:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 165
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Светият синод потвърди за срещата на патриарха с папата



Светият синод подписа писмено потвърждение, че ще уважи молбата на папа Йоан-Павел II за среща по време на визитата му в България. В отговор владиците му пишат, че са съгласни на такава среща и тя ще бъде на 24 май от 11,30 часа в Синодалната палата. Писмото ще бъде предадено в Папската нунциатура, въпреки че главният секретар на синода архимандрит Борис каза, че не знаел нищо за него.



ВАС отряза втора жалба на Карайотов



3-членка на ВАС отхвърли втора жалба на Богдан Карайотов

срещу съдебния съвет. Карайотов се оплака от отказа на ВСС да го преназначи за зам. окръжен прокурор на Кърджали за още 1 г. и твърдеше, че решението е незаконно. Според съдиите ВСС е действал законно и е упражнил правото си да откаже назначение. Преди време 3-членка на ВАС отхвърли и жалба на Карайотов срещу отказа да го назначат за шеф на спецследствието.



Мотивират бедните да не изоставят децата си



През май стартира пилотен проект "Заведи ме у дома 2" в Русе. Целта на проекта е да бъдат мотивирани социално слаби семейства да не оставят децата си в домовете. Ще се предоставят нови социални услуги, помощ и подкрепа на рисковите семейства, които да им позволят да отглеждат децата си вкъщи. Според доклади на УНИЦЕФ България е на първо място по брой на деца до 3 г., отглеждани в детски домове сред страните от Балканския полуостров, балтийските републики и ОНД.
412
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД