:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 288
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Депутатските полети през 2014 г. ще струват 710 хил. лв.

Пътуванията на народните представители в страната и в чужбина по въздух ще струват на данъкоплатците поне 710 хил. лв. през следващата година. Такава е прогнозната стойност на обществената поръчка за осигуряване на самолетни билети за тях и за служителите на Народното събрание за служебните им пътувания, публикувана в петък в сайта на Агенцията за обществените поръчки.

С ДДС сумата излиза 852 хил. лв. Дали защото се опасяват от предсрочни избори, или поради друга причина, от парламентарната администрация този път ще възложат услугата за една година, а не както обикновено за две. Отделно от това в края на юли парламентът обяви друга поръчка за самолетни билети за 46 хил. лв. чрез публична покана - процедура, която се прилага за услуги на стойност от 20 до 66 хил. лв.

В началото на предишния парламент тогавашният му председател Цецка Цачева прекрати обявената от предшественика й Георги Пирински поръчка за билети за 1.6 млн. лв. заради съмнения за злоупотреби. Нова процедура започна през октомври 2009 г. и през юни 2010 г. беше сключен договор с "Елит Травел Интернешънъл" ООД за срок от 24 месеца. Прогнозната стойност на обществената поръчка бе 1 536 000 лв., от които на фирмата са изплатени 1 319 071 лв. без ДДС.

Следващият договор е от октомври 2012 г. с "Бългериан ВИП Травъл" ООД за 1 200 000 лв. без ДДС отново за 24 месеца. Оказва се несполучлив - предсрочно прекратен е през юли тази година "по вина на изпълнителя", без допълнителни обяснения. Дотогава на компанията са били изплатени 172 786 лв. без ДДС. Тя обаче дължи на Народното събрание 10 хил. лв. неустойка.
1
997
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
01 Септември 2013 20:50
Що не го дадат тоя Парламент на концесия - по-евтино ще ни излезе, пък и политически коректно ще да е!...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД