:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 280
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Дежа вю

И циркът с царските имоти ще ни излезе скъпо

Нищо чудно накрая Сакскобургготски не само да си запази имотите, но и да получи солидно обезщетение за причинените му щети от мотаенето на управляващите, които 15 месеца не могат да напишат един закон
снимка: Велислав Николов
След като не успя да свали мораториума чрез бившия омбудсман Гиньо Ганев и Конституционния съд, Симеон Сакскобургготски ще съди България в Страсбург.
От година и половина управляващото малцинство от ГЕРБ играе абсурден театър с т.нар. царски имоти, който може да ни струва твърде скъпо на всички. Причината е прозаична - пълно безхаберие, некадърност или умишлено протакане на решаването на проблема от страна на отговорните фактори в страната. И аргументите за мотаенето от ден на ден стават все по-абсурдни. Преди два-три месеца регионалният министър Росен Плевнелиев обясняваше, че държавата няма пари да плати таксите по делата за връщането на царските имоти. Независимо че процесите трябваше да започнат преди повече от година, и накрая може да се окаже, че именно това време е било фатално пропуснато. Делата най-после бяха заведени, но нито едно не е тръгнало, защото все има нещо за доуточняване.

Изненадващо преди дни пазителят на държавната собственост помоли депутатите да вдигнат мораториума върху разпореждането с върнатите на Симеон Сакскобургготски имоти, за да се избегне рискът България да бъде осъдена в Европейския съд по правата на човека. Царските адвокати веднага аплодираха идеята на Плевнелиев. Земеделският министър Мирослав Найденов обаче се обяви против.

Мораториумът върху царските имоти бе наложен през декември 2009 г. от парламента по предложение на лидера на "Ред, законност и справедливост" Яне Янев с гласовете на ГЕРБ, "Атака" и "Синята коалиция". БСП и ДПС се въздържаха. Така бе спряно разпореждането със сгради, поземлени имоти, земеделски земи, гори и движими вещи, за които има постановени решения за възстановяване правото на собственост или са дадени като обезщетение на наследниците на бившите царе - Фердинанд I и Борис III. Забранени бяха и експлоатационната и строителната дейност.

Шумно бе обявено, че този мораториум ще действа до приемането на специален закон, който да казва какво ще стане с тези имоти, които бяха върнати само на основание на решение на КС, отменило закон от 1946 г. Всички останали реституции станаха на базата на приети от парламентите след 1990 г. закони. Само за царските имоти такъв не бе изготвен. Затова ГЕРБ обеща закон, който ясно да казва има ли бившето царско семейство основания за претенции. Ако да - за всички имоти ли. И ако не - какво ще стане, след като един бе вече продаден, в друг се живее, а от трети години наред се трупат стотици хиляди левове печалба от сеч и продажба на дървесина.

От ГЕРБ обещаваха специална комисия да работи за специален закон. После комисията бе сведена до работна група. 15 месеца по-късно няма нито комисия, нито група, нито закон.

Междувременно самият Симеон Сакскобургготски първо пробва да премахне мораториума чрез Конституционния съд, който бе сезиран от предишния омбудсман Гиньо Ганев. Аргументите им, че са нарушени 7 разпоредби на конституцията, на Хартата за основните права на Европейския съюз и на чл. 1 "Защита на собствеността" от Допълнителния протокол към Европейската конвенция за защита на правата на човека, не бяха приети.

През август 2010 г. Симеон Сакскобургготски заведе дело в Страсбург срещу мораториума. Все още неговата жалба не е допусната до разглеждане, но вероятно това ще стане. Друг е въпросът, че изходът от делото не е ясен. Но аргументът на Плевнелиев, че мораториумът трябва да падне, за да не ни осъдят, е комичен. Европейският съд ще осъди държавата без значение дали мораториумът е бил 15 или 30 месеца. Другият аргумент на Плевнелиев също издиша. Той е, че след като неговото министерство е завело дела с искове за собственост върху дворците "Царска Бистрица", "Ситняково" и "Врана", съдът ще наложи обезпечителни мерки, които ще заместят мораториума и няма опасност държавата да бъде ощетена. Странна логика - хем мораториумът е лош и за него ще ни осъдят, хем ще го смени подобно ограничение.

И още нещо. Мораториумът е за всички имоти, върнати на Сакскобургготски. А МРРБ е предявило претенции само за три имота. Приемаме, че такива обезпечителни мерки ще има и за заведеното от земеделското министерство дело за възстановени 16 000 декара гори - макар че въпросителните и около него станаха много, след като стана ясно, че по неизвестни причини ще има смяна на адвокатската кантора, съгласувана дори с премиера Бойко Борисов.

Но дори да приемем, че върху тези имоти ще има възбрана, няма никакви пречки останалото имущество да бъде бързо продадено. Това не ощетява ли данъкоплатците? И всички - министри, депутати, премиер ще са еднакво виновни, когато се окаже, че България ще трябва да плати допълнително пари на владетеля на царските имоти. Заради бездействието си и странните пируети по въпроса. Няма да е зле този път прокуратурата да бръкне в джоба на онези, които са се мотали и не са защитили държавния интерес. За да служат за поука на наследниците си!
58
4521
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
58
 Видими 
11 Април 2011 20:20
Поради злините сторени на България от дядо му, би трябвало тази измислена австрийска аристократична фамилия да бъде натикана на кучето в .......
Дядо му ни е продал за 30 гроша. А, както се вижда имотите са "придобити" по-време на неговото "царуване".
Само "малък но много прост народ" може да търпи подобна наглост, както и да "поверва" на Симеон Крадливий.
11 Април 2011 20:46
Умишлено протакане...Все пак, и шефът на охраната е царедворец.
А сега като напълзят лакеите...
Отивам при Рогатия - на задния ред.
------------------------------- -------------
Блогът на Генек
11 Април 2011 20:54
Какъв ти тук цирк , Мили Авторе ? Реч е само , за един номер от Цирка , който ни разиграват повече от 20 години . Баф , Историята без бъдеще ...
11 Април 2011 20:56
Няма ли начин това алчно, крадливо, плешиво, лъжливо, необразовано Негово Нищожество да бъде натирено от България
11 Април 2011 21:13
Причината е прозаична - пълно безхаберие, некадърност или умишлено протакане на решаването на проблема от страна на отговорните фактори в страната. И аргументите за мотаенето от ден на ден стават все по-абсурдни.


Защото данданията е за простаците. Не вярвам за възможността да има толкова некадърни и безхаберни отговорни фактори в територията. Просто се правят на кьопави, за да не ги карат на работа. Не е изключено и да се играе с иле.
Не забравяйте, че потомците на бае ви Ганя не само не са измрели, а са били и много плодовити.
11 Април 2011 21:27
Пак ще повторя, че не съм фен на царя, а и по принцип съм против монархията, но може ли някой да обясни защо върнаха имотите на такива като Лучников /царство ему небесное!/, Джеров и хиляди други знайни и незнайни реститути, а на "гражданина Кобургготски" не връщат? Понеже през 2001 му лижеха...сладоледа, а после го натириха? Не е честно някак.
11 Април 2011 21:33
За Джеров не зная какво са му върнали, зная обаче, че като значим адвокат и депутат по онова време, взе много неща от хора, на които имаше какво да им върнат, срещу правни услуги
11 Април 2011 21:51
Цирк, защото на много жалък, но нагъл клоун се падна много тъпа, безхаберна и подмазваща се публика.
Какво да правиш хора, които обесиха Левски и вместо Република, подгъзуваха на Русия-освободителка и ни домъкнаха от кръчмите князе, изтърсаци на аристократични европейски фамилии. Нищо ново под слънцето - това е същата скапваща се по всички фронтове държавица, ограбвана и брулена от уж свои 'ора, както и турци не са го правили.
Евала на комунистите. Бяха го решили въпроса. Демократите осраха мерата, сега искат и да я олижем. Срамота!
11 Април 2011 21:58
nikola_tsanev, благодаря
11 Април 2011 21:59
някой да обясни защо върнаха имотите на такива
За да можело да се създаде средна класа. Тия, де са щудирали единствено дяда ви Маркса, знаят, че собствеността е капитал, а всички, и сини, и червени имаха една мечта - да станат капиталисти. Едните излъгаха, че фабриката/нивата им процъфтявала 45 г. без да са си мръднали пръста, другите се съгласиха, що преди това бяха изпразнили фабриката от "капитали". Затуй сега сме в положението да си мерим капиталите като във времето на дяда ви Маркса - с лъскавината на скъпоценностите, а не с производственото ноу-хау.
Но все пак ставаше дума за собственост, национализирана по законите на социалистическа България, сиреч след 1949 г. А царската собственост, ако е изобщо царска собственост, се конфискува като следствие на референдума за република от 1947 г. В историята, при такива актове обикновено и главата на царя вървяла в комплект, но сме проявили състрадание (ролята на "голимите братя"-победители не бива да се пренебрегва). Затова държавите, които си уважават управляващите, продължават да са си монархии (Великобритания, Дания, Холандия, Швеция, Норвегия, Испания и др.).
Навремето Вежливият лос надълго и нашироко обясняваше, но не успях да разбера, ако се признават царските имоти от Конституционния съд, то следва ли, че Конституционният съд де факто отрича референдума и Конституцията от 1947 г.? Или трябва ново Велико народно събрание да одобри или отхвърли решението на Конституционния съд, или требе да си затрием историята - да плюм или на Конституцията или на Конституционния съд. А може само върху юристите в съда.
11 Април 2011 22:03
Причината де не трябва да връщат имоти на СЪксКобургготски е, че те никога не са били негови. За царската институция държавата е заделяла от бюджета, заделяла е имоти, а Фердинанд само е харчил грешните хорски пари за тези дворци. Самият Фердинанд е теглил доста заеми от правителството, които после не е връщал. Тези неща ги има в книгите по история, жалко, че ги няма в учебниците.
11 Април 2011 22:10
.
11 Април 2011 22:41
Гарга мили , нали си имаме историци ? Защо мълчат ??? ...
11 Април 2011 23:52
м...да...
на бедните магарета много им се иска някой да плати греховете на дядо им.
Кобурготски ще си върне имотите и това е нормално.
Също толкова нормално бг ще бъде осъдена да плати разноските по делата най-малко... т.е. ще ги платят пак бедните магарета...
Магаретарите забъркали кашата ще се измъкнат по терлици! Това също е нормално за ненормални държави.
12 Април 2011 00:03
А имотите на Т.Живков? Все още ми остава неясно защо не му ги върнаха...
12 Април 2011 00:18
Защо никой от червените изказали се дотук не признае, че тоя цирк го дължим на прекрасните бесепарски мутри, довели идиота от Мадрид да го направят цар в БГ, и на последователната политика на Троегъзата, която си умираше от кеф да му лиже т........?
12 Април 2011 00:25
Gorro,
мойте деди имат големи грехове към майка България, пра-дядо ми е бил опълченец и се бил на Шипка, дядо ми е участвал в войните за обединение на България. Да може да се каже, много техни грехове трябва да изкупвам.
12 Април 2011 00:36
.
12 Април 2011 00:51
Причината е прозаична - пълно безхаберие, некадърност или умишлено протакане на решаването на проблема от страна на отговорните фактори в страната.


Причината изобщо не е безхаберието. Причината ГЕРБ да тръгне с рогата напред и да се занимава с дивотии е за да събере овациите на електората, откърмван от десетилетия в дива завист към всичко що е чуждо и способен на невероятна омраза към всеки който е малко от малко по-заможем, по-възпитан и по-образован. На тези отвратителни черти се крепеше комунизмът, републиканизмът и крайният ефект е един неспособен на отговорно колективно действие контингент само-изживяващ се като нация, който е готов да се самозатрие, само и само другият да не е нещо повече по някакъв показател.

За да гали ушите на простолюдието и за да елиминира от политиката един достоен човек като Царя, цялата републиканска политическа шарлатания раздува казуса "царски имоти", надявайки се, че като омискини Царя, тя ще лъсне Чиста и Свята като републиката ни. По същество парвенюшкият елит на новобогаташите, рекрутирани от бивши болшевишки и републикански касапи на нацията и, колкото и да е парадоксално, немалко реститути, както и откровени мафиоти и крадци на държавна хазна в мътната епоха наречена "демократичне преход" точал лиги да изкупят по добре известни уредени процедури преди това одържавени царски имоти.

Няма да е чудно и ако успеят да плячкосат нещо, но ако пък Царят успее да осъди клептокрацията на Чистата и Свята Република това би били справедлив плесник през лигите на наглата републиканската измет, която нагло тараши държава с ювеейки байрака на някакъв там прогрес.

В този случай оглупелия електорат най-добре да си излеее либидните емоции над лудото Яне и други с подобни диагнози.

А Гиньо Ганев, като зет на Кимон Георгиев - главният спец по републикански заговори и борба против българската държавност, видна подлога на КГБ, на "Народната Власт" и разбойническите й мероприятия спрямо нацията и държавата, най-добре знае каква е истината и изглежда го гложди нещо съвестта за мракобесническата роля на тъст му в израждането на България, което е все по-очевино в наше време.

Все пак, чест му прави!
12 Април 2011 01:11
ФАНДОРИН,
/:/ "Пак ще повторя, че не съм фен на царя, а и по принцип съм против монархията, но може ли някой да обясни защо върнаха имотите на такива като Лучников /царство ему небесное!/, Джеров и хиляди други знайни и незнайни реститути, а на "гражданина Кобургготски" не връщат? "
§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§ §§
По диагонала ли си чел материала?!
Там е казано(точно и правилно, при това!): "...Всички останали реституции станаха на базата на приети от парламентите след 1990 г. закони..."!
Всички реституционни закони след 1990 г. се отнасят за конкретни имоти и казуси, посочени конкретно в съответния закон. Това се отнася и за имотите на "...Лучников /царство ему небесное!/, Джеров и хиляди други знайни и незнайни реститути...".
Закон за реституция на имоти на бившата царска фамилия, обаче, няма и до ден-днешен! А Решението на КС не е закон и то няма пряко действие- още повече, че КС няма конситуционно право да обявява противоконституционност на закони, създадени и действали при друга Конституция(тази от 1947 г.)!
Сиреч, връщането на имотите на бившата царска фамилия е било извършено БЕЗзаконно(няма законово основание)! А за да е законно това връщане, необходим е конкретен закон за реституция на имуществото на бившата царска фамилия!
12 Април 2011 02:11
Пара, прави ми впечатление, че всичко обясняваш с наличие/липса на закон. Но нали законът е норма, общоприета в обществото /или поне в по-голямата му част/, и законодателят, като се увери, че е общоприета, я пряви закон чрез гласуване? Е, щом обществото иска да върне имотите, защо е приело закон и ги връща на Лучниковци и на Джеровци, а не приеме закон да ги върне и на Сакскобургготските? Това ми се струва двоен аршин, а двойният аршин по принцип е несправедлив. Точно за тази несправедливост питам.
А иначе, законодателят може да приеме, например, че водата не е мокра /то нашият законодател често прави това/, но от това на водата не й пука, нали?
12 Април 2011 03:37
ФАНДОРИН,
/:/ "...щом обществото иска да върне имотите, защо е приело закон и ги връща на Лучниковци и на Джеровци, а не приеме закон да ги върне и на Сакскобургготските?..."
............................... ............................... ............................... .......................
Причините ( и казусите) за някогашното отнемане на имотите на Лучниковци, Джеровци, както и на всички български Граждани, чиито имоти са били вкарани доброзорно в ТКЗС и АПК са съвсем различни от причините да бъдат конфискувани- със специален закон!- имотите на бившата царска фамилия! Затова и има няколко реституционни закона, отнасящи се конкретно до връщането на конкретни имоти на Лучниковци, Джеровци, както и на всички български Граждани, чиито имоти са били вкарани доброзорно в ТКЗС и АПК!
Имотите на бившата царска фамилия са били конфискувани заради това, че царската фамилия е причинила огромни Щети(човещки, морални, материални, териториални) на българския Народ и държавата Му, вкарвайки България на страната на хитлеристка Германия във Втората Световна война( а и за щетите от войните преди ВСВ)! Сиреч, тази конфискация е нещо като Компенсация за нанесените от царската фамилия Щети на българския Народ и държавата Му- а и като икономическо "наказание", целящо да не й се позволи да се възроди отново и да бъде икономически силна тази царска фамилия! Това е направено не само в България, а и във всички държави, участвали във ВСВ на страната на хитлеристка Германия! И е направено по Настояване(разбирай Заповед!) на държавите, победителки във Втората световна война- а не е "прищявка" на комунистите-антимонархисти в България след 1944 г.!!!
Ерго, основанието за /не/връщането на конфискуваните имоти на бившата царска фамилия не е едно и също с основанието за връщане на имотите на Лучниковци, Джеровци, както и на всички български Граждани, чиито имоти са били вкарани доброзорно в ТКЗС и АПК! По тази причина, тези имоти не фигурират, като подлежащи на реституция, в реституционните закони след 1990 г.! Сиреч, за да бъдат законно върнати тези "царски имоти", трябва да има специален(нарочен, конкретен) закон за тях- какъвто досега досегашните български Парламенти след 1990 г. не са приели! И би трябвало да не приемат, ако не искат да ядосат "Великите сили"- победителки във Втората световна война!

Редактирано от - paragraph39 на 12/4/2011 г/ 03:39:27

12 Април 2011 04:19
Хи, хи...прав си Параграфе! То е все едно утре, когато властта кацне на друго...рамо, вдовицата на Косьо - самоковеца да поиска да И се реституира конфискуваното имущество на мъжа И! Не, че не може - може и това да стане, но трябва първо закoна(или съдебното дело), по който е отнето имуществото да бъде обявен за нелегитимен! А законът, по който е отнето имуществото на царя(няма по-малка буква) си е напълно легитимен и отмяната му касае не само България, а всички държави-победителки във ВСВ!...
12 Април 2011 06:17
Тодаре - при такива демокради и монархисти не бих се учудил ако пак ганю се направи по-католик от папата. Какво значи тук некъф си куманистически закон, бе! Къф дукимент му търсиш на неговото си... Дай им тона и им глей сеира. Сал чакам една парижанка да цъфне тук че да направи хора 99% по-смешен.

николацанев
12 Април 2011 07:00
По големи крадци от кумунистите нема.Добре де царската фамилиа била съюзник на Германия а ако не беше май щетите на бугария ще да са много по големи.Подобно на сърбия и гърция.Защо конфискуваха на хората единствената коза и нива?Те па какво са нанесли щети на бугариа?Много сте смешни като се опитвате да замажете престапленията на комунистите.Какав закон требе да има за цар и изедник чорбаджия?Като всички те се ползват от един закон.Връщане на конфискуваната собственост от комунетата главорези на всички граждани.Мисла, че царо също е гражданин на бълхариа.
12 Април 2011 09:15
- "Българският народ има само един идеал: да се обогати. Заради това, пази се да не му попречиш и затваряй си очите пред кражбите. Помилвай някак си незабелязано крадците, особено тези на държавни суми и дръж списъка им затворен в твоето бюро. Когато тоя списък се увеличи, да бъде в процент 10% от населението, то ти си спасен. Знай, че царете се крепят от разбойниците, но те са жертва често на разбойниците, когато не са ги щедро възнаградили".

Един от съветите на мошеника към синчето му.

12 Април 2011 09:25
...бесепарски мутри, довели идиота от Мадрид да го направят цар в БГ...
По техни лични признания, публикувани многократно в пресата и неоспорени от никого, лично Георги Марков, изтъкнат деец на СДС и конституционен съдия именно от квотата на СДС, както и Стоян Ганев, министър на СДС и вакло агне на демокрацията, доведоха Симеон от Мадрид. А изтъкнатия борец за демокрация Кеворк Кеворкян, чието предаване обслужваше пропагандно доста години именно СДС, му направи най-големия ПР.

Редактирано от - letec55 на 12/4/2011 г/ 09:26:50

12 Април 2011 09:28
Българският народ е крава, която трябва да доиш до изтощаване....друг е случаят с моя син (Цар Борис ІІІ), който има търпението да мирише потта на мръсните българи и да се подписва за спомен на техни тефтерчета..
12 Април 2011 09:35
Знай, че царете се крепят от разбойниците, но те са жертва често на разбойниците, когато не са ги щедро възнаградили


Като се намешат верни с неверни неща те такава каша като горната става!

Монархическата институция винаги и независимо от начина и на възникване (дали от старейшината или от принцепса - "пръв" между равни) е представлявала народа! Т.е. цялото срещу центробежните отклонения на велможите... Интситуциализирането на онаследяваното и пожизнеността пък я спасява от най-слабото място на президентската институция - възможността за корумпирането и!
Можеш да подкупиш президент. Наследствен монарх - изключено. Така както е невъзможно да подкупиш главата на едно семейство в ущърб на семейството му.
Това разни магарешки глави не могат да го разберат и често отъждествяват монархията с тиранията (не че не се е случвало). Да мерим п...те на дядовците си е глупаво, а и разстоянието от айдука до хайдутина често пъти е несъществуващо.

Симеон направи една сериозна грешка, според мен и с много големи резерви, доколкото не познавам мотивите му и точните обстоятелства и задкулисни игри.. Че прие да стане премиер - несъвместимо с ролята на монарх, т.е. представител на целия народ и държава, а не на една част от него!

Колкото до наследството на монарха или гражданина Кобурготски, нещата са ясни. То си е негово, независимо от мнението на магарешките глави и ще си остане негово, ако България иска да остане в Европа.
Между другото, многото монархии в Европа, не са такива защото народите им са по-изостанали или по-глупави от българина!
12 Април 2011 09:39
Tim
Sifilaki
12 Април 2011 09:41
Интситуциализирането на онаследяваното и пожизнеността пък я спасява от най-слабото място на президентската институция - възможността за корумпирането и!
Гениално!
И това за коя конкретна монархическа династия се отнася в коя държава - или просто така, по принцип съждение...
12 Април 2011 09:46
И прави впечатление едно нещо.
Яростта с която се оплюва Симеон!
Нито един разбойник на съвремието ни в бг не е бил така пламенно окалван!
Което ме кара да мисля, че царя продължава да е трън в задника на разбойниците управляващи днес и че ги е страх народа да не се освести и да им потърси сметка.

п.п.
Когато се опитва обясни основните причини за това, защо му е било на Мехмед завоюването на Константинопол - изгубил своето значение град по него време - Рънсиман пише следното: (по памет) Града (Константинопол) и византийския император винаги можеха да се превърнат в обединителен център на християните на балканите. Това би заплашило самото съществуване на османската империя.
12 Април 2011 10:01
Когато нискочели приватизатори "купуваха" резиденциите на байТошо за жълти стотинки защо не бяхме толкова критични? Сега ще вземем дворците от царя и какво? Ще ги харижем на някой наш човек.
12 Април 2011 10:06
letec55 - за която си искаш!
Интересите на монарха и народа принципно съвпадат!
Така както съвпадат интересите на главата на семейството и семейството!
Не казвам, че няма идиотщини. Спасението от тях са писаните закони (Улпиан) - класически пример Византия, де юре - избираем монарх! По добър вариант - наследствен монарх - класически пример - Англия.
Един президент е за 2-5-15 години. За да остави нещо на децата си може да вземе и подкуп, щото после няма да е президент!
Един пожизнен монарх оставя на наследника си пожизнената монархия - няма как да го подкупиш в ущърб на монархията (държавата и народа).
Разбира се, всичко това, както и сериозна теория за устройството и функционирането на държавите, няма да го прочетеш в училищните учебници редактирани от слугите на партийните котила, нито във форумите! Там ще прочетеш, за лакеи, поклони, теманета и пр...
Най-много лакеи произвежда републиката! Някои от тях даже стигат до премиерския стол.
12 Април 2011 10:09
не се родил онзи, дето може да издърпа кокал от пастта на др. цар

-------------------------------- ---------- --------------
Нито ден без включен ром!
12 Април 2011 10:28
Цирк беше връщането на имоти на Симеон Крадливий без правно основание, а чак сега се сетиха, че основание за връщането не е имало.
Тук и друго е интересно - как ще бъдат наказани хората, които връщаха имоти без законно основание и дали изобщо ще бъдат наказани, както е по закон.
12 Април 2011 10:31
Някои от тях даже стигат до премиерския стол.
Е, да... При монархията само до министерско кресло се стига... Щото няма премиер...
12 Април 2011 11:23
Писал съм го вече няколко пъти, но очевидно има царофили, които избягват такива факти.
През 2002 г. правителството на кобурга продаде 63 % от БТК за 230 милиона евро. Цената на 1 % съответно бе около 3 млн и 650 хиляди евро. По същото време Чешката републилка продаде 50 % от своя телеком (съпоставим с българския телеком, дори плътността на телефонното покритие у нас към този момент бе по-висока) за 1 милиард и 700 милиона евро. Цената на един % от чешкия телеком 34 милиона евро - т.е. почти десет пъти по-висока от цената на 1 % от БТК.
Само заради тази милиардна далавера в евро кобурга би следвало до живот да гледа небето през решетките на затворническа килия.
Друг е въпросът, че лакеите на кобурга от форума отново ще подминат този факт с мълчание.


ПП.
А после американския посланик бил виновен, че посочил двата вида правосъдие в България - за бедни и богати.

Редактирано от - Mitev на 12/4/2011 г/ 11:30:00

12 Април 2011 11:33
Хубави факти Митев!
"Дедо" докара 230 млн.
Я кажи хубостниците дето непрекъснато го плюят за колко разпродадоха останалата част от България?
12 Април 2011 11:33
.
12 Април 2011 11:34
Някои пак се запениха. По-леко бе, господа. В тази тема има още много хляб. След някой месец вестникът пак ще ви даде възможност да се изходите по темата. Ние сме свободна страна, с гарантирана свобода на словото. И не само (на словото). Помните ли лозунгите "Да приберем хляба на народа!", "Да озъбим целия народ!"?

Редактирано от - dabedabe на 12/4/2011 г/ 11:40:21

12 Април 2011 11:36
...бесепарски мутри, довели идиота от Мадрид да го направят цар в БГ...
По техни лични признания, публикувани многократно в пресата и неоспорени от никого, лично Георги Марков, изтъкнат деец на СДС и конституционен съдия именно от квотата на СДС, както и Стоян Ганев, министър на СДС и вакло агне на демокрацията, доведоха Симеон от Мадрид. А изтъкнатия борец за демокрация Кеворк Кеворкян, чието предаване обслужваше пропагандно доста години именно СДС, му направи най-големия ПР.


А-а, забрави Любен Гоцев, който е в основата на схемата
12 Април 2011 11:46
Хубави факти Митев!
"Дедо" докара 230 млн.
Я кажи хубостниците дето непрекъснато го плюят за колко разпродадоха останалата част от България?


Горро,
симптоматично е как приемаш фактите, които посочих.
Тук темата е за кобурга, затова посочих факт за негово престъпление. Това не значи, че не съм посочвал безобразията на останалите герои от така наречения преход. С други думи раирани костюми заслужават още много такива "герои", които съсипаха икономиката на България и прогониха голяма част от младото поколение навън.

ПП.
Като ти прочетох втори път постинга, у мен се оформи усещането, че той и за 50 милиона евро да беше харизал БТК, пак щеше да си доволен, защото нещо е "докарал".

Редактирано от - Mitev на 12/4/2011 г/ 11:48:17

12 Април 2011 12:06
Митев,
незнам какви са ми симптомите! ти да кажеш.
За мене въпросите са два.
Първият - монархията като институция и институциите на републиката. Повече за това писах.
Оставям го, че е сложен въпрос, не за форум.
Втория е личността на Симеон - не ме касае никак - просто ми прави впечатление непрекъснатото заливане с кал от т.н. десни, леви, централни, долни и горни... все стока юнаци. Нито един сериозен аргумент освен долнопробните и дежурни : "лакеи", "царофили", "симптоми" и т.н.
Както и твоя аргумент с 220 млн.
Нито в Чехия, нито в България знам какви са точно параметрите на сделката, затова не бих ги коментирал!
Но!
Митев!
Бие на очи твоя аргумент срещу сделката! Наивен и спекулативен!
Митев, една кръчма се продава не според броя на столовете които има в нея а според парите които може да носи! От това зависи цената и на БТК, а не от броя на телефонните постове. (Да не добавям и др. критерии - примерно автомобилния парк на България по брой може да е съизмерим с Австрийския - сигурен ли си че е на същата цена?)
Та затова казвам, че аргумента ти не струва!
Виж, ако ми беше казал, че тези 63% носят 63млн. чиста печалба годишно на държавата, щях да те вземе по-насериозно.
п.п.
Един пич успя да продаде ИнтерАмерикан за ако не се лъжа 2млд. - днес капитализацията и май не надхвърля 700млн.
12 Април 2011 12:45



Червеногъзите слязоха от палмите да си правят цирк, а после се оплакват, че им излизал скъпо. Хак да им е, маймунска им работа, иде Видов ден ...


Тим,
12 Април 2011 13:25
Още преди година писах, че мутро-мюлюцюнерите не могат да приберат имуществото на Царя, ако ще да се пръснат, откъм гъзъ...


Царя ще осъди държавата в Страсбург и ще бъде абсолютно прав. А всекое комуне, дет риве за чуждо имущество и в главата му звънтят отгласи от залпа на Аврора, да си сяда на четирибуквието да почва да бачка, за да престане да бъде тракторист-комсомолец.

12 Април 2011 13:39
Че какво му е чудното на случая?!!!??!
Законнят собственик на едни имоти ще си ги върне, а след то ще осъди тези, които измисляха всевъзможни начини да му попречат, набедваха го в продължение на години, манипулираха общественото мнение, а сега въртят политически игрички.[/b]
12 Април 2011 13:50
...Интересите на монарха и народа принципно съвпадат!...

Както се изповядах преди неколко време - на еднаквите теми - циклично зафащани - ще препоствам циклично стари постинги
Решил еднъж плъшокът стар,

от плъх дръглив да стане цар…

Омръзнало му – на години стари,

да кисне все по хорските хамбари…

Обаче-тук -проблем се появил един

(макар че бил на царя- царски син)

Какво е цар без царство, царедворци и слагачи?

какво е цар без скиптър и парични знаци?

Замислил се проскубания дърт хитрец:

От где да вземе царство и венец?

И как народното доверие

да преобърне в лековерие?

И спомнил си тогаз хитреца,

що рекъл дядо му –наглеца:

Че който много обещава,

на него много му се дава…

Усмихнал се лукаво, нашия велможа-

че няма царски син -да лъже да не може.

Събрал багажа в куфарите – два…

и ето го – във нашата страна…

* * *

И ний – нали сме род човеколюбив,

и още, милозлив и доверчив,

повярвахме на плъхските бъртвежи

не мислехме за хитрите кроежи

И с думите за осемстотин дни

омая ни плъшокът стар – уви…

И тъй потекоха за него дните-

тук къща, там – нивя … горите…

Що можеше с ръка и крак да пипне

превръщаше във кеш, готов да литне…

Че помнеше на дъртия лисугер, той съдбата

народа вяра има, но има и лопата…

Тъй безметежно нижеха се дните,

за царя и велможите му сити…

* * *

Ноо, както знаем от преди

в доброто време чакайте беди…

И ето че на хоризонта светъл, ведър, ясен,

снага изви часът- на изборите призрак страшен …

Тук следва да поставим лирично отклонение,

за да направим важно пояснение:

Плъшокът наш не стана цар-

на всички в царството ни господар…

А с котките платили му билета

споделяше местата в царската карета…

Тоз факт навеждаше съмнения,

за трайността на царските владения

Че там – где мишки с котки се ортачат,

едва ли верни клетви нещо значат

А знайно е че щом настъпи криза

и мишия котлет в диетата коташка влиза…

И с туй що в дупката е скрил

сюртукът свой едва ли би спасил.

* * *

Тъй ходейки по острието на бръснача,

в борба между страха и лакомията си значи,

Тоз наш Тартюф , съвременен бахил,

ту радваше се, ту млъкваше унил…

Ту в „ Стампа” принц Савоя, наричаше го „задник”

Ту в „Маарив” и „Глобус репортер”чертаеше шаради…

Тъй минаха години- във битка с бедността…

И изтъркаляха се мигом – набързо- четири лета…

Настана ден- във който коташката диета

готова бе да схруска на царя берекета…

Да хвърли на тълпата фалшивата корона,

Плъхът, що бе довела, да изхвърчи от трона…

Тогаз плъшокът - нам познат

на Кирил – вече племенник богат,

Без свян, задръжки и покруса,

Наведе лоб, навири зад,

И със убийците ръка здрависа…

Че идеше тук дума за парата,

А тя-парата- знайм горката

Не принц един е карала да тича,

И на сатрапите си да се врича…

* * *

Отминаха на вота хорски дните,

И царските лакеи – попресвити-

защото бяха малко понабити-

отстъпиха със своя господар-

полу-министър, полу-цар –

от челото на царската трапеза,

под звуците на тиха марсилеза…

Котаците – а знайно е това –

нали си падат малко по-така,

не ги излапаха веднага –

тъй както на котаци се полага-

поставиха ги на копанката във края-

от глад да не умрат и да си траят…

Защото криза се задаваше тъдява,

а в трудни дни и миша кълка става…

* * *

А той – Гладът – задаваше се тука,

- на пук на всякаква Сполука…

Че на тулумбата Сайбията

такова им таковата в кушията…

И хукнали да пазят свойта кожа

зарязаха и царя и велможите…

защото, който себе си спасява

не дреме му за дедо и за царска плява…

И ето как на Плъхоран корветата-

надумкана до горе със дърветата-

що бе събирал във бащиния вилает

бълбукаше и пускаше вода отвред…

И ставаше на всички царедворци ясно,

че в тая грохнала гальота няма място,

за друг освен за плъхската фамилия,

и туря край това на тяхната идилия…

Тогаз що трябваше да сторят всички?

Да търсят място в партии –сестрички?

Или пък на мегдана светъл

да си посипят чутурите с пепел?

Напразно се надявахте на разкаяние-

– макар било - от отчаяние…

Че нашите законотворци славни

- в устата бързи и в делата бавни-

щом дойде реч за техните деяния,

съзират мигом пръст на вражеско влияние…

To be continued продължение…

***
Лъжата, която прилича на истина, не е по- добра от истината, която прилича на лъжа - <Кабус Наме>
12 Април 2011 16:00
Разбира се, че Симеон трябва да си запази имотите! Разбира се, че трябва да получи обезщетение за цирка, който крадливият башибузук разиграва наоколо!

От години представлението се развива по предсказуем сценарий: Разпасаният, миризлив крадец крещи до задавяне "дръжте крадеца"! Защо? За да може той, истинският крадец, да плячкоса, разруши и вмирише каквото все още е някакси цяло.

Дай Боже повече хора като Симеон и семейството му да притежават и стопанисват собствености в България!
12 Април 2011 16:14
Кенефно чувство за поезия....


Матряла е просд. Тежненията му - социалистически и предимно съсредоточени, връз нещо дет не е негово.
Първичният капитализъм от последните двайсе и нещо години го омаза така сериозно, че не знае къде му е гъза, къде главата и с кое точно да мисли.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД