:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 454
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Разследват полицай, пребил арестант заради дамаджана

Военната прокуратура внесе в Сливенския военен съд обвинителен акт срещу серж. Нико Зеленков, младши инспектор в 4-о РПУ в Бургас, по обвинение в побой над арестант. На 17 октомври миналата година той измъчвал по време на разпит в местния полицейски участък задържания за кражба Петър Певтичев, работник в автосервиз.

Певтичев бил задържан по съмнение, че е задигнал дамаджана с ракия от дома на старица. Полицаят го открил на работното му място, качил го в личния си автомобил "Опел Кадет" и го откарал в участъка, където се нахвърлил отгоре му с дърво. "Той искаше да призная, че аз съм извършил кражбата. Когато отрекох да съм аз, започна да крещи и да ме заплашва, че ще ми натроши костите, ако не си кажа всичко. След това извади дървена летва и започна да ме удря с нея", е написал в показанията си Певтичев.

След разпита Зеленков избутал задържания до колата, отворил багажника, натикал го вътре, след което го заключил, после го откарал до запустяла нива, където го изхвърлил.

Крадецът на дамаджаната така и останал неразкрит до днес. Няма и улики Певтичев да е извършителят. Той обаче подал жалба до военната прокуратура. Делото срещу Зеленков се води по чл. 131 от НК за побой от длъжностно лице. До вчера Зеленков все още продължаваше да работи в 4-о РПУ. Пред журналисти той каза, че не знае за делото срещу себе си.
1243
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД