:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 288
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Няма пречки пред завода за боклук



на София, след като един от неуспелите кандидати за строителството му - "Хут Станилов", оттегли жалбата си срещу решението на ВАС, с което магистратите потвърдиха избора на гръцкото обединение "Актор Хелектор" за строителството. Решението беше от 10 октомври. В началото на ноември "Станилов" внесе искане за отмяна на решението на магистратите. Две седмици след това в деловодството на съда обаче е постъпила друга молба от фирмата с искане процедурата да се прекрати и решението на ВАС да си остане в сила. Така пред софийския завод изчезна и последната пречка и сега общината трябва да сключи договор и да се постарае до 2015 г. да го построи, за да не изгуби европейските средства.



GLOBUL получи титлата



"Приятел на децата" за специален принос към развитието на дарителската култура в България през 2013 г. Отличието бе връчено от UNICEF България по повод подкрепата на оператора за кампанията "Мобилен благодетел". Тя дава възможност на потребителите на мобилни услуги лесно и бързо да подпомогнат избраните от тях каузи на UNICEF. Абонатите на договор и клиентите на предплатени услуги могат да правят еднократни или ежемесечни дарения в размер на 2 или 5 лв. чрез изпращане на SMS до кратък номер 1021. Всеки желаещ да се включи в кампанията има право само на един месечен абонамент независимо от размера на избраната сума и може да го прекрати по всяко време чрез изпращане на SMS с текст STOP до номер 1021. Лимит за броя на еднократните дарения няма.



Прокуратурата разследва



случаи на насилие и блудство в интерната в Стралджа. Районният обвинител на Ямбол Дойчин Дойчев съобщи пред БНР, че колегите му работят по два сигнала за побой и блудствени действия в интерната. Той прогнозира, че до месец би трябвало да има повдигнати обвинения. Новината дойде ден след като се разбра, че шефката на Държавната агенция за закрила на детето Ева Жечева е препоръчала на образователния министър интернатът да бъде закрит заради множество инциденти, свързани с насилие. В дома има 32 момчета на възраст от 12 до 17 години.
875
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД