:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 585
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Бъдете тревожно свободни, а не спокойно управлявани!

Най-добрата магистрала към прогреса е образованието, каза ректорът на СУ проф. Иван Илчев в присъствието на премиера при откриването на новата академична година
Снимка: БГНЕС
Проф. Иван Илчев
Уважаеми господин Министър-председател, уважаема госпожо Министър, уважаеми господин Министър, уважаеми гости, драги колеги,

Университетът, ако е добър университет, не може да загърбва големите теми, които вълнуват обществото. Ако се съди по медиите и изявите на политиците, през последната година една от тях са пътищата и магистралите. Та затова днес, макар и съвсем кратко, ще говоря за пътища и магистрали.

Преди малко повече от век американският писател О. Хенри публикува разказа "Пътищата, които си избираме". Вие, млади колеги, които за първи път прекрачвате прага на тази зала и сте се скупчили по стълбището, водещо към нея, сте избрали своя път. Пожелавам ви да го следвате неуморно и да постигнете целите, които сте си поставили. Но не забравяйте - пътищата са много и човек е свободен да промени своя избор.

Наскоро нашият министър каза, че образованието е приключение. Съгласен съм с него. Бих добавил, че да работиш в тази област е и лудост и мазохизъм.

Ние, вашите преподаватели, май сме луди.

И искаме да ви помогнем.

Пътят, който сте поели, ще ви отведе в държава на духа, която опитваме да направим различна от държавата, в която иначе живеем, държава без чалга, държава, в която уважаваме постиженията на предходниците си и опитваме в рамките на възможностите си да надграждаме над тях.

Не очаквайте университетът да е пътят към богатството, той е път към истината. Винаги ще мержелее в далечината и никога няма да я стигнем.

Преди 1989 г. твърдяха, че принадлежността към работническата класа е по-важна от образованието. Сега внушават, че не образование и интелект са нужни, а хитрост, пресметливост.



Пожелавам ви да не отстъпвате от пътя на интелекта



Английският автор Тери Пратчет, създал "Света на диска" пише за "невидимия университет". Въпреки някои недоброжелатели, университетът, в който поемате своя път, е ясно видим. И не само в България, но и в Европа, и в света.

Поздравявам ви, колеги, защото ставате студенти в единствения, за съжаление, български университет, който присъства достойно в две от най-важните световни класации за висши училища. Който е на първо място сред държавните университети у нас в 22 от двадесет и двете професионални направления, в които обучава и които са обхванати от рейтингите. Който е в горните 3 процента на двадесетте хиляди най-добри университета в света. И пред него няма нито един университет, който да е финансиран по-зле.



Питам в колко важни за обществото ни области сме в горните 3% в света





От вас зависи да влезем в горните 2 процента. Това е пътят, който ни води към Европа 2020. Не случайно нашите възпитаници нямат никакви проблеми да продължават обучението си в най-добрите европейски университети, а нашите доктори да работят в най-престижните европейски и световни изследователски центрове. Само в Съединените щати към 150 възпитаници на Софийския университет са професори в американските университети, в НАСА. Така че небогата България дава своя дял, за да могат богатите Съединени щати да бъдат на първо място по качество на висшето образование в света.

А това, че сте студенти именно в Софийския университет, означава, че сте избрали не просто път, а широка магистрала, която вече век и четвърт свързва България с Европа.

Поздравявам колегите, които работят, за да стане това възможно. Тези, които миналата година добавиха към 26-те млн. лв. държавна субсидия, пряко предвидена за вашето образование, допълнителни 21 млн. лв. от проекти - национални и европейски. Тези, чиито нови спечелени проекти за повече от 11 млн. лв. подписах през изтеклите две седмици. Вярваме, че и правителството ще поеме по този път и ще защити правото да имаме отделна Оперативна програма за образование и наука. Защото само така можем да постигнем интелигентен растеж и общество, здраво стъпило върху знанието. Това е твърдото становище на Академическия съвет на Софийския университет. Това е твърдото становище на БАН. Това е твърдото становище на Съвета на ректорите. Извинете ме за нескромността, но ние отговаряме за образованието и науката в родината ни. Защото усилия, разпилени между различни министерства, ще родят разпилени резултати. Възползвам се от присъствието на министър-председателя тук, за да призова правителството да следва тази магистрала, защото не аз, а Джон Фицджералд Кенеди казва, че най-добрата магистрала към прогреса е образованието.

Ние, обаче, понякога създаваме проблеми на политиците. Като невидимите професори от невидимия университет на Пратчет сме трудно видими за масите. Нашият продукт често не може да се пипне, не може да се снима, не може да се покаже по телевизионните канали. Пред него не реват възторжени тълпи по стадионите.

Това, което създаваме, е трудно да се пипне, но дълго след като изчезват и последните следи от пътищата, построени от римляните, остават плановете на Витрувий, идеите на Цицерон, на Сенека, на св. Августин. И те осветяват пътя на обществото ни напред.

Не очаквайте някой тук да ви кара да учите като в училище - пълнолетни сте и трябва сами да избирате в какво ще инвестирате - в чалга и дискотеки или в интелект. Това, което ще опитаме е да ви предложим, е най-доброто от това, което ние самите знаем и умеем.

Не очаквайте преподавателите да ви налеят интелект. "Професорът прилича на земеделец...казва преди век и половина възрожденецът Селимински. - Та както развитието на сеитбата не зависи от желанието на земеделеца, но от почвата, така и приетите идеи се развиват и култивират от желанието на ученика..."

Виновни сме пред вас, млади колеги, защото не ви даваме много примери, които да следвате. И като общество, и като преподаватели.

Убеждават ни, че трябва да търсим само печалбата. Но за университетите голямата печалба е пътят към истината. Само така тласкат напред цялото човечество.



На празник се правят наричания. Та и аз ще го сторя.

Бъдете свободни!

Свободата е заразителна.

Бъдете тревожно свободни, а не спокойно управлявани.

Не вярвайте, когато ви казват, че асансьорите не работят заради петстотинте години турско робство. Не работят заради нас самите. Запретнете ръкави, оправете ги!

Не бъдете черногледи, макар черногледството да е на мода, а вярата в самите нас да минава за отживелица.

Не обръщайте внимание на удобните етикети, които искат да ви натрапят от всички страни, мислете сами.

Не гледайте озъбени света.

Не се оплаквайте, че народът ни е малък, правете каквото можете, хората в него да са повече.

Пътищата ще ви заведат до далечни страни. И по границите ще показвате паспорта си, на който са изобразени знаковите за България културни паметници, които ни създават самочувствието на европейци - Казанлъшката гробница, Свещари, Боянската черква, Рилският манастир. Единственият сред тях, който е от новото време, е зданието на Софийския университет. Същото, което години наред поддържаме от държавната субсидия за вашето обучение и вашите такси, защото средства за него се оказва, че няма. Ще четете във втората по големина и най-голяма научна библиотека у нас, също национален паметник на културата, за която държавата не отпуска нито стотинка. А три години вече, въпреки даденото ни разрешение, ние не вдигаме студентските такси. Защото вярваме, че обществото трябва да полага максимални усилия да създава високообразовано поколение, което ще му се отплати щедро.

Но нека завърша оптимистично с думите, които обикновено изричам на този ден. След години, когато ви питат къде сте учили и вие отговаряте: "В университета", никой няма и да понечи да ви пита в кой университет. Защото за българина, Университетът с главна буква е Софийският университет "Св. Климент Охридски", вашият и нашият университет.

Честита ви новата учебна година, в която тържествено ще отбелязваме век и четвърт от началото на строителството на една от най-успешните магистрали на българския дух.

109
16044
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
109
 Видими 
01 Октомври 2012 19:49
Преди 1989 г. твърдяха, че принадлежността към работническата класа е по-важна от образованието. Сега внушават, че не образование и интелект са нужни, а хитрост, пресметливост.

Не "твърдяха" и "не внушават", а си е самата истина, за съжаление
01 Октомври 2012 19:51
Достойно слово!
Благодаря на редакцията.
01 Октомври 2012 20:16
И политически находчиво също - от НАСА и Кенеди, до магистралите. Тоа ректор голем финтьор.
01 Октомври 2012 20:28
ИзклЮчително умно слово! Жалко само че Боко няма да разбере иронията в него.
01 Октомври 2012 20:29
А аз искам приказките на Борисов...Дали най-после е казал нещо в бръщолевенията...
----------------------------------------------------
Блогът на Генек

01 Октомври 2012 20:35
Преди малко повече от век американският писател О. Хенри

Откога О'Хенри се е превърнал в О. Хенри?!
01 Октомври 2012 20:41
Словото на проф. Илчев е блестящо, той самият е изключително умел оратор. Признателна съм на редакцията, че го е публикувала, жалко само, че е разпарчетосала събитието - в "Горещите новини" простотиите Бокови, в "Наблюдател" - словото ректорско. Съпоставката между метафоричните пътища и магистрали на знанието, духа и избора в професорската реч и тупането в гърдите на обзетия от магистрална фиксация приматиер, който буквализира метафорите ректорски... Христоматиен пример за комичното, което се гради на несъответствие. Както и на комуникативна непроницаемост поради несъответствие в кодовете. Смятам да си копирам съпоставката, направена от Медиапул, и да илюстрирам обясненията си пред студентите за шестте елемента на комуникацията и шестте езикови функции в частта за необходимостта от общ код, за да бъде съобщението адекватно разбрано. Направо съм благодарна на БокУ за нагледното пособие.
01 Октомври 2012 20:46

В началото бе Словото; и Словото беше у Бога; и Словото бе Бог.
То в начало беше у Бога.
Всичко това чрез Него стана; и без Него не е ставало нищо от това, което е станало.
В Него бе животът и животът бе светлина на човеците.
И светлината свети в тъмнината; а тъмнината я не схвана.
(Йоан, 1:1-5)


... и светлината свети в тъмнината, а тъмнината я не схвана.
01 Октомври 2012 20:49
комуникативна непроницаемост поради несъответствие в кодовете. Смятам да си копирам съпоставката, направена от Медиапул, и да илюстрирам обясненията си пред студентите за шестте елемента на комуникацията и шестте езикови функции в частта за необходимостта от общ код

Нужно ли е
01 Октомври 2012 20:58

1 В началото бе Словото; и Словото беше у Бога; и Словото бе Бог.
2 То в начало беше у Бога.
3 Всичко това чрез Него стана; и без Него не е ставало нищо от това, което е станало.
4 В Него бе животът и животът бе светлина на човеците.
5 И светлината свети в тъмнината; а тъмнината я не схвана.
6 Яви се човек изпратен от Бога, на име Иоан.
7 Той дойде за свидетелство, да свидетелствува за светлината, за да повярват всички чрез него.
8 Не беше той светлината, но дойде да свидетелствува за светлината.
01 Октомври 2012 21:07
проф. Илчев
П.П. Абе тоа Тери Пратчет, не е ли съотборник на Митко Бербатов
01 Октомври 2012 21:09
Който е на първо място сред държавните университети у нас в 22 от двадесет и двете професионални направления, в които обучава и които са обхванати от рейтингите. Който е в горните 3 процента на двадесетте хиляди най-добри университета в света. И пред него няма нито един университет, който да е финансиран по-зле.



Камъчета в градината на министър Игнатов от "Чисто" нов Български университет" и финансовият министър, който в началото на мандата, убеждаваше в УНСС, че няма смисъл студентите да следват в СУ. Малце късничко разбрахме, че 100 процента реализация имат кадрите от ВИФ и Симеоново.
01 Октомври 2012 21:11
Само в Съединените щати към 150 възпитаници на Софийския университет са професори в американските университети, в НАСА.
доста е неграмотен този ректор и не знае и как да лъже. в наса може да те вземат на работа само ако си роден американски гражданин. както и за президента на щатите
01 Октомври 2012 21:12
За редакцията. За професора. А, ето и за Простия, дето не разбрал, за какви магистрали става дума.
01 Октомври 2012 21:17
в наса може да те вземат на работа само ако си роден американски гражданин
Ноо важно! Затуй американците летят с руски кораби. А в Роскосмос работят доста българи. Аз имам съученици, работещи там. Впрочем завършили са математика в СУ.
01 Октомври 2012 21:28
— Родил съм се в една ферма в окръга
Ълстър. Избягах от къщи на седемнайсет години. А в Запада
попаднах случайно. Вървях си по пътя с вързопа в ръка и исках да
стигна в Ню Йорк. Мислех си, ще отида там и ще натрупам сума
пара. Все ми се струваше, че само за това съм роден. Една вечер
стигнах до едно място, дето пътят се раздвояваше, и се зачудих
накъде да хвана. Половин час мислих и накрая свърнах наляво.
Същата вечер настигнах един каубойски цирк, който обикаляше
малките градчета, й с него се домъкнах на Запад. Често си мисля,
дали нямаше да бъда друг, ако бях хванал другия път?
— Според мене все същият щеше да си бъдеш — отвърна
философски Боб Тидбол, без много да му мисли. — Работата не е в
това кой път ще избереш; във всеки от нас си има нещо, от което
зависи какъв ще стане.
Додсън Акулата стана и се облегна на едно дърво.
— Много ми е мъка, че твоя дорестия, Боб, си счупи крака —
каза той почти тъжно.
— И на мене — съгласи се Боб. — Биваше си го кончето, дума
да не става. Но Боливар ще ни издържи като нищо. Аз викам да
мърдаме, какво ще кажеш. Акула? Ей сега ще прибера в чувала тия
нещица и да се понася ме.
Боб Тидбол сложи плячката в чувала и го стегна здраво с въже.
Когато вдигна глава, първото нещо, което му се хвърли в очи, беше
дулото на револвер, насочен срещу него от нетрепващата ръка на
Додсън Акулата.
— Зарежи тия шеги — ухили се Боб. — Време е да се омитаме.
— Не мърдай, Боб! — каза Акулата. — Никъде няма да се
омиташ. Колкото и да ми е неприятно, трябва да ти кажа, че място
има само за един. Боливар е грогясал и не може да носи двама.
— Ние с тебе сме приятелчета цели три години — каза спокойно
Боб. — Рискували — сме живота си не веднъж и дваж. Аз винаги съм
бил честен с тебе и съм те смятал за мъжко момче. По едно време
чувах някакви истории за тебе — че си убил двама души за нищо и
никакво, но не повярвах. Ако си решил да се пошегуваш, Акула,
прибери сега желязото и да се мятаме на Боливар. А пък ако мислиш
да стреляш, стреляй, кучи сине!
Лицето на Додсън Акулата имаше дълбоко опечален вид.
— Да знаеш само колко ми е мъчно, че твоят кон си счупи крака
— въздъхна той.
И само след миг лицето му се промени — сега на него се четеше
студена жестокост, примесена с неумолима алчност. От това лице
надникна душата на човека

Професор Илчев, блестяща реч! А това горе е откъс от споменатия разказ на О'Хенри със съществена според мен характеристика на този, който избира пътищата ни...
А Боливар няма да издържи, то е ясно.
01 Октомври 2012 21:29
Професор Илчев, Вие, освен блестящ оратор сте и смел ! Истински Ректор !
Дори само за умението Ви да не споменете нито едно име еднодневка, словото Ви заслужава да бъде чуто!
01 Октомври 2012 21:30
в наса може да те вземат на работа само ако си роден американски гражданин. както и за президента на щатите


Докажи го америко ххххххххххххххх, Вернер фон Браун роден американски гражданин ли е, работил ли е в НАСА, не искам да посочвам по-нови, аман от малоумни америки хххххххх Егати тъпоумното изказване

Иначе за проф. Илчев само Изключително умно и премерено слово , след което мутрата плещи глупости
01 Октомври 2012 21:30
150 професора? ха посмали манго.
01 Октомври 2012 21:34
да знаеш браун кога е отишъл в наса? а кога е създадена наса да знаеш? нямам намерение да ти доказвам, търси си сам доказателствата. за мен това се оказа пречка. дори не за наса а за по малка компания.
01 Октомври 2012 21:45
01 Октомври 2012 21:45
With the exception of the Senior Executive Service (SES), NASA positions almost always require US citizenship. The job announcement will specify if citizenship is required. If you are not a U.S. citizen, you may wish to consider opportunities with one of our International Space Partners. The NASA Jobs web page has information on these partners, Job Information/Other Opportunities/Information for Non U.S. Citizens.
ето ти го все пак от наса кариери.
затворих ти устата.
01 Октомври 2012 21:47
затворих ти устата.


Вернер фон Браун

ПП абе америко ххххххххх, между
само ако си роден американски гражданин
и US citizenship и The job announcement will specify if citizenship is required. има ли разлика или да, бе пиленце затварящо усти Какво пречи на българи да са U.S. citizens без да са родени в Америка

А затвори твоята, огромната, лаещата, викащата, за известно време, може и да те харесам, ако си мълчиш
01 Октомври 2012 21:52
май и английски не знаеш. иначе щеше да престанеш да питаш
01 Октомври 2012 22:05
„Истинският университет… няма точно определено местоположение. Той не притежава имущество, не изплаща заплати и не получава материални такси. Истинският университет е състояние на духа. Той е онова огромно наследство на рационалната мисъл, което е донесено до нас през вековете от група хора, по традиция имащи професорска титла, но дори и тази титла не е част от истинския университет. Истинският университет е безсмъртната същност на самия разум.
В добавка към това състояние на духа, наречено разум, съществува и една законна юридическа личност, която за нещастие носи същото название, но която е нещо съвършено различно. Това е една нестопанска организация, специализирана … институция с точно определени компетенции. Тя притежава имущество, може да изплаща заплати или да получава пари и да се поддава на законодателен натиск.
Но този втори университет, юридическата личност, не може да преподава, не създава нови знания и не може да оценява идеи. Той не е истинският университет въобще. Това е просто храмова постройка, мизансцен, местоположение, в което са създадени подходящи условия за съществуването на истински храм.
У хората, които не могат да разберат тази разлика, непрекъснато съществува объркване… и те си мислят, че контролът върху сградите на храма означава контрол над самия храм. Те гледат на професорите като на чиновници от втория университет, които трябва да изневеряват на разума, когато им се нареди, без възражения, също както правят чиновниците в останалите организации. Те виждат втория университет, но не могат да съзрат първия.”

Така смята Федър от "Дзен или изкуството..." (И той чистокръвен американски гражданин )
01 Октомври 2012 22:09
Достоен ректор на Университета!
01 Октомври 2012 22:16
май и английски не знаеш. иначе щеше да престанеш да питаш


По добре потърси в google "How to Become a US Citizen" за да разбереш, че a U.S. citizen можеш да бъдеш и без да си
роден американски гражданин


Изглежда ти не разбираш английски

Какво съм седнал да се разправям с огромна, глупава, блатна американска птица с голяма човка и дрезгав глас. Айде Лопе де Вега америко хххххххх. Затвори първо твоята уста, прези да се опитваш да затваряш чужди, може и да имаш успех
01 Октомври 2012 22:19
този същият 'достоен' ректор се беше изцепил че африканските университети били много бедни. за негово сведение един професор в кейптаун зима 100 000 долара заплата. ама той сигурно и не знае къде е това кейптаун. и че там е направена пъпвата операция по присаждане на орган.
01 Октомври 2012 22:22
Кажи за "само ако си роден американски гражданин" а после коментирай ректора, америко хххххххххх


И престани да пишеш глупости, защото е отвратно
01 Октомври 2012 22:28

Умопомрачително слово!
Заслужава да се преписва и чете от поколенията!
Поклон!
01 Октомври 2012 22:28
Америка не се изказвай неподготвен...и в НАСА и в Лос Аламос работят българи и някои имат, а други нямат америчко гражданство, капиш.

А професорите като нищо са над 100 вкл. в у-нита като Принстън и с тенденция да се увеличават.
01 Октомври 2012 22:29
Единствената длъжност, изискваща кандидатът да е роден на територията на САЩ е Президент.
01 Октомври 2012 22:31
хайде дай списък поне на 99
01 Октомври 2012 22:32
може и без американско гражданство... като чистачка например.
01 Октомври 2012 22:33
Невероятно слово! Гордост е за Университета да има такъв ректор!
И ужасяващ срам за нас с такъв министър-председател. София, наистина контрастът между думите на двамата е като карикатура към учебно пособие! ББ трябва да влезе не в учебниците по история, а в учебниците по езикознание и психология/психиатрия.
И още едно срамно петно - ако на тази среща борисов не е бил освиркан от студентите.
01 Октомври 2012 22:36
Нещо по моя пост америко ххххххх или мълчание Като проскубания орел за RAF и София Или като хугин

Ех многолики писачи на глупости, що ли се занимавам с вас, пардон с теб

Айде Лопе де Вега ти, нещастен спамъре
01 Октомври 2012 22:40
Невероятно слово! Гордост е за Университета да има такъв ректор!
И ужасяващ срам за нас с такъв министър-председател. София, наистина контрастът между думите на двамата е като карикатура към учебно пособие! ББ трябва да влезе не в учебниците по история, а в учебниците по езикознание и психология/психиатрия.


Да още веднъж


И още едно срамно петно - ако на тази среща борисов не е бил освиркан от студентите.


За съжаление
01 Октомври 2012 22:41
И аз се чудя... Не съм гледала репортаж от събитието. Каква е реакцията на словото на проф. Илчев и на ББ? Оставам с впечатление, че е едно голямо мълчание....
01 Октомври 2012 22:42
И още едно срамно петно - ако на тази среща борисов не е бил освиркан от студентите.

Не е!
За жалост за мнозина от тях той е идол, пример за подражание и интелектуален събрат.
Словото на Илчев ще бъде оценено някой ден от Историята.
Съвремието ще го подмине, унесено от по-важни събития - като се започне от най-важния мач на бистришките тигри (следващият) и се свърши с ботокса в ушите на Кестенявата Златка.
01 Октомври 2012 22:42
Душо като нищо студенцията е ръкопляскала на бабуина, аз за освирквания или мятане на яйца и домати не чух да е имало.

Освен това е бил и с недоразумението серготеп, демек сгоден случай да им се Фърли един профилактичен кютек те си знаят защо, но ма й болшинството студент ги интересува все пак чалгата повечи отколкото другите неща.

ПС хамерико на прима виста Д. Съселов, Б. Бочев и И. Захариев ...ако останалите във форума добавят всеки по 3 кво ще почерпиш
01 Октомври 2012 22:45
01 Октомври 2012 22:48
та в кои катедри на принстон се подвизават като професори възпитаниците на СУ? питам защото в катедрите по математика, физика, химия, изчислителна техника, електро и компютер инженерство няма нито един. а пък били към 100. може би са в катедрата по тракология, но дали има такава в принстон?
01 Октомври 2012 22:53
Д. Съселов, Б. Бочев и И. Захариев
не ги познавам тези хора но като даваш имена дай поне и местоработата.
от 3 до 150 разликата е огромна все пак . и аз мога да добавя 3, впрочем повече, но все още далеч от 150 както твърди този ректор, съчинител на хуморески.
01 Октомври 2012 22:55
"И още едно срамно петно - ако на тази среща борисов не е бил освиркан от студентите."
Тук преди два дни студентите замеряха с яйца една известна журналистка (много по-умна от ББ!!!), само защото защитава правителствената линия. А по време на президенстката изборна кампания не допуснаха в няколко университета един от кандидатите (разбира се, правителствения кандидат). За освирквания - брой нямат.
Явно българската робска психика не е подминала и студентите. Те не заслужават своя Ректор. За Ректора -
01 Октомври 2012 22:57
Словото на ректора си го бива. Дори ще го съхраня в отделен файл на ползу роду. Дано новите студенти да са го слушали и разбрали. И цитатът от JFK си е на място. Обаче, туй слово съвсем не е оправдание за отсъствие на реформи в администрацията на Университета. Бая хора могат да бъдат посъкратени заради мързел. Отделно необходимостта от по-голяма ефективност. Което не означава, че преподавателите трябва да си надписват часове, например.
01 Октомври 2012 22:59
И още едно срамно петно - ако на тази среща борисов не е бил освиркан от студентите.

Die Hexe,
считам, че младите първокурсници са проявили страхотен нюх и култура! Поведението им е продължение на духа и емоцията на Ректора им. Още повече, че в словото си проф. Илчев казва:
Нашият продукт често не може да се пипне, не може да се снима, не може да се покаже по телевизионните канали. Пред него не реват възторжени тълпи по стадионите.

Умно. Студентите ни са умни!
01 Октомври 2012 23:06
След като всички са единодушни, че ректорът е блестящ и гениален, а министър-председателят е прост и балбут, кво правим после?
01 Октомври 2012 23:09
Да чуем и другите ректори, а?
01 Октомври 2012 23:10
След като всички са единодушни, че ректорът е блестящ и гениален, а министър-председателят е прост и балбут, кво правим после?

Обратното щеше да е далеч по-страшно.
А какво правим? Нищо особено, от Никиту Кънчев минаваме към Славиту. К'во друго?
01 Октомври 2012 23:12
Той не знае английски, страда от дислексия и очевидно е mentally retarded. До сега не съм прочел негов смислен пост. Преди време пак дрънкаше някакви глупости за здравните осигуровки в Канада, а такива като него тука са бол
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД