:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 659
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Я не се изхвърляйте толкова с папата!

Читателите на "Сега" коментират приготовленията за визитата на Йоан-Павел Втори
Снимка: Ройтерс
Димитър Николов: А защо не кръстим улица на Сергей Антонов?

Mnitelen: Да правят каквото искат, само да не трошат пари от държавния бюджет за охрана. Аз нямам работа с папата, нито пък виждам политиците да имат, ако имат - ей къде е Ватиканът, тях няма кой да ги убие там, а и по-евтино ще ни излезе. Струва ми се, че пак ще видим София, блокирана за собствените си граждани, а чужденците ще се разхождат на спокойствие. Нямам никакво намерение да ставам католик, да разнасям кукли по шествия и да чакам някоя икона да заплаче. Тука пак се явиха мили родни натегачи-кръщевачи, сигурно са същите, дето приживе въздигнаха паметник нерукотворен на едно друго величие.

beni: Нито един българин не се интересува от това посещение, може би само малкото католици у нас. Поне да бяха обяснили с думи прости какви далечни стратегически цели се целят с това целево посещение.

Mnitelen: Може би ще ни замажат очите с международния отзвук и виж как сме щели да станем известни и да затекат инвестиции, като че папата е бизнесмен. Друго, което ще се опитат да не пробутат, е, че това ще бъде "негласна" реабилитация на България от папата за оня случай, дет Сергейчо го научи чак в килията за какво иде реч.



Анонимен: Огън без дим няма. И с Антонов същата работа.

Който не е наясно за влиянието и стойността на папата, си е чист болшевик.



Pirgo: Повече от необходимо е, че посещението на папата да премине без ново покушение над неговия живот! Не дай Боже да стане нещо с него на наша територия.



neznaecht: Отворете си очите, бре! Вие не виждате по-далеч от носа си. По този начин ли BG ще се оправи, като се затвори в себе си! А и не знам как сте се сдобили с компютри да пишете тези глупости!



Доктор Хикс: По много шибан начин се обсъжда въпросът с предстоящите посещения! Занимават цяла България с това кой как организира охраната. Ама и колко съжалявали, че двете визити съвпадали, пък и балове... манифестация, мачове... Светата троица от генерали ни се натрапва от пресата и екрана... В събитие се превръща охраната, а не посещенията. Редно е да текат само съобщения: до тоя и тоя хотел няма да има свободен достъп. Тия и тия улици ще бъдат затваряни. Точка!

Защо трябва да се превръщат такива събития едва ли не в мъка и да се насажда чувство за досада? Така ли ще показваме, че сме любезни домакини, а гостите са желани?

Все едно да отида някъде на гости и домакинът да води в кухнята всичките си съседи, за да видят те как се подготвя с продукти и рецепти, за да ме посрещне и постоянно да опява на глас, че има и друга работа по време на гостуването ми, напр. да си разхожда кучето, и кухнята му ще е блокирана за децата му, които ще вечерят в стаята си заради мен.

И още сме в средата на април. До края на май кой знае още какво ще се изпише, каже и покаже...



Барон Портокал: Що се отнася до идеята да се преименува площадът "На свободата" - това е едно от малкото имена, останали несменени на територията на София. Навремето "Кремиковци" беше за известно време "Леонид Брежнев". Да, ама това преименуване се измерваше в хиляди тонове обогатена руда. Сега най-много да получим усмивка пред строя.



Guderian: Папата е интелигентен и си заслужава вниманието. При все че не съм католик, просто жестът му към нас след помията, изляла се върху нас след Агджа, е твърде съществен. Просто това е една от световните фигури. И е редно да го уважаваме, а не да се смърди, че трябвало да го пазим. Гостоприемството го изисква.



Сгугню: Няма лошо в посещението на папата, но пък, от друга страна, няма и добро, нито реални, нито престижни ползи биха могли да се очакват. Надявам се само в името на националната ни чест и православното ни достойнство да няма псевдометани, раболепничене или превъзнасяне на папското посещение. Дано не се изпада в излишни славословия, че ще е доста недостойно, да не говорим, че ще е и белег за провинциализъм в мисленето!



Анонимен: Това с площада е резил.



socialdemokrat: Ето ви ги ползите:

1. България окончателно получава реабилитация пред целия католически свят и е реабилитирана. Всичката помия, която бе излята върху нас, ще бъде отмита...

2. Папата идва на посещение на 24 май - най-българския празник. Празник, който е единствен по своята същност в света! Неговото честване е почетено от папата и сме почетени като народ на словото и народ на културата. За безпросветните милиони по земята папата е месия и почитта му към България автоматично се превръща в тяхна почит.

3. Папата и съвещание на НАТО по едно и също време у нас - това не е просто знак, това е световна обява - България е приоритет за настоящите световни лидери - държави и личности.

Ако Симеон Сакскобургготски е допринесъл за двете събития - шапка свалям! Всички хулни слова, които съм изрекъл и изписал - оттеглям ги...

Сгугню: Апропо, пропуснах да изразя възмущението си от селските изпълнения на Софийския общински съвет - с какво е допринесъл папата за страната ни, та ще кръщаваме площад на негово име.

Анонимна: Вече софиянци ще се срещат на Попа и на Папата. Да се готви Ламата.
988
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД