:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 264
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
анализ

Русия в капана на тероризма

След толкова взривове държавата се оказва неспособна да гарантира безопасността на гражданите си
Снимка ЕПА/БГНЕС
Служители на МВР охраняваха вчера метростанция Лубянка в Москва, където бе първият атентат в понеделник
Новите взривове в Москва натикаха Русия в капана на терора. Гражданите остават беззащитни както преди, така и след атаките - независимо от обещанията на властите да гарантират сигурността.

Взривовете на двете метростанции са особено страшни с това, че се явяват поредните. Макар борбата с тероризма да е едва ли не главната задача на днешната руска власт, атентатите в столичното метро шест години след предишния подобен терористичен акт, уви, бележат най-новата руска история. Сега най-важното не е дори да бъдат открити организаторите (това, впрочем, никога не е било постигано), а да се направи така, че да няма нови взривове в метрото.

Най-накрая трябва да започне реална рутинна работа, за да се гарантира сигурността на "взривоопасните" обекти, както направиха САЩ, Великобритания, Испания след атаките на терористите. Да, в тези страни спецслужбите обявяват повишена опасност от тероризъм, но не трябва да има съмнения, че щом това се прави, значи е имало реални основания.

Сегашните взривове на метростанциите "Лубянка" и "Парк на културата" имат очевиден политически контекст. В Русия се намира специалният представител на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) за Кавказ Дик Марти. Той бе в Ингушетия и Чечня, чиито ръководители са му разказвали за постъпателните успехи в умиротворяването на Северен Кавказ. До края на пролетта Марти трябва да представи новия доклад за Северен Кавказ.



Последните три седмици спецчастите ликвидираха едва ли не последните главни терористи:



Саид Бурятски, комуто правоохранителните органи приписваха организирането на двата взрива на влака "Невски експрес", и Анзор Астемиров, ръководил нападението в град Налчик преди 4 години и половина. Като далечна история изглежда епохата на Шамил Басаев, който поемаше отговорност за всякакви терористични удари. Сега цялото "уахабитско нелегално движение" в Русия се персофиницира от Доку Умаров. А миналата седмица ръководството на Министерството на вътрешните работи заяви, че в Кавказ все още действат около 500 терористи и диверсанти. Чеченският президент Рамзан Кадиров оперира с по-малка цифра.

С други думи, независимо дали някой ще поеме или не отговорност за терористичните удари в московското метро, обществото не може да бъде сигурно, че руските спецслужби имат шанс и възможности да открият истинските организатори. Затова пък цивилните власти имат възможности и най-вече задължение да започнат най-накрая реално да се грижат за безопасността на гражданите.

След терористичните удари в метрото преди 6 години московските власти



обещаха да оборудват всички метростанции с газови анализатори,



които разпознават експлозивите - такива прибори има навсякъде в Израел. Но това е едно от многото обещания, изпълнено само на думи. Относно пък московската милиция през последните години в метрото тя се занимаваше само да бие хора от "неславянски" произход при проверка на документите.

Безсмислено е последният терористичен акт да се приписва за пореден път на кроежите на международните терористи. На САЩ, Великобритания и Испания, които имат далеч повече основания да страдат от международния тероризъм заради войните в Ирак и Афганистан, им стигаше един страшен терористичен акт, за да наложат постоянен контрол върху безопасността на транспорта.

В Русия обаче се оказаха недостатъчни и "Норд-Ост", и Беслан, и взривовете в жилищните блокове в Москва и Волгодонск, а сега и серията от взривове в метрото.

След тези терористични удари не бе уволнен нито един високопоставен ръководител на силовите структури. А най-забележимата мярка на властите срещу най-кръвопролитния терористичен акт в историята на страната - вземането на над 1000 заложници в училището на северноосетинския град Беслан - бе отмяната на изборите за губернатор.

Може много да се разсъждава за съотношението между успехите и провалите на кавказката политика на Кремъл, за претенциите на севернокавказките републики да се създаде отделен федерален окръг заради перманентната им нестабилност, бедност и недостатъчната им интеграция в структурите на държавата. За това, че останалата част на Русия фактически морално се е отделила от Кавказ. Но всичко това е вторично спрямо неспособността на държавата да осигури безопасността на гражданите си в Чечня, Ингушетия, Москва, във всяка една точка от страната.

Идеята за сигурността стана ключова в официалната риторика на властта. Но в основни линии под това се подразбира безопасността на самата власт и "устоите й", а като заплахи за държавата са обявени предимно митичните "попълзновения на Запада".

Между другото Русия ще продължава да живее в капана на тероризма, докато властта и обществото не осъзнаят, че причините за терора са във вътрешните проблеми на страната и те могат да бъдат решени само вътре в Русия.
75
3805
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
75
 Видими 
30 Март 2010 23:38
Патрушев/ бивш шеф на ФСБ и член на Совбез/ : "предпогаемите следи водят към Кавказ , не се изключва връзка с Грузия ."
Този път май зачистката няма да спре в Панкинското ущеле , а може Путин и Обама да вървят към споразумение грузинския комсомолец да си обира крушите. Преди да са му ги обрали руснаците. Този път и личния приятел на Путин- Берлускони, не може да ги спре.
Борбата с терора е обща цел и на Обамича и на Путин.Друг е въпросът , че ФСБ и СВР имат още много да работят и подобрят работата си. Според старите руски чекисти. А според FL - не знам.
30 Март 2010 23:53
Туй хубу. Аз само ще добавя, че ми писна да гледам таквизи 18 годишни охлюви като тези на снимката в униформи дето ужким пазят населението. Спомням си първата война в Чечня дето също такива 17-18 годишни ходиха да се бият с онези главорези...
*
Руската държава трябва да се вземе в ръце и да действа - ама с професионалисти. И без никаква милост към войнствените ислямисти. Американците също не прощават. Сринаха държавата на оня Хюсеин само за подозрения, че имал нек'ви оръжия (него пък обесиха като църен в Алабама). И пренесоха войната с тероризма в чужбина. Няма други методи за борба с ислямо-олигофрените и нечовешката им идеология.
31 Март 2010 00:25
всъщност е илюзия да се смята, че такова нещо може да се спре ... вижте мащабите на държавата, границите и и ще се сетите, че ако ще на пет км пост да има, пролука винаги ще се намери... въпросът е, да се сведе до минимум.
31 Март 2010 00:41
Дайте сега да поръсъждаваме логично и без емоции:Къде чеченските терости имат задгранично правителство в изгнание?Кой го поддържа финансово и политически?Обявяват ли се ислямските фундаменталисти на запад като борци за демокрация и човешки права?Подготвят ли си в центрове в чужбина и къде?Поддържат ли правителствата на САЩ и Англия геополитическата доктрина Збигнев Бжежински част от която гласи така"новия световен ред трябва да се изгражда срещу Русия за сметка на Русия и върху руините на Русия.След падането на комунизма по-опасен враг за запада е православието"
Мисля, че тези постановки не бива да се отминават току така тъй като този който ги излага не еслучаен човек, а ментор на президенти.Смятам, че разбирате за какво става дума.Курбашийските банди в Кавказ бяха използвани след Октомврийската революция за дестабилизиране на Съветска Русия, а също така и от Хитлер в инвазията му в Русия.Нищо не се променило май от тогава.

tode3n
31 Март 2010 00:47
Който тероризъм вади, от тероризъм умира!
31 Март 2010 00:51
Универса е на път не само да умиротвори северен Кавказ, ами да освободи и Грузия.
31 Март 2010 00:58
Кто стоит за мировым терроризмом?
Глава первая.

Збигнев Бжезинский и его шахматные игры
Натиснете тук
31 Март 2010 02:00
Московските атентаторки се обучавали в Турция
Двете жени, взривили се в московското метро, са се обучавали в Турция. Тази информация се появи вчера в руските медии.
Руският вестник "Коммерсант" базира твърдението си на изказвания на терориста Александър Тихомиров, известен с прозвището "Саид Бурятский", който в началото на март беше убит от руските военни части в Ингушетия.
Според твърдението Тихомиров е изпратил над 30 жени чеченки и ингушетки в медресе в Турция за обучение за извършване на самоубийствени атентати. Досега 9 от тях са извършили такива атаки, а дирите на останалите се разследват от руските сили за сигурност...- Натиснете тук
31 Март 2010 03:09
Национално-освободителното движение на Северен Кавказ не може да е терористко движение.
Риториката на Москва е от времето на студената война, когато всички които се противопоставяха на СССР бяха врагове на революцията и терористи.Северен Кавказ не вижда изход от незавидната си икономическа и социална обстановка под диктата на Москва и единственият и изход от това положение е да бъде по-далеко и избере независимост, която ще и усигури нови партньори с които да подобри живота на гражданите си. Държането на тия територии е възможно само от позицията на силата, но това не хубаво и не е решение на въпроса. Руснаците самите те имат толкова проблеми да решават и са толкова импотентни, че едва ли са способни да решават проблемите и на Северен Кавказ и другите територии от тоя край.Мастодонта Русия е редно да се разпадне, както се разпадна Югославия . Русия трябва да започне всичко наново с нови политици и нова стратегия за да стане привлекателно място за живеене първо на собствения си изтрадал народ и след това да мисли за другите народи.
31 Март 2010 03:27
че причините за терора са във вътрешните проблеми на страната

Причините не са само вътрешни, но и външни.
31 Март 2010 04:17
между причините присъства и тая, че правителство, което изключително разчита на службите да поддържа ред има голем интерес от емануел голдщайновци. нещо като приказката на настрадин ходжа за стражарите и котето.
31 Март 2010 04:28
Просто ми е чудно как още не са излезли Душето и прочие разбирачи, за да ни обяснят че това е гнусен заговор на международния капитализъм. Как самите УСА, които са всъщност Ал Каида ( Усамата е на заплата в ЦРУ), са сложили взрива във вагоните. Има бледи изречения за Бжежински само.
Но Путин сега ще използва случая да заграби още власт. Значи Путин е! А световните евреи? Да сложим и тях в манджата.
А истината е друга: Lenta.ru
"Председатель Координационного Совета Профсоюза милиции Москвы и области Михаил Пашкин заявил в эфире "Русской службы новостей", что предотвращению террористических актов в наибольшей степени мешает коррупция.
"За 10 тысяч долларов можно из Чечни в Москву грузовик со взрывчаткой провезти. И милиция, и ФСБ – коррупционная система", - сказал Пашкин."
А за 10, 000 УСД колко водка и черен хайвер може да се купи! Че и за блондинки ще останат.
31 Март 2010 05:50
Taka си е babE - Путин и КГБ стоят зад терористите. Пак според друго авторитетно руско издание наголгъзчифтепищови.бг Путин лично е обучавал терористки в собствената си дача в Подмосковието. Мисля, мястото ти е там в дачата или в турското медресе.
31 Март 2010 06:54
Отче,
мас ти капе от устата, докато убеждаваш, че Русия трябва да се разпадне. Пък тя не ще. И даже се засилва. Та товйта Полша може пак да си отиде там, където двеста години си траеше.
Доньо -
Никакви приказки не могат омаловажи смъртния грях на тероризма - жертването на невинни!
И не става дума за никаква борба за свобода - борбата е за власт и пари.
Не подминавайте средновековното битие в Кавказ - робството, ограничесността, фанатизма, насилието като средство и аргумент.
Вярно е, че никой не е покорил Кавказ до край, но пък кавказците още помнят генерал Ермолов и княз Барятински. И се почесват.
----------------------------------------- -----------------------
Блогът на Генек


31 Март 2010 07:24
Малко расзяснения ***: Огромна част от корупцията в Русия се "произвежда" от "поробените" кавказци - огромна част от търговията на дребно и едро, строитрлството, таксиметровите и автобусни превози се ДЪРЖИ‌ ОТ ‌ КАВКАЗЦИ !!! Огромна част от таксиджиите са такива, преобладават арменците .***Кавказката мафия държи и производството на фалшив алкохол, нелегалните казина и продажбата на наркотици, кражбата на автомобили, джебчийството.Да не говорим за "черните риелтори" - посредниците на недвижими имоти , които убиват самотни пенсионери и им продават квартирите. На руснаците им е дошло до гуша и аз съм уверен, че Кондопога е само началото.От тогава в Русия има мораториум за огласяването на такива събития - етнически сблъсъци.Много е важно да се отбележи , че местни мюсюлмани и православни се обединяват срещу тях, както е в Татарстан например. Да се говори за поробена Армения или Азербейджан например е смешно.Както и за поробен Дагестан...
Сведения за метрото в Москва - на ден превозва 7 000 000 души, което е повече от берлинското и лондонското взети заедно.А в самата Москва на ден влизат 3500 000 човека...


Редактирано от - sybil на 31/3/2010 г/ 08:54:45

31 Март 2010 08:03
Газета. ру почти влиза в моя списък на медиите които трябва да бъдат неутрализирани като вредители и "пета колона" на САЩ, Великобритания и Израел.
Но днес долетя една новина която ме развълнува силно и приятно. Патрушев каза нещо което всички знаят, но от неудобство премълчават. Зад атентатите може да стоят тайните служби на САЩ, Великобритания и Израел чрез своята прокси територия Грузия. Подполковник Путин трябва най-сетне да приключи с тоя въпрос веднъж завинаги. Като за начало трябва да има изравняване на земята в района на Панкиското дефиле.
Мисля, че атентатът дойде дюшеш на августейшия тов. Путин, който се върна в риториката от 99-та. Сега каза, че терористите трябва да бъдат изчовъркани от дъното на канализацията след като явно някои са се преселили там от дъното на тоалетната чиния. Нещо се готви. Ще има кръв, много кръв
31 Март 2010 08:27
Есть мнения о том, что теракты в Москве могли организовать из-за рубежа. Вы в это верите?

— Все версии нужно проверить. К примеру, есть Грузия и лидер этого государства, Саакашвили, поведение которого непредсказуемо. К сожалению, ряд стран оказывают ему помощь, в том числе военную. Мы говорим, что это недопустимо. Он один раз уже развязал войну. Не исключено, что развяжет вновь. У нас была информация о том, что отдельные сотрудники грузинских спецслужб поддерживают контакты с террористическими организациями на российском Северном Кавказе. Мы должны проверить и эту версию тоже, применительно к терактам в Москве.

31 Март 2010 08:31
Бабаяга
За жалост е рядкост да се прочете свествен коментар на необременен мозък като на мнозинството изказали се.
На руснаците им е дошло до гуша...

Наска, немаш проблеми бе - да се изнесат руснаците от Кавказ, да отнемат гражданството на всите кавказки субекти и да ги натирят от Русия. Всеки да си знае своето демек. А?
Причините не са само вътрешни, но и външни.

Аха, тайните служби на капитализъма, зипо вече разду по въпроса...
31 Март 2010 08:56
ЗИПа се отчете. Хайде, по-смело. Не са само УСА, Израел, Великобритания, Грузия. Сложете и Полша, Китай, и (чакай да отворя картата да видя кои граничат с СССР, пардон, Русия). За Пакистан, Афганистан, Саудите и т.н. - да не говорим, те са сигурно вътре. Нещо не се чува за Нова Зеландия, но самият този факт е подозрителен.
31 Март 2010 09:01
"Газета. ру почти влиза в моя списък на медиите които трябва да бъдат неутрализирани като вредители и "пета колона" на САЩ, Великобритания и Израел."
Тука ЗИПа изби рибата. Имал си човека списък за рускимедии, които трябва да бъдат "неутрализирани". Веднага изпрати този списък на тов. Путин и му заповядай да действа. Или ти сам ще заемеш с "неутрализирането"?
Личи си че в БГ има криза и са поскъпнали хапчетата.
31 Март 2010 09:04
Имам и конкретни имена. Междупрочем Политковская беше в " моя списък".
Сега там има една друга "дама"
31 Март 2010 09:05

26-10-2002
ВЛАДИМИР ЙОНЧЕВ
Чеченците са не просто древен народ. Те може би са най-древният индоевропейски народ, който се е запазил днес. Чеченците (те наричат себе си нахчо) са наследници на държавата Урарту, която е основана 2000 г. пр.н.е.

Колко урартийска кръв тече във вените на чеченците, обаче е спорен въпрос. Между XIV и XVII век турците подлагат чеченците на много по-голям геноцид, отколкото Сталин им е спретнал. Почти всички жени са избити, а мъжете се спасяват в непристъпните части на Кавказ и напомнят за себе си само с кражбите на булки от съседните народи. В продължение на столетия в Чечения се смята за престижно жените на първенците да не са чеченки.

Сватбарските набези на чеченците още тогава обтягат отношенията им със съседните народи, но

точно благодарение на чуждите булки

чеченците все пак успяват да се запазят до XVII век. Тогава приемат исляма, а станалото по-нататък прилича на приказката за феникса, който възкръсва от пепелта.

Турците спират да ги избиват. Вместо това новопокръстените мюсюлмани стават съюзници на Османската империя в непрекъснатите й войни с Русия.

Новата вяра, според която, от една страна, всички са равни, а от друга, насилието над друговерците е признак за праведен живот, преобразява Чечения. Родовете губят значението си, а вместо тях основна единица на обществото става тайпът.

Казано по-ясно, тайпът е обединение, създадено да защитава някакви интереси. А казано в още по-прав текст - банда (в нея влизат и жените, и децата), която има за цел да завземе някакъв бизнес. Понеже в Кавказ обработката на земя не е най-доходната работа, тайпът обикновено се цели в бизнеса с охраната на проходите, разбойническите нападения, рекета, търговията с оръжие. Общо взето нещата, от които се печели и днес.

Така 200 г. преди сицилианците,

чеченците откриват с какво трябва да се занимава мафията

и как да бъде организирана.

През XVII и XVIII век заради свободата, която Чечения успява да устои, към нея се стичат разбунтували се поданици от всички краища на османската и руската империя. Обезкървените от войни и кланета чеченци ги посрещат с радост, при условие, че приемат исляма. За кратко време към северен Кавказ се стичат огромен брой арменци, перси, грузинци, поляци. Така най-древният европейски народ не само получава нова кръв, а дори броят му нараства многократно. Пленниците също били третирани като чеченци, ако приемат исляма.

Тази военизирана система е напълно несъвместима с каквато и да е държава. 2700 години - от разгрома на държавата Урарту до 1991 г., чеченците

нито веднъж не правят опит да създадат държава

Затова не е случайно, че датиращият едва отпреди 11 години опит да се създаде държава е на генерала от съветската армия Джохар Дудаев, а наследилият го Аслан Масхадов също е съветски офицер.

За да съществува това военизирано общество обаче, е необходим общ враг. Той естествено е Русия - единствената сила, която може да заплаши начина на живот на чеченците и която през няколко години прави опити да ги покори или избие.

Колкото по-хлабав е режимът на Москва, толкова по-слаби са чеченците. Колкото повече Москва мачка чеченците, толкова по-силни стават те. Омразата към руснаците е единственото основание чеченците да се чувстват един народ, а не враждуващи банди.

Когато към това се прибави прословутата чеченска жестокост, съкровената мечта на всеки чеченец да има частна дупка в нефтопровода от Каспийско до Черно море и налудничавата мания на някой фундаменталист, вземането на заложници не е изненада. Чеченците правят това от векове. Дори когато нямат полза.
31 Март 2010 09:12
Ми как няма да им дойде до гуша. Права беше баба ви Олбрайтова. Прекалено много е да изискваме от нация като рашите да се справят с тази огромна територия, природни ресурси и разните там племена. Идва им нагорно. Какво им трябва на москалите - спокойствие и половинка политура. Give them a break най-подире! Долу терористите!
31 Март 2010 09:15
Публикувай го този списък, бе ЗИПе. Ако сме вътре да бегаме. А пък даже и да не сме вътре, пак требе да бегаме. Нали знаеш вица за заека. Щели да скопяват слоновете, те побегнали и Зайо бяга заедно с тях.
-Защо бягаш, бе Зайо, те скопяват само слоновете.
- Ами ако ме объркат с някой слон?!
ЗИПе, ти случайно да не си тов. Путин?
31 Март 2010 09:39
Приставкин, Анатолий, Пренощува облачето златно (Ночевала тучка золотая)
Прочетете тази повест. Всичко там е казано през погледа на едно дете.
Иначе проблемите на колонизацията са древни колкото света. Понеже в северна Америка се е случила във времето когато е нямало динамит и модерни информационни средства, всичко се е разминало и е посипано с пепел. Остава само филмовата версия за Little Bighorn.
31 Март 2010 09:53
Некои форумци са като Йерихонски рози - достатъчна е кръвта на няколко руснаци, за да се раззеленеят и да почнат да бълват прогнози и прокоби по адрес на Империята на Злото...
31 Март 2010 09:58
Поредните чеченски атентати срещу Русия едва ли идват от "горе" , от властта /каквито подмятания имаше преди години , при предишни гърмежи/. По-скоро Кремъл е неприятно изненадан в един момент , когато установи превес над кавказките терористи , и създаде впечатление за дълготрайно стабилизиране... + тази евро-делегация Тезата , че Путин сам си е гръмнал метростанциите си е яко крейзи. Атаките идват отвън. Поръчителите и извършителите са разпрострени по доста дълга верига , и от мястото на гърмежите трудно се виждат главните заподозрени. Но мястото им е известно - Лондон.
31 Март 2010 10:14
Много улици и училища в Русия носят имената на терористи.
Убийците на Александър II, бомбаджиите-убийци на децата на Столипин.
Грузинският бомбаджия избил охраната и грабнал 200 000 рубли в Тифлис
го разнасят на портрети и мумията му е закопана на Червения площад.
Идеологът на терора над руския народ е мумифициран и му се кланят.
Последните двама се нареждат след Хитлер и далеч пред останалите по убийства на руснаци.
31 Март 2010 10:20
динейн да ме прощаваш ама много наивно разсъждаваш за тероризма.просто не мога да повярвам че си живял в израел.та ти изобщо си нямаш представа що е тероризъм.казваш да се изнесът руснаците от кавказ.това според теб ще реши проблема така ли.ами след кавказ терористите ще искат да се изтегли русия и от средна волга.вече се организира терористична група която се казва булгар джамаат и иска точно това.като се изтегли израел от ливан защо не намаляха терористичните нападения.да вдигнеш ръце и да избягаш не е решение.а това за изгонването на всички кавказци и отнемането на гражданството им си е чиста проба расизъм.май нещо много хард ми звучиш днес.да не си станал наци.
31 Март 2010 10:26
Много улици и училища във Франция носят имената на Робеспиер , Дантон и т.н. революционери , които според делата им са парекселанс терористи. Те са наредили отрязването на главите на хиляди народ , само по подозрение дори , че съчувстват на краля и благородието. Във Франция обаче , това са исторически личности , а не терористи. Поради което французите се гордеят с тях , както и с цялата си история. Франция е велика страна. Русия също е велика страна. Право на руснаците е , да държат погребани вождовете си от предишните исторически епохи на централните си площади. Това не значи , че историческата оценка за делата им е положителна. Подобен тип поведение е типичен за Големите нации с Голямо самочувствие - Русия , Америка , Англия , Франция , Китай... Нации , които си самовзривяват гробниците на предишните си управници само години , след като се е сменило политическото управление са комплексирани нации. Вместо да го превърнат в туристическа атракция.
31 Март 2010 10:34
Тезата , че Путин сам си е гръмнал метростанциите си е яко крейзи.

Но затова пък тезата, че американците сами са си гръмнали кулите е напълно логична...
Еххх, какви мислители са се нагърбили с изясняване на събитията - тръгват по прогресивната пътечка, по червената нишка и кремълската логика и хоп- Истината изскача в целия си блясък...
31 Март 2010 10:36
То последното , Албенке , не е теза , ами банален факт. Впрочем , какво стана с разследването в САЩ по 11/9 , знаеш ли ?
31 Март 2010 10:37
Атаките идват отвън. Поръчителите и извършителите са разпрострени по доста дълга верига , и от мястото на гърмежите трудно се виждат главните заподозрени. Но мястото им е известно - Лондон.

Ясновидец несъмнено ....ЦИП-овите пророчески дарби са застрашени от конкуренцията.
31 Март 2010 10:39
Това че цитираш дълги изречения е добре. Познавам една блондинка , с тази техника взе висше !
31 Март 2010 10:42
То последното , Албенке , не е теза , ами банален факт. Впрочем , какво стана с разследването в САЩ по 11/9 , знаеш ли ?

Аха, то и дон Кихот след като чел достатъчно конспиративна литература за великани, тръгнал да ги търси и "Ооо, миг поспри", оказало се, че те наистина съществуват... дори влязъл в сражения с тях
31 Март 2010 11:15
vputin
Мозъчния център на атаките се намира в Лондон, парите и инструкторите са арабски, изпълнителите са неграмотните ингуши, дагестанци, чеченци и прочие чапкъни. Целта е определени мега компании да сложат ръка на ресурсите и трасетата в района. Запада е воювал на страната на тарамбуките в този район 200-300 години.
Да речем, че тарамбуките направят измисленият си държавен шериат или каквото е там.
Първо, че се тепат сами, оти тепането си им е поминък, второ, че живеят като у 15 век. Че имат некой поддържан финансово емир и бей да им набива канчетата на неграмотната рая.
31 Март 2010 11:50
От архива на Сега, Вторник, 5.9.2000 г.
"Хората на убития Абдул Патаев държали бизнеса с метали, петрол, цигари и крадени коли
Гонят трима босове на чеченците

Големият враг на лидера на чеченците остава в България, понеже е в реанимация
Трима от босовете на чеченската общност в България трябва да напуснат страната. Това става ясно от заповед на шефа на Национална служба "Сигурност" ген. Атанас Атанасов, за която МВР съобщи вчера. Заповедта е издадена още в петък."
Натиснете тук
31 Март 2010 11:52
От архива на Сега, Четвъртък, 2.9.2004 г.

"Чеченците са изпълнители, кукловодите са други

Терористите от цял свят се обединяват в единен фронт
Последните терористични атаки в цял свят - поредицата от взривове и вземане на заложници в Ирак (последните искания за френските журналисти са свързани с американската окупация, а с искания на радикални ислямисти за изменение на вътрешната политика на Франция), кървав атентат в Израел и др., говорят за единен фронт на тероризма.

Според тях трите терористични атаки в последните няколко дни в Русия са извършени от чеченските бунтовници, но са планирани с външна помощ."

Натиснете тук
31 Март 2010 11:54
Отвличането на парахода Радецки е пример за класически терористичен акт. Христо Ботьов - с типични "кавказки черти" и "гол в ръката нож" се покрива с класическият литературен образ на "злой чечен".
Вдички европейски национално освободителни движения от 19 век могат да се окачествят като "терористични", милият Арафат (носител на Нобелова награда за мир), Йоджелан...
31 Март 2010 12:01
Абе ясно е къде ги стяга чепикът. Вярно е, в последните години Русия доста стабилизира района на Кавказ. Доста пари наля Москва в Чечения и Грозни, доста поутихнаха нещата... В следствие на следваното на старата руска традиция в Кавказ зловредните елементи понамаляха и започнаха да привършват! Просто е крайно наложително нещо да се направи...
31 Март 2010 12:02
Та къде се е намирала Урарту, викаш?
Натиснете тук
31 Март 2010 12:15
Любимата ви боксова круша - англосаксите разбраха, че колониализма няма бъдеще и се изнесоха от този половин свят който държаха....
Може ли да се промени ситуацията - може, но не със средствата позволени в 21 век...това от една страна. Дори да допуснем че Русия може да унищожи физически чеченци и други сепараисти, тя няма човекия потенциал да насели тези територии с руснаци. Руснаци се раждат все по малко.....
Една земя е твоя когато си на нея, когато я пазиш, гледаш и обработваш. Не е достатъчно да имаш силата да унищожаваш...трябва да можеш и да създаваш.
Този урок са получили много империи...малко преди да изчезнат..и са били надживяни от народите които са покорявали
31 Март 2010 12:22
Да се хванем за думите на одеситската гъзета:
Между другото Русия ще продължава да живее в капана на тероризма, докато властта и обществото не осъзнаят, че причините за терора са във вътрешните проблеми на страната и те могат да бъдат решени само вътре в Русия.
Нали за Кавказ говорехме (тъй де, вътре в Русия)...
А сега малко по-сериозно - кой именно нерешен вътрешен в Русия проблем кара чеченците да отвличат руснаци за роби и да им режат главите пред камери? А защо искат да въведат шариат? Само заради това, че са муслими ли? Щото има и други муслими, но те приемат съществуващия ред.
31 Март 2010 12:23
половинка политура

Модата да се пият скъпи препарати и още по-скъпа козметика отдавна мина. Бутилка водка 0.7 от горния среден клас - "Путинка", "Казьонка" - е 3 евро. Половинките от по-масовите водки, като "Алые паруса", "Истинная крепость", "Медсестра"
са по 56 рубли, колкото два автобусни билета. Американското боро е 2.2, а руското 1.1 евро.
31 Март 2010 13:02
Всички европейски национално освободителни движения

Полковник, Чечня нема нищо общо нито с нация, нито с държава, да не говорим за Европа. Въоръжен бандитски лагер. Самите руснаци, прочети писаното от Толстой до Жванецки, считат че най-доброто за Русия е да изгради стена-граница южно от Терек и никога да не се занимава с чеченците. Всъщност, Ермолов е изграждал Грозный и другите фортове именно като изнесени предни постове на тази граница. Лошото е, че оставен сам на себе си, чеченският бантустан не се занимава с нищо друго, освен с бандитизъм. Дудаев бе обещал, че ще смени поминъка с друг вид престъпност - офшорки, хазарт, нещо като Лас Вегас и остров Ман едновременно. Видяхме колко успя.
31 Март 2010 13:13
най-доброто за Русия е да изгради стена-граница южно от Терек и никога да не се занимава с чеченците
Така е, когато не си най-неизвестния крадлив подполковник на света или не искаш да ставаш батюшка-царь на Русия след три месеца.
Когато си и двете - само Березовский-Басаев могат да помогнат.
И няколко рязански учения на ФСБ/КГБ...
31 Март 2010 13:21
За Пентагона, Бени, за Пентагона е думата, не за кулите...
31 Март 2010 13:25
Печенег, кротко. Нямаш елементарно чувство за хумор, а се обаждаш.
Гледам сеира на поср@ните рашкофили, и честно казано, се изпълвам с тъга, за пореден път наблюдавайки колко елементарно и глупаво същество е човекът.
31 Март 2010 13:33
О, Диня, пуснали са те от кауша? Честно казано, твоето ъ... същество ми липсваше някак си. Скучно беше.
Кажи сега, това в Русия да не е некъв полезен тероризъм, а?
31 Март 2010 13:37
Д9, новата фризура ти отива.
Наистина ли е забавно да правиш гримаси пред огледалото и сам да си гледаш сеира?
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД