:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 487
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Време беше да поставим Брюксел намясто

Сблъсъкът на Еврокомисията с правителството на ГЕРБ показва колко е сгрешила с юлското си решение да разхлаби надзора над България
Карикатура: Христо Комарницки
Туш


На България й пораснаха европейски зъби и захапа най-напред своята кърмилница - Европейската комисия (ЕК), която единствена захранва в кризата с големи инвестиции нейната икономика. Пет години след влизането си в ЕС държавата набра дързост да заяви на Брюксел да си знае мястото и да не й се бърка във вътрешните работи.

Не друг, а външният министър, който по природа трябва да се придържа към мек и дипломатичен език, изрази миналия четвъртък най-звучно



презрението на управляващите към опитите на ЕК



да ги вкара в правия европейски път. По повод изявлението на говорителя на ЕК Оливие Баи, че с избора за конституционен съдия на Венета Марковска "е заложена на карта репутацията на Конституционния съд и други ключови български институции", отговорът на Николай Младенов бе в стил "каквото повикало - такова се обадило": "Мисля, че подобен тип изказвания от страна на комисията не са коректни, защото разпространяват слухове в обществото, и трябва внимателно всяка институция, включително и Европейската комисия, да се придържа към правомощията, които има, които са й дадени от европейските договори".

Предизвикателството към Брюксел прозвуча толкова грубо, че дори управляващите се стъписаха от гласа си. Вътрешният министър Цветан Цветанов опита да спаси остатъците от добри чувства на ЕК към правителството на Бойко Борисов, като стесни периметъра на отбранителната реакция на ГЕРБ само срещу говорителя, а не срещу цялата комисия. "Това не е официална позиция към българската държава", заяви той в неделя пред БНР. Номерът не мина, защото още на другия ден получи категоричен отговор, че зад изявлението на Оливие Баи стои самата комисия.

Остана само един път за отстъпление, който трябваше да бъде извървян лично от премиера Бойко Борисов. В понеделник сутринта той все още тропаше с крак на Брюксел: "Аз искам да получа информация от ЕК в какво официално обвинява г-жа Венета Марковска" (в интервю за "Стандарт"). Следобяд започна да усуква: "Надявам се до петък да имаме отговор от Европейската комисия и ако те считат, че това е опорочен избор..." Но още преди да дочака отговора, привика злополучната избраница за Конституционния съд и докладва: "Аз я помолих да следи внимателно това, което казват колегите от Брюксел... и ако има нещо, от което тя би се срамувала, и се окаже, че е така, аз я помолих тя да се оттегли". Венета Марковска вече няма друг полезен ход, освен да се откаже "по здравословни причини" преди да е положила клетва, както впрочем й подметна самият Борисов ("Много е разстроена, зле е със здравето").



Случаят ще отлети като калинка, отнесена от вятъра,



както се случи и с други довереници на ГЕРБ, тикани на високи постове въпреки съмнителните си качества. Брюксел вероятно ще остане доволен, защото ще си помисли, че държи България изкъсо - една реплика на негов говорител (при това заместник) натежа повече от волята на Народното събрание, което избра Венета Марковска с най-много гласове, и то от няколко парламентарни групи. Еврокомисията обаче не бива да тържествува, защото внезапният скандал показа и нейната голяма грешка. През юли тя се отказа да прави доклади на всеки шест месеца за България и даде на Борисов простор за безгрижие до края на мандата му. Не че докладите бяха много резултатни, но периодично напомняха на управляващите, че номерата им се забелязват. Властите много добре знаят какво трябва да правят, но е полезно редовно да им се казва да се поумият, за да не се излагат пред Европа. С наближаването на изборите един междинен доклад през февруари и следващ годишен доклад през юли щяха да държат нащрек Борисов и ГЕРБ, които използват за предизборната си пропаганда еврофондовете, отделни комисари и дори самия председател на ЕК Жозе Барозу.

Брюксел запрати на склад, за да хваща паяжини, най-ефикасния си инструмент за въздействие над България. Неговата нерешителност да го използва когато е най-необходим, показва, че няма нито ясна цел, нито представа как да я постигне.



Имитацията на строгост получава имитация на послушание



Изборът на конституционни съдии само привидно може да бъде спасен от опорочаване, защото в крайна сметка ГЕРБ ще направи рокади между свои любимци и пак ще постигне кадрово съотношение каквото желае. Защото последното, за което може да се говори в България, е върховенството на закона и морала. Ако не беше така, държавата нямаше да е вече шест години под международно наблюдение (заедно с Румъния), каквото не е прилагано към други членове на ЕС.

Проблемът е извънреден и би трябвало да се решава с извънредни мерки, а не с извънредни констатации. Зад него стоят хора с конкретни имена, но Брюксел не ги споменава, а чака едва ли не сами да се назоват като виновници за хроничното затъване на държавата в корупция и организирана престъпност. Вътрешният министър Цветан Цветанов простодушно обрисува положението и посочи изхода миналата седмица: "Ако в България можем да кажем, че сме оазис на организираната престъпност или на лица, които се занимават с престъпна дейност, в чужбина нещата са коренно различни". Така е, когато става дума за дребни трафиканти - тях ги хващат и съдят зад граница. Големите разбойници, които са анонимните герои в докладите на ЕК, остават недосегаеми. Българските граждани са техни заложници и нямат сили да ги надвият без външна подкрепа. Брюксел пък няма да постигне нищо съществено, ако не намери начин да се съюзи с потърпевшите. Той показа вече няколко проблясъка, защото в последните си доклади се позова освен на традиционните си източници също и на проучвания на общественото мнение. Но докато любезничи с управляващите, за да не си помислят, че въздейства на политическата обстановка в страната, няма да види никаква промяна.

Грубото изказване на Младенов, че Еврокомисията трябва да си знае мястото, показа къде ги боли най-много властите. Верни на правилото, че "кадрите решават всичко", те следят внимателно да не проникнат външни фактори в техните комбинации, които им осигуряват продължаване на вида. Историята не познава мафиотски структури, разтурили се по вътрешно убеждение. Ако Брюксел действително желае да помогне на България да се промени, трябва по-уверено да си заеме мястото на законен външен фактор за изравняване на евростандартите. Другата перспектива е да увековечи играта на полумерки и полудемокрация.

 Светослав Терзиев
46
7617
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
46
 Видими 
07 Ноември 2012 19:49
Историята не познава мафиотски структури, разтурили се по вътрешно убеждение.


07 Ноември 2012 19:52
Ако Брюксел действително желае да помогне на България да се промени, трябва по-уверено да си заеме мястото на законен външен фактор за изравняване на евростандартите. Другата перспектива е да увековечи играта на полумерки и полудемокрация.

Ситуацията наистина е патова. От една страна, за ефективни присъди срещу крадците от тройната - нали никой не се съмнява, че клептокрацията е главното огнище на мафиотската зараза у нас? - е необходимо друго законодателство, много различно от съществуващото. Извънредно законодателство! От друга, всеки опит да се промени правораздаването, а това значи преди всичко наказателната нормативна уредба, е обречен на неистови атаки.
07 Ноември 2012 20:13
А за другите крадци, извън тройната?
07 Ноември 2012 20:14
Сблъсъкът на Еврокомисията с правителството на ГЕРБ показва колко е сгрешила с юлското си решение да разхлаби надзора над България

Позволявам се да не се съглася с подзаглавието. Още когато излезе решението за отмяна на наблюдението до края на 2013 г. изчетох каквото намерихпо въпроса в английските и френските източници и между редовете прочетох по-скоро вдигане на ръце на ЕК от делата на ГЕРБ и изчакване на следващото правителство за да се ориентират с партньор ли си говорят или със стена.
07 Ноември 2012 20:18
Ама пък има нещо много болно в това да възлагаме на ЕК длъжност и дълг, дето са изначално ... наши. ЕК ли е гарант на българската демокрация? Тази работа нас чака, да натирим мутрите там, откъдето изпълзяха към върха на държавата, не ЕК.
07 Ноември 2012 20:22
От една страна, за ефективни присъди срещу крадците от тройната - нали никой не се съмнява, че клептокрацията е главното огнище на мафиотската зараза у нас? - е необходимо друго законодателство, много различно от съществуващото. Извънредно законодателство!

Троегъзите са бели якички, а сегашните са пладнешки разбойници. Извънредно законодателство се прави именно срещу пладнешки разбойници. Значи бабуинистите трябва да направят извънредно законодателство срещу себе си.
СВетльо Терзиев, както винаги
07 Ноември 2012 20:24
е необходимо друго законодателство, много различно от съществуващото. Извънредно законодателство


лянча, с кво си се надишал пак, мушморок гербав!?
07 Ноември 2012 20:37
Почне ли да спори със себе си, най-вероятно с лепило..
07 Ноември 2012 20:38
Извънредно законодателство

поздравления за поредната дивотия.
1. КОНСТИТУЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ и европейското законодателство не допускат извънредни закони и органи по прилагането им.Това, както всеки друг гербер, не го знаете, щото не сте чели конституцията.
2.Ако на ваште им трябваха закони, с които да накажат предишните, ми да си ги бяха гласували! Обаче не са.
3.Как пък за три и кусур години не ви влезе в гербавите глави, че бутайки с цецовия булдозер стълбовете на държавността, суспендирайки основния закон, усмъртвайки демократичните практики...всичко това ви делегитимира в очите на избирателя, а очевидно и в очите на европейската бюрокрация?
07 Ноември 2012 20:45
Проблемът им е преди всичко с европейската бюрокрация. Защото тя български медии не чете и не гледа... Тя чете официалните доклади на своите представители.
07 Ноември 2012 20:47
Камшично , но справедливо заключение на СвТ ! ...
07 Ноември 2012 20:58
откъдето изпълзяха към върха на държавата

Откъдето ги изпълзяха, Фирми, откъдето (други отвън) ги изпълзяха. Или някой вярва, че те наистина спечелиха честно последните избори чрез разнасяните от депутати чували с бюлетини?
Друг е въпросът, че ако оставим на същите тия, дето ги изпълзяха, да ги разчистят, историята ще се повтори. И ще се повтаря. И се повтаря.
07 Ноември 2012 21:12
Ако Брюксел действително желае да помогне на България да се промени, трябва по-уверено да си заеме мястото на законен външен фактор за изравняване на евростандартите. Другата перспектива е да увековечи играта на полумерки и полудемокрация...

Много повече може да направи вътрешният фактор. Българското общество. Иначе българската държава, партийните вълците я яли, ако разчитаме само на евробюрократите.
07 Ноември 2012 21:16
Все трябва някой да ни оправя. Ние сме ебси недое8аната нация.
07 Ноември 2012 21:18
Както обикновено - Kotka
07 Ноември 2012 21:22
А за другите крадци, извън тройната?

И за другите, и за другите, Летец.
Но в момента не "другите", а именно троегъзите ходят по съдилищата и точно тях или т.н. "съдебна система" ги потупва по рамото, или Конституционният съд се хвърля на амбразурата да ги спасява от затвора.
Да не говорим, че и законодателството е обективно усложнено и противоречиво, та не знаеш дали съдилищата не са прави да се пазят от издаване на присъди. Виж как вчера Мардик Папазян направи луди депутатите. Едва ли не им "доказа", че ЗОП не е бил задължителен за "Белене", затова той действал по примерните договори на ФИДИК. Цирк не, ами да се гръмнеш
А ако подреждаме грабежите по размер и наглост, то жълтата фланелка е в Иван Костов, вече 13- 14 години. Нима има нещо по- фрапантно от продължаващото ограбване на българското злато? А виновен ли е Борисов, че още не е променил /прекратил концесията от 1999 г.? Според мен, да, но засега неговата вина е най- малка. Ако нещата продължават така, скоро и той ще заеме мястото си в редичката за разпознаване. Но скоро не е вече... за това ви говоря, за малко ред.
Щото от "юриспруденция" и партизанщина, народът не просто спря да осъзнава "Дали се зора довърши, или се две нощи смесиха?", ами тотално оглупя
07 Ноември 2012 21:29

Лянча, съзнаваш ли колко си досаден?
07 Ноември 2012 21:36
Доне, спокойно. Лянчите вече са тръгнали по пътечката: "Ама не, бе! Кой, аз да съм подкрепял Тиквата? Нееее! Никога не съм го правил. Просто не мога да понасям Троегъзите, та от немай къде. Ама иначе - отнюд!"
Не виждаш ли вече как амбразурата с упоение пее тази масова песен. Спомняш си какво наричаха едно време "масови песни", нали?
07 Ноември 2012 21:42
Дон- е, и на теб ти казвам най- учтиво, че можеш повече да не хабиш думи за "разговор" с мен

07 Ноември 2012 22:04
е необходимо друго законодателство, много различно от съществуващото
Сегашното уж е синхронизирано с европейското. Другото с какво трябва да е в синхрон - с Корнезов, вечния ковач на кръпки в законите (кръпка до кръпка ей го на "криптирано" законодателство - прилага се според сподобностите на четящия по своему закона), или с "предприемчив честен частник" ака Б. Борисов, Трактора, Николай Банев или Валентин Захариев на принципа "дайте да дадете, пък ние да вземем" ?
07 Ноември 2012 22:15
Но скоро не е вече... за това ви говоря, за малко ред.

Внимателният, най внимателно ще попитам, какви доказателства за престъпна дейност има ВЕЧЕ, за тройната коалиция?
Би ли бил така добър, но не с цитати от Фарс Батак, блудната Мара или проскубаната гарга, ако може де?
не за друго, ми от доста време преш да се прайш на прокурор - дай най сетне нещо факти де, от ЕЖК и ний сме чували доста.
Благодаря предварително.
07 Ноември 2012 22:15
Ситуацията наистина е патова.
Ти и Бойко, ако не знаето какво да местите, от Еврокомисията (и сите партньори) местят ходове: шах на Шенген; Шах на правосъдието; Шах на "вътрешния ред"; Шах на човешките права; Шах на "усвояваните" еврофондове; Шах на герберсите кандидатки (Румито Желева).
Та ситуацията по-скоро прилича на "вечен шах" с надеждата на Европа, че все някога ще изберем читави управници вместо един "гол цар", който както и да се завърти, все задникът му заблестява. Дори и Хърсев я усеща така с неговото "момчета за бой".
07 Ноември 2012 22:42
Туткалчев,
Дай да ти обясня в прав текст нещо за себе си, само за да ти спестя време да правиш грешни предположения :
Аз съм абсолютно безпартиен и напълно "безпринципен", от гледна точка на партизанското схващане за политическа принадлежност.
Може би щях да съм анархист, стига у нас да имаше що- годе забележма и антикомунистическа...
ако имам някаква по- устойчива политическа черта, то е категоричното ми неприемане на тоталитарните "- изми"...
анархистка партия. Но няма и не членувам дори в такава.
Никога не съм членувал и в някаква друга, но доколкото човек не може да бъде напълно извън политиката, ходя да гласувам. Досега съм гласувал за СДС, БСП, ДПС, НДСВ и ГЕРБ. Единственият ми критерий е "по- малкото зло, тук и сега".
Изобщо нямам скрупули да поддържам някоя партия по един въпрос, а по следващия да я попържам. Без колебание бих гласувал по различен начин, ако изборите бяха на всеки шест месеца. И, между нас казано, по човешки ми е жал за всички роби на партизанските заблуди
07 Ноември 2012 22:48
Досега съм гласувал за СДС, БСП, ДПС, НДСВ и ГЕРБ


... нещо по-кораво от лепило ще да е?
07 Ноември 2012 22:56
Аз съм най- подозрителен към овластени типове, използващи твърде често " суверенитет", " грубо вмешателство във вътрешните работи" "въшен натиск" и пр. по адрес на Брюксел. Статистически най- често ги използваше Гоце (проверено), Главата и незабравимия Р. Овч. А относно "суверенитета" е дастатъчно да си припомним случая "Борилски" , завършил с присъди, само благодарение на волята на Френската държава и въпрки яросната съпротива на родния съд. За този народ истинската опасност са изродите, които сам избира да го управляват - отчасти от глупост, повече от липса на каквато и да е алтернатива.
07 Ноември 2012 23:28
"е необходимо друго законодателство, много различно от съществуващото"
Сегашното уж е синхронизирано с европейското. Другото с какво трябва да е в синхрон - с Корнезов, вечния ковач на кръпки в законите (кръпка до кръпка ей го на "криптирано" законодателство - прилага се според сподобностите на четящия по своему закона), или с "предприемчив честен частник" ака Б. Борисов, Трактора, Николай Банев или Валентин Захариев на принципа "дайте да дадете, пък ние да вземем"

По- скоро си го представям като интензификация на правораздаването.
Какво се случва, при днешните скандално дълги срокове за решаване на делата и мизерни условия, при които работи правосъдието? И най- добросъвестният прокурор си има наум, че или процесите по неговите обвинения трябва да се точат до 2052- ата година, или трябва да обединява обвиненията, ако иска да види края на делото преди да е умрел. Обединява ги, а после адвокатите се подиграват с него в съда.
Затова :
законово съкращаване на сроковете / неколкократно! /,
удвояване и утрояване на магистратите чрез насищане на съдебната система с млади хора / хем да се справят със сроковете, хем да поразредят сегашното блато /,
съдене на малки, но много на брой и бързи "порции"
07 Ноември 2012 23:34
"Почне ли да спори със себе си, най-вероятно с лепило...

Тц, тoва е патент на Туткалчев !
07 Ноември 2012 23:45
внимателният
07 Ное 2012 23:28

Това е! В деня на ВОСР, идеите й са още живи! Делото и творчеството на И. Л. Авербах, Е.Г. Иегоду, М. В. Криленко, Я. М. Свердлов и прочее титани на юриспруденцията е живо!
07 Ноември 2012 23:53
Еврокомисията обаче не бива да тържествува, защото внезапният скандал показа и нейната голяма грешка. През юли тя се отказа да прави доклади на всеки шест месеца за България

Ами сигурно е имала повче основания да се откаже от докладите,отколкото тази статия да бъде написана.
Или някои тук си мислят,че онези от Европейската комисия ядат доматите с колците?
08 Ноември 2012 00:00
Този път Светльо заслужава и моето уважение (не знам как се вдига палеца на картинка).
Само той от софийските журналя е усетил ролята на Никито Младенов в цялата итория.
Тоя млад левент просто подхлъзна глуповатите банкянски шестаци, не владеещи западни езици, с изцепките си относно брюкселските говорители.
Ники Младеновия явно е усетил, че кораба потъва и си урежда позицията за след изборите 2013-та, нагласявайки шестаците да блеснат в цялата си красота пред Европата.
В кюпа са и Гоцето, Румбата Шадравана, Дъбов-Мъбов и дори тъповатия, но талантлив!, дебелак "м-р Деянов".
Но докато шефа на ПЕС-а прави вътрешно партийно "разследване" кой и защо е гласувал за това меко казано недуразумение, Бойко три дена залягяше из трънките край селските пътища не смеейки и дума да обели по казуса да не разсърди патроните си.
В резултат на резила изборите догодина почти са ясни.
Крилото на Станишев в БСП и кукувичката Кунева (то значи Първо Главно) печелят повече от 50%.
Гледката на разправата (медийна и всякаква) с банкянския левент ще бъде грозна и не трябва да се гледа от лица под 16г.

08 Ноември 2012 00:43
Никога не съм членувал и в някаква друга, но доколкото човек не може да бъде напълно извън политиката, ходя да гласувам. Досега съм гласувал за СДС, БСП, ДПС, НДСВ и ГЕРБ. Единственият ми критерий е "по- малкото зло, тук и сега".

Внимателний, това, че си гласувал за различни пластове от гюбрето, не е осъдително, защото, макар и нееднородно, то има общ генезис. Истинското име, с което би трябвало да го наричаме, е "българо-американско лоби". То се състои, от една страна, от избрани представители на българския политически елит, който се роди преди 20-тина години: съюз на високата стопанска номенклатура, елита на Комсомола и част от българските тайни служби, имащи връзка със задграничните стопански операции; и от друга страна, от съответните служби на правителството на САЩ (ЦРУ, Държавния департамент и др.).
Това са хората, които ни определят съдбините и които са овладели всички лостове на властта. За когото и да гласуваш, в крайна сметка се оказва в едно или друго звено на този отбор. Но все пак различните представители на гюбрето имат различни физиономии, качества и потенциал. Наред с основната им задача да държат властта и да съдействат, от една страна, за обогатяването на своята клика, а от друга, за прокарването на интересите на чичковците отвъд Голямата локва, те все пак провеждат и някаква политика. И няма никакво съмнение, че такъв провал, такава катастрофа във властта досега не е имало. Тези създания, които се кукнаха начело на държавата преди три години, не само че са некадърни, те нямат понятие от предмета на дейност, с който се занимават. Имам предвид тримата реални ръководители на държавата - Малък Пицко, племянничек Никалайчик и Хубав Цвъцко заедно с маймуната за представителни функции и всенародна забава Бате Бабуин. И четиримата наистина нямат понятие от предмета на дейността си.
И тук идва моето основно възражение към теб. Ти, макар и интелигентен човек, си се влюбил в тези създания. И колкото и да се стараеш, не можеш да прикриеш това. Защото нима Ромео може да прикрие любовта си към Жулиета? Тя се вижда отвсякъде. Та така и ти с ГЕРБ и Бате Бабуин. По този начин твоята "неутралност" пет пари не чини. Да се чуди и мае човек как е възможно да не виждате за какво става дума!
08 Ноември 2012 01:45
Туткалчев, гледам в изборояването на кампрадорите ни си споменал Атаката.
Ти да не би да си от феновете на проваления проект на Газпрома (не дори и на КГБ-то) заложили на откачалката Волен?
Тия оттекоха в канала и келепир там няма.
08 Ноември 2012 01:48
внимателни, трудно е да не се съгласи човек с туткалчев. Аз за разлика от него предпочитам да не приписвам чак толкова организираност на задокеанските "партньори", но тяхната роля в цялата каша е безспорна (за мен) и имах шанса да го установя на няколко пъти по най-различни начини. Няма чисти истини и свети води в живота, тъй че и Америка не е някакъв факел на свободата, а нашите комсомолци успяха да установят там икономическо присъствие и връзки още доста преди онази 89-та години. Случи се да работя за такива на два пъти и поне първия път се стъписах като осъзнах моите хора с кого са близки тук и от колко време са всъщност там - някак си не се вързваха нещата с официалната история... Но, защо да продължаваме, кой съм аз та да ми повярваш? Виж друго не иска вярване, а само честност пред себе си - не мислиш ли, че целта да се накаже някой определен не е рационалната причина за създаването на закони? Законите са, за да уредят формално начина и принципите на живот в страната ни, а не за да бъдат наказани омразните или за да бъдат сбутани конкурентите. Независимо колко по-чиста ти изглежда твоята причина, тя е на практика също толкова порочна за едно законодателство, както и другата - закон, за събаряне на конкуренти и други неудобни. На такива мерки се отговаря със същите и кръга се затваря, по тоя път осъдени и да има ще са онези еденици, които са имали някаква капка срам и не са се вписали в най-вълчата част на колектива - просто те са най-изгодни за принасяне в жертва и са най-рискови фактори. Реално осъждане може да има само ако поставим коня там, където му е мястото - пред каруцата и това ще рече закона да следва не жаждата за отмъщение или бързо забогатяване, а желанието да има стабилност и гаранция, че ако се напънеш да се издигнеш няма да те изкарат бандит с няколко интервюта и да те натъпчат в калта. Това ни е проблема на нас българите, не можем да разберем, че не е толкова важно наказанието, а защитата на правата, докато човек жадува за разплата средствата, с които го прави винаги служат по-добре на ония, които са свикнали на липсата на морал и елементарно въздържание и тъй сами си поставяме клопки отново и отново. Онова, което може наистина да ни отмъсти е не затвора, а свободата - отнемането на средствата, с които ни държат в подчинение, същите средства, които позволяват лесно на простак да стане и остане милионер, но ще поставят честния човек посмял да опита да забогатее на колене още преди да е стигнал и до кривата круша. Ето затуй считам, че не си прав и не ти го казвам с лошо, разбирам увлечението, не ми е и чуждо - и аз тука съм роден и отраснал, но пораснах, помъдрях ли или така ми се струва, но с времето почнах да разбирам, че колкото повече се палиш и жадуваш лошите да бъдат пометени, толкова по-лесно те го обръщат срещу тебе.
08 Ноември 2012 01:58
Това са хората, които ни определят съдбините

На нещастниците които не могат сами да се определят съдбините винаги има кой да свърши тая работа вместо тях.
08 Ноември 2012 04:35
мнооого добре
думам ти е.с.
сештай се б.б
08 Ноември 2012 08:30
Досега съм гласувал за СДС, БСП, ДПС, НДСВ и ГЕРБ
Това е един изключително внимателен български гражданин. На референдума той ще гласува с "да" и "не". За всеки случай.
08 Ноември 2012 09:14
Шако, това в синьото каренце е цитат. Цитирам думите на Внимателния, той е гласувал за тези компрадори. Аз до 2007 г. гласувах само за едни от всички тези кретени. Което не е Бог знае каква разлика.
Разбира се, че по принцип човек сам гради своята съдба, но ще се съгласиш, надявам се, че е едно да градиш съдбата си в Северна Корея, друго - в Швейцария. Пак сам.
.......................
Апропо, "Атака" е едно от най-кретеноидните образувания.
08 Ноември 2012 09:22
Де го СЕГА Сократя, че да ви разкаже играта с неговото "Кой, ако не Той"...
08 Ноември 2012 09:29
внимателния е обяснил нещата доста изчерпателно.
С изключение на БСП, която никога не е малкото зло, е и налучкал правилния начин на гласуване в елекшън булгарикус.
Иначе, по материалчето.. нищо.
Ако Брюксел действително желае да помогне на България да се промени, трябва по-уверено да си заеме мястото на законен външен фактор за изравняване на евростандартите.

След такива смешки, какво да кажеш.
08 Ноември 2012 09:57
внимателният Както във всяко съвместно съжителство има радост и кавги, така и между Европейската комисия и родните "държавници" има комплименти, клетви и обвинения. Още повече че родната политическа "класа" е пъстра и недодялана - т.е. за нищо не става. От стари комунистически апаратчици, зрели и презрели комсомолци до политически франкенщайновци. Няма какво да ви слагам етикети - всички си ги знаем. Или ще чакаме еволюционно бавно и мъчително да се променят към по-добро или ще се надяваме на родни и международни стресови фактори да отключат някоя положителна мутация. Туй то
08 Ноември 2012 11:40
Докато умните се наумуват - лудите се налудуват. Но в края на краищата ЕВропа не е толкова заинтересувана от България, колкото България от ЕВропа. Ако някой пътник много буйства или смърди - прав му път извън влака. Проблемът е наш - на обикновените хора, че колкото повече нашенската мафия се настанява необратимо във властта, толкова по-малко ЕВропа й трябва. Тя им трябва, докато баламите дават пари. Но и да спре този келепир и без евросредства ще си живее добре на наш гръб. Ние да му мислим.
08 Ноември 2012 11:56
Тук някой пишеше за извънредно законодателство. Аз предлагам следнните закони, щото не е необходимо да ги измисляме отново, а има и практика по въпроса :
1. ЗАКОНЪ за изтребление на разбойниците
Утвърденъ съ Указъ № 721 отъ 7.12.1922 г., обн., ДВ, бр. 205 от 12.12.1922 г.
http://bg.wikisource.org/wiki/%D0%97%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD_%D0%B7%D0%B0_%D0%B8%D0%B7%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5_%D0%BD%D0%B0_%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5
2.Закон за конфискуване на придобитите чрез спекула и по незаконен начин имоти
Обн. ДВ бр.78 от 05.04.1946 г.
08 Ноември 2012 12:57
На Бабуинистите ще им накривят шапките.Нали си плащат ВАСАЛНИТЕ.
08 Ноември 2012 12:58
те следят внимателно да не проникнат външни фактори в техните комбинации, които им осигуряват продължаване на вида.

Много прозорливо! Светослав Терзиев
А аз се чудя сащо са ми толкова чужди, като че са от друг вид, а то... така си било.
08 Ноември 2012 13:11
Внимателният

Хомосоциалистическата амбразува обаче не спи: Внимателният, най внимателно ще попитам, какви доказателства за престъпна дейност има ВЕЧЕ, за тройната коалиция? Заработваме стабилно на виртуалния фронт
08 Ноември 2012 17:06
За да се оправите в България и премахнете мафиотските структури ТРЯБВА Европейския Съюз непременно да се преструктурира - ФЕДЕРАЛНО ПРАВИТЕЛСТВО, където Бруксел ще бъде щатския Уошингтън, DC, а вашиет престъпници, които са навсякъде, ще бъдат изхващани от европейски и щатски служби и войскови подразделения.

Всичко може да стане много бързо, но като гледам най-много ще пострада пресата.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД