:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,003,445
Активни 392
Страници 1,368
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Афганистан може да се разпадне

след изтеглянето на войските на НАТО през 2014 г., сочи доклад на Международната кризисна група, цитирана от Би Би Си. Документът е обнародван на 11-та годишнина от началото на операцията на САЩ и техните съюзници срещу режима на талибаните. Един от главните рискове според авторите на доклада е липсата на готовност на афганистанската армия и полицията да поемат контрола върху страната след изтеглянето на силите на НАТО. Освен това в изследването рязко се критикува президентът на Афганистан Хамид Карзай, който е обвинен в неспособност да осигури провеждането на честни избори и в стимулиране на корупцията. Талибаните пък заявиха от своя страна, че са постигнали "победа" във войната със САЩ и днешните власти в страната. В тяхното изявление се подчертава, че международните войски "напускат Афганистан с позор и унижение".



Първата частна ракета излетя

вчера към Международната космическа станция (МКС), която вече ще се снабдява и с търговски полети, съобщиха агенциите. Ракетата "Фалкон" с товарната капсула "Дракон" ще доставят на МКС и обитаващите я шестима астронавти близо 400 кг храна, дрехи, резервни части и пособия за експерименти. Това е първият от 12-те полета, които регистрираната в Калифорния частна компания SpaceX ще извърши за американската космическа агенция НАСА. Договорът с фирмата е за 1.6 милиарда долара. По-рано тази година агенцията пенсионира и последната си совалка, което принуди агенцията да потърси услугите на частния сектор.

4
783
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
08 Октомври 2012 21:24
Баф , подредбата на темите в "Накратко" ...
09 Октомври 2012 09:59
Да се разпадне?--че то не беше ли това целта на САЩ НАТО???
09 Октомври 2012 11:31
Да се разпадне?--че то не беше ли това целта на САЩ НАТО???
Така е, трябва да се поддържа напрежение в близост до стратегическите противници Русия и Китай.
11 Октомври 2012 17:32
цитирана от Би Би Си

не се тревожете, няма да се разпадне. зад тези загрижени вопли се крие обяснението, че ще се върне към състоянието от 2000 година - талибаните на юг, таджиките на северозапад и узбеките на североизток. мат'риала на запад отдавна е забравил кои са Шах Масуд и Достум. за него "разпадането" е следствие на оттеглянето, а не причина.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД