:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 307
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

София избира адвокатски кантори без конкурс

Минко Герджиков
Адвокатските кантори, които защитават Столичната община, не са избрани с конкурс, а по препоръка на бившия зам.-кмет по финансите Минко Герджиков. Това се разбира от питането на съветника от БСП Георги Кадиев. "Попитах как е избрана една конкретна кантора и зам.-кметът по законността Юлия Ненкова ми отговори, че тя е препоръчана от колегата й Минко Герджиков. Той не е бил упълномощен за това от кмета, нито има писмена мотивация за препоръката му", обясни Кадиев. В отговора до съветника кметът Йорданка Фандъкова казва, че не е упълномощавала заместника си по финансите да препоръчва адвокатски кантори и че няма писмена обосновка за избора му.

Герджиков, който си замина заради гафа с тайно увеличените данъци м.г., е предложил адвокатската кантора "Колчева, Смиленов, Коев и съдружници". Тя е защитавала общината в общо 3 изпълнителни и 44 административни и граждански дела, става ясно от отговора. Едно от делата, които кантората е водила, е за акциите на общината в Халите. Само за делото срещу частния съдебен изпълнител, който блокира сметките на общината заради халите, кантората е получила близо 250 хил. лв.

Още пет адвокатски кантори са били избрани без конкурс. От администрацията посочват, че по закона за обществените поръчки до края на февруари не е необходимо да се провеждат процедури, когато се наемат кантори. Кадиев каза, че ще предложи на общинския съвет да проведе конкурс, в който да се изберат например пет адвокатски кантори, които общината да наема за различни дела, според това коя иска най-ниски хонорари.
1291
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД