:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,004,906
Активни 371
Страници 2,829
За един ден 1,302,066

Челният сблъсък на Борисов със закона

Бирени записи, американски дипломатически грами в "Уикилийкс", оперативно дело "Буда", страховити скандали за подслушване на свои и чужди, случаят "Чакъра" са само част от нещата, които белязаха премиерския път на бившия охранител на Тодор Живков и Симеон Сакскобургготски
Снимка: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Месеци наред бившият премиер отричаше да познава Михаил Михов въпреки този фотофакт. Последният умря не много време след гръмването на скандала с телефонните записи.
"Всички хора са равни пред закона" е принцип, прогласен от Всеобщата декларация за правата на човека и е възприет в почти всички конституции на държавите, които твърдят, че са цивилизовани и демократични. Още соцхуморът обаче е родил една крилата реплика на този принцип - че "всички са равни пред закона, но някои са по-равни", който от години всеки прилага към различни хора, ситуации, истории.

Последните няколко години бяха белязани със съмненията, че има няколко "по-равни пред закона" вече бивши представители на властта и особено един от тях. Защото каквото и да се случваше, каквото и да излизаше, каквото и да се казваше, експремиерът



Бойко Борисов винаги излизаше сух



Всеки може да си представи какво би се случило например с който и да е друг премиер в Западна Европа, ако в публичното пространство се появи запис, с който се спира проверка на митница или полиция в някоя голяма фирма. Там хвърчат глави дори само защото някога, някъде, някоя фирма била дала пари на съответния лидер или партия за изборите и това не е обявено по надлежен ред.

Всъщност, сянката на покойния вече Михаил Михов - известен като Мишо Бирата, ще преследва бившия министър-председател сигурно докрай. Това стана, след като в началото на 2011 г. излезе аудиозапис от разговор на премиера с шефа на митниците Ваньо Танов, в който Борисов му нарежда да спре митническа проверка на пивоварна "Леденика", свързвана изцяло с Михов. Тогава българският премиер разигра театър, като обяви, че ще направи всичко възможно да изпрати записите в чужбина. "Ще направя така, че ако мога да взема достоверни записи, да опитам да ги пратя за изследване в чужбина, защото тези, които се занимават с монтаж, знаят колко опасно може да се случи в едно изречение да се поставят или махнат думички." Така той в прав текст обяви, че според него записите са манипулирани. После забърка такъв словесен гювеч, че накрая излезе, че е жертва на чудовищен заговор, организиран от Държавна сигурност, от вражеската тогава РЗС, търговците на горива... Чак близо година по-късно прокуратурата обяви, че според експертиза става дума за презапис от истински, на практика неманипулирани записи от телефонно подслушване, разрешено законно по Закона за специалните разузнавателни средства и изпълнено от техническата служба на МВР. Накрая



и Борисов си призна, че е казал всичко,



което и без това се чува повече от ясно на записа. С едно изключение - имало някаква много здрава ругатня, която отправил спрямо тогавашния президент Георги Първанов, но била изчезнала от записа.

"Аз си спомням много добре как казах няколко нецензурни думи, които ги нямаше в записа. Президентът ми се обади и каза, че митничарите правят безобразия, и с няколко леки пипания разговорът придобива съвсем друг характер. Но помня една голяма ругатня по линия на президента и я нямаше в записа. Щото от това става ясно, че той ми се е обадил, а аз този Мишо Бирата не го познавам, той си беше на Първанов приятел", каза тогава Борисов. И оттогава вече не отрича разговора с Танов и внушението, че наистина се опитва да му въздейства: "Но нямаше как да не реагирам, след като президентът ми се обади и ме помоли. Не че е правилно,



не е трябвало да го правя, но съм си такъв,



всеки има своите грешки, прекрасно знаейки, че на Танов телефонът е под контрол".

От цялата история обаче нищо не излезе. Прокуратурата претакаше проверката, а накрая настоящото ръководство на държавното обвинение прекрати изобщо случая, включително и образуваното по сигнал на бившия депутат от НДСВ и настоящ адвокат Минчо Спасов. Последният поиска от прокуратурата да образува дело за престъпление по служба заради оказван натиск върху митниците да не си вършат работата. Прокуратурата отказа да образува дело обаче, защото признанието на бившия премиер, че е казал въпросните думи, "изразявало самокритичност към определено поведение", а това не било "доказателство по смисъла на НПК".

Този отказ се потвърждава и от Апелативната прокуратура - и тя смята, че не може да се образува дело срещу Борисов заради умишлено склоняване на длъжностно лице "да наруши задълженията си с цел да набави за собственика на бирена фабрика "Леденика" облага". Апелативните прокурори се аргументират с обстоятелството, че заради същия запис от телефонен разговор вече има образувано досъдебно производство под номер 70 от 2011 г., което се води срещу неизвестен извършител и в момента е спряно.

Според Спасов това разследване обаче няма нищо общо със съдържанието на разговора и евентуалното търсене на наказателна отговорност заради него. Така или иначе и настоящото ръководство на прокуратурата и по-конкретно в лицето на зам. главния прокурор Борислав Сарафов обяви, че правилно е прекратена преписката и бившият премиер нямало за какво да отговаря.



Малко по-различно стоят нещата със случая "Чакъра"



Преди няколко седмици стана ясно, че бившият главен секретар на МВР и доскорошен премиер Бойко Борисов вероятно ще бъде разпитан отново за операцията на вътрешното министерство край Харманли през декември 2003 г., след която беше открит мъртъв Тодор Димов-Чакъра.

Този разпит ще стане факт, ако Върховният касационен съд (ВКС) уважи искането на главния прокурор Сотир Цацаров за възобновяване на разследването. Заради случая прокуратурата разпространи дори официално съобщение, в което припомня, че с решение на Европейския съд в Страсбург по делото "Димов и други срещу България" е установено нарушение на конвенцията за правата на човека. Съдът прие, че е "допуснато нарушение на задължението на българската държава да разследва ефективно обстоятелствата, при които Тодор Димов Тодоров от гр. Харманли е загубил живота си".

Главният прокурор иска и отмяна на определението за прекратяване на наказателното производство, като делото се върне за допълнително разследване. Ако делото бъде възобновено, то ще трябва нов анализ на данните по него, което със сигурност ще наложи и нови разпити, включително и на ръководителите на операцията. При акцията на 10 декември 2003 г. Димов



бе обстрелван с гранатомети



във вилата си край Харманли. Той се беше барикадирал там, защото трябваше да бъде отведен за изпълнение на присъда. Димов бе обграден от над 100 души от МВР, включително над 30 барети. През 2005 г. разследването за смъртта на Чакъра бе окончателно прекратено. Аргументите бяха, че употребената от полицията сила е била оправдана, както и че той се е взривил сам с ръчна граната.

"Не е задача на съда в Страсбург да определи дали е било така; достатъчно е да се отбележи, че г-н Тодоров е загинал по време на полицейска операция с употреба на смъртоносна сила срещу него. Затова въпреки че не е установено дали смъртта на Тодоров е причинена пряко от изстрелите и гранатите на полицията, важното е дали операцията е планирана и извършена по начин, така че да се избегне или намали до минимум колкото е възможно всеки риск за живота", пише в решението на ЕСПЧ. И още: "Във връзка с това трябва да се отбележи, че когато започва полицейската операция, г-н Тодоров е бил жив, а когато завършва, е мъртъв и освен това не е установено кога точно е умрял."



"Потвърдих, че аз съм дал заповедта за стрелбата



Според мен сме действали абсолютно правилно и ако отново се наложи такава ситуация, ще действаме по същия начин. Ако има някой виновен, това съм аз", каза Борисов в интервю преди 10 години. След решението на съда в Страсбург думите му бяха: "Той се самоуби, много добре знаете. Цял ден държа полицаи за заложници и стреля с калашник срещу тях". На въпрос не се ли чувства отговорен, отговори: "Не". Тук нещата предстоят. Още повече след като само преди дни ВКС разгледа искането на главния прокурор за възобновяване. И остана впечатлението, че това ще стане, защото бе посочено заключение, че не е било необходимо ползване на гранатомети. Има обаче технологично време за решението на върховните съдии.

Спорове имаше и около



историята със сигнала за покушение срещу Борисов,



заради който той дълги години е пазен от НСО. Сигурно мнозина си спомнят как в деня на оставката си в парламента той обяви от парламентарната трибуна, че в НРС има документ, получен от партньорска разузнавателна служба, според който Доган е поръчал убийството му. Започната бе проверка, включително и за това дали Борисов е издал класифицирана информация. Той беше оневинен и почистен по този случай лично от главния прокурор Сотир Цацаров, който каза, че това не било секретна информация.

Но пък историята винаги може да бъде претоплена.

Както например случката "Буда". При нея първоначално бе обявено, че Борисов бил вербуван от ЦСБОП през 1996 г. "за придобиване на информация по отношение на процеси, представляващи оперативен интерес в силовите групировки и структури. За предотвратяване и пресичане на евентуална престъпна дейност от техни представители". После се оказа, че е имало дело за оперативна проверка, и то с твърде нелицеприятни мотиви.

Засега бе обявено, че това било направено нарочно - защото още тогава всички усещали каква сила се задава. Интересно е обаче, че всички които са знаели за тази разработка, бяха издигнати, докато Борисов беше кмет и премиер. Но пък може да е било случайно. Но и под тази клонка може да се окаже зайче.

Както и около докладите на американския посланик Джон Байърли, изтекли през "Уикилийкс", в които се твърдеше, че американската служба SIМО, идентифицирана впоследствие като ЦРУ, е твърдяла за сенчести връзки. Но Борисов не вярва на такива незаконни излизания на информации, както и например на записа на разговора си с бившия земеделски министър Мирослав Найденов и подалия оставка градски прокурор на София Николай Кокинов. "Защо да си дам имунитета?! Не знам за никакъв запис. Не коментирам незаконни неща", заяви за пореден път онзи ден Борисов. Като че ли там не става дума за предаване на резултати от прокурорска проверка или пък за обсъждане как да се влияе върху досъдебно производство? Кой знае и какво друго ще излезе.

Сега на ход са службите и прокуратурата. И това няма "да е вадене на умряло куче нож", а доказване на принципа, че всички са равни пред закона.
37
14273
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
37
 Видими 
21 Май 2013 20:20
За Бойко и Цецо власта беше и продължава да е за употреба, за надмощие, за отмъщение и за цинично забогатяване. А дебелоочието им е сравнимо само с това на изпечено комунистически кадри. Мутрите си спретнали държава и правителство. Ако тия двамата не са в затвора, то значи всичките напъни на главния прокурор са поредния театър пред апатичния матрял, за жалост. Нема такава държава. Ние не заслужаваме да се зовем европейци, не!
21 Май 2013 20:21
Сега на ход са службите и прокуратурата.

Да! Осем убити от полицията, невъоръжени и дори вързани, в периода 2006 г. - 2008 г. чакат възмездие.
Засега, то идва като побои над прокурори, разследващи "службите"
21 Май 2013 20:22
Цацаров да поиска и неговият имунитет.
21 Май 2013 20:49
Излизаше сух...докато не го препикаят всички...
----------------------
Блогът на Генек
21 Май 2013 21:01
Както приживе написа генерал Александър Лебед: "За державу обидно..............."
Ето, като само промените няколко думи - като че ли за нас е написано:
"Наши великие предки оставили нам державу. Они умели являть миру силу, мощь, величие и благородство. Они за все заплатили полной мерой, каждый клочок державной земли обильно и не один раз полит потом. За Державу отданы десятки миллионов жизней, пролиты реки крови. Стратегически они не проиграли никому и ничего. Они были Воины и Созидатели. Почему мы бездарно разваливаем великое наследство? Почему мы стали разрушителями? Ответ прост. Обратимся к Истории ..............: «Можно и должно говорить о происках врагов ........... Важно то, что эти происки нашли слишком благоприятную почву. Интриги были ........., золото было .............. Но ничтожества и предатели были свои, .......... Не будь их, ............ не страшны были бы все золото мира и все козни преисподней». Враг наш — внутри нас. Поэтому победители живут несравнимо хуже побежденных. Поэтому, обладая колоссальными богатствами и имея возможность кормить полмира, мы влачим жалкое существование, постыдно побираемся и все равно не сводим концы с концами. Поэтому за державу обидно!"
(само заменете многоточията с каквито искате подходящи думи)
21 Май 2013 21:12
Както приживе написа генерал Александър Лебед: "За державу обидно!"
Това са думи на митничаря Верещагин от "Бялото слънце".
21 Май 2013 21:13
да, разбира се, но има такава биографична книга на Лебед:
http://militera.lib.ru/memo/russian/lebed_ai/29.html
21 Май 2013 22:01
Ако Цацаров не вкара зад решетките и Цеко и Боко , улицата ще помете и новото управление. И "бизнессредите" , и чуждестранните инвеститори, ще духат супата...Палажение хуже губернаторское.
21 Май 2013 22:12
Това е тема на Чичето, не се пъхайте тука.
21 Май 2013 22:26
"Защо да си дам имунитета?! Не знам за никакъв запис. Не коментирам незаконни неща", заяви за пореден път онзи ден Борисов. Като че ли там не става дума за предаване на резултати от прокурорска проверка или пък за обсъждане как да се влияе върху досъдебно производство?


Хайде сега, да издребняваме толкова. Чилякът си е мислил, че ще векува. Три.четири престъпления, няма кръв, какво толкова е станало? Ама дано Цацаров разсъждава по друг начин. Щото за всяко от тези "дребни" престъпвания на "некви си" закони се лежи средно по 5 годинки. Да си полежи малко, да си почине от свършената мръсна работа по съсипването на страната ни...
21 Май 2013 22:29
Точно по темата - едно мнение на колегата Михайлов , с което се солидаризирам напълно Борисов-лидер на българския жаргон, пълноценен демагог,интронизирана фолк певица

/Поглед.инфо/ Прозренията на д-р Николай Михайлов, бивш активист на ДСБ, за изборите на 12 май са безценни. Защото е психиатър и вижда скритите инстинкти на политиците. В интервю за "Труд" той разяснява двете взаимноизключващи се тези на Бойко Борисов в момента: "Ще съставим правителство на малцинството" и другата - "Ще касираме изборите".

"Двете "крачки" са телодвижения на "едрия мъж" в опозиционна роля: управляваме, щом сме победители, а щом не управляваме - вотът е неверен и вие заедно с него. Ситуацията на фактически отнета власт е символически "изтрита" с жест на здравословно "мъжко" нахалство. Позицията на заподозрян е преобразувана в позиция на обвинител. Камионите с двойно дъно са потеглили от двора на Станишев. Комунистите убиха дедо ми. Точка.

...Касацията на вота е трудно осъществима възможност, при това отхвърлена от основните институции на държавата. А и не са му нужни на Борисов нови избори. Програмен кабинет от "комунисти и турци" в зимни условия ще бъде боксова круша за централния нападател на "Бистришките тигри". Това, от което този "нападател" се бои, е ревизия на управлението. Тресе ги прокурорска фобия. И обратно: единственият шанс на програмния кабинет да оцелее, е да разкаже управлението на Борисов като мафиотска сага, като национален срам и граждански потрес. Друг шанс нямат - зимата и площадът ще ги пометат."

Запитан кои реално ще конструират бъдещото управление на Орешарски - "Атака" ли, която се кани да дръпне шалтера на ЕРП-тата чрез национализация, д-р Михайлов очертава цинизма на политическия елит:

"Едни и същи са. Разсъждават цинично: България е провалена страна, периферия на цивилизования свят, с ниска демократична култура и демографски пропадащ народ. България е територия, управляема само по мярата на нейната непретенциозност, сиреч грубо и безцеремонно. България е управляема само на жаргон. Борисов е лидер на българския жаргон, пълноценен демагог, интронизирана фолк певица. Цветанов е лапсус."

За последната гордост на ГЕРБ - 1 милион гласували за тях.д-р Михайлов се опитва да проникне в народопсихологията ни.

"Лидер на българското мнозинство, съдено по изборния резултат, е Бойко Борисов. Не друг, а той. Обстоятелството, че е повторен победител, означава връзка на симпатия между него и един милион души. Предпочитание, което няма как да не наречем съдба, защото сме такива. През фигурата на Борисов честваме нашата съкровена идеология за непретенциозен живот, за щастие в заварената кожа. Глас народен, глас божи.

Европейската демокрация предполага модернизиран народ, народ на Просвещението. Суверенната демокрация предпочита щастливо опростения човек, с простодушна "воля" и нецивилизована виталност. Това, че един милион души избират да ги управлява чалгата, е национален срам, съдба и неизбежност. Спокойно, следователно."

21 Май 2013 22:33
Президентът ми се обади и каза, че митничарите правят безобразия, и с няколко леки пипания разговорът придобива съвсем друг характер.


Гоцето обясни ли кви безобразия правят митничарите?
21 Май 2013 22:34
От челния сблъсък на Борисов със закона законът излиза с тежки телесни повреди.
22 Май 2013 05:48
а аз този Мишо Бирата не го познавам

Лъже като дърт циганин.
Първите му думи към Танов бяха:
"Сега този Мишо бирата ми се обадИ пак"
И после: "Аз като съм му обещал, че няма да го закачам, значи - няма да го закачам"
22 Май 2013 06:47
А бе тия гербаджии верно много тъпи - не можаха да си гласуват една амнистия преди да подадат оставка.
22 Май 2013 07:57
Боко и Цоко ни върнаха 23 години назад.Докато ни управляват такива наглеци ще дълбаем дъното.
22 Май 2013 08:27
Под статията Слънцето се събужда от "зимен сън" прочетох следното мнение:
Следващите две години също би трябвало да са много горещи, за света като цяло.
Само да припомня, големите горещини 2010 Елниньо обърна много морски течения в друга посока, а ЕлНиня (в южното полу калбо) изчезна за няколко месеца. Това създаде истинска катастрофа за западните брегове на Южна Америка и целия Тих Океан.
В България 1993-1994г имаше страшен суховей, като по черноморието имаше дни когато липсваше дневен бриз. Той беше заменен от нощен 24ч изпепеляващ бриз (суховея), който изсуши земята и отвори невиждани пукнатини от суша.
Тогава кьораво и съкато, алчно и тъповато, използваше и палеше за да си върне земите и да им промени предназначението. Нека си припомним, как алчните хора от Созопол, запалиха гората на полуострова си и така, в днешно време, имаме цял нов град изграден на съседния хълм, който някога беше борова гора. Пожара беше грандиозен и едва успяха от пожарната, да го спрат точно до бензиностанцията на Петрол.
Мутренски години. Явно има цикличност и при тях. 1993 година вършееха мутрите, сега Бойко ги възроди и привлече под крилото на ГЕРБ.
22 Май 2013 09:09
Амбразурата мълчи под тази статия!?! Странно!
22 Май 2013 09:19
Ех, Доси! Нали сега са заети да касират изборите. Имат "железен аргумент" -
„Ние ги фалшифицирахме!”…
. Натисни тук
22 Май 2013 09:36
Това е асоциално и аморално същество. Той просто не знае, че има закони и те не трябва да се нарушават. Той бие (на избори), а понякога и убива (нарежда да се убива). Ами има право на това и толкова! Обаче след това жалко скимти и се оправдава нескопосано! И с помощника си от "помощното" направиха България за посмешище пред света!
22 Май 2013 10:03
Сблъсъкът на ББ да не е като сблъсъкът на бившият военен министър с правосъдието ?
Абсолютен престъпник, шум в медиите, а накрая абсолютно невинен по всичките 8 или 9 обвинения ?
Но пък паразитният шум в медиите остава.
22 Май 2013 11:02
Към списъка да добавим и заслугите на ББ за АЕЦ Белене. Натисни тук

Решението за бъдещето на АЕЦ "Белене" трябваше да се вземе на основата на съгласувана от всички политически сили генерална стратегия за развитието на ядрената енергетика в България. За съжаление такава стратегия не беше разработена по времето на управлението на ГЕРБ, нито преди това. С аргумента, че пести пари, след 3 години лъкатушене кабинетът "Борисов" взе решение, което може да струва колосално скъпо.
22 Май 2013 11:37
Скоро ще започне Станишев да ни предупреждава като царя да не спираме нощно време по магистралата че е опасно...Истинската мафия се връща СЕГА!
22 Май 2013 14:29
Докато стоим вторачени в Бойко и Цецо, четвърт милион бойковисти си добруват на топлите местенца в държавната администрация. Кръстихме ги "Калинки", бъзикахме се с ниския им интелект, но те са си пак там ! И всеки един е създал гнездо от зависими от него, които силом е направил членове на ГЕРБ, а в тая криза те и не са се дърпали твърде. Това са уроците усвоени от бодигарда на Тато - да се създаде една нова Партия - Държава по подобие на БКП. Тая грозна грамада от верноподанни герберасти ще има доста дълго да пада и да вдига шум, но...трябва да се измете !
22 Май 2013 14:36
В средите на познатите ми и роднини - държавни служители, се чака с трепет да се освободят герб-калинки, донесли много вреди и създали угнетяваща атмосфера на извиване на ръце, на погазване на закони и на заплахи.
Ама една и две ли са?
22 Май 2013 14:39
"Защо да си дам имунитета?! Не знам за никакъв запис. Не коментирам незаконни неща", заяви за пореден път онзи ден Борисов.

След като се прави, че няма запис, защо се оплаква, че са го подслушвали и в тоалетната? За да кажеш, че са те подслушвали и то в дома ти, трябва да помниш какво си говорил, т.е. познал си разговора и участващите в него. Или се е познал само от звука на ексвисочайшето пикане?
22 Май 2013 14:39
Абе, те хората за какво ли не треперят...
22 Май 2013 15:13
Още соцхуморът обаче е родил една крилата реплика на този принцип - че "всички са равни пред закона, но някои са по-равни", който от години всеки прилага към различни хора, ситуации, истории.


За голямо съжаление на др. Александров, социалистите не могат да "изобретят" нищо умно, в т.ч. и "соцхуморът". Плагиатстването от класици с последващо приписване на крилатите фрази на тоз или онзи, издава тъпоумието на възторгнали се аналфабети. "Всички животни са равни" е една от седемте божи заповеди, приети от Общото събрание на всички животни, след като вземат властта във фермата на мистър Джоунс. Произведението е на великия Джордж Оруел - "Фермата на животните". Впоследствие опасният пиар (прасето Квик) преработва принципа на "... но някои са по-равни". Прасето-говорител Квик беше преработило и всички останали заповеди, за да могат да отговорят на "новите реалности".

Лошо, Александров, лошо! Слабата подготовка, съчетана с ниЗка обща култура ражда само малоумия.
22 Май 2013 15:14
трепет е едно, треперене е друго, ама кой ти гледа...
22 Май 2013 15:19
За голямо съжаление на др. Александров, социалистите не могат да "изобретят" нищо умно, в т.ч. и "соцхуморът".


Оруел е бил социалист: "Every line of serious work that I have written since 1936 has been written, directly or indirectly, against totalitarianism and for democratic socialism, as I understand it."
22 Май 2013 15:45
За демократичния социализъм, а не за соц. на др. Тодор Живков и др. интелектуалци.
22 Май 2013 15:49
За демократичния социализъм, а не за соц. на др. Тодор Живков и др. интелектуалци.


ми той прави разлика между едното от другото в горния цитат. Вие също вече я направихте.
22 Май 2013 15:57
След като Тиквата се пльосна, наблюдатели тип "Александров" да откриват мегапрегрешенията на един милиционер, оказал се по някакво стечение на обстоятелствата министър-председател за около 3,5 год.

Откритие от типа:
Всеки може да си представи какво би се случило например с който и да е друг премиер в Западна Европа, ако в публичното пространство се появи запис, с който се спира проверка на митница или полиция в някоя голяма фирма. Там хвърчат глави дори само защото някога, някъде, някоя фирма била дала пари на съответния лидер или партия за изборите и това не е обявено по надлежен ред


не важи ли и за Гоце? Този мазен, тъп, пернишки чугун? Той не трябва ли да отговаря "по оня член, дето наказва за тъпота с взлом"? В конкретния случай, струва ми се, Тиквоний се е подчинил на "бащата на нацията". Вярно комунетата подмениха вота на хората и сега барековците се завъртяха в "правилната посока", но няма да е лошо да попитат Гоце: абе, кратуно, ти звъняла ли си, за да отървеш приятеля си Мишо Бирата? И дали агентът на ДС от Сирищник не е главният виновник?
22 Май 2013 16:16
Не, винаги съм я правил! Както цитирате и Вие Оруел "както го разбирам", така и аз съм далеч от мисълта да слагам всички социалисти в един кюп. Злобната ми забележка беше в контекста на днешния ден (а може би и на вчерашния). Надявам се до няколко дни "свободните" медии да припомнят думите на розовия Станишев за изборната му победа през 2005 г. Крилатата фраза от онази години беше произнесена от един вегетиращ понастоящем "голям привърженик на соц.идеята" и едновременно с това крупен бизнесмен: "който пръв пресече финала - той взема златния медал, за следващия, финиширал дори милисекунда след 1-вия се полага сребро".

Днес лицемерният обратен лидер на БСП твърди точно обратното. Как незнам колко си % от хората били против мутромилиционерщината и Тиквоний трябвало да си ходи. Аз също съм против глупавите милиционери, които ни управляваха доскоро, но неколкратно по-силно съм срещу крадливия Станишев и неговата гей-дружинка: Миковци, Маноловци, Кутевци, Вигениновци... Правилото за спечелени избори е пределно просто и златният медал отива при... Тиквата. Да, могат да се правят коалиции и без 1-вата партия, но трябва ясно да се каже: "Боко, ти спечели, ама аз, Лютвито и Болен ще си управляваме, защото заедно сме повече от теб". Може да направят признанието и по-силно: Боко, толкоз си лош, че вкара в една лодка Атака и ДПС. Хитростите с напусканията, плаващия кворум и др. са присъщи само на мишки като тримата коалиционни партньори. Това поведение, струва ми се, е не по-малко укоримо от далаверите на ГЕРБ с пазаруването на депутати от Атака и РЗС в миналото нар.събрание.
22 Май 2013 18:25
Cardozo e Sa
22 Май 2013 16:16
България се прочу с най-новото политическо откритие! Предполагам, че вече са ни сложили в учебниците!
Досега знаехме, че преврат се прави с военна сила или с икономически бойкот от значими и организирани икономически субекти, които са в състояние да хвърлят страната в хаос и дезорганизация. След което идва на бял кон поредния месия-спасител. Така беше до скоро!
Сега разбрахме, че преврат може да се прави и чрез избори!
Честито на първопроходците!

27 Май 2013 09:13
На Муктадасакскобургидиотски: Борисов не е лидер на никакво мнозинство, защото мнозинство означава 121 депутати. Второ - 600000 българи поумняха и се отдръпнаха от великия вожд.И сега Борисов прилича на онзи младеж, който спечелил сърцето на красавицата, но не може да се справи в леглото.
27 Май 2013 13:38
Ето как от "модерната" дясна партия Герб са изнудили Гриша Ганчев да прехвърли на Пашата и Каратиста бизнеса си с ВЕИ в замяна на освобождаването на сина му от ареста! http://www.livesport.bg/Grisha-Ganchev-se-razdeli-s-biznes-za-300-miliona-91037
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД