:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 483
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Меркел видя напредък в усилията на Гърция да се справи с кризата

Гневни демонстрации посрещнаха германския канцлер в Атина
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Гърци, облечени в нацистки униформи, посрещнаха Ангела Меркел при вчерашната й визита в Атина. Демонстрацията бе пред сградата на парламента, въпреки предварително обявените забрани за протести. Над 7000 полицаи бяха мобилизирани за първата визита в Гърция на Меркел след началото на дълговата криза.
Германският канцлер Ангела Меркел видя напредък в усилията на Гърция да излезе от тежката икономическа криза, предадоха агенциите. "Искам Гърция да остане в еврозоната. В този момент има напредък всеки ден", заяви тя в Атина, където вчера бе на еднодневна визита. "Много беше постигнато. Има още много да се постига - Германия и Гърция ще работят заедно в много тясно сътрудничество", но "ако не разрешим проблемите сега, те ще се проявят по-късно по още по-тежък начин", предупреди Меркел по време на съвместна пресконференция с гръцкия премиер Андонис Самарас. В Атина Ангела Меркел се позова на опита си от прехода в Източна Европа, за да покаже разбиране към гърците. "Зная много добре, тъй като идвам от източна страна, че реформите ще отнемат немалко време", каза тя.

Гръцкият премиер Андонис Самарас пък уверил Меркел, че страната "е решена да изпълни ангажиментите си" както по отношение на приспособяването на бюджета, така и относно структурните реформи. "Подчертах пред канцлерката, че гръцкият народ кърви, но е решен да остане в еврозоната", допълни Самарас. Берлин и Атина обявиха, че работят по двустранното сътрудничество в сферите на "подобряването на системата на здравеопазването" и "модернизирането на регионалната администрация".

Гняв и лозунги срещу Германия и персонално срещу канцлера Ангела Меркел заляха Атина вчера, предаде електронното издание GRReporter. Десетки хиляди Гърция се събраха на централния площад "Синтагма" пред парламента, за да изразят несъгласието си със силно рестриктивните мерки, за които настояват кредиторите от ЕС, ЕЦБ и МВФ. Около 40 души бяха задържани по време на демонстрациите. При преминаването на кортежа на Ангела Меркел от летището в Атина към центъра на града срещу него са били хвърляни предмети, съобщиха гръцките медии.

Междувременно 11 държави от ЕС са изразили готовност да въведат данък върху финансовите транзакции, заяви европейският комисар за данъчната политика Алгирдас Шемета, цитиран от агенциите. Това означава, че е преминат прагът от 9 страни, необходим за въвеждането на системата за засилено сътрудничество в областта на данъчното облагане на финансовите преводи. Проектът е подкрепен от Франция, Германия, Белгия, Португалия, Словения, Австрия, Гърция, Испания, Италия, Словакия и Естония.

138
2182
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
138
 Видими 
09 Октомври 2012 20:44
Гръцката наглост и безочие нямат аналог в съвременната история.
Тва 30 години да живееш от кражби, заеми, помощи и измами и накрая да ти опростят всичко, а ти да протестираш че не ти позволяват да продължаваш да крадеш, мамиш и взимаш заеми е върхът на византийската наглост.
Съвременната история не познава по-големи кражби и измами извършени от един народ за толкова кратко време.
Единствено може би Сърбите могат да им се мерят по наглост.
Добрата новина е че Гърция ще трябва да започне да се простира според чергата си (а тя не е никак голяма).
Да очакваме спад на БВП с 50%, пенсии и заплати също с 50% и спад на жизнения стандарт с 50%.
09 Октомври 2012 21:10
Гръцката наглост и безочие нямат аналог в съвременната история. Тва 30 години да живееш от кражби, заеми, помощи и измами и накрая да ти опростят всичко, а ти да протестираш че не ти позволяват да продължаваш да крадеш, мамиш и взимаш заеми е върхът на византийската наглост. Съвременната история не познава по-големи кражби и измами извършени от един народ за толкова кратко време.

Моля модераторите да приложат т. 1.9 от Правилата на форума:

1.9. Изрично се забраняват мнения с етническа омраза и нетолерантност.
09 Октомври 2012 21:19
Ето за тази гръцка наглост говорим.
Той излязал с Хитлеристките свастики, флагове и униформи по улиците - срещу ръката която го храни.
Той пали знамето на ЕС (от където 30 години взима помощи).
Той пали магазини, улици, автобуси, руши създаденото от ЕС и стачкува защото го карат да работи.
А иначе реве по форумите как го обиждали на етнически принцип.
09 Октомври 2012 21:23
Византийци-лъжци, наглост, кражби, черги, ала бала, с две думи - клишета на поразия. Първо, хората и обществата по принцип (трябва да) вървят напред и, когато са свикнали с дадени привилегии, е доста болезнено да се разделят с тях. Второ, много от хората в Гърция, които в момента се гърчат, нямат никаква вина за случващото се. Та затова тези протести, просто е. Да не говорим, че Германия също има нужа от Гърция и от другите 'бедни' европейски страни, понеже на нея и трябва еврото живо. Иначе какво става - връщане на дойчмарката, която ще стае безумно скъпа, това прави и дойче продуктите скъпи, светът спира да ги купува и германската икономика рухва за нула време. От друга страна, да посрещнеш в страната си канцлера на Германия с фашистки поздрави и знамена е долнопробна дебилност и грозна обида, спор няма.
09 Октомври 2012 21:25
Acho1
09 Октомври 2012 21:35
От друга страна, да посрещнеш в страната си канцлера на Германия с фашистки поздрави и знамена е долнопробна дебилност

Още повече, че канцлерката отиде да им даде лично доказателства за подкрепата на Германия за оставане в еврозоната и оказване на всякаква методологическа помощ в изграждането на държавната администрация. И като капак Меркел им занесе - подарък от 30 милиона в куфарче за здравеопазването им.
Камъните ги хвърляха анархисти и всякакви други хаоти, каквито има навсякъде, а нормалните хора си протестираха мирно против собствената държавна политика и тук таме срещу Меркел - някои, които не са разбрали още, че не точно Меркел им е срала у гащите. Така че не всичко е черно и бяло. Гърците ще се оправят, съмнение няма. Самарас видя дебелия. Стана му ясно, че византийските номера не минават вече. Сега до края на октомври ще проведе бързо- бързо останалите мерки.
09 Октомври 2012 21:37
Той излязал с хитлеристките свастики, флагове и униформи по улиците - срещу ръката която го храни.

Народът го е казал: Рани кучи дъ тъ лай!
09 Октомври 2012 21:39
От друга страна, да посрещнеш в страната си канцлера на Германия с фашистки поздрави и знамена е долнопробна дебилност и грозна обида, спор няма.

Когато някакви български цигани направят бели из Европа, хора като някои, пишещи тук, бързат да посочат техния етнос. Най-често с право. Но същите някои с удоволствие обобщават циганиите на някои гърци, като ги приписват на целия гръцки народ!

Дали е чудно, че според последното проучване на Алфа Рисърч, партиите - политически представители на подобни хора, остават извън Парламента?

СДС: 3.2% върху гласувалите
ДСБ: 2.1% върху гласувалите

По-подробно: Натисни тук
09 Октомври 2012 22:23
Панайотис, с последния си пост вече прекали!
09 Октомври 2012 22:48
Значи лошите гръцки политици взели заемите и откраднали парите, а гръцкият народ нищо не видял, ни лук ял ни лук мирисал.
Айде бе ?
Да започнем с данъците, а това че гръцкият народ масово отказва да плаща данъци и лъже и краде от собствената си държава?
Като резултат хазната е празна и за да се потдържа този стандарт трябва да се взимат заеми.
Ами тези пенсионери, тези в бюджетната сфера (над 60% от работещите в гърция) които са взимали високите пенсии и заплати, 14-15-16 пенсия и заплата която никога не са изработили. Това са били все пари от тези заеми, с които изкуствено се е потдържал високият стандарт.
Ами тези всеобщи национални стачки ... това пак ли са онези лошите гърци (няколко човека) е добре де ... ама не може всеобща национална стачка да я вдигнат 5 гръка нали ?
Тези 350 милярда заеми са изпапкани от целия гръцки народ, които сега по византийски се прави на ни лук ял ни лук мирисал и вика дайте още да папкаме
09 Октомври 2012 22:55
Панаьотис е прав - не бива да се казва че всички гърци се държат като цигани и правят цигании. По този начин ние незаслужено бихме обидили онези 10% от гърците, кото не правят така.
09 Октомври 2012 22:58
Защо Гръцкият национален отбор по футбол играе на Европейското с надпис Германия на фанелките си ?????
Ми щото това им е спонсора
10 Октомври 2012 02:41
Германските стоки се продаваха по света и преди еврото, т.е. Германия много вероятно щеше да си печели и без него. В крайна сметка може да се окаже, че Германия ще загуби от еврото, плащайки сметките на други държави.
Това с хитлеристките униформи е грозно, нагло и колегите с право се възмущават. Многохилядните демонстрации против Меркел и Германия - също. Тези хора съвсем се самозабравиха.
10 Октомври 2012 03:03
Кредиторът пита един грък
- Мислиш ли да си връщаш заема?
- Ти да му мислиш. Аз мислих докато го взема.
10 Октомври 2012 04:25
40 хиляди гърци изразиха недоволството си от визитата на Меркел
10 октомври 2012
От студенти до пенсионери, десетки хиляди гръцки демонстранти се събраха в центъра на Атина вчера, за да изразят пред германския канцлер Ангела Меркел недоволството си от стриктните мерки за икономии в страната. Нарушавайки забраната за провеждане на протести, около 40 000 души, много от които носеха плакати, изобразяващи Меркел с нацистка символика, се събраха на площад „Синтагма” в близост до сградата на парламента. Маскирани младежи обстрелваха с камъни полицаите от отрядите за борба с безредиците, които от своя страна отвърнаха със сълзотворен газ...
Властите изпратиха 7000 полицаи, водомети и хеликоптер. Снайперисти бяха разположени по покривите на сградите в Атина, за да се грижат за сигурността на германския лидер.
Германия има най-сериозният финансов принос за европейската помощ, на която Гърция разчита, за да избегне фалит, така че Меркел е смятана от много гърци за олицетворение на мерките за стриктни икономии в страната.
10 Октомври 2012 05:23
Ачо1, и останалите колеги -
Панайоте, "представителна извадка" си!
10 Октомври 2012 07:30
Интересно дали днес вестник СЕГА ще помести някой от преобладаващо положителните отзиви в гръцката преса за вчерашното посещение на канцлерката Меркел. И за това, че се изрязява съжалението, че не е дошла по-рано да даде на гърците упованието и надеждата, които им даде вчера. Да свали международното дипломатическо ембарго, в което Гърция се намираше фактически. Гърците разбраха, че не са сами и че точно най-силната икономика в Европа е на тяхна страна. за гръцката преса
----
Вчера в Атина беше и Бернд Риксингер, шефът на германските леви - да открива бюро на фондацията Роза Люксембург. Той протестира заедно с Алексис Ципрас на площад Омония. Разбира се с присъщото на левите двуличие. Защото в Будестага точно левите са против всякакви кредити за Гърция. Двуличие и от страна на Ципрас - все едно, че изобщо не е чувал какво става в германския Бундестаг и кой е за, и кой против. Ама щом е за пари - "изяда си и месата".
10 Октомври 2012 07:59
Да си неблагодарник е НАЙ-НИСКОТО стъпало за човека.
САЩ хранеха гърците 40 години - гърците им запалиха банките и макдоналдсите.
Германия храни невероятно трудолюбивия и почтен гръцки народ последните 30 години и
сега се сблъсква ЧЕЛНО с прословутото гръцко чувство за благодарност.
Мястото на гърците очевидно е ОБРАТНО в Египет и Етиопия.
10 Октомври 2012 08:20
Николас, а на мен що ми се чини, че баба Меркел дойде да види каква далавера може да направи след фалирането на Гърция. Както се казва в таблата "да заеме капия".
10 Октомври 2012 08:37
Ти си знаеш какво ти се чини. Външно лице си.
10 Октомври 2012 09:10
Отново се изредиха на пасарелата форумните антихеленични психастеници, които не могат да преглътнат положителната символика, с която е обагрено посещението на Меркел в Гърция.

Но най- ми е весело да чета писанията на кир Николаки. Който от една страна се здрависва с най-пошлите расисти тук, а от друга се мъчи да играе ролята на "обективен" и "добронамерен". Έλεος, κ. Νικόλα! Θα με κάνετε να σκάσω στα γέλια!
10 Октомври 2012 09:53
Вийте, вийте, това е съдбата на българите - да вият.
Византийците си въртят игрите, българите вият.
Вика му се карма.
Казах ви преди години, че византийците ще извъртят евреите, които са ни го набутали на нас до ушите.
Така е било и така ще бъде.
Който умее да играе, печели.
Който умее само да злобее, се затрива като нация.
Не ли?
10 Октомври 2012 10:20
Към всички които плюете по протестиращите гърци. Не забравяйте,че тези по които плюете са ви съседи. И ако не дай си боже се случи нещо, съседа ще те подкрепи. Но има нещо, което може би някой психолог, би могъл да ми отговори. Защо българите имат КОМПЛЕКС от гърците? Защото за да се пишат такива неща, само така мога да си го обясня. Защото историята е "прясна" Гърция бе окупирана от три държави: Германия, Италия и БЪЛГАРИЯ! Но гърците помнят, но и помагат, колкото и когато могат. И говаря за обикновенния грък. Ще Ви припомня някои неща. България през 90 години, камионите с помощи за българите (храни, лекарства и др.), за които никой не ги караше насила да го правят. Всичко това беше от цитирам: "Тва 30 години да живееш оти накрая да ти опростят всичко, а ти да протестираш че не ти позволяват да продължаваш да крадеш, мамиш и взимаш заеми е върхът на византийската наглост".
Значи, уважаеми и Вие сте участвали в тези кражби, заеми, помощи и измами. Защото след като си ги ползвал и ти, и ти си участник. Разбира се никой грък не очаква да му се връща нещо. Защото това което е дал, го е дал от душа и за да помогне!
10 Октомври 2012 10:20
Кайли, няма да ми омръзне да повтарям, че проблемът не е "етнически", а политически. Поради което има и подчертана вътрешно-политическа страна. Тези хора имат същото отношение към собствения си народ, каквото имат към гръцкия и други съседни. Голяма грешка е да приписваш техните сбъркани убеждения на всички българи!

Много ми е смешно да виждам как хора, които с пълно право се възмущават от контролираната и цензурирана информация, поднасяна им от медиите преди 1989 г., да стават жертви на подобно явление и в условията на "демокрация". При това - още по-големи жертви. Защото при соца на мнозинството беше напълно ясно, че го будалкат, докато тези юнаци наистина вярват в това, което избирателно им се поднася. Тоест, те са днешните аналози на бившите чугуни. Та виж само заглавието: "Меркел видя напредък в усилията на Гърция да се справи с кризата". Чисто и просто като току-що къпан милиционер..
10 Октомври 2012 10:47
ELGRECO, Вие правите същата грешка като Кайли: приписвате убежденията на едно твърде ограничено, но много гласовито дясно малцинство на целия български народ. Би било много лошо, ако тези гърци, които се информират от Вас, останат с подобно впечатление.
10 Октомври 2012 10:58
Παναγιώτη, може и да си прав. Но кажи ми мойто момче, какво да кажа на децата си, които са по майчина линия българи. Че има дясни и ляви, добри и лоши, кой крив и кой прав. И като казвам съседи, искам да подчертая, че отношенията между българи и гърци са по обвързани, отколкото между българи и германци или други.
И да добавя, ако информирахме гърците какво се говори по форумите, може би щяхме да имаме ексцесии. Защото нещата не вървят на добре тук в Гърция. И когато някой е поставен на колене, не му се иска и да го оплюват.
10 Октомври 2012 11:12
Гърците имат "Денят Охи", гърците имат яростна, дала жертви, съпротива срещу режима на черните полковници, гърците отстояват човешкото си достойнство. Вие лукчовци, ачовци1 и компания - можете ли да кажете същото за българите. Българите са препълнени до ушите с благодарност - към Хитлер, към Сталин-Хрушчов-Горбачов, към Клинтън и булята му Килъри, доброволна, сервилна, че и ентусиазирана и всеотдайна раЯ на всеки ага, който ги е пожелал. С цветя, погачи и ги посрещат даже. Пък вие иначе продължавайте да си плюете Панайотис и гърците.
10 Октомври 2012 11:15
Това, което трудно ще научиш от своите "свободни" медии.

Вчерашното посещение на Ангела Меркел в Гърция завърши със среща с представители на гръцкия и немския бизнес, в хотел "Хилтън". Особено впечатление направиха две изказвания:

1. Председателят на Съюза на гръцките индустриалци Димитрис Даскалопулос разкритикувал остро някои аспекти на "Меморандума", който нарече "политически и икономически неуспял и довел до разрушаване на производствената структура, ендемична бедност и оправдани социални вълнения, съпроводени с опасен ръст на политическия екстремизъм". Даскалопулос се обявил против по-нататъшното намаляване на минималната работна заплата (!!!). Меркел обещала да предаде това становище на представителите на "Тройката".

2. Неназован представител на немска фирма, развиваща дейност в Гърция (Boss или Hochtief), се оплакал от резултатите на "Меморандума", които са затруднили тяхната дейност вместо, както би трябвало, да я подпомогнат.

10 Октомври 2012 11:27
И за да ти подчертая, че не слагам всички в един кюп. Ще се опитам накратко да ти кажа за едно мое преживяване. През 97 и аз участвах в една кампания с помощи. Няма да ти обяснявам надълго и нашироко. При сортирането една от жените, които работиха там, намери едно пликче с една шепа леща в него. И коментара и знаеш ли какъв беше: "Сигурно толкова е имала". Мене друго ме впечатли, сълзите в очите и. Тъй че, не слагам всички под една черта.
10 Октомври 2012 11:35
Παναγιώτη, може и да си прав. Но кажи ми мойто момче, какво да кажа на децата си, които са по майчина линия българи. Че има дясни и ляви, добри и лоши, кой крив и кой прав.

1. Много бих желал да бъда "момче", но такова бях преди половин век..

2. Щом ме питаш - да, да кажеш на твоите бългЪрчета (копирайт на моя малък син), че в България има както свестни хора, така и идеологически наследници на онези, които "клаха народа си, както и турчин не го е клал". Както и в Гърция има демократи и членове на "Златна Зора". Какъв ти е проблемът? **

** Единственият проблем може би е, че в един гръцки сайт с реномето на "СЕГА" , Хрисавгитес не биха посмяли да припарят, защото знаят, че ще бъдат тутакси и масово изритани. За разлика от техните български колеги, които си живеят живота, необезпокоявани от тъй фражилните и тъй изтънчени местни интелектуалци. Е, се ла ви и ще го преживеят, колегите. Спасение вече няма. Νέα Δημοκρατία оживя И поради твърдото си дистанциране от гръцката крайна десница. Българската "автентична" десница не го направи овреме, а днес е много късно. Лека й пръст, а тук - живот и здраве.
10 Октомври 2012 11:44
Гърците имат "Денят Охи", гърците имат яростна, дала жертви, съпротива срещу режима на черните полковници, гърците отстояват човешкото си достойнство.

Аз все се чудя и все питам - защо гърците не направят втори ден "охи" и да кажат с достойнство на "тройката" и в частност на германците - махайте се, не ви щем парите, не ви щем помощта, ще се оправяме сами, както можем? А вместо това се унижават и се молят за още заеми и се пазарят условията по заемите да са по-леки. Разбира се, под "гърците" и тук, както и навсякъде, се разбира гръцката държава с демократично избраното от гръцкия народ правителство.
10 Октомври 2012 11:50
Към всички чуждопоклонници,

Ницше за гърците
Никой не можа да намери отровата, с която ще ги унищожи пишеше немският философ през 1872 г.
По-съвременен, отколкото някога Фридрих Ницше. В първата му книга, озаглавена <<Раждането на трагедията>> (1872) и по-специално в глава 15, Ницше прави специална препратка към гръцката нация, доказващо, че Ницше е много напред за времето си.
Прочетете характерния откъс от книгата:
Не бих искал, аз да Ви го превеждам. Затова който има желание може да го намери.
Παναγιώτη, приятелю (вярвам че така мога да се обръщам) не е мнго дясно.
10 Октомври 2012 11:56
Когато гъркът Платон и българинът Орфей вместо да умуват и пеят, почнат да работят, може и да се откажат от парите на гадните германски робовладелци
10 Октомври 2012 12:09
Гръкът и във форума пак лъже та маже.
Значи през 90те години той изпратил 2 парцала и 1 шепа леща за бедните народи.
Сега през 2012 иска да му опростят в замяна 350 милярда заеми и да продължават да го хранят.
Гръцка справедливост.
10 Октомври 2012 12:11
Айнщайн беше казал че безкрайна е само човешката глупост. Не е познавал простотията понеже е изключително бьлгарско понятие.
10 Октомври 2012 12:13
Стига сте ми обяснявали колко велики са гърците.
Кажете сега ДА или НЕ.
Гърците взеха ли 350 милярда заеми ? - ДА / НЕ
Гърците върнах ли 350 милярда ? ДА / НЕ
Гърците скимтят всеки месец на Меркел, ама няма пари дайте моля, ако не отпуснете транша няма за заплати, пенсии, учлища.
Та да попитам като сте толкова велики и независими, що не излезете от Еврозоната и да се оправяте като сте толкова велики.
10 Октомври 2012 12:20
Тамбу кажи сега Меркел ще ви отпусне ли "социала" (транша) този месец?
Аз ако бях на нея само заради тези изцепки с униформите и знамената щях да ви отрежа социалната помощ на 50%.
Да ви видим тогава колко сте ербап
10 Октомври 2012 12:31
Единственото което можеш да направиш мой човек е да пуснеш чалгата до дупка и да мляскаш шопска с долнопробна ракия. За щастие света още не се управлява от хора като твойта милост.
10 Октомври 2012 12:34




Към тези дето рИвЪт и се тръшкат за банкерските парички. Що не питате добрите ви чичковци банкери, зашо опростиха на гърците 100-200 млрд а на скромния, трудолюбив и склонен да мизерства български народ не опростиха10-12 млрд? Питайте бре,нали те са вашите хора. Впрочем, тъй като за тия30 г. сигурно милион българи са работили в Гърция и им е плашано с въпросните пари , сега ще ги връщаме ли?Милиарди са! А дето тези ваши скъпи банкери хвърляха пари в Гърция за да лъжат нас колко добре се живей при капитализЪма, за това кога ще плащат?
10 Октомври 2012 12:36




"Аз ако бях на нея само заради тези изцепки с униформите и знамената щях да ви отрежа социалната помощ на 50%."



Господ на бодлива крава рога не дава!
10 Октомври 2012 12:45
Ще добавя само. Блаженни са бедните духом!
10 Октомври 2012 13:00
Отново се изредиха на пасарелата форумните антихеленични психастеници, които не могат да преглътнат положителната символика, с която е обагрено посещението на Меркел в Гърция.

Е, пишете колкото си щете за положителната символика и елинофобите, но все пак:
1. Защо е необходимо Фрауто да я охраняват няколко хиляди полицаи? Вярно ли е, че срещу колата й са хвърляни различни предмети?‌
2. Снимката с хитлеристките униформи истинска ли е или не и какво точно олицетворява? Приятелски настроения?
3. Дестетхилядната демонстрация и тя ли е за посрещане за "добре дошла"?
4. Всичко това не е ли израз на една дълбока и агресивно изразена германофобия или ако щете расизъм, както предпочита да казва форумният ни колега?
5. И ако някой изрази възмущението си от този екстремистки начин на поведение, предвид предисторията (европейски помощи, опрощаване на дългове, продължаваща финансова помощ) задължително ли елинофоб?
6. Като говорим за вина: кредиторите отписаха част от задълженията, обаче и длъжниците трябва да поемат и да си изплатят другата част.
7. Все пак Фрауто е канцлер на Германия и е длъжна да устоява и нейните интереси. Това, че германските данъкоплатци не са на улицата да протестират съвсем не означава, че са съгласни да платаят цялата цена без поделяне на отговорността.
10 Октомври 2012 13:03
Към Acho1..............., изглежда някой грък ти е напакостил. Но четейки и други твои мнения, виждам че и сърбите нещо са те оцапали. Някои от съседите да не ти е крив? Ако това което четеш не те кара да се замислиш. Може би важи това което се казва в България за първите 7 години....... И понеже казваш,че лъжа аз мога да докажа това което твърдя. А ти ?
10 Октомври 2012 13:06
Панайоте, извинява братко, ама как да има очи 10-те % "добри гърци" след като останалите 90 % развалят доброто им име - също както при адвокатите само че там съотношението беше 1 към 99.
Нация, която е въздигнала в мит кражбата (Язон) и лъжата (Одисей), която на балканско равнище е толкова абсурдно-мегаломанска, сега да се правят на света вода ненапита.
(работил съм 13 години в гръцка фирма и имам преки наблюдения)
А пък от баба си (родом от Кюмюрджина) знам следното:
"Гръкът - и на магаре да стане - да не му се качваш"
10 Октомври 2012 13:06
В някой държави има хора на социални помощи.
Но една цяла държава да е на социална помощ ???
Света не познава такава наглост !!!
10 Октомври 2012 13:11




"Света не познава такава наглост !!!"


Не е луд който яде баницата бе Ачо.
10 Октомври 2012 13:25
Спасение вече няма. Νέα Δημοκρατία оживя И поради твърдото си дистанциране от гръцката крайна десница. Българската "автентична" десница не го направи овреме, а днес е много късно. Лека й пръст, а тук - живот и здраве.
Кир Панайоти отново демонстрира непознаване на българската политическа действителност, като ни в клин ни в ръкав се опитва да я натамани къмто гръцката. Можеш ли, Панайотис, да ми покажеш една българска политическа партия, която да е аналог на гръцката "Златна зора" - сега и за последните 100 години? Знам, болно ти е, че в един от най-изявените членове на антихитлеристката коалиция, какъвто е Гърция, има парламентарно представена неонацистка партия, барабар с комунистите - нещо, което не е било наблюдавано в нито един европейски парламент след ВСВ.
10 Октомври 2012 13:26
Cruella, наистина ли не осъзнавате каква дълбока всеотдайност към тоталитаризма лъха от Вашите въпроси?

Осмелили се, видите ли, да протестират 10000 жители на 3-милионната Атина - как можаха да допуснат това гръцките другари! А десетина от тях спретнали антинародна провокация, обличайки се в хитлеристки униформи и развявайки швастиката.. Къде бяха отрядниците, ОФ-дежурните и безпартийните комунисти, та да предотвратят тази империалистическа диверсия?! Отгоре на всичко, някои народни врагове хвърлили някакви предмети по кортежа! Не са били на всеки километър, отговорните другари от МВР! Въпреки че са били няколко хиляди, а не само 1200, както е било при всенародното посрещане на другарката Клинтън в София!

С юмрук в ръка, Панайотис, от атинската ППО.

Пролетарски поздрави на софийските другари!
10 Октомври 2012 13:28
. Посланието на Меркел се изгуби в протестите – коментари в германския печат (Агенция „Фокус”

10 октомври 2012 | 11:56 / Агенция "Фокус" / Гърция
Берлин. Посещението на Ангела Меркел в Атина бележи обрат в германската политика по отношение на Гърция, коментира германският вестник „Ханделсблат”.
Излизането на Гърция от еврозоната вече не е на дневен ред. Канцлерът не занесе паричен подарък в гръцката столица, но даде нова надежда.
Посещението на Ангела Меркел бе съпътствано от стачки и протести. Според данните от проучване на общественото мнение 84% от гърците имат негативно мнение за германския канцлер. Мнозина я обвиняват за тежките икономии, които потопиха в страната в още по-дълбока рецесия.
Германската преса е единна в отвращението си от действията на част от гръцките демонстранти, които бяха облечени в нацистки униформи и издигнаха свастики по време на протести срещу посещението на канцлера Ангела Меркел в Атина.
„Германия не заслужава това”, пише на първата си страница вестник „Билд” под фотография на протестиращи с нацистки униформи, развяващи флаг със свастика.
„Отвратителни протести срещу Меркел в Атина. И ние все още плащаме. Гърция, това е всичко. Едва ли можете да измислите нещо по-противно. Гърция, която се показа вчера в центъра на Атина, не заслужава да е в еврозоната”, пише в коментарна статия на „Билд”.
Посещението на канцлера беше добронамерено, но политически погрешно. Сега тя е с вързани ръце, допълва вестникът.
Посещението на Ангела Меркел трябваше да бъде жест на добра воля, но едва ли нейната тихо изразена симпатия е била чута от демонстрантите, пише „Франкфуртер алгемайне цайтунг”.
Едва, след като разберат, че „Четвъртият Райх” не е виновен за техните проблеми, гърците ще видят светлината в края на тунела, която канцлерът им дава, отбелязва изданието.
Вестник „Тагесшпигел” изразява опасения, че посланието на Меркел се е изгубило сред протестите.
Меркел дойде да похвали Гърция, но едва ли някой е толкова мразен, колкото нея, пише берлинският вестник.
Германският канцлер Ангела Меркел посети Атина за първи път от началото на финансовата криза. Визитата идва късно, поне с две години закъснение. Твърде късно канцлерът на най-богатата страна в ЕС изразява съчувствието си на бедстващата Гърция, коментира „Франкфуртер рундшау”.
Време е Меркел, Рьослер, Шойбле, Вестервеле и другите, които имат делегирана власт и носят отговорност, да кажат директно в очите на германците какви са алтернативите.
Или на Гърция трябва да й бъде оказана международна помощ и това струва на германците пари, или страната напуска еврозоната и това коства още повече пари на германските граждани.
10 Октомври 2012 13:37
Можеш ли, Панайотис, да ми покажеш една българска политическа партия, която да е аналог на гръцката "Златна зора"

Ползвай гоогле - пускаш националистически партии в Бьлгария, неонацисти в Бьлгария - пьк щом искаш да се вьрнвеш 100 години назад може да погледнеш и за
"сьюзници на нацистка Германия" и четеш четеш.....
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД