:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,992,001
Активни 394
Страници 29,010
За един ден 1,302,066

Битката измести футбола в пловдивското дерби

Треньорът на "Ботев" се оплака от лошия терен след мача
СНИМКА: PLOVDIV24.BG
Подобни спречквания преобладаваха над футболните моменти по време на вчерашното дерби на Пловдив.
Десет жълти картона е красноречивата характеристика на вчерашното дерби на Пловдив между "Локомотив" и "Ботев", завършило 0:0. Положенията бяха кът в мача, а когато ги имаше, бяха изиграни нескопосано. Показателно бе и че най-чистото - на гърка Костас Казнаферис ("Локо") в 32-рата мин., бе плод повече на случайност, тъй като центрираната от него топка бе отнесена от силния вятър под гредата, та се наложи вратарят на "Ботев" Адам Стаховяк да я избива в корнер. Иначе на терена имаше здрава битка, сблъсъци, единоборства, възникнаха и няколко сбутвания.

Бойкото настроение го имаше и по трибуните, където традиционно настроените една срещу друга агитки се обсипваха с обиди и бомбички. По едно време бяха запалени и огньове, заради което и двата клуба със сигурност ще понесат сериозни глоби от БФС. Напрежението се покачи още преди мача, когато шествието с феновете на "Ботев" бе пресрещнато от противникови ултраси. При престрелката с камъни и бомбички имаше няколко разкървавени глави, но без сериозни последствия.

След двубоя наставникът на "Локо" Александър Станков заяви, че отборът му е заслужавал да спечели. "Резултатът не е справедлив, играхме по-добре от съперника, тактически грамотно. Не съм доволен. "Ботев" почти нямаше ситуации, а ние изпуснахме два гола още през първата част. В последните минути имахме и друго положение, което решаваше мача, ако бе влязло", каза той. Треньорът на "Ботев" Станимир Стоилов пък се оплака от условията: "На този терен за какъв футбол да говорим. При всеки втори пас топката отскачаше до колената, как да комбинираме?! На трибуните имаше празник, у играчите имаше желание за дерби, но нивата не позволяваше. Не се ли оправят терените, няма да се развиваме, а само ще се бутаме. Отделно имаше и силен вятър, който попречи."
7
1167
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
08 Декември 2013 20:30
Треньорът на "Ботев" се оплака от лошия терен след мача.
По-скоро герен. Това не е терен за футбол а за ръгби, то затова и мача повече приличаше на ръгби, а не на футбол. Цяло чудо е че нямаше контузени футболисти. Крайно време е федерацията да задължи отборите от А група да имат терени отговарящи на дадени изисквания.
08 Декември 2013 20:38
И какво му беше на терена,че на едните им пречеше, а на другите не.Те и една топка им бяха пуснали ,една такава кръгла и неудобна.На крива ракета.....................
08 Декември 2013 20:52
Ех дядо Минчо, явно никога не си играл футбол. Не знам дали си гледал мача, но след всеки спринт футболистите си чистеха калта от бутонките. На Локото играта е в статичните положения и беше видно че те изобилстваха, а футбол не се игра. Миналия мач на Колежа когато терена беше перфектен се видя че Локото нямат шанс дори срещу 10 "канарчета". На Локото това им беше и целта, да не загубят, в този си вид за тях това беше победа, задържат се в челната 7-ца дори пред Левски и цсАка, нещо което не са си и мечтали в началото на първенството. Да са живи и здрави, по-добре с/у тях отколкото с/у Берое през другата част на шампионата.
09 Декември 2013 00:34
Много грозен мач. Остана впечатлението че домакините нарочно са наводнили терена...
09 Декември 2013 01:41
Това с наводнените терени е стар трик още от времето на Гочо Василев, само че тези днешните буфери нямат неговия даян. На такъв терен всичко се компенсира с търчане и въргаляне, локомотивци днес до 60-тата минута изпокапаха. Точно тогава можехме да ги навреме в тяхната врата, но не си заслужаваше риска от контузии. Чака ни серия от тежки мачове, но поне няма да са на такива ниви.
09 Декември 2013 09:13
Нарочно или не,но се получи най-изгодният и за двата отбора резултат.Така всички са доволни.Е,запалянковците ще поспорят ден-два и този мач ще се забрави.
09 Декември 2013 16:26
Съвсем нормално е на този терен да се случи точно това което се случи. Условия за футбол липсваха. Случайно или не, жълти картони получиха една дузина футболисти. Колко по-добре щеше да бъде за някои, мача да завърши с 3-4 червени картона и поне половин дузина контузени.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД