:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 439
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Писмо от “България” 1

Арменското гости

Димитри Иванов
Продължавам да нямам телевизор, но искрено си признавам - през световното по футбол сърфирах в интернета да науча какво става. Не се бойте, няма да коментирам футбол. Навремето един спортен журналист ми каза: Не е за тебе работа, Джимо. Да коментираш мач е два часа да не спре да ти мели устата, ще ти изпопадат всичките пломби. Отговорих, че нямам пломби. Сега имам хиляда пломби, а след 62 години по радио, телевизия и вестници още не млъквам. Медийното ми присъствие се проточи като арменско гости. Стана ПП. През комунизма казионните земеделци бяха ПП - постоянното присъствие в парламента.

Време ми е да млъкна. Но не мога изведнъж. Пропуснах една-едничка сряда и приятелите ми се уплашиха, че съм умрял. Спокойно, бе. Като умра, ще ви кажа. Засега съм само болен от дъртизъм. Одъртях. То не било страшно. Пак плуваш 1500 метра, само че за двойно или тройно повече време, отколкото на младини.

Докато сърфирах по интернета, за да следя Световното, попадах на какво ли не - мачове, филми, магазинни предавания, информационни блокове, репортажи, реклами, възхитих се на млади коментаторки, по-разбиращи футбол от мен, и от онзи, който каза, че ще ми изпопадат пломбите. През това медийно всеядство си задавах въпроси и сам си отговарях.

Въпрос: Каква е целта на властта? Отговор: Ти си тъпак, Джимо. Целта на всяка власт е да е на власт.

- Защо не ги застрелят? Ивайло Диманов каза на Кево, че му идвало да вземе един калашник и да ги изпозастреля.

- Кой беше тоя?

- Един поет. Хубаво запя "Добър вечер, госпожо Тъга". След като Франсоаз Саган написа "Бонжур тристес".

- Да, ама пее и "Добрите хора си отиват рано, а лошите остават на банкет". Току след като Кево се похвали, че е легенда от 35 години, пък ти Джимо си по-лош, щото си ПП от повече години. Как ще го обясниш?

- Както се доказва теорема. ББ (Бойко Борисов) се хвали, че искали да го убият. Не го убиват. Понеже по разните енергийни проекти, АЕЦ, или през Турция и Леванта ББ обслужва US. КК обслужва ББ. Няма арменец, обслужващ Турция. Следователно КК не е арменец. Което доказахме. Сьо к'ил фале демонстре. Quod erat demonstrandum. Извинявайте, че латинският не ми е матерен. Не ми е "майчин език", както казват турците, чиито майки не знаят турски. Буш-син, US president, като беше в Латинска Америка, се извини, че не знае латински. Извинявам се и аз. Бях прост телевизионер, в телевизията превеждахме Fiat Lux като луксозен фиат.

Прекланям се пред българските даскали, дето вече ги няма. В килийното училище даскалът държал пръчка достатъчно дълга, за да шляпне и най-далеко седящото дете, бил, уважавана личност, която в кръчмата седи редом с кмета и попа, не като новозеландският даскал, който вместо да си гледа даскалъка, реферираше международен футболен мач онзи ден. Българчетата научавали четмо и писмо, станали рядко образован народ. Сега според изследванията на паразитите и паразитките от ПИЗА българите стават неграмотни. Аз съм дърт реакционер, расист и сексист. Сега едни правозащитнички, сигурно са бездетни, говорят за домашно насилие. Дете можело да осъди родителите си. И през ум не ни минаваше да съдим родителите си. Не си казвахме "Ай-лав-ю", както казват в американските филми, но ние ги обичахме и те ни обичаха.

Арменското гости в Пловдив, където имаше много арменци, беше при Аршак. Пловдивчани и сега се пишат майнички, но те не са никакви майни. Едновремешните майни носеха ризи с две монограмчета, избродирани на много ситен бод. На лявото джобче избродирано примерно "ДИ", на дясното - "А", да личи, че Аршак на Джумаята ти е шил ризата. То не ставаше току-така. Първо изпиваш едно кафе. Ако си малък, избираш между локум и малеби. После Аршак със сантиметъра ти премерва обиколката на врата, гръдната обиколка, ширината на раменете и дължината на ръцете. После ще чакаш десетина дни, Аршак не бързаше. На арменското гости при Аршак се ходеше семейно, не можеш да отидеш току-така и да му седнеш на масата.

Хубаво беше и арменското гости в София на улица "Славянска", където до задния вход на театъра живееше Хачер Въртързърмян. Той не зная какъв занаят въртеше, но докато кажеш Вър-тър-зър-мян, ще ти се върже на фльонга езикът. Той, начело на масата, поклащаше отрицателно глава, когато му предлагаха тарама хайвер. Баща ми обясни, че неговият съдружник Хачер признавал само каспийски чер хайвер, зернистая чорная икра, не разбрах. Арменското гости свършваше по обед в неделя, когато бабите пристигаха от черква без прашинка по черните дрехи и шапки; арменците станали християни през 301, ние през 864 година, но бабите ни еднакво религиозни. Бабите не позволяваха на майките да ни бият, но те ни биеха, понеже за нас децата арменското гости започваше още в събота; към единайсет часа вече играехме на двора. Сбивахме се, естествено. Майките чуваха врявата, излизаха от кухнята и ни набиваха, понеже се бием. Биеха ни разделно, всяка майка биеше нейното си дете, чуждо дете не се бие. Бащите не ни биеха. После на масата майките казваха, че ще ядем бой, ако не си изядем супата. Вторият бой беше следобед, щото сме докопали буркана със сладкото в долапа, или щото от два до четири трябваше да спим, а ние се кикотехме под юргана.

Арменските момчета бяха по-силни ученици от нас, и то е расово; те по-бързо се развиват. А пък арменските момичета още по-рано, понеже момичетата съзряват преди момчетата. Аракси Въртързърмян беше красива и силна. Че е красива - нищо, но тя беше диктаторка. Не позволяваше на децата да ме бият, само тя можела да ме бие. Пък аз исках да се бия с когото си поискам, не да ми се смеят: Аракси пази Джимо. Тя свиреше без грешка "Фюр Елизе" на Бетовен и встъплението на "Лунната соната", аз грешах, тя нахалстваше да ми покаже как да свиря на пиано. Нахалница.

Сирак Скитник не съм го виждал, но той ще да е бил началник на радиото, когато чухме първата българска радиореклама. Едно трио пееше: "Аз зная една (музикален магазин) "Българска лира" на "Леге".

Там ти позволяваха да дрънкаш на пиано, да разтягаш акордеон, да надуваш флигорна, белким родителите ти купят някакъв инструмент. На мен ми купиха акордеон "Хонер", пък на Аракси - На, на! - само мундхармоника.

Вторият интересен магазин беше още по-интересен. Той беше на "Граф Игнатиев"; на табелата пишеше "Фъц". На витрината имаше ски, кънки, копия, дискове, волейболни и футболни топки и една смешна пипонеста топка, за която Фъцето обясняваше, че била за американски футбол или за ръгби, не разбрах. Вътре имаше голяма снимка как чичко Фъц прави скок от някаква ски шанца и по-малка на дискобола, античната статуя на атлет с диск. Аз поисках диск, за да стана като атлета. На Аракси й купиха по-скъп подарък - кънки, завинтени на бели обувки, с връзки до прасците. Аз не се прославих като атлет, но и тя като фигуристка не блесна.

Фъц блесна, завръщайки се от Полша със спортна купа. Вярно, не беше кристална, а стъклена. На нея пишеше "queen of swing", нямали за "king of swing". Той обясни:

- Танцувах каквото се сетих, ръченица, казачок, шпагат и салто направих.

- Поляците щяха да те набият, ако знаеха, че си играл казачок - каза Леда.

После един друг чичко каза на Леда Милева, дъщерята на Гео Милев, който написал поемата "Септември": "Ледо, Ледо, от мънечка те зная аз тебе, когато Фъцето те носеше в раницата си на Витоша." "Е как иначе?!", каза тя и беше права, бебешки колички имаше и тогава, но ги нямаше сегашните приспособления, с които майките носят бебетата, сгушени до гърдите си. Сега в американските филми копират онзи кадър на Айзенщайн, дето една бебешка количка пада и продължава, и продължава да пада по едни стъпала. Приятели кинаджии ми обясняват, че в киното се допускали "филмови цитати", но за мен това е нагъл копияж; не пишат, че копират Айзенщайн. Творци? Творец е само Бог, бре нахалници. Политическите рекламаджии и те били творци - creative editors (sic). Ай сиктир! Лорд н'ам кой си се подхлъзнал на ледче и измислил танцуването. Диваците танцували около огъня много преди. Ние ставахме дивачета: Рязани турци! Гяури! Манафи! Юмруци, ритници. Не ни подучваха. Събуждаше се някакво дяволче в душичките ни. Научих за дяволчето, когато превеждах "Повелителят на мухите" ("Lord of the Flies", by William Golding).

Леда Милева и в ЮНЕСКО беше, и шеф на телевизията беше, но на тържеството, след като успя да учреди съюза на българските преводачи, излезе с Николай и мен под ръка от двете й страни. Аз уж я придържам, а тя нямаше нужда да я придържат, тя придържаше мъжа си Николай Попов. Когато те двамата се залюбили в Американския колеж, той играел онзи американски футбол със смешната пипонеста топка и му счупили крака. Ние двамата с Николай се разбирахме. Сборник "Хемингуей" - участваме двамата, ти с онзи твой превод, аз с този мой. Сборник "Скот Фицдежалд" - същото. Е, когато "Аполо" прилуняваше, Леда предпочете мен да превеждам зад кадър в ефир, но то беше, понеже аз знаех какво е "Roger" in pilot voice communication и други такива работи. Форумен умник оспори, че съм превеждал на живо прилуняването. Онзи ден политическият умник от СДС Божидар Лукарски казал "Големият български демократ Александър Стамболийски бил зверски убит от комунистите." Простотия до шия, казвам аз. В поемата си "Септември" Гео Милев го е казал по-добре: "Нощта ражда из мъртва утроба вековната злоба на роба".

Българи, арменци, православните християни си помагаме при бедствие мълчаливо - кой с каквото може, както може, колкото може, лявата ръка да не знае какво дава дясната. Не като американизираната Кристалина Георгиева, която се хвалеше, че дала мизерните 20 хиляди лева, докато "президент" Плевнелиев дрънкаше глупости.

(1) Положението е офсайд; ще се влошава навсякъде. (2) Ще се подобрява за България, обезлюдяваща се в пренаселващия се свят. (3) Тепърва ще придойде вълна от бежанци, която ще ни удави. (4) ЕС ще чете лекции по хуманност на изчезваща България.

Плашат ни с призрака на възраждащата се руска империя, затварят си очите за призрака на османската, който по ислямската дъга на Балканите лази към Европа, подгонен от левантийците и кюрдите, които вече са в Киркук и Мосул. Но тънките сметки на Симеон неговият внук Симеон Хасан да оглави бъдеща османско-българска държава, за да ги разбереш, трябва да си арменец. Затова днес писах за арменците.

DI copyright

84
20853
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
84
 Видими 
24 Юни 2014 19:55
Толкоз за кюмюра 67
24 Юни 2014 19:56
Е, дочакахме.
24 Юни 2014 19:57
джимо-Нострадамус!
24 Юни 2014 20:25
Никола Димитров - Фъц... Историческа за спорта личност. Футболист, левскар, два пъти шампион, треньор после...
Като цяло -
--------------------------
Сайтът на Генек
24 Юни 2014 20:29
А Дорис каза миналата седмица, че си на о-в Лезбос, дето дедо ти таквоз... правил некви убави работи.
И нямало да пишеш цял месец..
Ай гиди!
24 Юни 2014 20:40
24 Юни 2014 20:45
ДИ, с извинение, че си много по-възрастен от мен, да се биеш е талант. Малко хора го могат.
Иначе добре, че пишеш. Пак.
24 Юни 2014 20:56
Ce qu il fallait demontrer ! Джимо, без С ! ДЕМОНТРЕ !
24 Юни 2014 21:00
А Дорис каза миналата седмица, че си на о-в Лезбос, дето дедо ти таквоз... правил некви убави работи.
И нямало да пишеш цял месец..
Ай гиди!


Не съм казала и дума за Лесбос. А за Егейските о-ви, не знам Северни или Южни, за които авторът съобщи в предната колумна и си даде отпуск до 7 юли. Да го не е писал, бе. Чак от Хасково ми звъняха тревожни възрастни люде. Кво да им кажа, освен да го цитирам?! Да го търся като малоумна престаряла леля по мобилния?

Та не си измисляй и ти, Олде... И отде знаеш отде е пратил тази колонка? Изпод сянката на някакви дорически колонки, по смартфона например? Като едното нищо. Техниката умее много гитик.

А не забравяй причудливия му нрав - и Мишел Константен като второ нищо е бил там с него и от сърце се смял.

Ай гиди, дърт гидийо! На теб го казвам, Олде, не на ДИ - отнюд!



24 Юни 2014 21:27
На арменките веждите са сключени надолу - къде са парите?
А на арменците са сключени нагоре - какви пари?

Питат радио Ереван къде жените са най-грозни.
Радиото отговаря след три дена: да ама правим хубав коняк!
24 Юни 2014 21:32
Добре де - Мир!
Ама една седмица като зачезне, кофти работа ше знаеш - почват да ми се връткат у главата едни кривици... мани.
24 Юни 2014 22:01
ма не мой да псуе на влащки...
24 Юни 2014 22:13
Една особеност на тенденциите е, че в даден момент се пречупват.
24 Юни 2014 22:44
Аз пък се надявах, че Димитри Иванов най-после ще признае в прав текст, че лумпените били прави...
24 Юни 2014 22:48
Г-н Иванов, не пишете повече в този весник.
Изумително талантливите Ви есета, инспирирани от уникалната Ви съдба и живот, хвърлят подлъгващ наивници оттенък на нормалност върху дебелашките корпоративно-глобализаторски поръчкови изцепки.
24 Юни 2014 23:05
Димитри Иванов не писа цяла седмица и държавата аха да се затрие и изчезне. Станишев уволни правителството, а Господ взе жертви и потопи североизточна България под водата.
Не искам да си помислям, какво може да се случи, ако не списва цял месец.
25 Юни 2014 00:05
Fiat Lux

Fiat Rock
25 Юни 2014 00:07
през Турция и Леванта ББ обслужва US. КК обслужва ББ. Няма арменец, обслужващ Турция. Следователно КК не е арменец. Което доказахме.


КК ще се разсърди. После ще размисли. Ще спре да се сърди. Щото ББ обслужва US. КК обслужва ББ. А от туй следва, че КК обслужва US. А туй е похвално, даже пре-. Дали КК е арменец е ирелевантно. Единственото релевантно е да се обслужва US.
25 Юни 2014 00:41
- Знаете ли кой е истински търговец?
- Този който купи от арменец и продаде на евреин с печалба!


Дали ПП/постоянното присъствие/ на ДИ не се дължи на някакъв армено-еврейски ген?

Пак
25 Юни 2014 00:52
Джимо, с теб е по-друг денят. И нощта. Не пропускай вторника срещу срядата повече.
25 Юни 2014 01:38
(1) Положението е офсайд; ще се влошава навсякъде. (2) Ще се подобрява за България, обезлюдяваща се в пренаселващия се свят. (3) Тепърва ще придойде вълна от бежанци, която ще ни удави. (4) ЕС ще чете лекции по хуманност на изчезваща България.

Плашат ни с призрака на възраждащата се руска империя, затварят си очите за призрака на османската, който по ислямската дъга на Балканите лази към Европа, подгонен от левантийците и кюрдите, които вече са в Киркук и Мосул. Но тънките сметки на Симеон неговият внук Симеон Хасан да оглави бъдеща османско-българска държава, за да ги разбереш, трябва да си арменец. Затова днес писах за арменците.

И аз така я виждам ситуацията.
25 Юни 2014 04:08
Верно, че си коментирал прилуняването, което си споменавал и сме обсъждали 376 пъти, ама и още толкова пъти сме ти казвали, че не го даваха на живо. нейсе, най-важното е, че си рекохме, че сме си починали една седмица, ама то, пу, пу, глей кви работи станаха. Човек да не знае с твоите вехти лакърдии ли е по-харно, или без тях. Рекох да се изхвърля, че ако изобщо преплуваш 1500 метра ще ти дам 1500 паунда, ама си викам, айде, не си на 14, Зе мария, че да се хващаш на масали за маса, дето все едно ББ ги е казал. Другото, хелбетя, си е лаф моабет. Конушмак, ако искате, за хаскьоолии....
25 Юни 2014 04:33
Изобщо, кой те излъга че си много интересен с натътрузени един до друг спомени от 43та- 57ма, болшинството споменавани хиляди пъти, омесени с клишета на полуинтелигентен вморо-шесташки шофьор на такси, с тук-там вплетени актуални изцепки, ала вестник "Блиц'. Извинявай, ама ти живееш в някакъв музей от миналото. Пиши как си отишъл да си купиш вестник сутринта, какви хора си видял по пътя. Как те е погледнала и какво си говорил с продавачката. Ходи до Егея, пиши как е небето там, как са хората. Зли ли са, гладни ли са, без опеката на Русия, без петата им колона, под тежкия гнет на ЕС, как те гледат, като ти поднасят мастиката с бели ръкавици-като българските келнери ли"знам те къж си нещастник, кво ми се правиш на велик". Пиши за живота днес, защото синца днес го живеем, за морето там, за цвета му, за облаците, за сиртакито-защото повечето от читателите ще си останат с това. Излез от задника. Пояснявам.Два глиста, баща и син излизат от аналното отвърстие и малкия казва:о-о-о, тате, виж колко е светло, сухо и хубаво тук. Защо да се връщаме обратно(в миналото) там е влажно, тъмно и гладно. Влажно, тъмно и гладно, ама Родина, сине...
25 Юни 2014 04:34
...
25 Юни 2014 05:38
Не, че това променя съществено духа на колонката, но всъщност проверка на фактите установява, че анекдотът за латинския като език на Латинска Америка погрешно се приписва като истинско изказване на Дан Куейл. Майтапът бил взет насериозно от уважавани издания като списанията "Тайм" и "Нюзуик". Куейл е наговорил доста глупости, но това не е една от тях.
25 Юни 2014 05:40
Докато сърфирах по интернета, за да следя Световното, попадах на какво ли не - мачове, филми, магазинни предавания, информационни блокове, репортажи, реклами...

И никво порно ?
Ти си магьосник бе виконте !
Зе Мария , съгласен за превода на прилуняването. Стотици пъти го дъвкахме, ама Димитри не се предава.
Симултантен превод на запис. Двойна излагация за БНТ. Нищо порочащо уважаемият колумнист , преводач, телевизионер и плувец на 1500м ( евала за всяко едно от тези неща по отделно ). Това са му дали - това е направил .
Признай си дърт пергишино че преводът ти беше на запис , не директно " онлайн "
25 Юни 2014 06:08
Fantastic ! Комунягите имаха иникалната способност да мачкат хората и да правят всичко да изглежда , че едва ли не ти правят невероятна
услуга ! Услугата да си жив , де ! Ляв интелектуалец с десни схващания в десния двуглав ...... мускул ! Хомофоб русофил !
Както казваше един има и кръстоски между ротердамски плъхове и жаби ! Кюрдистан е факт ! Турците затова се напъват , поради факта !
25 Юни 2014 06:40
Но тънките сметки на Симеон неговият внук Симеон Хасан да оглави бъдеща османско-българска държава, за да ги разбереш, трябва да си арменец. Затова днес писах за арменците.

25 Юни 2014 07:09
И нито дума за Еньовден?
25 Юни 2014 07:53
Много е гадно, когато ти спрат нещо - я тока, я водата, я интернета, я колонката на ДИ в сряда...
Тогава човек с прискърбие установява колко силно е зависим от благата на цивилизацията. И какво удоволствие е само, когато отново ти го "пуснат" - онова, липсващото, без което уж можеш да оцелееш (айде бе, баба ти в сряда все Димитри Иванов е чела!), ама вкусът на живота се променя.
Върти ми се из главата позабравена фраза за някакво било, за някакви майстори, но няма да плагиатствам, а само ще кажа: Благодаря!
25 Юни 2014 08:09
Евалла ти,бачу им Джиму, ...върза ни на сички тенекията и ни пусна да пасем трева зелена.
И на тези,де се кълнат,че с нетърпение чекат срядата с твойте писма /нищо,че ги четат през куп за грош и нищо,че един серсем даже беше отворил специална тема с грижа и безспокойство за твойто едноседмично отсъствие / и на таквиз кат мене,де наистина ти поверваха,че до седмий юлий ке си печеш дъртото задно трибуквие нейде у Егея.
Както и да е ...тва за турците,чиито анайки не назнайвали турски или тва за унучето Симион-Асан,дето било имало мерак да застане начело на бъдещата османо-българска дръжава е добре.
Ако не друго,барем адреналина на пишман-патриотариата дига.
Ама не биваше да се изфъргаш с тва:
"Творци? Творец е само Бог, бре нахалници. Политическите рекламаджии и те били творци - creative editors (sic). Ай сиктир!".
Тва "Творец е само Бог" от устата на заклет атеист си е живо кощунство,бачу им Джиму.
И не ... изобще не е необходимо да си арменец,за да го разбереш това.
25 Юни 2014 08:29
Хубаво беше и арменското гости в София на улица "Славянска", където до задния вход на театъра живееше Хачер Въртързърмян.

Арменците имаха и едн друга особеност. Като тръгнат в неделя на екскурзия на Витоша, цялата рода ги изпраща (може и с музика), а когато се връщат надвечер пак цялата рода ги посреща.
- Защо не ги застрелят? Ивайло Диманов каза на Кево, че му идвало да вземе един калашник и да ги изпозастреля.
- Кой беше тоя?
- Един поет. Хубаво запя "Добър вечер, госпожо Тъга". След като Франсоаз Саган написа "Бонжур тристес".


Типична емоционална реакция на поет. Не стрелщйте по пианиста, той толкова може. Каквото и правителство да дойде в България, то няма да направи кой знае какво. То е ограничено в рамките на либераския капитализъм.

Току след като Кево се похвали, че е легенда от 35 години, пък ти Джимо си по-лош, щото си ПП от повече години.


Кево, както Б. Димитров си плюха в сурат, като се влюбиха в нашия мутрагеньо Боко.

арменците станали християни през 301, ние през 864 година, но бабите ни еднакво религиозни.
не всички баби. Едната ми баба беше набожна, но другата не. Не си спомням другата да е ходила на църква в неделя.

Тя свиреше без грешка "Фюр Елизе" на Бетовен и встъплението на "Лунната соната", аз грешах, тя нахалстваше да ми покаже как да свиря на пиано.
"Фюр Елизе" и донякъде 1-вата част на "Лунната соната" (която Бтеховен не я е наречал така, доколкото си спомням Sonata com una Fantasia) са върха на любителското свирене на пиано, както впрочем "Чардаш" от Монти - върха на любителското свирене на цигулка. Виж ако можеш да извириш 3-тата част на "Лунната соната" е съвсем друго нещо.

Онзи ден политическият умник от СДС Божидар Лукарски казал "Големият български демократ Александър Стамболийски бил зверски убит от комунистите." Простотия до шия, казвам аз. В поемата си "Септември" Гео Милев го е казал по-добре: "Нощта ражда из мъртва утроба вековната злоба на роба".

Ей такава простотия може да чуеш само от сидерунгели. СДС, както и ДСБ са наследници на тези, които убиха Стамболийски.
Не като американизираната Кристалина Георгиева, която се хвалеше, че дала мизерните 20 хиляди лева, докато "президент" Плевнелиев дрънкаше глупости.
Този последния и да каже нещо свястно по случайност, то пак излиза простотия, като видиш ухилената му физиономия или изкривената му уста. Разбираш, че плещи заучени фрази.
25 Юни 2014 08:33
Стаа за професор , значи. Като тебе.
25 Юни 2014 09:27
Fantastic ! Комунягите имаха иникалната способност да мачкагат хората и да правят всичко да изглежда , че едва ли не ти правят невероятна
"И"никално изказване на Кандилато, простотия, като тази на Лукарски. И тогава и сега това си бяха отношения между хора. И тогава и сега едни може да са те мачкали, а имаше други, които те защитаваха. Разликата е, че тогава даже и да пострадаш без работа не оставаш. Сега, като те подгонят, може и да се гънеш без работа дълго време.
25 Юни 2014 09:37
Много тъга, всъщност...
25 Юни 2014 10:10
Изобщо, кой те излъга че си много интересен с натътрузени един до друг спомени от 43та- 57ма, болшинството споменавани хиляди пъти, омесени с клишета на полуинтелигентен вморо-шесташки шофьор на такси, с тук-там вплетени актуални изцепки, ала вестник "Блиц'. Извинявай, ама ти живееш в някакъв музей от миналото.
Това, което пише Дмитрий е много поучително за младото поколение - пишлигарите родени след края на 70-те години. Той дава една картина, различна от официалната пропаганда, на така наречените евроатлантически ценности, на живота тогава, пречупена през съвремието. Имено затова се харесва на Форума. е има отделни зрънца, като теб, които не я харесват.
25 Юни 2014 10:29
Хе, красива арменка / хував виц, Джимо. Ето още един: Питат Радио Ереван: къде са най-грозни жените? Радиото: Е, да , но пък правим хубав коняк, нали?
25 Юни 2014 10:29
Одъртях. То не било страшно. Пак плуваш 1500 метра, само че за двойно или тройно повече време, отколкото на младини.


Пожелавам ти още дъъълги години плуване

Поздрави от Варна.
Натисни тук
25 Юни 2014 10:43
Един поет. Хубаво запя "Добър вечер, госпожо Тъга". След като Франсоаз Саган написа "Бонжур тристес".


Хм. Не бива, значи, да се цитира нещо вече написано... Пусти Державин и Пушкин, кви плагиати били... Само те да са...

А бива ли цитиране след споменаване на Фр. Саган, и при това като се обърне цитатът наопаки? Знам пример:

...Аз Ви помня, другарю NN,
с възхищение и респект.
Вие бяхте тъй млад! Тъй женен...
Аз пък учех. С висок успех.
(На различни неща се учех -
под чина ми - мадам Саган...)
Бях Ви малко, но вярно куче.
А не свирнахте. Досега.

Беше сякаш преди Девети!
Или даже преди Христа.
Онова, дето беше вето,
ми е ясно като кристал.
Добър вечер, другарю NN,
аз Ви помня. Bon soir, joie!*
Вече недотам млад? Разведен?
Още все така Дон Жуан?


25 Юни 2014 10:44
След като Франсоаз Саган написа "Бонжур тристес".

Глупости. Саган никога не е писала такова нещо, ама ДС възпитаниците това не го знаят.
Франсоаз въобще не е могла да пише на кирилица!
Тя е написала "Bonjour tristesse", което на български е "Добър ден, тъга".
25 Юни 2014 11:08
И аз се изтревожих миналата сряда, но все пак, ако не дай Боже "нещо" се случи, се надявам че Газетата ще уважи верността на Списувателя си от тази колонка с поне едно малко съобщение в Черна рамка! Пу-пу-пу, дано не е скоро!!...

...но си мисля, че с 1500м. (поне на седмица) се турга на дълголетието конската инжекция. Инак, на завистниците и на Трите дакела (воцко, хасанчо и z-z-zе-то), каквото и да е рекъл Маестрото, все ще му се гърчат и кеврят. Дефекти и диагнози са това, няма как - досущ като при малкото глисте; паралелите с него и приликата на тъдявашните тримата, но фалшименто герой (по Д.Донев) се вписват устойчиво в натюрморта за седмичен Кукиш из коментарите.

Надявам се, че г-н Иванов си прекарва добре времето в отпуската и ако е нейде из Островите, си плува на воля из Средиземното. Но с мяра и не при вълнение - инак, ще трябва да разправям как без малко щях да се удавя след като Океана ме завлече на вътре и само Ледът в междуушието ме самоспаси...


- И да не забравя да ви подсетя, нека е поне за "заслужилите", че при един дълъг живот всеки един ден в повече, отдалечава неговата Крайна точка и тя може да се окаже много, ама много по-нататък от Тази на доста по-младите. Не всички получават дългата старост, при това малка част остават с бистър ум през нея и на много, много, им е спестен този жизнен етап...

Нека не се забравя от последните, залисани из вродената логорея и неизлечимото словоблудство.
25 Юни 2014 11:25
Пише Димитри за арменци и се сетих за Гаро фотографина, който имаше ателие на ул. Г. С. Раковски" в София, в близост до Театъра на армията. Колоритен образ, симпатяга, добряк, така и не му научих цялото име. Снимах се при него за паспорт, когато бях на 18 години. По късно го участва в сериала за Капитан Петко войвода, пак като фотографин.

"Онзи ден политическият умник от СДС Божидар Лукарски казал "Големият български демократ Александър Стамболийски бил зверски убит от комунистите."

Ако наистина го е казал, нямам думи. Обаче к' во му пука на него?
25 Юни 2014 11:33
Току-що прочетох в един форум за едно писание в руските социални мрежи, разтърсих се и го намерих. Ще го цитирам туй писание, защото много ти приляга, Джимби.

Какъв е средният руснак?

Средният руснак се бръсне с френска самобръсначка, облича италиански костюм, заключва английската си брава, качва се на немската си кола, пуска си японската уредба, псува руските пътища, оставя колата си на охранявания с канадска система паркинг, качва се в офиса си, пуска си американския лаптоп, работещ с американска операционна система, влиза в американската социална мрежда фейсбук и пише: "няма да се дадем на Запада".

Та твоята работа е приблизително същата, Джимби.
25 Юни 2014 12:44
арменците станали християни през 301, ние през 864 година, но бабите ни еднакво религиозни. Бабите не позволяваха на майките да ни бият, но те ни биеха


Значи излиза, че жените стават религиозни на възраст, га нема как да съгрешат.

И не бъркай ябълки с круши.

В килийното училище даскалът държал пръчка достатъчно дълга, за да шляпне и най-далеко седящото дете, бил, уважавана личност


Яз па си вервам повече на Петко Славейков, дето разправя, че когато се цанил за даскал у некво село и поискал плата, селяните му рекли, че толкоз пари и на говедаря не дават.
25 Юни 2014 13:13
Ще перефразирам един стар виц: "най обичам като няма писано от бай Джимо защото като публикува следващата си писаница ми става много хубаво"
Да си жив и здрав г-н Иванов!
25 Юни 2014 13:16
Джимо не е атеист. Никой не е. Справка: Натисни тук
25 Юни 2014 13:43
Средният руснак се бръсне с френска самобръсначка, облича италиански костюм, заключва английската си брава, качва се на немската си кола, пуска си японската уредба, псува руските пътища, оставя колата си на охранявания с канадска система паркинг, качва се в офиса си, пуска си американския лаптоп, работещ с американска операционна система, влиза в американската социална мрежда фейсбук и пише: "няма да се дадем на Запада".


Е, като на всичко гореизброено пише " Made in China", смисълът е съвсем друг?
25 Юни 2014 13:59
Сметките на тинята която сме избрали да ни уууправлява са цигански - грабеж, грабеж....., не знаят нищо за арменците и сметките им, като
"....отломка нищожна на винаги храбър народ, мъченик...".
ДИ.
25 Юни 2014 14:01
Ultrasinia
25 Юни 2014 11:33
Току-що прочетох в един форум за едно писание в руските социални мрежи, разтърсих се и го намерих. Ще го цитирам туй писание, защото много ти приляга, Джимби.
Какъв е средният руснак?
ВеселякУ
25 Юни 2014 13:43
Средният руснак се бръсне с френска самобръсначка, облича италиански костюм, заключва английската си брава, качва се на немската си кола, пуска си японската уредба, псува руските пътища, оставя колата си на охранявания с канадска система паркинг, качва се в офиса си, пуска си американския лаптоп, работещ с американска операционна система, влиза в американската социална мрежда фейсбук и пише: "няма да се дадем на Запада".


Да, действително тази "сентенция" много отдавна циркулира из руските форуми, ето и моят уточняващ коментар към "made in china" на ВеселякУ:

Средният руснак се бръсне с френска (made in china) самобръсначка, облича италиански (made in sri lanka) костюм, заключва английската (made in corea) си брава, качва се на немската (made in china) си кола, пуска си японската (made in taiwan) уредба, псува руските пътища, оставя колата си на охранявания с канадска (made in china) система паркинг, качва се в офиса си, пуска си американския (made in china) лаптоп, работещ с американска (made in india) операционна система, влиза в американската (made in israel) социална мрежда фейсбук и пише: "няма да се дадем на Запада".



25 Юни 2014 14:54
бъдеща османско-българска държава, за да ги разбереш, трябва да си арменец.


Всяко ново нещо е добре забравено старо!
Ама Гарабет все тарикат/прави се, че не разбира/.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД