:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 284
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Студентският град се оказа от най-тихите квартали

Установени са границите на академичното градче и са бутнати 15 незаконни павилиона, отчитат от МВР
Противно на всеобщото мнение, че Студентският град не спи, се оказва, че кварталът е тих и спокоен. Този извод се налага от справка за подадените сигнали за шумни заведения през последните 3 г. За този период недоволни жители и студенти са подали едва 7 сигнала за наднормени нива на шума - по 3 сигнала през 2009 и 2011 г. и само 1 за цялата 2010 г. За квартал, в който има 61 общежития, заведенията и магазините с работно време след 22.00 часа са 191. Павилионите и будките са 41, но някои от незаконните дискотеки са със статут на т.нар. преместваеми обекти. Информацията е на район "Студентски" в отговор на запитване от председателя на парламентарната комисия по образование Огнян Стоичков. Днес депутатите от комисията ще изслушват представители на министерствата на образованието, на вътрешните работи и на регионалното развитие, както и на прокуратурата и Столичната община във връзка с обстановката в Студентския град. Пред комисията ведомствата трябва да докладват какви мерки са взети в изпълнение на решение на парламента, прието през май 2009 г.

Преди почти 2 г. депутатите гласуваха мораториум върху всички сделки на разпореждане с незастроени имоти на територията на Студентския град до изясняване на собствеността им. Депутатите предложиха ресорните министерства да си върнат незаконно отнетите имоти, да се издадат актове за държавна собственост върху терените на държавните вузове, да започне отчуждаване на имоти, необходими за публични нужди, и да се приеме нов закон за уреждане статута и начина на ползване на държавните имоти в студентските градчета.

От отговора на областната управа в София става ясно обаче, че е невъзможно изземването на терени, за които физически и юридически лица имат документ за собственост. Според областния управител Данаил Кирилов актуването на терените, върху които са построени общежитията и сградите на вузовете, среща проблеми като представяне на първичната документация от страна на ведомствата, издаване на актуални скици и др. От отговора на МВР, адресиран до "комисията по образуванието", става ясно, че са установени границите на местността Студентски град и са бутнати 15 незаконни павилиона.



ПРОМЯНА

Три университета - Русенският, Техническият в Габрово и Аграрният в Пловдив, са изпратили писмо до министъра на образованието, в което настояват за връщане на общежития и столове на управление към вузовете. Висшите училища посочват, че студентските блокове и на трите университета са в района на университетските кампуси, което дава добри възможности за организиране на реда, дисциплината и охраната. Тримата ректори посочват, че имат пълната подкрепа на студентските съвети и за искането са събрани над 4500 подписа от студенти. В защита на вузовете са и местните общински и областни ръководства, пише още в писмото до МОМН.
2
1670
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
20 Март 2012 21:01
Според песа , радикалната Промяна в това направление е възможна и без Политическа реформа ...
21 Март 2012 09:14
Нека направят и справка, колко са оплакванията до полицията за високи нива на шума, защото, ако написаното е вярно, то оплакванията адресирани към общината са по-скоро изключение, вероятно поради обществените нагласи, че в основата на проблемите са именно корумпиранте общинари.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД