:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 304
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

63 висши училища от утре на кандидатстудентската борса

63 висши училища и колежи ще представят от утре до събота в столичния музей "Земята и хората" кандидатстудентските си условия. Традиционната борса ще отвори врати в 11 часа. На 5 април от 11 часа на въпросите на кандидат-студентите ще отговарят представители на МОН.

На изложението кандидатите ще могат да си купят справочници на производствени цени и да получат пълна информация за новостите в кандидатстудентската кампания. Борси ще има и в Пловдив - 12-13 април, във Велико Търново - 16-17, в Добрич - на 18-и. Във Варна и Стара Загора изложенията ще са съответно на 19-и и 26-и.

3 нови специалности предлага тази година Софийският университет. Кандидатите за "Логопедия" ще държат изпит по български и литература или по история. С история ще се кандидатства за новата специалност "Архивистика и документалистика". Мераклиите за "Химия и информатика" ще държат 2 изпита - по химия и математика. От тази година в СУ отпада и устният изпит по английски.

Очаква се справочникът да излезе днес или утре.

От днес до 16 април ЮЗУ "Неофит Рилски" в Благоевград ще приема документи за предварителната изпитна кампания, в която могат да участват и абитуриентите, неполучили дипломите си за средно. Тези, които не са удовлетворени от оценките, могат да се явяват и на редовната кампания. Първите изпити са насрочени за 20 април - по история, обща икономическа теория (есе), английски, френски, немски и руски език. На 21 април са изпитите по български - тест и есе (за специалностите "Право", "Публична администрация" и "Психология"), както и по английски, френски и немски език за специалностите "Туризъм" и "Международни отношения". На 27 април ще се състоят изпитите по математика и по български език - тест.
487
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД