:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 610
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Ромни може да въоръжи бунтовниците в Сирия

Кандидатът на републиканците за US президент иска политика на "мир чрез сила" в Близкия изток
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Синовете на републиканския кандидат за президент Мит Ромни - Джошуа (в центъра) и Бенджамин(вдясно), призовават американци от корейски произход да гласуват за баща им по време на среща с тях в училище "Лутър Джаксън" в град Феърфакс, щата Вирджиния.
Републиканският кандидат за президент Мит Ромни предлага САЩ да играят по-активна роля в конфликта в Сирия, да се поставят условия за предоставяне на помощ за Египет и да се затегнат санкциите срещу Иран, съобщиха световните медии. Това е визията му за промяна на американската международна политика. Очакваше се той да я представи в реч във Военния институт "Вирджиния". Новата програма за външна политика е описвана от експерти като "мир чрез сила". Тази доктрина е била водена от президентите Хари Труман, Роналд Рейгън и Бил Клинтън.

Ромни неведнъж обвини сегашния президент демократ Барак Обама, че е слаб лидер, който е намалил влиянието на Вашингтон върху световните дела. Според кандидата на републиканците "е време да се промени курсът в Близкия изток" и да се спре с "пасивната" политика. Мит Ромни ще обещае, че администрацията му ще търси сред сирийската опозиция такива елементи, които споделят ценностите на САЩ, и ще подпомогне бунтовниците в Сирия с оръжия, с които могат да победят "танковете, хеликоптерите и изтребителите" на армията на президента Башар ал Асад. Той също така планира да призове за по-строги санкции срещу Иран и да обвърже помощта за Египет с мирните договори със съседен Израел. Републиканецът ще използва нападението срещу американското консулство в Бенгази на 11 септември, за да илюстрира възгледите си. Той ще обещае, че ако бъде избран на 6 ноември, енергично ще преследва виновните за атаките в Либия, както това прави и Обама.

Речта на Ромни ще му помогне да се подготви за втория президентски дебат срещу Обама на 16 октомври, когато ще бъдат обсъдени вътрешната и външната политика. По време на първия дебат в Денвър отпреди седмица Мит Ромни спечели симпатиите на зрителите. Кампанията на Обама пък предприе изпепеляваща атака срещу Ромни, преди той да произнесе речта си, припомняйки няколкото му лапсуса по време на обиколката в Лондон, Ерусалим и Полша през юли т.г.

ОБВИНЕНИЯ

Комисията по разузнаване към Камарата на представителите в Конгреса на САЩ предупреди, че двете водещи китайски компании за телекомуникационна техника "Хуавей текнолъджис" (Huawei Technoligies) и "Зет Ти И Корпорейшън" (ZTE Corp.) представляват сериозна заплаха за сигурността на САЩ, предаде АП, позовавайки се на копие от проектодоклада й. Комисията препоръчва на регулаторните органи да блокират операциите по сливане и придобиване на фирми в САЩ от страна на двата гиганта. Тя съветва също американски правителствени системи да не използват оборудване от двете компании, а американските частни фирми да избягват да работят с тях. Комисията критикува в доклада си двете компании, че не са предоставили достатъчно информация, за да разсеят безпокойствата й, включително подробна информация за официалните връзки или регулативно взаимодействие с китайските власти. Комисията посочва, че разполага с твърдения на неназовани експерти от тази промишленост и от настоящи и бивши служители на "Хуавей", подсказващи, че компанията може да е отговорна за подкупи и корупция, дискриминационно поведение или нарушения на авторското право. Комисията започна разследването си вследствие на загриженост от факта, че Пекин може да използва тези две бързо развиващи се компании за икономически или военен шпионаж или за кибератаки. Двете компании вече отрекоха връзки с китайското правителство.
34
1797
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
34
 Видими 
08 Октомври 2012 20:08
Ама "Мир чрез сила" си е баш по Оруел.
Войната е мир. Свободата е робство. Невежеството е сила.
08 Октомври 2012 20:26
Ще го пляскат, ама не наужким като наш Малъкпицко.
08 Октомври 2012 20:30
Рекни му "Митю Рома" и повече не го обиждай.
08 Октомври 2012 20:45
Комисията по разузнаване към Камарата на представителите в Конгреса на САЩ предупреди, че двете водещи китайски компании за телекомуникационна техника "Хуавей текнолъджис" (Huawei Technoligies) и "Зет Ти И Корпорейшън" (ZTE Corp.) представляват сериозна заплаха за сигурността на САЩ.

Глобализацията приключи, щото на Големия брат вече не му отърва. Гответе се за здрав протекционизъм.
08 Октомври 2012 20:49
Нека бе, нека като Бушидото и той да вкара Америка в скъпи конфликти и да и 'вдига' реномето по света
08 Октомври 2012 21:00
Детето на природата Обонго е ежедневно ошашаввано от одеситите.
Две сирии са идеалния изход от сирийската криза - за Държавата.
Каква заплаха за Обонго и подкрепящите го чичлеристи могат да представляват РПГ-7 например?
Не пробиват M-1, ама разбишкват старите савецки таралясници.
08 Октомври 2012 21:22
Дотогава Обединените сунитски сили ще могат да приемат новото си въоръжение , стига да се плаща навреме ...
08 Октомври 2012 22:03
Обама е твърде предпазлив и прагматичен. За да има феерия в залива, на пиндосите им трябва някой тъпанар. Ромни е най-добрата кандидатура.
08 Октомври 2012 22:18
Играта свърши. Алеппо е свободен. Вярно прилича на Берлин 1945 и Грозни 2000. Навсякъде разрушение и смърт, но основната работа е свършена. Абхазката информационна агенция е навсякъде заедно с прогресивните сили.....
Натисни тук
08 Октомври 2012 22:22
Две китайски компании, били проблем за националната сигурност на САЩ! Ами останалите?
08 Октомври 2012 22:23
ЗИП-е! Слагай по една червена точка бе човек! А за да не припаднат, шиптара форцанато или нобеловия лауреат щръкиигъл, слагай направо червена петолъчка, като ще пускаш такива кръволошки клипове!
08 Октомври 2012 22:35
Rogatia,
Youtube, не ги е филтрирал. В клипа няма нищо ненормално. Просто факти. Войната е жестока, там има само кръв и смърт. Нищо друго. Но накрая винаги има лъч надежда, че доброто ще победи. И Сирия ще бъде прочистена от сунитските терористи! Нека се види до какво води лъжовната идея, че някой ще ти помогне от чужбина. Сунитите бяха използвани от своите задокеански ментори, които ги спазариха на голямата зелена маса. Има сделка. И Сирия е сдадена на Русия, Китай и Иран. Каква е сделката ще стане ясно малко по-късно......
09 Октомври 2012 01:26
Ромни може да въоръжи бунтовниците в Сирия

А ще има ли живи "бунтовници" тогава? Щото засъхналата кръв по стените не може да бъде въоръжена по никой начин...
09 Октомври 2012 03:53
Дойче веле: Турция – да се покаже сила към Сирия, но да се остане мирен 08 октомври 2012
Ръководителят на сирийския режим Башар Асад не е по-различен от свалените тирани в по-новата история. Неговата смъртна борба става все по-дива, а неговото самоубийство на части напредва. Избухналите гранати в турското градче Акчакале, които донесоха смъртта на невинни хора, не са нищо друго освен опит на Асад за провокация на силните съседи. Това се казва в материал на радио „Дойче веле” от анализатора Баха Гингер. По-нататък в текста се казва:
Турция реагира подобаващо – извърши военно отмъщение, без да заема сирийска територия. Турският премиер Реджеп Таип Ердоган в никакъв случай не трябва да си позволява да започне по-нататъшни военни акции срещу Сирия. Решението, прието от парламента, с което се позволява военна сила срещу агресивните съседни държави, без да бъде спомената Сирия, не е „картбланш” за едностранна акция на страна членка на НАТО и ставане пред свършен факт на съюзниците от Алианса и европейските партньори. Ясното послание на турския народ срещу войната в Сирия, след решението на парламента, освен това показва до колко Ердоган трябва да бъде внимателен във вътрешнополитически план.
Колкото е по-малка надеждата Асад доброволно да се откаже от управлението и да замине, може би в Москва, толкова по-разумно трябва да се отнася Турция. Проектът на турския външен министър Ахмед Давутоглу с много амбициозното заглавие „Нулеви проблеми със съседите” междувременно може да се смята за провален. Турция почти няма съсед, с който да няма проблеми. Подкрепата от Запада е ограничена с конфликта със Сирия и няма да важи, ако става дума за Армения, Гърция или България.
Неизвестни опции с непредвидими реакции остават Иран и суперсилата Русия. Кремъл все още подкрепя Башар Асад. Но, руският президент Владимир Путин ще размисли дали е печеливш ангажиментът му в полза на диктатор, който потъва, и по този начин да предизвика несигурност в другите важни партньори в региона. Що се отнася до Турция и Иран, ще се ограничи с жестока вербална критика към Анкара, без да предприема самоинициативно каквато и да е военна авантюра.
Русия, но и Иран разполагат с по-различно „оръжие” срещу Турция, ако страната не се отнася разумно: природен газ! Зимата идва, а намаляването на доставките на газ от Русия или енергийните източници от Иран, бързо и болезнено ще спрат икономическото развитие на Турция. Тогава ще бъде само въпрос на време кога сегашният „силен човек от Босфора” отново ще стане „болният човек”.
А това със сигурност не е в интерес нито на НАТО, нито на САЩ. Затова Ердоган би бил добре съветван - да се въздържа от едностранни стъпки срещу Сирия и да действа само при договор със Запада и ООН. Военно отмъщение с нападки, както в последния случай или активна подкрепа за сирийската опозиция, засега трябва да са задоволяващи, за да не може заплашващият пожар да бъде предизвикан точно от Турция.
09 Октомври 2012 04:56
Само за накукушинен жабурел и прочее бол кютук: Натисни тук

К И Н У Л И-и-и-и.
09 Октомври 2012 07:10
Комисията препоръчва на регулаторните органи да блокират операциите по сливане и придобиване на фирми в САЩ от страна на двата гиганта. Тя съветва също американски правителствени системи да не използват оборудване от двете компании, а американските частни фирми да избягват да работят с тях.

значи стига свободна пазарна икономика
време е за регулации
че бият нашите
09 Октомври 2012 09:57
Ми че те и сега участват сериозно-нали си признаха преди месеци
09 Октомври 2012 10:11
Е до сега кой ги въоръжава- не е ли Обама? Какво ново се кани да направи Ромни? Те даже и пътечките им за въоръжаване и хуманитарна подкрепа на опозициите са едни и същи- ЦРУ и НАТО, в краен случай с коалиция от джуджета и лакеи... Няма новост в тези закани- да си намери други.
09 Октомври 2012 11:13
Едно време СССР изнасяше революции, сега САЩ изнасят демокрация...
09 Октомври 2012 11:13
Ромни може да въоръжи бунтовниците в Сирия
Кандидатът на републиканците за US президент иска политика на "мир чрез сила" в Близкия изток
Така, така. Напипал е правилната вакса и рейтингът му веднага скочи (поне този, който ни съобщават).
09 Октомври 2012 11:29
Едно време СССР изнасяше революции, сега САЩ изнасят демокрация...

Е да де, ма СССР се усетиха до къде ще доведе това и спряха, а като гледам, новият ни голям презокеански брат (всъщност господар) се е засилил с бодра крачка към киреча и даже не му и хрумва че трябва да промени нещо!
09 Октомври 2012 11:36
Е да де, ма СССР се усетиха до къде ще доведе това и спряха, а като гледам, новият ни голям презокеански брат (всъщност господар) се е засилил с бодра крачка към киреча и даже не му и хрумва че трябва да промени нещо!
Така е, Сталин спря всемирната пролетарска революция още през 1924 г. и изгони Троцки и останалите от Ленинското Политбюро. Износът на революция носи разходи, а износът на демокрация - приходи
09 Октомври 2012 12:57
Износът на революция носи разходи, а износът на демокрация - приходи

То един износ. Тя една демокрация. То едни приходи.
09 Октомври 2012 13:48
Всъщност си донякъде прав, така е - износа на демокрация носи И приходи... но без съмнение носи и разходи... номера е в това за сметка на кого са разходите и при кого отиват приходите? И най-забавно е да гледаш как някой възторжен каиш нон стоп каканиже по форумите за "приходите" от износа на демокрация, като в същото време почти 100% е сигурно че всъщност е от тези дето плащат разходите за същото! В смисъл хем го прецакват (щото е тъпичък), хем го карат да се гордее с това... Но така е си е и по-забавно, да...
09 Октомври 2012 14:50
Ирак е договорил с Русия оръжия на стойност над 4.2 млрд. долара
09 октомври 2012
Ирак е подписал през последните месеци договори с Русия за закупуването на оръжия на стойност над 4.2 млрд. долара. Това става ясно от оповестен днес документ по време на срещата на иракския премиер Нури ал Малики с руския премиер Дмитрий Медведев, Ройтерс. Договорите са били подписани по времена посещенията в Русия на командващия отбраната на Ирак през април, юли и август.
Подробности около договорите не се съобщават.
.............................................................................
Аха!
Значи ИраК има(л) пари да купи оръжия от Русия за 4.2 млрд. долари, но, видите ли, ИраК бил "беден" и в "невъзможност"(според С. Паси, С. Кобургготски, М. Велчев, САЩ, НАТО, "пуделите" и сие) да върне на България дълга си от 2 млрд. долара от покупка на българско оръжие?! А ИраК можеше и може да върне този дълг на България чрез петрол- ама щеше да намалее иракският "трофеен" петрол за сащските компании! ПФУ!(това е за С. Паси, С. Кобургготски, САЩ, Нато и сие)
09 Октомври 2012 15:23
Вашингтон смята за „преждевременно” признаването на сирийско преходно правителство
09 октомври 2012
Вашингтон смята за „преждевременно” признаването на временно правителство, съставено от сирийската опозиция, докато опозицията не бъде по-добре организира, предаде АФП, позовавайки се на американския заместник държавен секретар за Европа, Филип Гордън.
„Френският президент Франсоа Оланд обяви признаване на преходно правителство. Ние обаче имаме резерви към това предложение”, заяви Гордън...
09 Октомври 2012 16:48
Мит Ромни още не е разбрал защо САЩ не въоръжават опозицията в Сирия. Със сигурност и той няма да бърза да я въоръжи, но в момента всяко перчене е полезно в президентската надпревара.
А с Китай отношенията започват да се променят. Очакваме да започне натиск и върху изтеглянето на американски фирми от Китай. Свободната търговия и неолибералната икономическа глобализация свършват там, където започва националната сигурност. И това е за добро. Не за доброто на Китай, а за наше добро.
09 Октомври 2012 16:51
Очакваме да започне натиск и върху изтеглянето на американски фирми от Китай.
У нас ли ще се преместят
09 Октомври 2012 22:23
Е да де, ма СССР се усетиха до къде ще доведе това и спряха

Таман спряха, и взеха че рухнаха. Още един носталгик
10 Октомври 2012 08:59
О Динка, радвам се да те чуя. Мислех си че си твърде зает да копаеш скривалище в мазето, но виждам наминаваш да ни видиш...
10 Октомври 2012 12:46
10 октомври 2012
Президентът на Венецуела Уго Чавес, който спечели изборите за държавен глава в страната, потвърди, че неговата позиция относно подкрепата за действащия режим в Сирия няма да се промени...
Как да не подкрепяме правителството на Башар Асад, след като то е законното правителство на Сирия?”, посочи Чавес. „Ние сме длъжни да подкрепяме суверенитета на другите народи, Сирия е самостоятелна държава, също като САЩ”, заяви той, като едновременно с това високо оцени позицията на Русия и Китай по отношение на сирийските събития.
10 Октомври 2012 18:01
Русия и Ирак смятат, че сирийската криза трябва да се разреши без чуждестранна намеса
10 октомври 2012 Премиерът на Ирак, Нури ал Малики заявява, че Русия и Ирак са единни в мнението си, че урегулирването на ситуацията в Сирия трябва да се случи без каквото и да е чуждестранно вмешателство, предаде ИТАР-ТАСС.
„Също така се споразумяхме да избегнем сценарий за урегулирване на сирийската криза посредством външна намеса, да поддържаме мисията на специалния посланик на ООН и ЛАГ, да направим всичко възможно да обезпечим тази мисия, която е длъжна да доведе до мирното разрешаване на сирийската вътрешна криза”, заявява Нури ал Малики, в рамките на преговори с руския президент Владимир Путин.
10 Октомври 2012 18:36
10 октомври 2012
Правителството на Сирия отхвърли призива на генералния секретар на ООН Бан Ки-Мун за едностранно прекратяване на огъня...
„В отговор предлагаме на Бан Ки-Мун да изпрати емисари в Сирия, които биха имали влияние върху въоръжените групировки за да ги убедят да прекратят насилието”, заявява представителят на сирийското министерство на външните работи Джихад Макдиси.

11 Октомври 2012 22:28
предлагаме на Бан Ки-Мун да изпрати емисари в Сирия, които биха имали влияние върху въоръжените групировки за да ги убедят да прекратят насилието

пара, какви ги говориш, бе човек? нали това означава смахнатия кореец да остане безработен. все пак той е една от най-очевАдните марионетки на тоя пост.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД