:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 461
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Лондон поиска работещите да се откажат от правата си

Британският финансов министър Джордж Озбърн призова работещите британци да се откажат от своите права срещу акции от компаниите, в които работят, съобщи в. "Дейли телеграф". Озбърн се пошегува по време на конференцията на своята Консервативна партия в Бирмингам: "Работниците по света да се обединят", по аналогия с известния марксистки лозунг "Пролетарии от всички страни, обединявайте се". Планът предвижда работещите британци да се откажат от правата си да бъдат незаконно уволнени и други привилегии в замяна на акции, за които няма да плащат данък. Той също така беше аплодиран, след като каза, че ще вземе мерки срещу младите хора, които никога не са работили, но получават безплатен дом от държавата. Министърът на финансите отхвърли предложението за въвеждане на данък имения (недвижимост с цена над 2 милиона лири), защото смята, че кризата не може да се преодолее за сметка на богатите британци. Това ще доведе до сблъсък с коалиционните партньори на консерваторите - либералдемократите на Ник Клег, който смята, че данъчното бреме трябва да се преразпредели между британците с различни доходи.

Финансовите министри от еврозоната задействаха вчера официално новия спасителен фонд, Европейския механизъм за стабилност, който ще разполага с 500 милиарда евро, след като държавите внесат своя дял от общия му капитал. Механизмът ще замени Европейския фонд за финансова стабилност (ЕФФС), който от 2010 г. предоставяше финансова подкрепа на проблемни страни като Гърция, Португалия и Ирландия. Ръководител ще бъде германецът Клаус Реглинг, който досега беше директор на ЕФФС.
18
1460
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
18
 Видими 
08 Октомври 2012 20:32
Няма аналогия. Оригиналът е Workers of the world unite.
08 Октомври 2012 20:41
кризата не може да се преодолее за сметка на богатите британци.

Така де. Само дето ако бедните британци измрат от глад, кой ще работи, за да хрантути богатите. Или ако пролетариите вземат, че наистина unite, а? Щото духът на Маркс може все още да витае из Лондра и призрак един да вземе пак да заброди из Европа...
08 Октомври 2012 20:59
призова работещите британци да се откажат от своите права срещу акции от компаниите
Министърът явно е подпийнал - акции се купуват срещу пари. Другото е "печатане". Верятно е имал предвид: призова работещите британци да се откажат заменят от своите права богатства срещу акции от компаниите. Защото не може да си "работещ британец" и да не си богат . Поне така твърдят форумните флигорни.
Учудващо е, че нашият финансов министър е по-наясно с пазарните отношения - поне предлага замяна на право срещу право - отказ от право на пенсия в продължение на три години срещу правото на труд за същия срок. Дори е прибавил и стимул - индексация на тоя срок с процент (вместо 1.1 индекс на трудовия стаж, тия ще са с 1.2) почти достигащ инфлационния.
08 Октомври 2012 21:34
Министърът на финансите отхвърли предложението за въвеждане на данък имения (недвижимост с цена над 2 милиона лири), защото смята, че кризата не може да се преодолее за сметка на богатите британци.


... А САМО ЗА СМЕТКА НА БЕДНИТЕ
Няма какво да се добави. Без извинение. Просто е казал "ДА ГО ДУХ*Т БЕДНИТЕ!". Това е то авропата. Бесове. Зверове. Една
КРИВО РАЗБРАНА ЦИЛИ-ВИЛИ-ЗАЦИЯ. Един вонящ, разлагащ се труп.
09 Октомври 2012 07:16
дойдохме си на думата
маските падат
картите вече са свалени
кой кого цака
09 Октомври 2012 10:50
Само дето ако бедните британци измрат от глад, кой ще работи, за да хрантути богатите.


Емигрантите, кой! Те и сега бедните британци да не би да работят?
09 Октомври 2012 11:14
Тя и Тачър така призоваваше навремето, та после миньорите стаха банкери. Сега обаче няма накъде...
09 Октомври 2012 11:16
„Министърът …..защото смята, че кризата не може да се преодолее за сметка на богатите британци.”

Този министър е изграден политик – отрича нещо без да предложи решение.По същия начин се обещава нещо без да смяташ да го изпълняваш.Сладка работа е „работи политик” – занимаваш се с ролята на значението.Иначе британците имат силно чувство за хумор - Натисни тук
09 Октомври 2012 11:17
Къде сбъркахме...
09 Октомври 2012 12:06
Къде сбъркахме...
Още с Горбачов
09 Октомври 2012 13:14
Всякакви определения съм давал на Консерваторите, глупави - никога. Е, дойде време да изръсят върховна глупост и те. Няма да обсъждам правната страна на "отказа от права" или "замяната" им срещу други (собственост върху акции). Това настрана. За друго ми е думата.

И така, щастливо освободил се от ограничаващите го ... социални права и придобивки, работникът се вижда собственик на акции и с това част от свободния (фондов) пазар - негов субект. Нещо повече - така постъпват и доста други като него, вкусили солидарно от новата си ... свобода и благополучие.

Поотрезнял от опияняващата радост, иде му ред да реши какво да направи с акциите си. Пред него има няколко възможности.

Първа, да продължи с опиянението от аромата на свободния пазар и да се впусне смело в ... търговията с акции. Нещо, за което лично той, най-вероятно, няма необходимите знания, умения и ... ресурси. Не изключваме да е борсов гений по рождение, но оставяме настрана и това развитие, заради статистическата му вероятност. Съвсем скоро (уви, това е по-вероятният изход) той ще се озове в положението на дядо и баба след третото им желание, изпълнено от златната рибка - без акции или с обезценени акции, но и без ... права. С горчивина той ще разбере, че всъщност е търгувал на борсата ... правата си, заменяйки ги с търгувани активи, и е ... загубил.

Втора възможност. С известен здрав разум работникът да реши, че хлебарят прави хляб, монтьорът ремонтира коли, а брокерът е този, който търгува на борсата. Сам или с няколко други братя по класа, той може да формира ... портфолио, което да предостави за управление (срещу скромен процент) на някой изпечен борсов играч. Да, но ... Съвсем не всички печени излизат сухи от ... водата, когато бентът се скъса и водата понесе водоплаващи (патки, мюрета, "черни лебеди", "сиви лебеди" и пр. пернати) и други (мечките, барабар с биковете). И пак стигаме до ... рибката. Правилата, общо взето са такива, че в нормални условия, за да спечели той и ортаците му в портфолиото, трябва един друг негов събрат по класа с ортаците си да загуби от своето. Това е нормалното. При криза, а тя взе да става ... нормалното напоследък, губят ... всички.

Трета възможност. Продава акциите, вероятно на тези, дето са му ги дали, макар и с известна отстъпка, и отива на ... пъб кроулинг, да изпие загубените си ... права.

С две думи, ако използваме теорията на портфолиото, щото по същество нали това се предлага - придобиване на портфолио срещу права, на работникът му предлагат да замени нискорискови активи от неговото благосъстояние (социалните му права, извоювани със синдикални битки от поколения насам) с високорискови, каквито са акциите посред икономическа криза. И защо? Заради по-висока възвръщаемост? Не е сигурно, даже никак - ще рече високата възвръщаемост си върви комплект с високия риск. Значи? Значи на него му се предлага да развие нова, по-висока толерантност спрямо ... риска. Но защо? Ами за да може босовете му с милиардите да споделят риска им с хляба на милионите, скъпи дами и господа. Класов интерес.

Но и горното не е главното. Главното е в това, че ходът, предлаган от консерваторите, всъщност увеличава глобалния риск на пазарите, а не го намалява. Защото, уж за да ги съживи, прехвърля активи срещу неотчуждими по същество права на субекти, дето "не им е работа" да управляват активи на борсата. И ще си хапят лактите! И едните, дето го предлагат, и другите - дето им се водят по акъла.
09 Октомври 2012 13:21
Фирмин, това сам ли го съчини или го взе от някъде? Ако е твое - браво!
09 Октомври 2012 13:33
Фирмин, това сам ли го съчини или го взе от някъде? Ако е твое - браво!


Обижаешь, любезный ...

Знанията ми по финанси се изчерпват с учебниците на жена ми по корпоративни финанси, "Инвестиции" на Шарп-Александър-Бейли, книгите на Насим Никълъс Талеб и на Беноа Манделброт, един учебник на Кругман. Е, и на един-два курса, дето са ми четени по икономика за ... неикономисти Дали стигат, за да драсна горното ad hoc, а?
09 Октомври 2012 14:10
Ммм, добре, добре
09 Октомври 2012 15:21
Нечий Отказ от негови Права означава отпадане за някого(държавата, общината, юридическо лице, физическо лице) на неговите Задължения по правата на отказалия се!!! Правата НЕ са задължителни за консумиране от този, който ги има, но действия по реализирането им са задължителни за този, който има Задължения по реализирането на тези Права, ако Правоимащият поиска да си ги реализира!
Исканията на Задължения по ЗАКОННИ Права на другиго, щото Правоимащият да се откаже от правата си, е ИЗНУДВАНЕ(още повече, ако искането е от страна на Властимащ)!
09 Октомври 2012 15:35
Исканията на Задължения по ЗАКОННИ Права на другиго, щото Правоимащият да се откаже от правата си, е ИЗНУДВАНЕ(още повече, ако искането е от страна на Властимащ)!
В случая става въпрос за предлагане на имотна облага
09 Октомври 2012 18:17
Дарение ли или Подкуп?!?
09 Октомври 2012 22:34
Не виждате ли, че нещо е тотално сбъркано в превода?
Планът предвижда работещите британци да се откажат от правата си да бъдат незаконно уволнени и други привилегии в замяна на акции, за които няма да плащат данък.

"правата си да бъдат незаконно уволнени" - wtf?!? редактор?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД