:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 279
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Скандал

Как отвлякоха феминизма

Фестивал, който се рекламираше като събитие, овластяващо жените, се превърна в канал за промоция на техните мъже
Елена Кодинова
Феминизмът не е много популярна кауза в България. Разбира се превратно, критикува се и от мъжете, и от жените. Вече ми е писнало да обяснявам, че феминистките не мразят мъжете, както масово се смята. Че да си феминистка означава да вярваш, че мъжът и жената са еднакво ценни човешки същества, нищо повече. Възползвам се от всеки повод да направя нещо за женските каузи, защото съм сигурна, че в България има нужда от това. Че обществото ни е патриархално, склонно да насърчава жените да бъдат придатъци на мъжете си, а не да намират смисъл в собствената си личност. А една от най-страшните последици от тази нагласа е домашното насилие. Официалните изследвания сочат, че всяка четвърта жена у нас е негова жертва.



Затова с удоволствие се съгласих да стана модератор на семинар



за насилието над жени в рамките на фестивала "Жени в изкуството", организиран миналата седмица в центъра за култура и дебат "Червената къща". Лекторите бяха уважавани хора, с много експертни познания - журналистката Елена Йончева, юристката Благородна Макева от МВР, представители на фондации, които от години спасяват и дават старт в новия живот на жертви на домашно насилие.

Дотук - прекрасно. Събрахме се трийсетина жени, започнахме да си говорим, да споделяме опит. Какви данни има МВР, какво се опитва да направи, за да реши проблема, как да се преодолее психическата травма у жертвите на семеен тормоз. Неочаквано сред нас се оказа един-единствен млад мъж, който не харесваше нищо от това, което говорехме. "И как с тези брошурки, които раздавате, помагате на жените, които вече са ги набили вкъщи?" Окончателно обаче успя да вбеси цялата зала, когато надвика Елена Йончева, за да заяви, че чадрата в Арабския свят предпазва от изнасилване, а ние с тези къси поли и деколтета насърчаваме сексуалните посегателства.

След като отначало се зарадвахме, че има поне един мъж, който проявява интерес и съчувствие към чисто женски проблеми, накрая вече се чудехме как да му обясняваме основни неща. Като например, че при изнасилването не става въпрос за непреодолимо желание за секс, а за налагане на власт, че брошурките понякога могат да спасят заплашен женски и детски живот.



Накрая обаче разбрахме за какво става въпрос



Една от организаторките на целия фестивал, в рамките на който се провеждаше нашето събитие - прекрасна интелигентна млада жена, музикант и композитор - иззе микрофона, възползва се от правото си на домакин и насилствено даде нова посока на събитието. Представи младежа, който ни рушеше дискусията. Оказа се, че това е "мъжът до нея". Той имал школа по бойно изкуство, обявено от организаторката за единственото средство, което ще спаси жертвите от домашните насилници. Имаше известни плахи и много възпитани протести, че целта не е да се научат жените да се бият с мъжете си, а да им се вдъхне самочувствие, че не бива да понасят тормоз. Но въпреки всичко решихме да го изслушаме.

Взе той думата и започна: "Човешката природа така е устроена, че ако ти не властваш над някого, той ще властва над теб." Т.е. - жените сами са си виновни, че ги бият, защото не са се научили да бият. И тогава стана ясна скритата цел на това на пръв поглед благородно събитие: да излезе най-накрая житейският партньор на организаторката и да си направи реклама на школата. Да заяви, че може да даде на жертвите ултимативното средство срещу тормоза у дома - да ги научи да се бият. Моля, заповядайте в моята школа, ето ви визитка. А вие от фондациите, които бършете от години сълзите на битите и им помагате да се почувстват ценни човешки същества, всъщност досега нищо не сте правили. Кажете на жените за мен, аз ще спра насилието в домовете им. И така неочаквано младият мъж с помощта на приятелката си организаторка похити събитието.



Капката катран в меда, ще кажете. Винаги има такива



Но тази случка е нещо повече от това; тя показва начина, по който се практикува феминизъм у нас и е изключително симптоматична.

Дори симпатизиращите на женските каузи не са наясно с основни понятия. Младежът, който ни открадна каузата, за да си направи промоция на бизнеса, вероятно искрено вярваше, че трябва да научи жените да се отбраняват. Но не знаеше, че жените позволяват да ги тормозят не защото не могат да отвърнат, а защото са финансово зависими от насилника, защото се чувстват непълноценни без партньор, срамуват се. Нямаше представа, че най-страшните поражения на боя вкъщи са върху душата, не върху тялото. Че в цивилизованите общества няма добро насилие, че то е престъпление, а не е нещо, за което трябва да сме подготвени, защото задължително ще ни се случи. Той смяташе, че или биеш, или те бият. И дойде да го разкаже на жени, които са видели стотици жертви на домашен терор. Доста цинично.



Добре, той не знае, да речем, че невежеството не е престъпление



Но защо му позволява подобно неадекватно поведение дамата на сърцето му, на всичкото отгоре организаторка на събитие, което би трябвало да овласти жените? Излиза, че правим феминистични форуми, за да си рекламираме бизнеса на мъжете. Без да предупредим хората, които каним да участват в тях. Те се включват напълно доброволно и безвъзмездно, а несъзнателно биват превръщани във фон на комерсиална реклама. Хайде, оставете ме мен, коя съм аз? Но известна журналистка като Елена Йончева и началникът на сектор "Правно-нормативно обслужване" при Главна дирекция "Криминална полиция" Благородна Макева защо трябва да бъдат подлагани на това? Както и жените от център "Надя" и "Анимус", първите лястовици в тази тежка борба, едни от хората, благодарение на чиито усилия изобщо имаме Закон за домашното насилие? Да ги събереш под уж благороден предлог, за да рекламираш пред тях школата на гаджето си? Прави са да се подиграват с псевдофеминистките у нас, ако това им е дейността.

Фестивалът "Жените в изкуството" се организира от неизвестната за мен фондация "Арт нова" с председател на управителния съвет споменатата вече госпожица композитор - Десислава Димова. Събитието бе гръмко рекламирано по медиите като част от международно движение в 14 страни по целия свят. Тази година се проведе за първи път в България с подкрепата на сериозни спонсори и под патронажа на кмета на столицата Йорданка Фандъкова. Това може да се прочете на сайта им. Знае ли уважаемата госпожа кмет на какво е дала името си? Ако не знае, ще й представя още един факт.



В неделя фестивалът завърши с уъркшопове по изкуствата за деца



Една приятелка заведе петгодишния си син да порисува заедно с връстници под надзора на художнички. Събитието бе предварително обявено с вход свободен. След като хлапетата се позабавляваха, прекрасната дама организатор Деси Димова заяви на родителите, че ако искат да вземат у дома рисунките на отрочетата си, трябва да дадат благотворително по десет лева "за следващото издание на фестивала догодина". Иначе рисунките остават у организаторите. "И какво ще правят с тях? Ще ги продадат ли?", чудеше се моята огорчена приятелка. Най-вероятно просто ще ги изхвърлят в коша, щом не са успели да ги разменят срещу 10 лева. А и останах с впечатление, че не са чак толкова на зор с парите, щом тази година си бяха наели дори ивент компания да им организира нещата. Мен именно тази фирма ме покани за модератор, а не организаторките на фестивала.

Та ето какъв феминизъм се практикува в България. Прилича повече на псевдоактивизъм, след който остава неприятен вкус на прикрито печалбарство. Който на всичкото отгоре злоупотреби с добрата воля на хора, на които им пука за женските каузи.
 Реклама на първия фестивал на жените в изкуството
394
8051
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
394
 Видими 
11 Април 2011 19:53
Много интересно.
11 Април 2011 19:59
Това ми напомня как Бойко казва на Игнатов "Да ти обясня като на министър" (понеже на Бойко майка му била учителка, за това той знае защо учителите имат "по-големи" отпуски). И този каратистът е трябвало да каже "Да ви обясня като на жени как стои въпроса с жените".
11 Април 2011 20:01
Феминистка е жена която плаща заведението, хотела и таксито по между тях. Другото е изобретение на лукавого.
Иначе - цитат със съкращения от дреал.нет (спокойно подменяйте жени с феминистки)
‎"Жени" - за съжаление, не могат да бъдат "дефинирани" или описани. Може би това ще стане след като се открие изкуствен интелект.
На кратко - Жените са мъже, на които им е писнало да плащат сметките и са си сменили пола.
Сега те казват "купи ми" и "заведи ме". Оттам идва и думата заведение.
А иначе....Според Хиподил жените са за пеер@сти.
11 Април 2011 20:07
събрали се тидесетина тъпи квачки да си покажат костюмчетата.
Появил се един мъж, който си е позволил правилно да заяви, че за жените-жертви е много важно да се запишат да тренират някакво бойно изкуство и да се научат да ритат.
Не е задължително в неговия клуб.
Напълно съм съгласна с човека. Съвременната жена трябва да умее да рита и да бие ъпъркъти толкова добре, колкото добре умее да кара автомобил и колкото добре умее да си слага червило.
Такива са времената.
11 Април 2011 20:08
***]

Редактирано от - sybil на 11/4/2011 г/ 20:58:31

11 Април 2011 20:16
Вече ми е писнало да обяснявам, че феминистките не мразят мъжете, както масово се смята. Че да си феминистка означава да вярваш, че мъжът и жената са еднакво ценни човешки същества, нищо повече.

Душа, ти или НЕ СИ феминистка, или се опитваш да убедиш самата себе си (нас - едва ли), че казуата на феминистките е нещо различно от комплексарство.
Защото ВСЯКО деление на човеците по някакъв признак, според което една част е с нарушени права САМО ЗАЩОТО има някакви особени биологични белези, а всички хора трябвло да са равни - е абсолютна комплексарсщина, даваща възмобност на тези индивиди да намерят ДРУГО оправдание за това, че нещо не им върви в живота освен собствената си некадърност, некомпетенстност или просто мързел.
11 Април 2011 20:16
Малко на руски по темата:

Если вы тронули душу женщины, значит, она вам даст потрогать что-нибудь еще

Женщина тоскливо рассматривает свое изображение в зеркале. Потом злорадно произносит:"Так ему и надо!

Ищете женщину? Лучше ищите деньги. Женщина сама вас найдёт.

Почему женщины так много времени и средств уделяют внешнему виду, а не развитию интеллекта? - Потому что слепых мужчин гораздо меньше, чем глупых.

Ничто во внешности мужчины не раздражает женщину так, как отсутствие денег.

На конкурсе женской логики победил генератор случайных чисел.

Мужчина должен быть чуть красивее обезьяны. А женщина чуть умнее.

У Адама, возможно, были свои неприятности, но ему никогда не приходилось слышать от Евы рассказов о всех тех мужчинах, за которых она могла бы выйти замуж

Мужчина гоняется за женщиной, пока она его не поймает

Хорошая жена как ветеринар: ни о чем не спрашивает, но, зараза, все понимает..

Если муж ревнует, значит - любит, а если не ревнует, значит - пока ничего не знает.
11 Април 2011 20:20
мьжьт и жената са еднакво важни но жената трябва да роди няколко деца преди да се еманципира все пак това и е биологичната роля в обществото а не да сменя партньорите цял живот
избира си един и после за цял живот с него все пак родените деца са комбинация от гените на двамата родители
на мьжете им е полесно след забременяването на жената но пьк те трябва да работят в работещата икономика на дьржавата
една икономика като не работи и жените не раждат има ли дьржава тогава
11 Април 2011 20:24
Що Ви трябваше да се еманципирате? Заради пустото, вече непотребно право на глас?!? Тъпо нали?
Що Ви трябва да сте рвноправни? Правата вървят със задължения, които по дефиниция не сте готови да приемете...защото по природа не Ви отиват!
Господи...та ние сме различни...Защо искате да сме еднакви...за чий...Ви е необходимо това..
Навремето Ви избудалкаха мъжете...сега феминистките (лезбийките и фригидните и комплексарките) Ви правят на маймуни, за да се "пробутват" в обществото...
Ние сме различни...и Вие сте по-добрата част от човечеството...спрете да се окайвате
11 Април 2011 20:38
Мъжът се е появил на сбирката на феминистките за да си рекламира школата по бойни изкуства. В това няма нищо лошо. Той идва и предлага някакво решение срещу домашното насилие. Предлага го срещу заплащане. Това му е бизнесът. Някои ще харесат решението и школата ще спечели нови клиенти, други няма да го харесат и ще го отминат. Пазарна икономика.
Не е ясно защо е този гняв в статията срещу този мъж. Лошо или добро, той предлага решение. За разликата от статията, в която не се предлага никакво решение срещу домашното насилие.
Но авторът все пак се кани да си получи хонорара за купчината празни приказки срещу "печалбарите".
11 Април 2011 20:44
Като оставим настрани изненадата ми, че ваканцията свърши /като ученик се надявах да е безкрайна, ама на - другарката поучителка се връща/, останалото е въпрос: И КАКВО ОТ ТОВА?
Има дама, дето не знае каква е. Но държи да ни каже, че не е онова, което виждаме от казаното.
Имаме безкрайно банална история за тридесетина скучаещи жени, събрали се да се окайват и да плюят по мъжете, дето ги пренебрегват.
Има изводи - ще кажат някои "сексистки" - ако бяха с една идея по-свястни, нямаше да запълват времето с празни приказки, все някой щеше да ги чака.
Изобщо, кауза пердута. При това - бая закъсняла. Защото феминистките останаха вече само започнати и недовършени стари моми. Останалите разбраха, че за да не са сами - трябва да участват във връзката не само с фалшиви охкания, но и с друго.
Минавам на реалистичния цинизъм.
Половият акт - с всички прелюдии, фуги и кантати, да е час...И?
После скука? Една тъпа, но претенциозна патка чака нещо /пари, власт, коленопреклонение/ заради природен нагон?
Че по-добре е гумена жена. Пускаш въздуха и не ти досажда.
Истинската жена е като истинския мъж. Само дето той с еизгражда, а тя се ражда.
Тя трябва да е на нивото му - интелектуално, физически, психически.
Да бъде наистина 24 часа жената на мъжа и жената с мъжа.
Ако е само за...съешаване, да речем - защо да си купува човек ресторант за едното ядене?
И претенциите трябва да са най-напред към нея - защото тя е избирала.
Дето вика народът: "Ако жената реве, че е дала най-добрите си години - какви са те за мъжа?".
Изобщо - равенството не е повече права, а равни права и задължения.
Мъжът е длъжен да бъде МЪЖ. А жената? Само секскукла? И манекен от витрина?
Утре пак.
Защото ме вика късметът ми - имам истинска жена. Не дрънкословна претенциозка.
-----------------
Блогът на Генек

Редактирано от - генек на 11/4/2011 г/ 20:52:36

11 Април 2011 20:45
Зевзека пак не разбрал. Когато правиш реклама на някакъв продукт, нямаш право да я представяш като някаква едва ли не благотворителна кампания. Нямаш право да подвеждаш хората за мероприятието, на което си ги поканил. Съвсем отделен е въпросът, който авторката ясно е посочила - проблем не е физическата способност на жената да удари, а финансовата и емоционална зависимост, както и психическото й смачкване. За щастие, не познавам такива семейства, но от това, което съм чела, звучи като психическо заболяване. Въпреки това, не ми е жал за тези жени. Само за децата в такова семейство.
11 Април 2011 20:45
Втори пробен период?
Тази не се ле провали вече веднъж тука с комплексарщините си стил "Лична драма" ?
11 Април 2011 20:46
Окончателно обаче успя да вбеси цялата зала, когато надвика Елена Йончева, за да заяви, че чадрата в Арабския свят предпазва от изнасилване, а ние с тези къси поли и деколтета насърчаваме сексуалните посегателства.


Нека поразсъждаваме малко. Ако една жена с къса пола и изрязано деколте рекламира нещо - без всякакво съмнение рекламата попада в категорията "сексът продава". Ако същата жена, в същото облекло се движи по улицата, то тогава? И нека прибавим още нещичко към условието на задачата - малко силикон под/над изрязаното деколте....А какво да кажем за вдигнатите над панталона прашки, които уж небрежно се откриват и прочее елементи на чалга модата, които трайно се открояват на улицата.
Сетне, според различни проучвания около 70 % от момичетата в училище желаят уголемяване на бюста, за да се чувстват пълноценни, красиви, желани.
Няма какво да се лъжем - една немалка част от жените изразяват именно сексуално предизвикателство, което отключва различни рефлекси в мъжа, в зависимост от неговото възпитание, модел на поведение и прочее.
Аз не съм защитник на бурки, фереджета и воали, но не мога да симпатизирам
на шизофренното желание хем видът ти да предизвиква спонтанна ерекция у мжете, хем да защитаваш накаква позиция на недосегаемост. Защото в нашия фройдистки век, подобна провокация в форма за налагане на власт - не толкова брутална като изнасилването, но но от същата природа.
11 Април 2011 20:50
Хубаво нещо е жената. Какво сме ние без нея? Едното нищо, дето се вика. Ама да можеше и повече да мълчи, цена нямаше да има. Възпитаната жена притежава такт и никога не дрънка за еманципация. Тя е наясно, че без мъж е нула, както разбира се е нула и мъж без жена. Моите наблюдения сочат, че по-простичките женички по-лесно се оправят в живота и никога не остават сами. Интелектуалките са най-зле.
11 Април 2011 20:50
Елена Кодинова, много ми харесва статията!
11 Април 2011 20:53
Но не знаеше, че жените позволяват да ги тормозят не защото не могат да отвърнат, а защото са финансово зависими от насилника, защото се чувстват непълноценни без партньор, срамуват се.

Ау, разплаках се! Защо ли не ми е жал за жена, която се оставя да я тъпчат понеже други фактори са по-важни за нея от човешкото й достойнство? Никоя жена не е застрахована от това да срещне и се влюби в насилник, въпросът е дали ще го търпи след като разбере истинската му същност.
Това, дали ще живее или не с някакъв брутелен тип е въпрос на избор. Илюзия е да се мисли, че някой простак или грубиян изведнъж ще се осъзнае и превърне в образцов съпруг само защото от някаква фондация са му отворили очите да види колко лошо е насилието в семейството.
11 Април 2011 20:54
между другото, тука ще стане голяма патаклама...
11 Април 2011 20:57
хе-хе Круела.. да, ама не. щото някой може да е плюс-безкрайност на трезво и минус-безкрайност на пияно... и да ги редува... малко труден проблем.
11 Април 2011 21:00
...проблем не е физическата способност на жената да удари, а финансовата и емоционална зависимост, както и психическото й смачкване.

Жената може да работи и да бъде финансово независима. Познавам жени, които печелят много повече от мъжете си. Никой не може да ги смачка психически. Нервите им са железни. Човек бива смачкван само ако се остави да го смачкат.

Относно домашното физическо насилие имам конкретен пример. Дамата е 100-килограмова - тежка категория, а съпругът е 60-килограмов - категория муха. Oбича да си попива. Всеки път когато се прибере почерпен бива смачкван физически с точилката. Но дамата не може да го смачка психическия. След ден-два той пак е в кръчмата. Железен дух!
11 Април 2011 21:03
РББ,
изборът за миг ли се прави? На магистралата? Или човекът /мъж, жена/ трябва да огледа, помисли, аргументира избора си?
Алкохоликът си е такъв и преди брака /ако е станал после - защо ли?.
Не е много етично, но би ли ми казал пола си? Просто за статистиката - две колежки разпознах тук, и двете опонират на ентелектуалката.
Извинявай за любопитството!
------------------------------- ----
Блогът на Генек
11 Април 2011 21:03
Да ни пази Господ от дебели жени!
11 Април 2011 21:03
и тъй - търси ли си го мадамата ако носи коланче навместо пола, форумци?
11 Април 2011 21:03
Прави ще излязат някои колеги форумци, че авторите чета форума и заимстват идеи. И на този ивент или пърформънс са я карали като във форума - събрали се да си помрънкат напоително колко е зле и как никой не прави нищо за тях. Като се обадил някой да предложи някакво решение - приемливо или неприемливо, добро или лошо, цялостно или половинчато, се обърнали всички да мрънкат срещу него, защото им е развалил хубавото мрънкане.

_______________________
Интеллигент — это тот, у кого ума больше, чем умения, знаний больше, чем ума, сведений больше, чем знаний, а амбиций больше, чем всего перечисленного…
Блогът на Манрико
11 Април 2011 21:04
Мъжете бият, но жените тормозят.
Това което може да направи една жена на мъжа си с постоянен тормоз, никой мъж не може да направи на жена си с постоянен бой (не става дума за крайности, разбира се).
11 Април 2011 21:05
Дабедабе,
дебелата жена е дар Божий.
Зиме те топли, лете ти пази сянка.
Моята е 48 килограма.
Впрочем, проклетията в жените е еднаква. Само при слабите миньончета е концентрирана.
-------------------
Блогът на Генек
11 Април 2011 21:06
и тъй - търси ли си го мадамата ако носи коланче навместо пола, форумци?

На забранените учреждения слагат ли витрини?
------------------------------- --------------------------
Блогът на Генек
11 Април 2011 21:07
пол мъжки
***
даа, но някои се пропиват след брака, а може и да има и деца... но по начало си е супер объркана функция тая дето я описах - ще е трудно да я интегрираш и да намериш стойността на интеграла, дори ако използваш Лебекова мярка
11 Април 2011 21:09

Дали се заблуждавам, или спомените ми наистина говорят, че авторката не за пръв път провокира подобно отношение?
11 Април 2011 21:11
Жената може да работи и да бъде финансово независима. Познавам жени, които печелят много повече от мъжете си. Никой не може да ги смачка психически. Нервите им са железни. Човек бива смачкван само ако се остави да го смачкат.

Абсолютно вярно!
Същото важи и за мъжете, защо се оставят да ги тормозят злобни и дребнави жени, които не знаят какво искат?
11 Април 2011 21:11
генек, това е готино наблюдение... ще ти се нахвърлят обаче, че всеки има право да се облича както си иска...
11 Април 2011 21:13
Если вы тронули душу женщины, значит, она вам даст потрогать что-нибудь еще..

Ой да Старик, ай да молодец..
11 Април 2011 21:13
Че да си феминистка означава да вярваш, че мъжът и жената са еднакво ценни човешки същества, нищо повече
Вероятно защото Човекът не вярва, че човешките същества са еднакво ценни, за туй требе да стане феминист.
Съвременната жена трябва да умее да рита и да бие ъпъркъти
По-голямата сила е да се предовратява агресията. А повечето от така наречените "бойни изкуства", азиатските, учат на уважение към противника. Техниката после се включва в действие, когато противникът е загубил себеуважение. Но явно авторката не е почитателка на управлението и контрола на силата. Всъщност самата сила на силата е в нейния контрол, а не в безразсъдното ѝ изливане.
Лично, възхищавам се на силните жени. Мъжът до нея е 100% е "мъж под чехъл", но тя първа ще го отрече и ще твърди, че той "командва в къщи" и затова ... пере, глади, готви, чисти, шие и всичко необходимо.
11 Април 2011 21:13
Ама миньонките най се харчат. Питал съм се защо именно. Обяснявам си го със състрадателността на мъжете. Искат да закрилят "слабото" същество, което разбира се им се качва на главата. Както казваше Любиша Самарджич: "Първата година се борих за власт, втората - за равноправие, а третата за голийо живот.".
11 Април 2011 21:15
Ама миньонките най се харчат...

Пази Боже!
11 Април 2011 21:20
фестивала "Жени в изкуството", организиран миналата седмица в центъра за култура и дебат "Червената къща".. Събрахме се трийсетина жени

Те това к'ръти мивките и автомивките..
11 Април 2011 21:21
Защо феминистките не са, общо взето, красавици? Вечен въпрос без отговор, досущ като тоя: защо никой не взема първата чанта/куфар от багажния конвейер на летището и тя се върти до второ пришествие.
11 Април 2011 21:22
11 Април 2011 21:24
Май веднъж поствах стария, но евъргрийн виц:

Първата работа на една стара мома, когато се прибирала вкъщи, била да влезе в спалнята и да погледне под леглото, да не би отдолу да се е скрил някой мъж.
След време тя си купила втори креват - така шансовете й се увеличили двойно.
11 Април 2011 21:25
Една феминистка (навремето ги наричали равноправки) на едно събрание реплекирала Лойд Джордж като се провикнала в салона:
"Ако Вие бяхте мой съпруг, аз бих Ви отровила!"
"О, повярвайте ми, госпожо, ако бях Ваш съпруг, аз сам щях да се отровя!" отвърнал Лойд Джордж.
11 Април 2011 21:35
hamel, що се прайш на тарикат?
11 Април 2011 21:42
Если вы тронули душу женщины, значит, она вам даст потрогать что-нибудь еще
Old_bg
11 Април 2011 21:42
Статията ми навя спомен.
Един ден в студентските ми години, когато беше пукнало зрялото слънце, отидох на плаж. Цялото ми тяло, особено краката, беше в синини. Млад мъж загрижено се доближи до мен и каза: "Къде сте падали толкова много, или някой ви е бил?" Кавалерство, видите ли. "Не, никой не ме е бил. Това е от тренировките по киокушинкай" - отговорих аз. "Уоу", отговори мъжът и се отдалечи. Завинаги. Е те туй е мъжка комплексарщина.

Редактирано от - mercury на 11/4/2011 г/ 21:57:46

11 Април 2011 21:43
Лекторите бяха уважавани хора, с много експертни познания - журналистката Елена Йончева...

При цялото ми уважение към Елена Йончева и хубавите й цици, какви точно експертни познания има тя?
11 Април 2011 21:47
Композиторката е решила, че така и така е жена, защо да не припечели от феминизма. Симеон се сетил, че така и така е цар, може да си насече дърва безплатно. Сидеров се сетил, че без друго е българин, може да направи от патриотизма занаят. Цветанов основал гражданско движение, за да си купи апартаментче. Ако се разгледа от тази гледна точка, няма нищо смешно в статията и статията всъщност казва защо живеем в такава помия.
11 Април 2011 21:48
Може да е познала някой муджахидин. И те са хора.
11 Април 2011 21:50
какви точно експертни познания има тя?

Ми ти на гей дигал ли си го, както се говори ...
Или пък...викаш...нищо експертно няма в това?


Редактирано от - Old_BG на 11/4/2011 г/ 21:51:15

11 Април 2011 21:50
какви точно експертни познания има тя?
Може пък да е преживяла домашно насилие. Пустият му Сергей, сега и насилник ще го изкарат.
11 Април 2011 21:54
Ако някой си мисли, че каквито и да са държавни институции или неформални организации ще му решат семейните проблеми....
11 Април 2011 21:56
Пустият му Сергей, сега и насилник ще го изкарат.

А, от тая гледна точка не погледнах.
Дано Бойко не прочете това...
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД