:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 373
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Експертизи отложиха края на делото за смъртта на Яна Кръстева

Искане за допълнителни експертизи отложиха в последния момент решението по делото за смъртта на 28-годишната Яна Кръстева, която бе намерена мъртва в Борисовата градина през лятото на 2011 г. Единствен обвиняем за убийството й е Николай Русинов-Чеци.

Очакваше се вчера прокуратурата и адвокатите да започнат пледоариите си, но съдия Снежанка Кьосева реши, че има нужда от уточнение на някои доказателства. Затова тя назначи експертиза, която да обясни дали кръвотечението на убитата е започнало преди или след смъртта й. Освен това съдията поиска справка от БАН в колко часа е изгряло слънцето в деня, когато тялото на Яна Кръстева бе открито.

Не стана ясно какво налага новите доказателства, тъй като решението за тях бе взето при закрити врати. Закритото заседание бе поискано от адвоката от самия Русинов с мотива, че ще дава обяснения и това засяга данни от личния и интимния му живот. Следващото заседание по делото е на 10 юли.

Яна Кръстева бе удушена в Борисовата градина в нощта на 8 срещу 9 юли 2011 г. Първоначално МВР задържа за убийството й Русинов и бездомника Пламен Трифонов. Версията на разследващите бе, че Русинов е правил секс с Кръстева, но жената е умъртвена от Трифонов, който минал покрай нея по-късно. Трифонов бе държан в ареста месеци наред на база косвени доказателства и освободен, след като експертиза, направена в Австрия, показа, че намерените на местопрестъплението косми не са негови. Впоследствие бившият градски прокурор на София Николай Кокинов се извини на Трифонов.
1016
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД