:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,360,692
Активни 143
Страници 4,460
За един ден 1,302,066
Нерви и утехи

На Маркова невеста офис не й трябва

Калин Донков
Имаше симпатична паника през седмицата заради поредна екзотична идея от европейската столица на екзотичните идеи Брюксел. Разпространен бил доклад (или отчет?) на ЕС, изготвен от Комитета по правата на жените и половото равенство. Единствената причина подобно съчинение да получи отзвук в българската медийна среда вероятно е досегашният опит с други нелепи претенции, в края на краищата прокарвани и узаконявани от еврочиновниците, необяснимо за разума и нуждите на обществото.

Мерките срещу кривите краставици и грижата за щастието на кокошки и прасета са достатъчна причина за повишено внимание и към новите, ясно изразени намерения за социално инженерство сред подрастващите, които могат да имат и други последици, освен заявените от авторите на доклада: да променят постепенно идентичността им в съответствие с възгледите на тези автори. Според тях класическите произведения на литературата за деца формират у новото поколение невярна представа за съвременния свят, затова четенето на такива книги следва да се ограничи. У съвременните малки европейчета се "създава впечатление, че мястото на жената не е в офиса, а в кухнята". Това поражда много силно възмущение у докладчиците, те се тревожат, че то ще спъва кариерното развитие на идващите поколения европейки и ще ги обременява в главното състезание на века - за равенство и надмощие над срещуположния пол. Директивата, която се предлага на европейската култура, гласи: "Задачата за промяна на идентичността на момичетата и момчетата е повече да не се показват в книгите и по телевизията традиционни семейства, където мъжът храни семейството, а жената се грижи за децата".От промъкналите се в българския печат откъслециот текста на доклада става ясно, че създателите му са готови да отидат и още по-далече. Във второто десетилетие на ХХI век се предлага забрана на определени книги и произведения, които не служат на правата на жените и равноправието между половете: "Традиционните детски приказки могат да нанесат вреда на възможностите за кариера на жените в Европа и поради това те трябва да се забранят". Досега такива мерки няма дори срещу филмите и литературата с насилие и убийства - широко разпространено обяснение за пораждането на престъпността в обществото. Ограничения и забрани, каквито се предлагат, има срещу проповядването на нацизъм и расизъм. Поставянето на традиционните приказки до тях очевидно не смущава европейските специалистки.

Дори по времето, когато в ранната социалистическа държава някои прекалени светци са гледали приказния фолклор накриво заради самото споменаване на царе, царски синове и дъщери, дори тогава те не са вземани на сериозно и обществото с досада ги е чакало да изтрезнеят. Но документът, който сега се завърта из европейското пространство, дава да се разбере, че въпросът не е поставен пожелателно: той призовава да се изработи ново законодателство в областта на детската литература поради "крайна необходимост" от такова. Идеята да се "вземат мерки", ако е витаела в нечии глави, вече не витае - тя се приземява и пред очите ни се превръща в реална дивотия. Нищо чудно народните приказки, Ангел Каралийчев, Андерсен и Братя Грим една сутрин да осъмнат извън закона.

При повече място бих могъл доста разточително да се разпростра в защита на приказките. Смущава ме обаче, че ще съм принуден към това от хора, които най-вероятно също като мен са отгледани (и най-вероятно със същите тези приказки) в света на принцове и принцеси, на змейове и магьосници, на замъци, златни ябълки и джуджета. И че единственото доказателство срещу вълшебния свят на приказките са същите тези съвременници, които се отричат от тях и понечват да ги отпишат и дори забранят.Защото не отреждат заслужено място на жената в офисаи затъмняват перспективата й за бляскава кариера.

Пред такова доказателство следва да отпуснем ръце. Кои сме ние да защитаваме тези безсмъртни творби, щом група пораснали техни читатели формулират абсурдните днешни обвинения? Само така, мимоходом, се сещам за будната и оперена Крали-Маркова невеста, която тайно, за всеки случай, скрила под седлото сабята дипленица, а в торбата - тежкия боздуган. И така спасила юнака в битката с черните арапи и освободила три синджира роби. Ей така, от вкъщи, дето е речено, от семейното гнездо. Без офис, телефон и факс, без компютър и кантонерки. Направила е кариера в народната душа, ако толкова не можем без кариера.

Сюжетите и героите в приказното творчество са изпипвани столетия и за столетия, проверявани са откъм морал и достоверност, почиствани са от фалш и лековатост. Житейска и художествена правда спояват дори измислицата и фантазията, мотивират непременната победа на Доброто. Подценяване и дискриминация (по полов признак!) на героините може да се мержелее само на комплексирани еврочиновнички. Идеята да се редактира и дори забрани вълнуващият свят на детството е несмислена и примитивна. Но като всяка примитивна идея - опасна. И най-вече - непредвидима.

Препоръчвам да останем нащрек.
74
9096
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
74
 Видими 
06 Февруари 2014 20:43
ЕС- централизиран бюракратизъм....
06 Февруари 2014 20:48
Не ме е яд, че са бюрократи и коне/кобили/ с капаци.

Яд ме е , че се занимават с абсолютни глупости.
06 Февруари 2014 21:17
Яд ме е , че се занимават с абсолютни глупости.


Че с какво да се занимават, завалиите? Нали затова съществуват и им се заплаща като на принцеси и принцове - или на умни юнаци от народа - в приказките...

Абе Брюксел си е едно "Умно село"! По Доньо Донев, светла му памет.
06 Февруари 2014 22:59
Мен пък не ме е яд! Вече започва да ме е страх!
06 Февруари 2014 23:07
Не се полъгвайте да си мислите, че това е поредната глупост на изхуфели брюкселинки (от брюксел и калинки).

Както се убеждавате, че налагането на педерастията или натъпкването на Европа с несмилаеми десетки милиони мигранти, бежанци и какви ли не още от всички краища на света също не е са случайни хрумвания на формени идиоти. Всичко това се прави само с една единствена цел - унищожаване на семейството (до сега с нарастващ успех), на нациите и на половата принадлежност. И превръщане на хората в стадо скотове.

Скотове ли написах? Не, по-точното е:

- Поданици на Нео-феодалния световен ред! Каша от покорни амеби обречени на измиране и унищожение. Защото искат да запазят само техният "златен милиард" - Паразитите с прислугата!

За Авторът -->


06 Февруари 2014 23:27
07 Февруари 2014 00:11
Спасението на душата..Натисни тук
07 Февруари 2014 00:20
мястото на жената не е в офиса, а в кухнята
не е и по форумите!
07 Февруари 2014 00:33
Калине,
В началото помислих, че се майтапиш, но за всеки случай реших да се разровя из мрежата. Оказа се самата истина! Вярно било, че глупостта човешка не познава граници...
07 Февруари 2014 08:11
Вероятно идеята е унищожаване на европееца и европейската култура. Мноооо ми е интересно, как ше набият тея глупости в главите на малките мюсулманчета. Очевидно нема да стане. Или ше забранят Корана?
Няма съмнение че тече кампания по унищожаване на европейската култура и мироглед, очевидно е също така, какво ще дойде на празното място. Кому обаче е нужно всичко това? На китайците? Някакви марсианци? Кому е нужно?
07 Февруари 2014 09:15
Спящият красавец : http://sulla.bg/2014/01/27/2905.html
07 Февруари 2014 09:19
Със сигурност се прави за "някои" извън полезрението ни. Или по точно - на такова централно и привично място, че просто обикновената плебс няма и да си помисли, още по-малко да забележи подмяната. Най-скрито е на всеобзорение.

Тези "някои" работят с проксита...

Търси - ще намериш отговора.
07 Февруари 2014 09:26
Когато не се бориш, не отстояваш принципи, възгледи, идеи, съгласяваш се и се примиряваш, е естествено някакви си чиновници да те правят на луд и да затрият и нация, и култура и какво ли не. Ще бъдем ли живи да видим докъде ще стигне тази безумна и изкривена, налудничава, чиновническа наглост? Млад съм още и сигурно ще доживея, ама знае ли човек!
Педерастки свят. А с педеращините има само един начин за справяне - яки шамари и никакви компромиси.
07 Февруари 2014 09:58
Ето още малко по темата. За разнообразие...
Натисни тук
07 Февруари 2014 10:05
Калин Донков, ,
Eisblock, ,
'изхуфели брюкселинки (от брюксел и калинки)' -

Докато ЕС се занимава с глупости, светът върви напред.
07 Февруари 2014 10:18
мястото на жената не е в офиса, а в кухнята
не е и по форумите!

Мястото на жената е или в кухнята, или в бардака, ако трябва да цитираме Швейк. (и него ли ще забранят?)
Европейските чинивници наваксват изоставането, след като американските чиновници тръгнаха да забраняват Марк Твен, защото пишел за разни "негри", а преди тях съветските чиновници бяха преценили, че е недопустимо в "советском лесу" да бродят гладни вълци
07 Февруари 2014 10:43
Идеята да се редактира и дори забрани вълнуващият свят на детството е несмислена и примитивна. Но като всяка примитивна идея - опасна. И най-вече - непредвидима.
07 Февруари 2014 10:46
Някои сте много наивни, от кога ви приказват че това е Новия Световен Ред, новият комунизъм, Пакс Юдаика, какво трябва да се случи че го видите?
Конкретно, силовото налагане на жените на ръководни места, както и гейовете, е за да се измести от там мъжкото начало, да се премахне всяка съпротива в обществата срещу НСР. Една лесбийка от Германия казва че образователните програми се правят така че да се намали тестостерона до минимум в момченцата, за това е тая луда пропаганда на педерастията. Друга луда, лесбийка и психопатка, на която Световната Банка й издава книгите, пише че мъжкият пол е отживелица, истинският човек е жената и с Инвитро в бъдеще ще се развъждат само жени, очевидно ще са ГМО.
Ето ви новина - Уолт Дисни включи във филмите си за деца гей двойки!
07 Февруари 2014 10:52
Само мъжкото начало може да се противопостави на разрушаването на традиционните общества! Погледнете нашия НПО контингент - педераст, лесбийка, педераст... Очевидно това е основно качество за да работиш за САЩ, и да си психопат, разбира се.

Води се война за затриване на света и цивилизацията, а някой се вайкат: странни решения на евробюрократите! Евробюрократите нищо не решават , те само изпълняват, каквото им наредят истинските господари на света. За това заплатите им са космически.

Не ми вярвате? Ами вижте прясната новина, помощник държавният секретар на САЩ Виктория Нуланд казва на посланика Джефри Пайет: - Фак дъ EU, още ли мислите че някой в EU решава нещо?
07 Февруари 2014 11:30
Онези дето искаха да забранят "Чичо Томовата колиба" няма да са сами. Глупостта е неизтребима!
07 Февруари 2014 11:41
Аз ще ви дам още един пример за приоритети на брюкселските чиновници.
От 2011 година са задължили производителите на автомобили да използуват само определен тип течност/газ за климатиците,щото производството му е било "ЕКО".
След направените проби и тестове от Мерцедес са установили че е лесно запалим и силно токсичен за човешкия организъм-при вдишване води до смърт.
Така че напук на наредбите отказват да го използуват в техните автомобили.В Германия се съобразяват с тяхните доводи и им разрешават производството на автомобили със стария тип газ.
Сега ЕС съди Германия за милиони евро,че е оторизирала моделите на Мерцедес,а самия концерн ако изгуби делото трябва да подмени системата за охлаждане.Срещу довода на немците че този газ е опасен за живота,чиновците са изтъкнали,че ако си оправят дизайна на колите опасността от разлив можела да се избегне.
С две думи:Ако оцелеете при тежка катастрова не се притеснявайте,чиновците са се погрижили за един газ дето ще ви довърши!
07 Февруари 2014 11:51
Ся, другари, всичките тези идеи за правата на гейовете, мултикултурните общества и др. идват от лявата част на политическия спектър. Десните малко или много са по-консервативни. Но... различните са ляв електорат и той трябва да бъде всестранно обгрижван. След като в Европа левите уредиха всички, на които не им се работи да живеят за сметка на другите, различни привилегии за какви ли не общности, въведоха табута в политическото пространство, идва ред и на цензурата да не би някой по някакъв начин да се чувства обиден и онеправдан.
А обидени и онеправдани винаги ще се намерят, вервайте ми!
07 Февруари 2014 11:58
И че единственото доказателство срещу вълшебния свят на приказките са същите тези съвременници, които се отричат от тях и понечват да ги отпишат и дори забранят.


Иначе извратените идеи за равни права на различни хора, по принцип винаги идват от дясната част на политическия спектър, което е обяснимо - там има по-голям процент извратеняци.
07 Февруари 2014 12:08
Хало, представителите на"мъжкото начало"‌ по горе ! не разбирам дали това което пишете е плод само на ниска интелигентност или е една комбинация на ниска интелигентност + манталитет от каменната ера.

За жалост тези ваши идиотщини пречат за една истинска критична оценка на свободните по-някога съчинения на не винаги образованите както трябва брюkселски ЕС чиновници.

Всички тези изявления от ЕС имат една паралелна рационална в повечето случаи не явно изразена дименсия и мотиви. Една модерна индустриална държава за да запази стандарт на развитието и живот се нуждае от работна ръка. Нуждата от работна ръка е огромна - и то от специалисти ! Високо образовани ! Ако жените престанат да работят и да стават специалисти - няма изход. Ако жените останат в къщи да готвят и само гледат децата - те от национално-икономическа
гледна точка стават непродуктивна част от населението и като такива "паразитиращи". God Bye на пенсии за всеки и каквито и да са други социални придобивки.

Аз предлагам пишещите във Форума да се подлагат на IQ тестове.
07 Февруари 2014 12:18
Хало, представителите на"мъжкото начало"‌ по горе ! не разбирам дали това което пишете е плод само на ниска интелигентност или е една комбинация на ниска интелигентност + манталитет от каменната ера.

За жалост тези ваши идиотщини пречат за една истинска критична оценка на свободните по-някога съчинения на не винаги образованите както трябва брюkселски ЕС чиновници.

Всички тези изявления от ЕС имат една паралелна рационална в повечето случаи не явно изразена дименсия и мотиви. Една модерна индустриална държава за да запази стандарт на развитието и живот се нуждае от работна ръка. Нуждата от работна ръка е огромна - и то от специалисти ! Високо образовани ! Ако жените престанат да работят и да стават специалисти - няма изход. Ако жените останат в къщи да готвят и само гледат децата - те от национално-икономическа
гледна точка стават непродуктивна част от населението и като такива "паразитиращи". God Bye на пенсии за всеки и каквито и да са други социални придобивки.

Аз предлагам пишещите във Форума да се подлагат на IQ тестове.
07 Февруари 2014 12:26
Некъв Салам Рушди май искаха да бесят в Иран. И сега разбирам защо са искали да го бесят, като се бълват тъпотии, те се пак треа да имат лимит.
Половината младежи в Италия и Испания са безработни. Има ужасно много ИЗЛИШНИ хора. Идеята всъщност е да се редуцира населението. Само дето свободното място ще бъде заето от други. От тези дето искаха да те обесят
07 Февруари 2014 12:34
Нуждата от работна ръка е огромна - и то от специалисти ! Високо образовани ! Ако жените престанат да работят и да стават специалисти - няма изход. Ако жените останат в къщи да готвят и само гледат децата - те от национално-икономическа
гледна точка стават непродуктивна част от населението и като такива "паразитиращи". God Bye на пенсии за всеки и каквито и да са други социални придобивки.

Кой говори за затваряне на жените вкъщи? Нека жената да има избор дали да работи, прави кариера или да се грижи само за семейството си. В съвременното общество вече могат да се видят и бащи, които стоят вкъщи докато майките работят. Въпрос на икономическа изгода ако тя е по-добре платена.
Нека нещата около представителството на жените в икономиката и обществото се получат по естествен път, а не да бъдат законодателно налагани без отчитане на реалните условия.
07 Февруари 2014 12:37
Подценяване и дискриминация (по полов признак!) на героините може да се мержелее само на комплексирани еврочиновнички.
А, и на "форумници" като т.нар. Salman Rushdie.
07 Февруари 2014 12:38
Патагонец, аз съм напълно съгласна.
07 Февруари 2014 13:43
1 А змията беше най-хитра от всички полски зверове, които Господ Бог беше създал. И тя рече на жената: Истина ли каза Бог да не ядете от всяко дърво в градината?
2 Жената рече на змията: От плода на градинските дървета можем да ядем;
3 но от плода на дървото, което е всред градината, Бог каза: Да не ядете от него, нито да се допрете до него, за да не умрете.
4 А змията рече на жената: Никак няма да умрете;
5 но знае Бог, че в деня, когато ядете от него, ще ви се отворят очите и ще бъдете, като Бога, да познавате доброто и злото.
6 И като видя жената, че дървото беше добро за храна, и че беше приятно за очите, дърво желателно, за да дава знание, взе от плода му та яде, даде и на мъжа си да яде с нея, та и той яде.
7 Тогава се отвориха очите и на двамата и те познаха, че бяха голи; и съшиха смокинови листа та си направиха препаски.
8 И при вечерния ветрец чуха гласа на Господа Бога, като ходеше из градината; и човекът и жена му се скриха от лицето на Господа Бога между градинските дървета.
9 Но Господ Бог повика човека и му рече: Где си?
10 А той рече: Чух гласа Ти в градината и уплаших се, защото съм гол; и се скрих.
11 А Бог му рече: Кой ти каза, че си гол? Да не би да си ял от дървото, от което ти заповядах да не ядеш?
12 И човекът рече: Жената, която си ми дал за другарка, тя ми даде от дървото, та ядох.
13 И Господ Бог рече на жената: Що е това, което си сторила? А жената рече: Змията ме подмами, та ядох.
14 Тогава рече Господ Бог на змията: Понеже си сторила това, проклета да си измежду всеки вид добитък и измежду всички полски зверове; по корема си ще се влачиш, и пръст ще ядеш през всичките дни на живота си.
15 Ще поставя и вражда между тебе и жената и между твоето потомство и нейното потомство; то ще ти нарани главата, а ти ще му нараниш петата.
16 На жената рече: Ще ти преумножа скръбта в бременността; със скръб ще раждаш чада; и на мъжа ти ще бъде подчинено всяко твое желание и той ще те владее.
17 А на човека рече: Понеже си послушал гласа на жена си и си ял от дървото, за което ти заповядах, като казах: Да не ядеш от него, то проклета да бъде земята поради тебе; със скръб ще се прехранваш от нея през всичките дни на живота си.
18 Тръни и бодли ще ти ражда; и ти ще ядеш полската трева.
19 С пот на лицето си ще ядеш хляб, докато се върнеш в земята, защото от нея си взет; понеже си пръст и в пръстта ще се върнеш.
20 И човекът наименува жена си Ева, защото тя беше майка на всички живи.
21 И Господ Бог направи кожени дрехи на Адама и на жена му и ги облече.
22 И Господ Бог каза: Ето, човекът стана като един от Нас, да познава доброто и злото; и сега, за да не простре ръката си да вземе и от дървото на живота, да яде и да живее вечно, -
23 затова Господ Бог го изпъди от Едемската градина да обработва земята, от която бе взет.
24 Така Той изпъди Адама; и постави на изток от Едемската градина херувимите и пламенния меч, който се въртеше, за да пазят пътя към дървото на живота.

Сташното/ Голямата скръб/ ще дойде, когато брюкселинките забранят тази приказка!
Който има уши да слуша, нека слуша!

БОЖЕ, ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!
07 Февруари 2014 13:43
Нуждата от работна ръка е огромна - и то от специалисти ! Високо образовани ! Ако жените престанат да работят и да стават специалисти - няма изход. Ако жените останат в къщи да готвят и само гледат децата - те от национално-икономическа
гледна точка стават непродуктивна част от населението и като такива "паразитиращи". God Bye на пенсии за всеки и каквито и да са други социални придобивки.

Госпожа Salman Rushdie,
Странно е жена да измисли такава глупост! Жените като отглеждат, възпитават и учат децата си, не вършат ли работа? Нима висообразованите жени не биха могли да създават високообразовано поколение? И нима така са "непродуктивна част от населението"?И "паразитиращи"?! Жената е създавала и създава уют и топлина в семейството; била е и може да бъде вярна съюзница на съпруга. За нея са написани:
ти и човека в мен създаде -
ти два пъти ми майка беше!
Натисни тук

Калин Донков,
07 Февруари 2014 14:22
Както се убеждавате, че налагането на педерастията или натъпкването на Европа с несмилаеми десетки милиони мигранти, бежанци и какви ли не още от всички краища на света също не е са случайни хрумвания на формени идиоти

А нещо за "Мелодия на годината"?
07 Февруари 2014 14:46
Мъжът и жената се различават по природа и насилствените опити да се приравнят, са всъщност отнемане на права, както от мъжете, така и от жените. Засега жените раждат деца, жените са бременни 9 месеца пред раждането, жените кърмят децата след раждането и децата имат нужда от майка /както и от баща/, а не от офис служител. Най-естественото нещо е жените да се описват в приказките по различен начин от мъжете. Опитите за формиране на безполова психика в децата би трябвало да се криминализират, а не да става обратното, както се очертава.
07 Февруари 2014 14:48
Само така, мимоходом, се сещам за будната и оперена Крали-Маркова невеста, която тайно, за всеки случай, скрила под седлото сабята дипленица, а в торбата - тежкия боздуган. И така спасила юнака в битката с черните арапи и освободила три синджира роби. Ей така, от вкъщи, дето е речено, от семейното гнездо. Без офис, телефон и факс, без компютър и кантонерки. Направила е кариера в народната душа, ако толкова не можем без кариера.

Така е, но майка му го накарала да остави боздугана и сабята ....
Жени различни, а може ли мъжете и жените да са еднакви?
07 Февруари 2014 14:49
Директивата, която се предлага на европейската култура, гласи: "Задачата за промяна на идентичността на момичетата и момчетата е повече да не се показват в книгите и по телевизията традиционни семейства, където мъжът храни семейството, а жената се грижи за децата"....
Идеята да се редактира и дори забрани вълнуващият свят на детството е несмислена и примитивна. Но като всяка примитивна идея - опасна. И най-вече - непредвидима.

Съгласен съм. Според мен голяма част от световния елит, техните деца и хората, които решават да бъдат редактирани детските приказки са скрити хомосексуалисти и дегенерати. Така че докато сме в ЕС под различни "хуманни" предлози ще бъдем притискани да приемаме техните правила. Ако приемем и се съгласим да редактираме българските народни приказки, то пред децата ще бъдат показвани за подражание неестествени модели, които вероятно част от децата ще последват, като пораснат.
07 Февруари 2014 15:43
Проблемът не е само в ЕС, глобален е. Отричането на каквато и да е разлика между половете, отричането на традиционното семейство и неговите ценности ( които далеч не са в това жената да стои в кухнята), непрекъснатото агресивно насаждане на хомосексуалност, имат само едно логично обяснение - търсете кому е нужно разрушаването на христианското семейството, деградацията на идивидите, атомизирането на обществото и тоталната му манипулация. Да не говорим, че ценностите са създавани десетки хилядолетия, и сега за последните 50 години разбрахме, че били излишни. Няма нужда от майка - нито от баща - има нужда от наемни работници, на които не им остават сисли да се занимават със семейството си или децата си. Хеле пък, със двама бащи или две майки, или като там се наричат двойките в хомосексуалните семейства.
Впрочем, от аврамическите религги, нито ислямът, нито юдаизмът приемат подобни неща. Значи, на разрушение са подложени ценностите и семеиствата на християни, хетеросексуални. Със всички демографски, културни и социални последици. Защо ли точно те?
07 Февруари 2014 17:41
Само не разбрах защо това пак се приписва на някакви митични еврочиновници, когато става дума за доклад на Комисията по правата на жените и равенството (FEMM Committee) към Европейския парламент. Тя се състои от депутати (като др. Йотова, примерно), не от чиновници. И там се четат какви ли не доклади от всякакви откачени феминистки, но не се приемат. Освен за сведение.

Някой изобщо откри ли този доклад? Или ще караме само на преразкази в български сайтове, с примери от Норвегия (която не е държава членка на ЕС, както е добре известно)?
07 Февруари 2014 17:55
ТАйно и полека, се озовахме в "1984" г. на Оруел, плюс в "451 по фаренхайт", където се унищожават книги, защото не са политически коректни!
Хитлер ли, той е чавдарче в сравнение с Тия, сега.

А пропо, евродепутатите са чиновници, де факто, не знам какво идеалистични представи имат някои, но те само узаконяват, каквото им спуснат от горе, уж демокрация! Също като нашите.
07 Февруари 2014 18:07
Хензел иГретел си е направо сценарий за филм на ужасите. Насилие,убийство....
07 Февруари 2014 18:10
Т. нар. чиновници или служителите в ЕС се назначават на работа със срочен или безсрочен договор, така както е в националните администрации. От тях много малко зависи какви ще бъдат решенията и политиките на ЕС. Те са прости изпълнители, нищо повече.

И от евродепутатите не зависи кой знае колко, но все пак Илияна Йотова, д-р Антония Първанова (също работила в тази комисия) са избирани, не назначавани с конкурс. Който не иска да чете подобни доклади, да мисли, когато гласува - а не да кара по инерция и по линия на най-малкото мисловно съпротивление ("У наше село си гласуваме за БеСеПету" или "Той, Царя, ми е набор, зат'ва за него шъ гласувам", пък после да се чуди кой ги мисли тези глупости.
07 Февруари 2014 18:16
Има вече такъв филм

Хензел и Гретел: Ловци на вещици. Hansel and Gretel: Witch Hunters. Режисьор, Томи Уиркола.


Ногу тъп обаче.

Прочее, поне Калин Донков трябва да знае, че приказките, с които той и ние сме израснали, нямат нищо общо с оригиналните мрачни и кървави приказки - били те фолклорни, или авторски варианти (Шарл Перо, братя Грим). Та това далеч не е първият опит за редактиране на приказките според конюнктурата.
07 Февруари 2014 18:16
От едната страна-брюкселските зелки, с поредния си връх на сладоледа. От друга страна , клиентите на разказа Мерак по Хайтов, които смятат че мястото на жените е боси и бременни пред печката. Накъдето и да се обърнеш-блестащи идеи, мила моя майно льо, юнак до юнака. Примитивните байганьовски изцепки смятам за ненужно да коментирам, за щастие текстът е напълно лишен от тях.
Бих подала обаче друго джокерче на автора на текста и то е, че безпросветността на брюкселските чиновници и депутатчета е въпиюща, на експертчетата им също. Да допуснем че българският фолклор отново е низвергнат, нищо че в него има приказки като Златното момиче, Вампирова булка, Децата на войводата и пр., в които главните герои са жени (не самодиви). Но пък да видим някои класически западняшки приказки, и тяхното вредно въздействие върху жените.
Снежанка-бяга от злата си мащеха (впрочем жена управлява кралството), спасяват я низвергнати джуджета и въпреки че е принцеса, тя горката се труди и помага с каквото може на бедните създания, т.е .изводът е, че и принцесите бачкат, когато се налага.
Пепеляшка-безсърдечно, следователно несправедливо експлоатирана от семейството си,спасена от кръстницата си(!) и помилвала злите си роднини, които принцът почти е бил готов да обеси. И Магарешката кожа-низвергнала социалния статус и богатството си, за да избяга от нежелана женитба(!!!). та пак да питам какъв е проблемът на тия приказки, че не разбрах? колкото Марк Твен е расист, толкова и приказките от този вид са антифеминистки.
07 Февруари 2014 18:19
Както се казва:
"Когато се строи метро - да се построят само станциите, защото те генерират приходите. Да не се строят тунелите, защото те генерират само загуби !"
Скъпи ЕУ убавци, нали ако всички се юрнат да бачкат и никой не прави деца, като станете на 70 години, кой ще ви прави хляба, кой ще ви бърше на*раните задници, кой ще ви сложи в гроба ??
07 Февруари 2014 18:36
Тук във форума някой даде линк към книгата на Джон Гатоу - "Затъпяване - скритата цел на държавното образование". Бих допълнил - и не само в усата. Купих я онзи ден и за няколко часа я прочетох. Това е първата му книга и макар, че загатва, не разпростира съжденията, опита си и заключенията извън самата образователна индустрия. А те са валидни за ЦЯЛАТА система пробутвана под името "демокрация". Препоръчвам я на всеки да я прочете - независимо от коя страна на множеството барикади, стой.

Преобладаващата част от хората чувстват смъртната заплаха, малко са тези чуруликащи мантрите на Паразитите. Характерно обаче за мнозинството е, че не свързва в едно отделните части на пъзела и че всяко едно нещо от него се приема само за себе си. Истината е, че всичко е взаимно свързано и няма случайни явления. Особено в политиката, социалното инженерство, медицината, генетиката и т.н. Всичко!!

Конфликтът не е бели-черни, християни-мюсюлмани, леви-десни, руси-американци и пр. и пр. Ще си позволя да го кажа на глас:

- Пропастта не минава през тези диполи. Тя минава през самото човечество! То не е съставено от хомогенна маса хуманоиди. От тази гледна точка се постига пълна обяснимост на всички "странни" и алогични на пръв поглед, случки, факти, явления и какво ли още не. И на света има място само за един вид...

Толкоз, който разбрал - разбрал.
07 Февруари 2014 21:03
И на света има място само за един вид...


Eisbloсk, решил си задачата "смисъл на живот"!
07 Февруари 2014 23:44
Tези дето пишат доклади не могат да измислят приказки.
07 Февруари 2014 23:45
Калин Донков
07 Февруари 2014 23:49
Божееей, на крив свят, приказките му пречат!
08 Февруари 2014 00:18
.
08 Февруари 2014 07:39
От промъкналите се в българския печат откъслеци


това комай е единственият източник и на списателя, и на повечето подписали се съфорумци за въпросния документ, затва съдържанието и на креатива, и на коментарите под него е толкоз елитно, иновативно, оригинално и дълбоко.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД