:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 277
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Проектонаредба регламентира в детайли детските екскурзии

Децата от детските градини, които се къпят в открити изкуствени или естествени басейни, задължително трябва да имат пояси, надуваеми ръкавели и жилетки, дори когато стигат дъното. Това става ясно от нова проектонаредба за почивките, организирани от детските градини, училищата или обслужващите звена в системата на просветата, с която икономическото министерство се опитва да затегне контрола върху екскурзиите и лагерите. В нея се уреждат детайлно подробности, които сега са споменати твърде общо.

Например спасителите трябва да проверяват преди къпане годността на спасителните средства и всеки ден да измерват температурата на въздуха и водата. Нужно е и да се информират за скоростта на вятъра, за вълнението на морската вода и да обобщават всичко това на специални табели.

Малките се настаняват до втория етаж на туристическия обект, а учениците - до петия. Забраняват се преминаването през балконите от една стая в друга, надвесването от прозорци, тераси, балкони и др., използването на електроуреди. В стаите предварително трябва да е ограничен достъпът до телевизионни канали и предавания за възрастни. В помещенията не бива да има двуетажни легла, когато се настаняват деца, а допустимият брой на креватите трябва да е 4. Изключение има само за хижите, учебните центрове и туристическите спални. Стаите трябва да бъдат с обезопасени контакти, балкони и тераси, а помещенията трябва да могат да се заключват.

Наредбата предвижда един възрастен да се грижи за всеки 5-7 деца до I клас. Един трябва да бъде и отговорникът за всеки 8-12 ученици от I до IV клас. По 1 възрастен се пада и на всеки 12-15 ученици от V до XII клас. Отделно от това на всяка група деца и ученици трябва да разполага с конкретно лице, което да бъде главен ръководител на групата.



ХРАНА

Макар че само преди дни деца от летен лагер в Приморско се заразиха от салмонела от руло "Стефани" и майонеза, кой знае какви мерки за затягане на контрола при храненето не се предвиждат. Изисква се единствено инспекторатът по образованието да уведомява предварително Агенцията по храните къде ще се хранят децата.
1263
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД