли!?
СХВАЩАШ ли?!

Параграфе! 'що се хабиш? Логиката ти е както винаги желязна, но за да спориш с логични аргументи трябва отсреща си да имаш логично мислещ опонент...
10 Януари 2010 11:41
Янев, АКО напусне може да създаде доста неприятни изненади на фюрера Борисов ! Защото и други се репчат срещу него ...

Що се касае до простотията в управлението - трудно се отглежда герой нашето време. И когато с мъка отгледаме някого като герой, той не издържа и четири месеца на вътрешните си напъни и оплесква всичко около пиедестала си. Пресен случай с Бойко Борисов. Създаде си ГЕРБ като милиционерско-фелдфебелска партия, насъбра си един куп малоумници от третия ешалон на БКП-то и започна да прави политика Добре, ама нали е казано, че е по-добре таралеж за възглавница, отколкото полицай за приятел! Та какво стана ?! Разказа ни играта , и сега да се чудим как да се отървем от него … Скоро ще да е !
10 Януари 2010 11:47
MILCHO,
/:/ "Параграфе, ама ти си се вторачил в тази пуста ком. идея...та идеята и наистина я превръщаш в "догма", както тука един умник "марксовед" правилно те критикува...Явно туй стратегия и тактика на политическата борба не ти е силната страна...ЧНГ и бъди здрав"
......................................... .....................................
Тук ставаше въпрос за ХОРА, които се САМОнаричат, или други хора ги наричат/нарочват?!/,"комунисти"!
Тук НЕ ставаше въпрос за Теорията и Идеологията на Комунизма!
Тук ставаше въпрос, че НЕ е "комунист", който е ПРОТИВ основополагащите идеи на Теорията и Идеологията на Комунизма/Атеизмът, Класовата борба и експлоататорската същност на частната собственост върху средствата за Производство/, а и сам се е преименувал от "комунист" в "социалист"!
Тук ставаше въпрос, че Лъжа и Манипулация е, че е "вегатарианец" човек, който си хапва ката ден свински пържоли! Сиреч, че Лъжа и Манипулация е, че е "комунист" човек, който се е ОТКАЗАЛ и ОТРЕКЪЛ от основополагащите идеи на комунистическата Теория и Идеология и ги ОТХВЪРЛЯ- такъв човек е всякакъв друг, но НЕ и "комунист"! В този смисъл, "догматик" съм- и "догматично" ще съм против Лъжата и Манипулацията за НЕкомунистически "комунисти"!
ЧНГ и бъди здрав!
10 Януари 2010 12:31
...Яни Янев и групата му вече гледат към следващото Народно събрание...


редник,
обсъжданият тук е ЯнЕ Янев. ЯнИ Янев е вече бивш депутат от НДСВ.
А инак РЗС гледат към следващото Народно събрание, но ще го видят през крив макарон.

10 Януари 2010 13:01
Абе, от това РЗС и то само в коалиция с друга малка дясно- центристка партийка / например ЗНС на Стефан Личев/ става нещо, ама първо да сменят ЯЯ . Иначе - димки и пушилки и това е....Абаджийчето, ако се навие да оглави РЗС-то, могат да мръднат. Поне контакти има в Европа.
10 Януари 2010 13:15
До втората национална катастрофа българското общество е било много единно заради националния идеал- освобождението и обединението на всички българи в една държава.....След това започва една гражданска война, която продължава и до днес.....та се замислих за причините... За себе си имам отговор, но е интересно какво мислят другите.


Benedicta, причините са много, но според мен най-важната от тях е променения колективен начин на мислене на хората, настъпило някъде към края на Първата световна война. Не само у нас, но и при всички народи въвлечени в нея. Войната започва с ентусиазъм и фанфари, с Deutschland, Deutschland ü ber alles, Allons enfants de la Patrie и Боже, Царя Храни. В името на националните идеали, всеки народ разбиращ ги по свой собствен начин. Но в хода на войната народите постепенно осъзнават, че войната се води не за реализиране на националните им идеали, а е всъщност война за преразпределението на света. В която на тях им е отредена ролята на пушечно месо. Започва брожение и побратимяване по фронтовете и много често доскоро уловените в смъртна схватка работници и селяни от противниковите армии застават от едната страна на барикадата. С други думи конфликтът от междунационален започва да прераства в класов. Логично следствие е избухването на Октомврийската революция и опитите тя да бъде пренесена в други страни (бунта на моряците от черноморската флота на Франция, въстанието на Бела Кун, Септемврийското въстание, а защо не и Ваймарската република). Предвид надвисналата болшевишка опасност войната е прекратена на бърза ръка, но независимо от това влиянието на комунистическите партии с Европа става все по-силно и по-силно. Не без активната пропагандна, военна, политическа и финансова подкрепа на СССР, продължила едва ли не до неговото окончателното рухване. С други думи започналата у нас "гражданска война", както ти я наричаш, не е нещо уникално, а е част от един общ световен процес. Истина е, че Комунистическата система като цяло се провали окончателно и днес светът е коренно променен. Но е и добре известно, че от всичко най-бавно се променя чипът в главата, начинът на мислене де. Затова и сега все още се срещат тук таме марксистки и комунистически партии, веят се носталгично червени със сърп и чук знамена и въздишките по онова "минало незабравимо" също ги има.



Редактирано от - Anastass на 10/1/2010 г/ 13:38:58

10 Януари 2010 13:16
Параграфе, не се заяждам, само от любопитство:
Защо си точно 39, а не, да кажем 29, или 199
10 Януари 2010 13:24
Митев,
Благодаря - бях написал само Янев, но се сетих, че има и друг политик и... така е станала грешката...
---------------
Не разбирам защо сте толкова сигурен за "кривия макарон"?...

____________________________
Не мир дойдох да донеса, а меч…
10 Януари 2010 13:27
Meto,
Вижте член 39 на Конституцията ни...

____________________________
Не мир дойдох да донеса, а меч…
10 Януари 2010 13:35
Не разбирам защо сте толкова сигурен за "кривия макарон"?...


редник,
сигурен съм само в това, че нищо не е 100 % сигурно.
А инак, за него аз си съставих мнение не само от медиийните му изяви, а и след конкретно тестване Натиснете тук
Според мен гробното му мълчание по темата беше много симптоматично за политическия му профил.

... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД