:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 437,180,717
Активни 156
Страници 20,137
За един ден 1,302,066

Гражданска Енергия + Реформаторски Блок?

Или как партиите убиха протеста на гражданите в името на политическото си оцеляване
Галя Горанова
Всички предчувствахме, че това ще се случи. Че зад артистичното бълбукане на двумесечните протести дреме тъмната сянка на политическите комбинатори. И ето, че злоупотребата с гражданската енергия вече е факт. Вчера ГЕРБ и окрилената от протеста десница, нарекла се Реформаторски блок, официално приватизираха гнева на улицата. Мястото на красивите и умните бе окупирано от партийните агитки. Двете формации зарязаха преструвките, свалиха маските на "обикновени граждани", зад които се криеха досега, и възседнаха протестите - това, от което всички се страхуваха, защото актът им рискува задългода посее съмнение в спонтанността на всяка гражданска активностоттук нататък.

Веднъж приели да участват в общи действия срещу правителството, ГЕРБ и Реформаторският блок са вече съучастници в подмяната на гражданската енергия и нейни ползватели в частен интерес. Общият им грях, щат не щат, ще ги спои трайно. Колкото и да отричаха, както и да мимикрираха, десните партии са на път да върнат ГЕРБ на власт. В това вече няма никакво съмнение. И отново в познатия ни фарисейски стил, белязал целия политически път на българската десница, това се върши с претенцията за невинност, за демократичност и дори с известен естетически снобизъм (пърформанси, театрален мизансцен, стрийт арт). Десните партии просто изиграха протестиращите - онези, които излизаха всяка вечер на улицата по вътрешно убеждение, а не партийните симпатизанти, маскирани като граждани, които отдавна са наясно с целта на мероприятието.

Десните яхнаха публично протеста. Но амбициите им не спират дотук.Сега се опитват да обяздят и ГЕРБ,колкото и нелепо да изглежда това при сегашното съотношение на силите. След като изсмукаха енергията на протеста, партиите от реформаторския блок ще се опитат да източат и част от електората на ГЕРБ при евентуални избори, без която няма как да прескочат парламентарната бариера. Макар и сравнително малък, процентът им ще се окаже решаващ за управлението на страната, а Бойко Борисов ще се види принуден да се съобразява с тях. Ще се случи онова, за което отдавна подозираме - признатите отвън за "европеидни" партии от Реформаторския блок като Движение "България на гражданите", ДСБ, всякакви седесета и прочее ще ашладисат "популистката" ГЕРБ и всичко ще си остане пак същото, само дето на Борисов ще му бъдат надянати юзди. Точно това би се случило, ако изборите са сега. С ума и красотата на протестиращите десницата ще върне триумфално ГЕРБ на власт, но вече в нова конфигурация.

С което не казвам, че сегашните управляващи трябва да останат. Напротив. Само отбелязвам, чеедна шайка манипулатори ще свали друга банда измамниции в това няма нищо радостно за българската демокрация. Както и да ни опаковат посланията си двете агитки, истината е очевидна. От развитието на ситуацията печелят само лошите. Ще се оправдаят подозренията на БСП, ДПС и "Атака", че протестите са платени и зад тях прозират строго партийни интереси. Факт! Също толкова верни остават и твърденията, че новата тройна коалиция между социалисти, депесари и атакисти е зловредна и морално компрометирана. Така всеки от лагерите ще получи легитимност за пред избирателите.

По някаква иронична закономерност на съдбата един преврат ще бъде отменен от друг. Медийният преврат в навечерието на изборите около аферата "Костинброд", осигурила властта на сегашната тройна коалиция, ще бъде пометен от новия преврат на десните реформатори. Чрез масови протести, улични безредици и окупация на парламента по добре познатия ни сценарий от 1997 г. У нас политическото въображение никога не е било особено развито. Сценарият вече е в ход от вчера. Организационният опит на бившите управляващи не е за подценяване, като се има предвид финансовото им състояние, подплатено с милионите от държавни субсидии. Така милиционерите ще свършат подривната работа, а десните реформатори ще излязат на сцената целите в бяло и с безупречна международна легитимация.

Последните социологически проучвания рязко ускориха събитията. Водещата позиция на БСП в електоралните нагласи наложи бързи действия от страна на опозицията. Затова ГЕРБ заряза смирението, което демонстрира с връщането си в парламента, и спешно смени курса. Само незабавни изборимогат да спрат окопаването на БСП във власттаГЕРБ и Реформаторският блок определено ще спечелят от избори сега. Борисов пръв го осъзна преди два месеца, когато протегна ръка на раздробената десница за общи действия. Съсухрянето на протестите през последните седмици също извиква спешната необходимост от подкрепление, за да продължи натискът за нови избори. Връщането към класическото противопоставяне на прехода леви/десни обслужва и БСП, връща й самочувствието на единствен полюс вляво. Процесът влиза в познатото ни от две десетилетия русло. Става управляем. Затваря се нишата за поява на нови партии извън матрицата.

Енергията на протестите на практика ще захрани статуквото. Гражданското общество отново ще бъде впрегнато в месомелачката на партийното противопоставяне. С избистрянето на двата основни лагера протестът ще се разпадне от само себе си, а олигархията ще се поздрави за успешната акция по овладяване на неконтролирания гняв.

Уви, в този сценарий отново ги няма добрите. Просто бе подменена абревиатурата на ОДС. А БСП остава въздесъща.
Снимка: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Уви, подмяната се състоя...
105
9750
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
105
 Видими 
04 Септември 2013 19:51
Сценарият вече е в ход от вчера.
От вчера?! Боже, мили, Боже!
04 Септември 2013 19:53
Селянията се разгърна в целия си мащаб от отдавна
04 Септември 2013 19:55
Констатациите на г-жа Горанова са правилни, но при условията у нас партийната идентификация на протеста е просто неизбежна.
В противен случай десните играят срещу дъртофелницата с една вързана ръка. И то дясна
04 Септември 2013 19:57
В интерес на истината до сега протестиращите не са дали нито едно решение на проблемите.
04 Септември 2013 20:00
Браво Галя, заработи си хонорара, БСПеевски кой ден плаща?
04 Септември 2013 20:01
Политкоректно...Тоест - удобно...
-------------------------
Сайтът на Генек

04 Септември 2013 20:03
Десните партии просто изиграха протестиращите - онези, които излизаха всяка вечер на улицата по вътрешно убеждение, а не партийните симпатизанти, маскирани като граждани, които отдавна са наясно с целта на мероприятието.

Кой е казал, че протестиращите граждани не трябва да са симпатизанти на никоя партия, и кой е казал, че симпатизантите на партиите не са граждани?
Всеки, който гласува на избори, е симпатизант на партия. Опитите да се противопостави гражданското на партийното са груба манипулация, и Галя го знае.
Огромната част от протестиращите са симпазитазнти на десни партии или просто хора с десни убеждения, и няма нищо по-естествено от това да бъдат подкрепени от десните партии.
04 Септември 2013 20:03
Водещата позиция на БСП в електоралните нагласи наложи бързи действия от страна на опозицията.

Пълни глупости - всеки нов ден на власт за Тройната коалиция означава все по-малко депутати за БСП/БКП-ДпС-Атака в следващия парламент.
В този смисъл май наистина е по-добре изборите да са напролет, иначе червенана шайка пак ще се опита да излъже хората какви добри намерениея имала, на не са я оставили да ги изпълни
04 Септември 2013 20:04
Всички предчувствахме, че това ще се случи.


Ъхъ, когато някои умни, красиви и т.н. построят безплатен луна-парк пред парламента, най-естественото нещо е в луна-парка да се мъкнат всякакви и да се возят, въртят и...люлеят.
04 Септември 2013 20:05
Първо - спрете да повтаряте тези глупости:
Медийният преврат в навечерието на изборите около аферата "Костинброд", осигурила властта на сегашната тройна коалиция,
Видите ли някои хора си били наумили да гласуват за ГЕРБ, ама гледали Бареков как подскача и се бие с някакви типчета в Костинброд и решили да гласуват внезапно за БСП. И как решавате, че коалицията е тройна? По това, че депутатите на Атака влизат в парламента? Ами че те влизат от 2005-та - оттогава ли управляват? Та те гласуваха против правителството и против Пеевски.
*
И второ - нашата демокрация работи чрез политически партии. Не знам защо си въобразявате, че партиите били нещо лошо, а пък мучащите индивиди на жълтите павета били нещо много хубаво. Гражданската енергия, насочена към политиката се изразява чрез организиране на гражданите около споделени идеи - и инструментът за това са политическите партии. Ако някой има енергията, но не среща споделени идеи, то същият може да си основе собствена партия (на последните избори имаше около 5-тина). Олигархия, мафия и корупция не се борят с реване по площадите и трошене на плочки. Те се борят чрез организирано участие на гражданите в политическия живот. Ако естествено идеите на някои не са споделени от обществото (Реформаторски блок) те имат избор или да ги развият, за да привлекат повече хора, или да сменят изразителите на тези иде с такива, които имат повече обществено доверие, или да се маргинализират, но при всеки случай е по-добре да го правят без вувузели и изпотрошена общинска собственост.
04 Септември 2013 20:07
Смешен плач.
04 Септември 2013 20:10
Е твоят
04 Септември 2013 20:11
Галя, не ме кефиш.
Много си избирателна.
Изхвърляш се и се разпръскваш...
04 Септември 2013 20:17
veritas
04 Септември 2013 20:00

Браво Галя, заработи си хонорара, БСПеевски кой ден плаща?
Няма угодия, ей. Оня ден червенушките се чудеха къде се е дянала "тяхната Галка" и я обвиняваха, че се е продала и сменя мнението си за пари. Днес май останалите партидиоти ще се жалват за "тяхната Галя" и ще я обвиняват, че се е продала. Не могат да си я разделят.Няма угода и това си е. Я да видя какво толкова е написала.
04 Септември 2013 20:21
Не съм съгласна с подзаглавието - за какво убийство иде реч?
Напротив - сега ще крепне и расте протестът.
Е, ще се махне само лозунгът - Не на партиите!, ама то при толкоз много лозунги кой ти гледа един повече или по-малко. Я само наш Сократ колко ги издигна!
Аз продължавам да вярвам, с известно страхопочитание, на човешките ресурси на 24-ти избирателен, а той никак не е прост. Дето си знае Долу БКП!, това е едно, но много добре знае за кого да вика - Горе!.
Ще видим.
04 Септември 2013 20:21
Ахъм черни краски, вероломно похищение и груба изненада ...И ахъъъ герп от утре е на власт отново... ще последва и още по горчиво събуждане след едни евентуални избори след 3 години
04 Септември 2013 20:22
А БСП остава въздесъща.

Днес Манолова, Нинова, Орешарски и Йовчев не изглеждаха особено щастливи от това.
По-скоро мязаха на Хитлер в Деня 06.06.1944 г.
04 Септември 2013 20:25
Затова пък контрапротестът е неприватизиран, ничий, автентичен и комичен - една леля от днешните автобуси поиска Борисов по- бързо да подаде оставка . Приватизирайте го, ориентирайте го, та да си избиете парите , платени на нещастниците, докарани незнайно откъде.
04 Септември 2013 20:26
А, повторила е сповече думи щуротиите дето ги повтаряха цял ден местан и станишев. И се опитва да насъска герберите срещу реформаторската завера. Скука, общо взето.
04 Септември 2013 20:32
Медийният преврат в навечерието на изборите около аферата "Костинброд", осигурила властта на сегашната тройна коалиция,

Докога ще се повтаря тази глупост?
Мантри за малоумни.
04 Септември 2013 20:32
Само фантазиите за звучаща под прозорците "Auf der Heide blüht ein kleines Blümelein und das heißt Gerbera." липсват.
04 Септември 2013 20:40
Manrico

Ти дърпа ли се много, когато бабуина те похищаваше или беше предварително покорен от чара му
04 Септември 2013 20:44
В статията няма нищо, което да е невярно. Разбирам й позицията на Галя Горанова.

Обаче... Протестиращите не биха могли да постигнат нищо просто ей така като "гражданска енергия". Тази енергия трябва да се материализира с не толкова романтични средства като партийна организация, дисциплина, тактики, цели и т.н. Ако РБ и ГЕРБ за някои не са алтернатива, тогава трябва да си сформират някаква друга организация. Щото каквито законодателни или конституционни промени и оставки да има, накрая пак ще се стигне до парламентарни избори.

А БСП каквито и безобразия да вършат, каквато и икономическа катастрофа да ни докарат - пак си имат гарантирани едни поне 15%. ДПС колкото и бандити да си сложат в листите - и те имат 5%. В това време нормалните хора се карат кой бил прекалено ляв/десен, кой какво бил казал пред 5 години или за кого бил женен. Зелените мразят ГЕРБ, а и ДСБ. Костовистите мразят ГЕРБ и Кунева. Герберите им се подиграват и ги плюят. "Новите леви" са против всички, ама не са дали даже и заявка за някаква тяхна формация. В това време Бареков прави партия и нищо чудно и в парламента да влезе.
04 Септември 2013 20:48
Горанова, нема нужда от реверанси към троловете на оная спинозна минджа Путев ( или Кутев беше?), ма чедо.
Дай по-стабилни и принципни позиции по темата, не само лашкане от единия към другия край.


P.S. Бойко Борисов live "Станишев се държи като английската кралица..."
04 Септември 2013 20:50
Манрико,
не си държиш на думата. Преди три месеца си изпросих "Залезът на боговете". Даже местната опера те изпревари
04 Септември 2013 20:56
Също толкова верни остават и твърденията, че новата тройна коалиция между социалисти, депесари и атакисти е зловредна и морално компрометирана.


И защо това? Или това е теза, която не се нуждае от доказателства? Ако, не дай Боже, утре ти се наложи и ти прелеят кръв от "социалист, депесар и атакист", това зловредно ли ще е или морално компрометирано? Ако разбойници нападнат дома ти, а съседите ти, все тези "социалист, депесар и атакист", обединени ги прогонят? Ако пожар подпали този дом и все тези "социалист, депесар и атакист" спасят престарелите ти родители или невръстни дечица? Зловредно? Морално компрометирано? Защо? Не бе ли съединението, което прави силата? Или?

Битовизъм ли е горното? Манипулация? Несъотносимо към "голямата политика"? Ами да почерпим опит от ... "малката политика" - местното самоуправление. Шестнадесет години години съм гонил разбойници, софийски тарикати, откровени мутри и "свенливи крадльовци" в най-причудливи "коалиции" - със СДС, с ДПС, с АТАКА, с кой ли не. Зловредните и морално корумпираните ли бяхме? Виждала ли си отблизо очите на погнат крадец? Ужасът, неверието че му се случва - че тези, които безгрижно е мислел за и посмъртно непримирими са се обединили, за да му строшат крадливите ръчички? Аз съм виждал. Затова на мен няма да ми разказваш за зловредност и компрометиран морал.
04 Септември 2013 20:58
04 Септември 2013 21:00
И отново в познатия ни фарисейски стил, белязал целия политически път на българската десница, това се върши с претенцията за невинност, за демократичност и дори с известен естетически снобизъм (пърформанси, театрален мизансцен, стрийт арт
Аз съм си прост и питам -Този дето ака пред парламента какво прави - пърформанс,театрален мизансцен или прост стрийт арт?
04 Септември 2013 21:01
Манрико,
не си държиш на думата. Преди три месеца си изпросих "Залезът на боговете".

Трудно ми е да си представя Орешарски като Зигфрид и Майчето като Брюнхилде.
04 Септември 2013 21:02
Може и да ти е трудно, но ми обеща
04 Септември 2013 21:15
Асол,аз не съм стиснат като Манрико.Влачи Натисни тук
04 Септември 2013 21:16
Абе вие не гледахте ли Рапоньа по НОВА?
Веуикан!
Как само им се караше на Ники и ... забравих и името! И пак имаше магистрали, тангенти и хипутенузи!
С една дума - Веуикан! Нема равен кат` Него!
04 Септември 2013 21:17
Заповядай тогава с Диригента, който знае как да го дирижира:
Furtwangler: Siegfried's Funeral March from Gotterdammerung
04 Септември 2013 21:26
Yantar,
Проблема е че в момента в който някой направи партия с добри идеи и започне да набира популярност вътре набързо се намърдват разни компрометирани типове. Това е проблема с партиите - за да направиш партия трябва да си платиш рекламното време. И ако настъпиш някой набързо ще ти видят сметката.
Какво стана със "Зелените"?
Още съществуват, но не събират и един процент на избори. Защото никой не иска в парламента да се намърдат някакви малоумници, които ще пречат на нашите хора да застрояват където си поискат. Отделно, на последните избори имаше три формации с име "зелените" или нещо подобно.
За това партийната система е компрометирана.
Докато не се изчистят всички досега управлявали и техните приближени от властта, партиите ще си останат една компрометирана система.
Нека да се избират само независими кандидати. Пак ще стоят партии зад тях, но няма да се гласува за партията, а за конкретния кандидат. По начина по който става на кметските избори и да няма минималин праг. Всеки депутат ще може да се кандидатира само на едно място и партиите ще се принудят да слагат най-свестните и най-малко компрометираните си личности. Малките партии ще имат същия шанс като всички останали тъй като ако заложат на добре познати личности, ще печелят мандати.
Да, възможно е парламента да се фрагментира и да са нужни усилия за постигане на съгласие, включително за правителство, но съм убеден, че в крайна сметка ще се получи.
04 Септември 2013 21:35
Видите ли някои хора си били наумили да гласуват за ГЕРБ, ама гледали Бареков как подскача и се бие с някакви типчета в Костинброд и решили да гласуват внезапно за БСП.

Представи си, да!
Може и да не е точно с този механизъм, но колебаещи между ГЕРБ и някаква друга партия не са гласували за ГЕРБ, а други колебаещи се са предпочели БСП пред някоя друга партийка.
Толкова ли е сложно за червените мозъци?
04 Септември 2013 21:40
протестът ще се разпадне от само себе си, а олигархията ще се поздрави за успешната акция по овладяване на неконтролирания гняв.

Г-жа авторката активно проектира в главите на читателите мисълта, че е била убедена, че гневът на уличните лумпени не е контролиран от олигархията.
04 Септември 2013 21:43
Гражданска Енергия + Реформаторски Блок?

И Откога В Заглавията На Български Всяка Дума Се Пише С Главна Буква
И де го Правописеца, дето играе втора смяна на Спайдъра
04 Септември 2013 21:45
Не знам дали протестът е мъртъв , но се вижда началото на края на Реформаторския блок.Прегръдката с ГЕРБ ще повиши рейтинга на герберите, но ще отблъсне много хора от т.н. реформатори.Но това е рискът за всички, които искат да вадят въглените от огъня с чужди ръце.
04 Септември 2013 21:46
Нека да се избират само независими кандидати. Пак ще стоят партии зад тях, но няма да се гласува за партията, а за конкретния кандидат.

Не че не мога да напиша краткото "абсурд", но какво пък...
Каква е ползата на една партия да финансира кампанията на независим кандидат, след като той няма да се съобразява с нея?

04 Септември 2013 22:00
Толкова ли е сложно за червените мозъци?

Приятелю, това 8-минутно филмче илюстрира гениално жизнения ти път.
04 Септември 2013 22:05
SvSophia
04 Сеп 2013 21:43


Всъщност заглавието е най-качествената част от материала. Г-жа Горанова може би трябваше да турне и едно = преди питанката, но и така играта на думи е очовадна.
04 Септември 2013 22:07
Мдааааа, анализът е построен върху хипотезата, че България ще бъде управлявана от дясно правителство.
При над 80% бедни, 5-7% процента средна класа, процент-два богати , останалото -наркобосове, крадци на ддс, прекупвачи, мошеници ,мутри и подобни , вероятността за дясно управление е практическа нула. "Силната ръка", която да въведе ред и да въздаде справедливост -този етап вече приключи с пълно разочерование и икономическа катастрофа. Възможните варианти са само управление с лява политика, националистично управление / доста малки шансове- членове сме на ЕС , нацията е разединена и без национални идеали /, и анархия.
04 Септември 2013 22:08
wreckage
04 Сеп 2013 22:05


Да - нещо като хоризонтален акростих
04 Септември 2013 22:09
Другари всички напъни да видите промяна без да промените себе си са обречени. Ето журналистаката и тя едва тази вечер разбрала, че ако падне правителствато на бсп и дпс ще дойде правителството на герп и прислуга. Само до сега пееше друга песен, как" гражданските протести " щели да качат на власт други по- добри. Сега днес станало ясно разбиратели, че няма да са по-добри ами герп...Смешки.
Разберете, че не става за един ден, за 90, 100 и т.н надежди, че с един замах ще изчезнат всички лоши и крадливи на тяхно място ще се настанят херувими паднали изненадващо от рая.
Няма да стане. За това стягайте опинците, всеки ден в огледалото и садите у вас това, което искате да видите у другите- по-толерантни, по-честни, по-отговорни,по-благородни, по-справедливи, по-реалисти, по-красиви хора... и така всеки ден. И тогава може да видите след 10-15 години, как има и добри и свестни хора и политици съответно в тази територия
04 Септември 2013 22:11
Галя е готино момиче, ама ич не вдява, че властта се крепи на ... пари.
Както и на други... работи.
Та, след като бат Боленчо веке си получи неговото, откъв зор ша крепи юще... 4 годин Бадемов, вместо да си живурка с Деница на некой офшорен рай.
04 Септември 2013 22:17
И защо това? Или това е теза, която не се нуждае от доказателства? Ако, не дай Боже, утре ти се наложи и ти прелеят кръв от "социалист, депесар и атакист", това зловредно ли ще е или морално компрометирано? Ако разбойници нападнат дома ти, а съседите ти, все тези "социалист, депесар и атакист", обединени ги прогонят? Ако пожар подпали този дом и все тези "социалист, депесар и атакист" спасят престарелите ти родители или невръстни дечица? Зловредно? Морално компрометирано? Защо? Не бе ли съединението, което прави силата? Или?


Това всеки ден няколко души го обясняват, ама вие се правите я на неразбрали, я изваждате оправданието, че и други били правили гадости.

Зловредно е защото какви намереия би могло да има едно управление, давайки власт на типове като Тихолов, Арнаудов, Пеевски, Емил Иванов? Наистина ли смяташ, че такива личности биха могли да свършат нещо добро? При положение, че са компрометирани точно в ресора, за който пак ще отговарят?
Ако за областен на София бе избран Янаки Стоилов, а за шеф на ДАНС Миков, седесарите пак щяха да мрънкат, но никой нямаше толкова да се възмути и да протестира. Схващаш ли разликата между това някой и партията му да не те кефи и друг, вършил безобразия, осъждан, мафиот и пр.?

Морално компрометирано е (освен поради горното) заради циничната реакция на това, което се случава. Лъжите, измислените обвинения и компромати, помията по протестиращи, НПО-та, хора на изкуството, журналисти... Много от тези, които избълваха това много добре знаят, че няма никакви соросоиди, никой не плаща, но го говорят без ни най-малко свян, падайки до нивото на един антисемит и фашист като Сидеров.

Морално компрометирано е и заради своите защитници като Петното, сайтовете на Алексей Петров и Слави Бинев, Бареков. Така и не намерихте една свестна публична личност да излезе открито да ви защити, та прибегнахте до бандити и клоуни като Шамара и оня с червния потник. Освен че публичните ви поддръжници са от възможно най-долната и мръсна част на нацията, те даже не са и ваши искрени симпатизанти, не са социалисти, леви и т.н. - някой от тях доскоро слугуваха на ГЕРБ, сега го правят за вас заради очевидните услуги, които им вършите.
04 Септември 2013 22:18
Галка Мила,
В тази й посока днес, тази дописка е прибързана, а като затуй и доста разсеяна...
Требело е да я "отлежиш" до края на следващата седмица поне...
Нищо, пак ти се радвам...
04 Септември 2013 22:19
Само фантазиите за звучаща под прозорците "Auf der Heide blüht ein kleines Blümelein und das heißt Gerbera." липсват.


Аз пък Манрико, по репортаж тази вечер видях:

Die Fahne hoch die Reihen fest geschlossen
Blagoewgrad. marschiert mit ruhig festem Schritt(gegen den Zaun)
Kam'raden die Rotfront und Reaktion erschossen
Marschier'n im Geist in unsern Reihen mit(Zwetan Zwetanow und Bojko Borissow)

04 Септември 2013 22:19
albin
04 Сеп 2013 22:17


Ако описанието Ви е коректно, не би трябвало да имате проблем с постигането на целите си.
04 Септември 2013 22:58
Откога В Заглавията На Български Всяка Дума Се Пише С Главна Буква

Не се пише. Това показва елементарно невежество по отношение на българската граматика.
Дори в английския няма ясно правило за такова нещо. Обикновено се 'капитализират' съществителните имена и местоименията, но има различни варианти на изключения.
За подробности относно някои правила за Capitalization в английския Натисни тук
Поздрави
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД