:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 347
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

МВР мълчи за безплатния СОТ за висши чиновници и сътрудниците им

От МВР вчера не пожелаха да разяснят заповедта на министър Георги Петканов за оборудване на обектите, обитавани и посещавани от държавници и висши чиновници, със сигнално-охранителна техника без пари. Не получихме отговор и на въпроса дали е разширен списъкът на правоимащите. Според електронното издание "Медиапул" Петканов е прибавил към тях членовете на политическия си кабинет, експерти и технически сътрудници, шефовете на национални служби и главния секретар на МВР. По право със СОТ се оборудват жилища и вили на президент, вицепрезидент, председател на НС и заместниците му, премиер, министри, главен прокурор и председатели на върховни съдилища. Това става след съгласуване с НСО, което пък осигурява на повечето от тях 24-часова физическа охрана.

От пресцентъра на МВР твърдят, че според заповедта техниката и услугата се плаща. Министърът само актуализирал стара заповед, издадена от Богомил Бонев и преподписана от Емануил Йорданов.

"Не си спомням да съм преподписвал такава заповед на Бонев. Ако е била със съществени изменения и нови предложения, щях да знам", каза вчера Емануил Йорданов.

"Оборудването и обслужването според това, което аз съм подписал, е за сметка на МВР и подразделението "Сигнално-охранителна дейност". Плаща се, когато съответното правоимащо лице престане да бъде на такава длъжност", каза Богомил Бонев. Ако съответният висш чиновник иска да продължи да се охраняват имотите му, след като напусне държавната длъжност, трябва да си плати техниката, разясни бившият вътрешен министър. Той самият си бил платил, след като престанал да е министър.
822
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД