:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 433,488,970
Активни 119
Страници 26,178
За един ден 1,302,066

И Крали Бойко, и опозицията дезертираха от битката за повече демокрация

Политическите партии оставиха протестиращите да се взаимноизключват и се заеха с изборно възпроизводство на статуквото. Но за пръв път няма печеливша комбинация
Галя Горанова
Наскоро някой се обзаложи във "Фейсбук", че Бойко Борисов ще се сърди на народа по-дълго и от Иван Костов. Нямам съмнение, че ще е така. Но и народът има немалко основания да се сърди на Крали Бойко, задето не съсече главите на змея, както обещаваше, и накара народа да яде асфалт, докато си плаща сметките за тока. Правителството се провали с гръм и трясък, но упорито отказва да изконсумира вината. Откакто хвърлиха оставка, премиерът и повечето министри опразниха телевизионните екрани, изпокриха се из канцелариите, а някои дори са на път да хванат тендовагинит от полагане на подписи под договори за обществени поръчки. Накратко - властта дезертира от общественото бойно поле и остави протестиращите да се взаимноизключват. А през това време се залови спешно да довърши поетите преди мандата поръчки ида намести хората си по трасето на паричните потоциБедата е, че не дезертираха само управляващите. Опозицията също излезе в неочаквана ваканция и се отдаде на разпътството, наречено редене на листи. А исканията на протестиращите отпрати за следващия мандат с оправданието, че няма време и легитимност. Сниши се и новият кандидат за месия Меглена Кунева, барабар с гражданите си. Протестите я свариха неподготвена и удариха по слабите й места - защитата на потребителите и безогледната приватизация на ЕРП-тата от царско време. Напомниха на публиката, че "новото" е добре забравено "старо".

Изхабената и деморализирана политическа класа на прехода абдикира от задълженията под прикритието на удобния претекст, че народът й няма доверие. Случи се нещо парадоксално. След като народът три години и половина търпя правителството да задоволява прищевките на частни и корпоративни интереси и накрая реши да му предяви сметка и да му припомни клаузите на обществения договор, премиерът се фръцна и му обърна гръб с абсурдното извинение, че вече не може да направи нищо за протестиращите. Да припомним - цел на протеста беше не свалянето на кабинета, а намаляването на цените на тока. Но пред риска да засегне разни интереси в енергетиката Борисов предпочете първото. Той сам го избра, не народът. А "капката кръв", с която се оправда, беше само специален ефект. Пролича си още в оправданията за дезертьорството: "Аз няма да участвам в управление, в което полицията ще се бие с хора или съответно няма да има политически дебат, а ще се плашим с протести". Управление, в което полицията се бие с хора!!!Чие е това управление?Кой ръководи тази полиция? Кой го допусна? На тези въпроси Крали Бойко не счита за уместно да отговаря, вдигат му кръвното. Дезертьорството бе облечено и с още един нонсенс. "След като така са поставени въпросите, държавата има нужда от нов кредит на доверие, хората да определят как ще се управлява оттук нататък", тросна се Борисов навръх оставката. Но нали, ако искаше хората наистина да определят, щеше да се съобрази с тях още сега, до края на мандата. Да им покаже, че незаслужено го атакуват. Какво му пречи отсега да си презареди кредитната карта? Но не, той хвърли оставката и страхливо се скри, избяга, отказа директна среща с улицата. Не стига това, ами дори пробва предизборна кражба на мъченика на революцията - Пламен Горанов, като си присвои саможертвата му с деня на траур. Впрочем накрая ще се окаже, че протестите са послужили като удобен претекст на Борисов да напусна отдавна потъващата лодка, пробита финансово от самозвания Брад Пит с очилца. И че оставката е по съвсем други причини.

Протестът срещу старите партии не се хареса и на опозицията. "Възможностите на този парламент са изчерпани и единственият изход са изборите", побързаха да заключат от БСП и ДПС и свиха безпомощно рамене срещу разбунтувалата се срещу мизерията и глада тълпа. Така със собственото си дезертьорство само улесниха бягството на властта. Каква развръзка обаче могат да предложат изборите? Вотът ще възпроизведе и в следващия парламент все същата изхабена политическа класа, срещу която хората днес недоволстват. Нима избирателната урна е в състояниеда изгори греховете на старите партиии да им придаде изцяло нова легитимност? Едва ли. Да не забравяме, че и в момента всички те обитават Народното събрание по силата на народния вот, сиреч напълно легитимни са въпреки отказа им да си изпълняват задълженията. С какво новата ситуация ще е по-различна?

Но и властта, и опозицията бяха окуражени от хаотичните лутания на улицата, от взаимно изключващите се искания и свръхамбициозни планове за прекрояване на системата, от сполучилите опити за разцепление сред протестиращите, които заслужават отделно внимание. След първоначалния уплах от избуялото недоволство партократите бързо се окопитиха. Видяха, че насреща си нямат организирана и солидарна общност, способна да ги измете безапелационно, а някаква объркана младеж със зачатъчна политическа култура, която старите демагози неутрализираха по изпитаната технология на дубликатите. Стигна се до абсурдната ситуация да се питаме кое крило на протестиращите зад кое искане стои. А през това време дъртите политически хиени се топлят на догарящия революционен огън и усилено редят листи. Редят ги по старите познати правила, скроени по мярката на статуквото, без риск от внезапен пробив на нови конкуренти, с пълната убеденост, че след изборите всичко ще е различно. Тече последно раздаване на картите между опитните картоиграчи на прехода. За пръв път обаче няма печеливша комбинация. Много е вероятно новата им легитимност, придобита чрез избори, да издържи само няколко месеца, преди електоратът отново да ги нарита. И тогава ще бъдат изправени пред две възможности - или сами да отворят политическите двери за по-широко участие на гражданите, или да въвлекат страната в перманентна криза с очаквано лош край.
СНИМКА: БОРИСЛАВ НИКОЛОВ
Изхабената политическа класа се надява изборите да й придадат нова легитимност, но няма шанс без подкрепата на активните граждани.
68
7271
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
68
 Видими 
11 Март 2013 19:51
...А през това време дъртите политически хиени се топлят на догарящия революционен огън и усилено редят листи...


Някои невинни въпроси: Де ги "ентелектуалците"? И защо те не са обявени за дезертьори? Въпросната авторка с какви идеи допринесе за повече демокроция?
11 Март 2013 19:53
Изхабената политическа класа се надява изборите да й придадат нова легитимност, но няма шанс без подкрепата на активните граждани.


Именно! Затова опита да бъдат елиминирани гражданите и малките партии от изборите чрез максималното свиване на срока за събирането на 7'000 подписа нужни за регистрация за изборите (в момента се очертава срока да бъде само около седмица - между 20 и 27 март) ще даде обратен резултат.

Вместо служебна победа за статуквото, което с процедурна хватка цели да попречи на недоволните да издигнат свои кандидатури, това ще е само прелюдия към нова вълна недоволство и протести, които излъчването на ново правителство след изборите няма да потуши, а напротив - ще катализира още преди да са минали 100-те ориентировъчни дни.

На мястото на всеки "лидер" на протестиращите, който ще бъде лицемерно приютен в листите на старите партии, ще изникнат няколко нови, защото с времето гражданската мобилизация ще се засили, за разлика от тази на партиите с твърд електорат и купувачите на гласове, които с течение на времето няма да увеличат подкрепата си, а напротив.
11 Март 2013 20:06
Някои невинни въпроси: Де ги "ентелектуалците"?

Ей ти цял форум - избирай когото щеш!
11 Март 2013 20:16
Плъхове ще се настанят в потъващия кораб на властта, надявайки се на огризки и политически трупове.
11 Март 2013 20:29
щурчо,

Ентеуектуауците гнусливо надзъртат от кулите си от слонова кост, плюват епизодично срещу простотията и манипулируемостта на народа, шестващ в нейното подножие, и едва ли не призовават който и да е изхабен политик да хване здраво юздите само и само да няма повече "анархия".

Не осъзнават, че атаките им по простотията на народа са признание за собствения им провал като (предполагаем) интелектуален и морален елит и авангард, и че инстинкта им да продължат изгодната си колаборация със силните на деня ще доведе изпростяването на народа до точка, от която няма да има връщане, и кулите им от слонова кост (плащани впрочем от същия тоя прост народ) повече няма да могат да ги спасяват.
11 Март 2013 20:45
Много е вероятно новата им легитимност, придобита чрез избори, да издържи само няколко месеца, преди електоратът отново да ги нарита. И тогава ще бъдат изправени пред две възможности - или сами да отворят политическите двери за по-широко участие на гражданите, или да въвлекат страната в перманентна криза с очаквано лош край.


Не, Галя. Ще изберат третата възможност - ще се ... адаптират. Чрез трансформация. И електоратът въобще не ги е наритал. Защото партии се наритват ... на избори. Към 150 000 от не по-малко от 5 000 000 избиратели? Няма и ... 3%. В анализа по-горе се отказва или поне оспорва легитимността на партиите, докато легитимността на протеста се предполага. Но това далеч, далеч не е така. Протестът не е ... представителна извадка. В протеста са представени определени обществени слоеве и нагласи. Но далеч не всички! Гласовит, екстремен, радикален ... Е, и? Ако е само това, то ... не стига. И никак не впечатлява. С изключение на някои хистерясали мачовци, поверени на грижите на ... Правителствена.
11 Март 2013 20:56
Ентеуектуауците гнусливо надзъртат от кулите си от слонова кост, плюват епизодично срещу простотията и манипулируемостта на народа, шестващ в нейното подножие, и едва ли не призовават който и да е изхабен политик да хване здраво юздите само и само да няма повече "анархия".


Чакай малко, това което описваш е по-скоро подобието на средна класа у нас. В БГ интелектуалци вече няма, каквото е останало, загива от бедност и свряно в ъгъла, стиска палци на народа. Морозов, ти случайно да си падаш по Ленин? Той мразеше този специфичен за Русия слой от обществото и даже го нарече ... ти знаеш де
11 Март 2013 21:02
Къде са интелектуалците? А слуша ли ги някой че да ги чуе? Първата аксиома на "протестиращите" е "Не щем акъл". Всеки който се обади е провокатор. Всеки който се опита да предложи някаква организация се освирква...
11 Март 2013 21:06
Правилното заглавие би трябвало да е "И Крали Бойко, и президентът дезертираха от битката за повече демокрация". Защото сините имаха предложение, макар и обречено в зародиш, защото ГЕРБ и президентът вече играят в отбора на БСП. Затова- оставка и на Плевнелиев, пък каквото сабя покаже.
11 Март 2013 21:21
След първоначалния уплах от избуялото недоволство партократите бързо се окопитиха. Видяха, че насреща си нямат организирана и солидарна общност, способна да ги измете безапелационно, а някаква объркана младеж със зачатъчна политическа култура, която старите демагози неутрализираха по изпитаната технология на дубликатите. Стигна се до абсурдната ситуация да се питаме кое крило на протестиращите зад кое искане стои. А през това време дъртите политически хиени се топлят на догарящия революционен огън и усилено редят листи. Редят ги по старите познати правила, скроени по мярката на статуквото, без риск от внезапен пробив на нови конкуренти, с пълната убеденост, че след изборите всичко ще е различно. Тече последно раздаване на картите между опитните картоиграчи на прехода. За пръв път обаче няма печеливша комбинация. Много е вероятно новата им легитимност, придобита чрез избори, да издържи само няколко месеца, преди електоратът отново да ги нарита.


Браво Галя, давай все така !
11 Март 2013 21:22
Къде са интелектуалците?

е къде са де, кажи?
11 Март 2013 21:23

Мъчно ми е, плаче ми се, но споделям мнението на Томата.
11 Март 2013 21:24

Някои невинни въпроси: Де ги "ентелектуалците"?


Ми къде са - на хранилката от години. И те са част от статуквото и го бранят със зъби и нокти, щото иначе лошо - излизат на свободния пазар, а там ще умрат от глад.
11 Март 2013 21:32
Ей, ги ентелектуалците! Под съседната статия за 1984-та можеш да им преброиш зелените чорапки...
11 Март 2013 21:35
...Къде са интелектуалците? А слуша ли ги някой че да ги чуе?...

Кои са те? Какво казаха? Какво се запомни? Защо не са начело на протестите? Какво искат? Накъде да тръгне държавата и народа?
11 Март 2013 21:52
Една от най-добрите статии на Горанова след 5.07.2009. И това е така, понеже не критикува поръчково само ГЕРБ, а всички гнусни муцуни на 23 г. гребеж, наречен "преход". Справедливо й вдигам палче, дано да продължи в този дух, независимо кой ще победи на следващите, и следващите, и т.н. избори. В това, според мен, е ролята на обективната журналистика.
11 Март 2013 21:55
Къде са интелектуалците?

Загрижи се пролетарията. Да бе!
11 Март 2013 22:17
Въпросната авторка с какви идеи допринесе за повече демокроция?
---------
Силата на Горанова е критиката, но оттам по нататък не може да мръдне.

Откакто чета Сега , тя май винаги си е заемала тази удобна поза на тотален критикар и се е ушлайфала да критикува всички наред и за всичко. Предполагам, че и по-бързо си написва така статиите, не и трябва да губи време да мисли.

Трудно се намира смисъл в нейните статии, аз и затова вече не ги и чета, или ги карам за 1-2 минути по диагонала - все едно и също като преди 2-3 години, никога не изненадва.
11 Март 2013 22:21
Добре де, ей ви го един ентелектуалец:
Натисни тук
11 Март 2013 22:27
А през това време дъртите политически хиени се топлят на догарящия революционен огън и усилено редят листи.
---
Ами какво предлагаш да стане Горанова?

Да въведем дикататура и да забраним изборите?
Да назначим някой празноглавец Дончо от улицата за служебен премиер?

Ще има избори. На изборите се явяват партии. Партиите се подогвят за избори.
Какво друго да правят?
Челна стойка ако направят пред парламент бива ли?
11 Март 2013 22:37
Защото сините имаха предложение, макар и обречено в зародиш, защото ГЕРБ и президентът вече играят в отбора на БСП. Затова- оставка и на Плевнелиев, пък каквото сабя покаже.
----
Байно ти не си ли разбрал защо Костов го предлови това СК да вземе мандата и да има избори юли, а не май.

Името СК ще бъде блокирано от Кабата от старото СДС, попаднало вече под влиянието на Рапона и парите му.
ДСБ ако излезе само няма да мине 4%. А Единство на Мартин и Надежда още не е партия, и няма да може да се регистрира до 12.5.

Тоест на Костов му трябва време да измисли ново име на коалицията и да я направи разпознаваема.
И да може да намери партии за коалицията, една от тях Единство, и му трява време да може да стане партия.
11 Март 2013 22:46
заглавието се основава на предположението, че вероятно някой е имал намерение да се бори за демокрация? едва ли... което прави статията безмислена. логическа конструкция, далеко от действителността. отдавна беше казано: НАШАТА полиция НИ пази. НАС. ВАС да ви пази ВАШАТА полиция. НАШАТА престъпност. срещу ВАШАТА престъпност. и за това се чудим, че накъдето да се обърнеш - все престъпници /с досиета, присъди, фалшиви дипломи и т,н./. разликата е в товва, че едните са в ПОЗИЦИЯ, другите в ОПОЗИЦИЯ. до следващата врътка. ние и класиците си не умеем да цитираме, без да манипулираме. защото всеки знае Алековото "и едните са маскари и другите". но не знаем продължението "но де го тъсиш ти Бай ти Ганя в опозицията". което придава съвсем друг смисъл на нещата. и за това е борбата - за ПОЗИЦИЯТА. та свободни ни прави истината. димките само замъгляват нещата. дори да изглеждат красиви.
11 Март 2013 22:47
Силата на Горанова е критиката, но оттам по нататък не може да мръдне.

Защо само Г.Г. СЕГА е модерен съвременият прочит на "Старият завет", ужасии, Содома и Гомора!
11 Март 2013 23:04
Бойко Борисов ще се сърди на народа по-дълго и от Иван Костов. Нямам съмнение, че ще е така.

Just фалстарт. От репортажите ясно се видя, е хората са наясно с корените на кризата и омразата към БСП мафиятабеше далеч по-голяма от тази към управлявалите последните 4 години. Ако евентуално това е хипотетичната причина за безпочвеното, претендиращо за оригиналност твърдение.
Управление, в което полицията се бие с хора!!!
Чие е това управление?
Кой ръководи тази полиция? Кой го допусна?

Язък за патоса. Слаааабо. Кой допусна няколко дроигирани гамени да хвърлят камъни и бутилки срещу полицията. Кой бе Галке? То въпроса е кой ги накара. Още преди години казвах, че мафията е с огромен ресурс от грабежте и хич няма да се даде лесно.
Има прост изход от политическата криза. Референдум за забрана на БСП. Към 90 % от нормалните хора ще гласуват за. Да се разпуснат и после да си мислят кого ще избират левите за новата лява партия. Само за БСП ... в началото. Следващия референдум ще е за Герб. Нататък е лесно. Това е единствения шанс по-нормални хора да влязат в политиката. не че е много голям, но си заслужава да се опита.
11 Март 2013 23:09
хората са наясно с корените на кризата и омразата към БСП мафиятабеше далеч по-голяма от тази към управлявалите последните 4 години

да обобщим че да си легаме - народът е наясно с корените на кризата ма ентелегенцията не е
11 Март 2013 23:15
самопровъзгласилата се форумна ентелигенция няма как да е.то и акъл требе
11 Март 2013 23:16
...да обобщим че да си легаме - народът е наясно с корените на кризата ма ентелегенцията не е...
Аха. Върхът е.
11 Март 2013 23:49
Няма по-прост човек от Бойко Борисов..жалък и страхлив мишок. А как му се надяваха хорицата..тц..тц..тц..
12 Март 2013 04:04
Когато си плюл дълго време по остатъците от интелектуалния елит в България и си злорадствал, че духовни джуджета като Дянков, Игнатов и сие го тъпчат, не можеш сега изведнъж да изокаш "Къде са интелектуалците!". Как къде са - ами натикани в ъгъла, както отбелязва по-горе ХХХХХ.
Тук не включвам няколкото десетки придворни "интелектуалци", чиито муцуни гледаме всеки ден по медиите и които са специално охранвани за целта.
12 Март 2013 06:39
Браво на Галя за статията. С едно уточнение само. Единствено хора информиращи се само от медиите могат да вярват, че протестиращите са разделени. Разделени са слугинажа на сегашните партии пратени да "окупират" протестите. Те са постоянно пред камерите, те тръгнаха да правят формални организации за участие в избори, те се замерят с мръсотия. Целта е ясна. Да бъде объркан и обезверен народа и да се потуши енергията на протеста. САМО ЧЕ, 23 години българите ядохме тази попарка и си научихме урока. Сега внимателно наблюдаваме какво става и кой какво говори и върши. На следващите избори досегашните кърлежи ще се изберат отново по между си с тайната надежда, че бурята ще отмине. НО, бурята тепърва предстои. Единственото спасение за България е
1. Референдумите да станат основен инструмент за упражняване на властта. И на национално и на местно ниво. Премахване пречките отделни хора или малки организации да участват във властта ;
2. Трябва да се въведе възможност за отзоваване на всякакъв вид власт имащи. Отново с референдуми. Също и изборност на главните съдия, прокурор и полицай в града и областта, (възможността за отзоваване ще действа и за тях);
3. Трябва да се възвърне собствеността на държавата и местната власт върху всички монополи, концесии, национални богатства и стратегически и свързани с нац. сигурност обекти.
4. Пълна и безпрекословна прозрачност на всички управленски процеси. Строг граждански контрол. Въвеждане на наказателна и имуществена отговорност за всички власт-имащи включително за членовете на колективните органи на властта.
5. Премахване на всички възможности за измами в изборния процес. Поставяне на камери в изб.секции които да предават на живо в интернет гласуването, броенето и попълването на протоколите.
6. Връщане към традиционните български православни ценности. Спиране опростачването на България! Въвеждане на вероучение в училищата - всеки българин да е като Левски!
12 Март 2013 06:51
4. ... Въвеждане на наказателна и имуществена отговорност за всички власт имащи включително за членовете на колективните органи на властта.
....
6. Връщане към традиционните български православни ценности. Спиране опростачването на България! Въвеждане на вероучение в училищата - всеки българин да е като Левски!

Те тва по т.4 не ми стана много ясно,ама т.6 в частта за искането всеки българин да е кат Джингиби ми ареса много.
Нема само Волен да се праи на таков,я...
12 Март 2013 06:56
Бай Асане, в момента колективните органи на властта - общински съвети, народно събрание и пр. не носят наказателна и имуществена отговорност за делата си. Затова когато требе да се прави далавера първом се дава за гласуване там за да не може после да се търси отговорност.
12 Март 2013 07:05
Въвеждане на наказателна и имуществена отговорност за всички власт имащи включително за членовете на колективните органи на властта.

Добре де ...толкоз ли е сложно да обединиш "власт и "имащи" у една думичка и туриш една запетайка след нея.
Кат си помак,да не би да си и ахмак.
12 Март 2013 07:58
Турих едно тиренце за успокоение на правописните духове
Нека все пак да обсъждаме по същество а не запетайките и тиренцата.
Тъй или инак забележката приета. Поздрав.
12 Март 2013 08:10
За да победи уицата със справедливите си искания тя трябва:
1. да изработи единна идеология - да знае какво ще стане след победата;
2. да се обедини в партия и да каже "есть такая партия" - нали се сещате;
3. да направи революция, която да повелече народонаселението;
4. и тогава да се разправи с тези, които 23 години ни ходеха по главите.
12 Март 2013 08:12
Поставяне на камери в изб.секции които да предават на живо в интернет гласуването, броенето и попълването на протоколите.

Направиш ли го, за следващите избори няма да имаш нито един читав желаещ да работи в секционна комисия. Казвам "читав", защото идиоти винаги ще се намерят.
Ако си участвал поне веднъж в секционна комисия, ще знаеш защо.
12 Март 2013 08:19
Абе, мислете му вие - ентелектуалците... Аз съм проз... И Боку е проз.. Ний няма за какво да мислимЕ
12 Март 2013 08:33
Вместо да си губим времето да четем обичайните прокиснали салатки, е по-интересно да помислим по въпроса защо хем тиранът падна след голямото бутане, хем мирисът на дренки се разсея окончателно. До колкото го имаше.
12 Март 2013 09:30
Ха, Щурчо и Павлик Морозов още не са си изживяли детството и чакат някой "ентелектуалец" да ги преведе през бързейте на живота!
12 Март 2013 09:53
Авторката отново удобно забравя някои политически сили и политици и прави обобщения. Какво би коментирала г-жа Горанова по повод на това:

http://www.segabg.com/article.php?id=639412

Та кой, викаш, дезертирал? Ама нали се кефите, че президента отрязал Костов. Не за друго, просто щото е Костов.
12 Март 2013 09:56
Тя хубаво го е рекла Галя, ама не е дала по- конкретна прогноза как ще се развият събитията през зимата на 2014 , когато този път много повече ще са на улицата на "поправка" и то със заети ръце.
12 Март 2013 09:57
Ама нали се кефите, че президента отрязал Костов. Не за друго, просто щото е Костов.


Виж СЕГА ... Президентът олицетворява единството на нацията. Едно от малкото неща, по които нацията е единна е, че Костов е ... отрязан. Не се кефя, само констатирам
12 Март 2013 10:02
Да сте чували случайно, че повечето в Европа повечето правителства са коалиционни?
12 Март 2013 10:03
Виж СЕГА ... Президентът олицетворява единството на нацията. Едно от малкото неща, по които нацията е единна е, че Костов е ... отрязан. Не се кефя, само констатирам


Да, той и Бойко констатира по тоя начин, че по-добро правителство от неговото нямало. Не знам защо всеки сульо си мисли, че може да говори от името на "нацията" или "народа". Или дори само да констатира.
12 Март 2013 10:05
ХАЙТОВ
1. Референдумите да станат основен инструмент за упражняване на властта. И на национално и на местно ниво. Премахване пречките отделни хора или малки организации да участват във властта ;
2. Трябва да се въведе възможност за отзоваване на всякакъв вид власт имащи. Отново с референдуми. Също и изборност на главните съдия, прокурор и полицай в града и областта, (възможността за отзоваване ще действа и за тях);

Не се съмнявам че ти си от тези 80% които участваха в последния референдум
А как "отделни хора" без да представляват някаква група ще участват във властта...може да се обмисли
12 Март 2013 10:06
Или дори само да констатира.


Как възнамеряваш да опровергаеш констатацията? Социологическо проучване? Избори? Анкета някаква? Разговор с теменужка-СРС?
12 Март 2013 10:07
Незабавната промяна на съдебната система, трябва да бъде една от първите задачи на новото НС и никоя партия да не получава доверие към власт на предсрочните парламентарни избори,без да поемане на ангажимент за бързо осигуряване независимост на съдебната система и лустрация на всички магистрати и следователи, подкрепяни,назначавани и посочвани от политици, за преки избори на магистрати с възможност за отстраняване,и разпускане на сегашните ВСС,Конституционен съд,състави на съдилища,Главен прокурор и прокурори от всички нива.
Натисни тук
12 Март 2013 10:09
А как "отделни хора" без да представляват някаква група ще участват във властта...може да се обмисли

Сега само лобистите преставляват някакви групи, останалите представляват само партиите си. Откъде пък накъде представляващи само партиите си ще взимат решения в името на народа? Вимето на народа е вече изцицано до капка.
12 Март 2013 10:28

Grund40
12 Мар 2013 10:07
Мнения: 535
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Незабавната промяна на съдебната система,

Без да се заменят настоящите кадри на съдебната система едвали може да се очаква промяна а причините са законови, административни, партийни, обществени и пр. това е по трудно отколкото да се свали което и да е правителство с улични протести.
12 Март 2013 10:36
Галя
...властта попада в ръцете на Марко Мърнявчевич, като център на владенията му е град Прилеп. Поради неспособността на войската му да воюва срещу османците, Крали Марко се принуждава да се обяви за турски васал и по този начин обрича народа си на сигурно иго. За него се счита също, че взел участие в Косовската битка, при това на страната на Мурад I.

Той и Крали...
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД