:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 611
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Фетел бе официално коронясан като шампион

Формула 1 трябва да съкрати разходите, призова отново президентът на FIA Жан Тод
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Световният рали шампион Себастиан Ожие (вляво) и шампионът във Формула 1 Себастиан Фетел позират с купите на галавечерта в Париж.
Себастиан Фетел официално бе коронясан като шампион във Формула 1. Германският пилот получи своята купа на галата в Париж за награждаване на всички победители в първенствата под егидата на международната автомобилна федерация (FIA). Тимът му "Ред Бул" също получи почести като шампион при конструкторите.

"Годините, в които сме заедно, са невероятни - каза Фетел. - Удоволствие е да се качваш в колата всеки уикенд и да опиташ да даваш най-доброто от себе си. Този сезон не бе лесен, но това само ме прави още по-горд от постигнатото. Нямам думи да опиша усещането да защитя титлата си".

Отборният шеф на "Ред Бул" Кристиан Хорнер пък допълни: "Когато станахме шампиони за първи път, напрежението бе дали ще защитим титлата. Направихме го отново и отново. Вече за четвърти път взимаме купите и при пилотите, и при конструкторите, но страстта към това, което правим, не угасва. Ще е невероятно да го направим и за пети път!"

Президентът на FIA Жан Тод, който в петък вечер бе преизбран за нов 4-годишен мандат, пък наблегна в речта си на необходимостта от съкращаване на разходите във F1.

"Формула 1 стана невъзможно скъп спорт. И въпреки това плановете ни за съкращение на разходите не срещат пълна поддръжка. Лично аз считам за неправилно в един отбор да работят 800-900 души или пък сезонът да е толкова раздут с 19 състезания - каза французинът. - А и внедряването на симулаторите не доведе до съкращаване на разходите, заради поскъпването на самите симулатори. Да, работата с тях се харесва на инженерите, но разходите се увеличиха. Питам се: "Струваше ли си?"

На галата в Париж Тод награди и всички останали №1 на FIA през 2013 г. Като световния рали шампион Себастиан Ожие (Фр), европейския - Ян Копецки (Чех), победителя в първенството за туристически автомобили Иван Мюлер (Фр). Специално внимание бе отделено на бившия пилот във Формула 1 Роберт Кубица, който се възстанови от тежки травми и започна да кара в ралита, като през 2013 г. спечели WRC 2. Полякът получи и приза за личност на годината на FIA.
820
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД