:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 169
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Балкански нрави

За какво може да бъде линчуван един журналист в Македония?

Проправителствените медии организираха кампания срещу председателя на Съюза на македонските журналисти Насер Селмани заради интервю, в което той остро критикува властта и опозицията
Снимка: БГНЕС
Насер Селмани
Безпрецедентна медийна кампания започна в Македония срещу председателя на Съюза на македонските журналисти Насер Селмани заради интервюто му пред БГНЕС. Проправителствените телевизия "Сител" и вестник "Вечер" призоваха за свалянето му от поста. В централните си новини "Сител" обвини Селмани в насаждане на антисръбско настроение в страната и в националистическа пропаганда. В типичен стил за времето на югославския диктатор Йосип Броз Тито и неговия сръбски наследник Слободан Милошевич в информационните емисии бяха излъчени интервюта с възмутени колеги и общественици.

Какво толкова скандално казва Насер Селмани?

"Проблемът в Македония е във факта, че от 20 години ние изграждаме една фиктивна демокрация, карикатура на институциите, които реално трябва да съществуват в една истинска демократична държава. 20 години Македония упорито симулира демокрация. Ние нямаме реална опозиция, която да излезе и да каже: когато дойдем на власт, ще спрем контрола на премиера Никола Груевски над медиите, съдилищата и на парламента, който се е превърнал в нотариат за предложенията на кабинета. При нас опозицията просто казва: дайте да съборим Груевски, но тук възниква въпросът - защо вие да дойдете на власт? Поради тази причина това управление ще остане на власт, докато не се появи истинска опозиция, която ще иска да реформира тази система, която не е променяна от 20 години."

Частта, която най-много е разгневила проправителствените медии, се отнася до отношенията между Македония и Сърбия. "Македония доказа през последните 20 години, че няма капацитет да се освободи от югославското влияние. Албанците в Македония до голяма степен са жертва на случващото се в Косово. Властите в Белград няма да се откажат от идеята си за подялба на Косово и присъединяването на северната част. Не вярвам, че НАТО и ЕС ще запазят позицията си за непромяна на границите на Балканите. Не случайно 10 години силите на НАТО и ЕС в Косово не са разформировали сръбските структури в северната част на Косово, които директно се финансират от сръбските служби. Те вземат заплати от Белград", каза още той.

Според него стратегическата цел на Сърбия е да има обща граница с Гърция. Тя въобще не се интересува от Северно Косово. За нея е много по-важна Македония. Това е истинската причина Македония да не може да помръдне напред през последните 20 години. Реално сърбите присъстват тук в Македония от 1912 година. Техните структури тук са много силни! И някои т.нар. македонски патриоти, които строят паметници, фактически жертват Македония поради сръбските интереси. В крайна сметка най-големите губещи в тези игри ще бъдат македонците и албанците," подчерта още Селмани.

14
2583
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
14
 Видими 
01 Ноември 2012 19:45
Това, че го казва албанец, не го прави неверно. Остава да се добави и албанския мерак за поне половин шиптърска Македония...
----------------------------------------------------------------------
Блогът на Генек
01 Ноември 2012 20:58

Генек,
албанецът е бръкнал твърде надълбоко в нравите македонски. Няма да му се размине, още повече, че македончинята умрат да ги припознаят за FYROM'ци.
Толкова са залюпени, че чак са готови да продадат Охрид, само езерото да остане тяхно.
01 Ноември 2012 20:59

Въпреки, че е албанец, картината на Македония е убийствена.
Нема надеж...
01 Ноември 2012 22:39
Истината няма националност.
02 Ноември 2012 01:00
Този Селмани е направил хирургически разрез на тумора ... доста дълбок.
02 Ноември 2012 09:13
Много е точен човекът и общо взето всички го знаем. Като ти кажат истината в очите, която и ти си знаеш най-боли, затова и скачат толкова. Не им е лесно положението, а то е че са били изнасилени от сърбите и сега трябва да доказват, че е било по тяхно желание и по любов... Трудна работа... а нашата политика е да подкрепим албанците срещу македонските глупаци и сърбите срещу албанците... к`во да праиш...
02 Ноември 2012 09:27
Като заместим македонци с българи и югославяни с руснаци, почти същото се отнася и за нас. Затова толкова скачат разни платени или зомбирани съветофили и тук, и в други форуми и медии, когато им кажеш тая проста истина.
02 Ноември 2012 10:14

Ке го играме четврто полувреме, май...
02 Ноември 2012 10:14
Много точен и обективен анализ. Какво като го е писал етнически албанец. А и като че ли е по-добре да имаме обща граница с Албания, отколкото удължена със Сърбия.
А и това е достатъчно добър пример за "демократичността" на измислената държава и напъните й за членство в ЕС!
02 Ноември 2012 10:33

А бе обща граница с арнаутите не знам дали е добре, ама тогава Охрид чий ще бъде?
02 Ноември 2012 11:18
Don
02 Ное 2012 10:33

от обща граница с Югославия и с измислената държава Македония се видя какъв е резултатът. Поне да видим от обща граница с Албания. А Охрид може и да даде фира, за съжаление...
Всъщност експанзионизмът на националистическа основа е много по-изповядван от албанците в Косово и Македония, отколкото от самите албанци в Албания. Не споря за дългосрочни техни цели, заложени преди много десетилетия, а за мисленето на албанците. Считам че ги познавам добре. Не твърдя изцяло, просто добре. И по-добре комшия с ясна стратегия, отколкото плазмодии, поругаващи и тъпчещи всичко българско.
Нали и затова е казано - да се пазим от приятелите си, от враговете си сами знаем как.
02 Ноември 2012 11:28
Охрид - на части - като Йерусалим. Македония - като Палестина.
Това ли искаме всъщност?
02 Ноември 2012 11:32
Според него стратегическата цел на Сърбия е да има обща граница с Гърция. Тя въобще не се интересува от Северно Косово. За нея е много по-важна Македония. Това е истинската причина Македония да не може да помръдне напред през последните 20 години. Реално сърбите присъстват тук в Македония от 1912 година. Техните структури тук са много силни! И някои т.нар. македонски патриоти, които строят паметници, фактически жертват Македония поради сръбските интереси. В крайна сметка най-големите губещи в тези игри ще бъдат македонците и албанците," подчерта още Селмани.
Един шиптър да им го каже и веднага му скочиха.
02 Ноември 2012 13:07
това че в българския фолклор съществуват приказките за "албанския реотан" и давещите се "власи на края на дунава", съвсем не означава ,че българите все още на са схванали каква е функцията на огледалото
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД