:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 241
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Големият лузър влиза в брюкселска сапунка

Сергей Станишев за пореден път доказа, че в България липсва култура на раздяла с властта
Светослав Терзиев
17.34 ч., понеделник, 23 юни 2014 г. - историческият миг е регистриран прецизно в Народното събрание на парламентарната Република България. Сергей Станишев се отказа предсрочно от депутатското си място, защото избра да стане евродепутат. Направи го в последния възможен момент, като употреби пълния си резерв минути. Неговата лична сапунена опера, която се въртя месеци в българския политически живот, надви всички сериали по криволичещ драматизъм, лукавост и финална арогантност. Реши се големият въпрос пред днешна България, повдигнат от Станишев: "Какъв да стана?"

Ако заплененият български зрител е недоволен, че шоуто свършва, не бива да скандира под прозорците на "Позитано" 20 "Още, още!", защото успехът на сериала, естествено, предполага да има втори сезон. Интригата в него ще се върти около въпроса



"Какъв да стана в Брюксел?"



За най-нетърпеливите ще повдигнем крайчеца на завесата, за да съобщим, че началото е още тази седмица. Станишев отива в Брюксел не просто да стане един от многото евродепутати, а да изпълни историческата си мисия като лидер на национална партия и на европейско политическо семейство. Целта е от тези два трамплина, които едва ли още дълго ще са на негово разположение, да скочи на достатъчно висок нов пост, за да не го сочат като паднал от власт. Дали ще е еврокомисар, зам.-председател на Европарламента или председател на Групата на социалистите и демократите в ЕП - все върши работа да се оттегли от българската политическа сцена, без да изглежда, че тя го е изхвърлила след 13-годишно участие в големите й спектакли.

България има много проблеми, но един от тях е особено неприличен - липсва й култура на раздялата с властта. Изкачването към върховете се следи с повече или по-малко възхита, но достоен обратен път като че ли няма. Алпинистите знаят, че слизането понякога е по-трудно от изкачването и също заслужава признание. Но политиците го виждат като скок в пропастта. Качат ли се на върха, единствената им мисъл е да останат - ако може завинаги. Проблемът е стар и при социализма бе стигнал абсурда да се решава от Висшия кадровик по естествен път. Но неговата закъсняла намеса оставяше държавата в ръцете на геронтокрацията. Преди 35 години като млад репортер в БТА най-важната ми задача бе не да отразявам какви събития се случват, а кой присъства на тях. Не дай си, Боже, да изпусна нечие важно име. Веднага следваше гневно обаждане до ръководството на БТА: "Защо не ме пишете? Да не са ме свалили?" Сякаш нямаше по-страшно нещо от слизането от поста.



Достойно беше само да се расте



Демокрацията уж въведе мандатност, но не навсякъде. Никоя партия не сложи пределен срок на пребиваване в ръководните си структури. Опитайте да говорите за мандатност не само в закостенялата от възрастта си БСП, но и в уж по-модерните нови партии, които неизменно са от лидерски тип. Кой може да въведе пределен мандат за Бойко Борисов, Волен Сидеров, Ахмед Доган или Иван Костов, докато сами не решат да се оттеглят? Това са професионални революционери, които друго не могат да правят - освен всекидневно да воюват за поста си. Ако случайно се дръпнат на заден план, си тръгват пак с партийната власт, но като сиви кардинали. Вярва ли някой, че Костов и Доган вече нямат присъствие в политическия живот?

Дори където има ясна мандатност, раздялата с властта е много трудна. Георги Първанов постигна максимума, предвиден в българската конституция - два поредни мандата бе държавен глава. Но не му бяха достатъчни и се хвърли в битка първо да отстрани протежето си Станишев от лидерския пост в БСП, а после си основа своя партия - само и само да е начело на нещо. В други страни хора като него пишат книги, изнасят лекции, участват в съвети на мъдреците и не им трябват нови постове, защото им стига уважението от постигнатото. По международния протокол Първанов цял живот ще бъде титулуван "г-н президент", а не "г-н бивш президент", и това го задължава да има достойно поведение като действащ държавен глава. Но по-изгодно е да имаш реална власт, а не протоколно уважение.

Интересно е, че единствената битка, печелена от Станишев, е срещу бившия му ментор Първанов. Ако живееше в Америка,



щеше да си лепне прозвище "лузър"



(постоянно губещ, некадърник), защото записа в пасива си десет поредни загуби на избори. В случай че още не са десет, ще станат наесен на предсрочните парламентарни избори. Но му предстоят още. Брюкселското продължение на неговия сериал ще ни направи свидетели на нови провали. Първият епизод съдържа подвеждаща завръзка: Станишев обяви, че е избрал да стане евродепутат, защото соцгрупата в ЕП му е възложила да партнира на нейния председател Мартин Шулц в преговорите за сформиране на нова Европейска комисия. Зрителите вече са подготвени, че тандемът "Мартин и аз" се състои само от Мартин, защото още миналата седмица групата на десницата от ЕНП (най-голямата в ЕП) съобщи, че не мисли да преговаря със Станишев за каквото и да било, а големите соцфигури в Европа, поканени в събота на среща от френския президент Франсоа Оланд, минаха без добрите услуги на "президента на ПЕС" за разпределение на високи постове в ЕС.

Като че ли само Станишев не вижда колко е олекнал на политическия кантар в Европа. Проблемът му не е само в системните загуби на избори и в липсата на европейско политическо въображение. Големият му проблем е в онова, което в Брюксел определят с непреводимата на български дума "интегритет", доближаваща се най-много до нашите представи за порядъчност, почтеност и честност. Не е толкова страшно, че след като сто пъти повтори как не му се става евродепутат, накрая зае поста, на който бе избран - с извинение към Петър Курумбашев. По-лошото е, че като социалист влезе в съглашателство заради едногодишен контрол над властта с една отявлено антиевропейска партия - толкова крайна, че дори другите националисти в ЕС отказаха да я приемат за съюзник. В този смисъл той си лепна срамна политическа болест, заради която много политици ще избягват да се ръкуват с него в Европарламента или ще го правят с ръкавици. Но и това не е всичко. Брюксел не е ваксиниран срещу политическо лицемерие, но има една червена линия, която никой не смее да преминава - европарите.



Хванат ли те - горко ти!



Румънският евродепутат от левицата Адриан Северин бе дамгосан завинаги, защото през 2011 г. падна в клопката на псевдолобисти от "Сънди таймс", които му предложиха 100 000 евро срещу неговите "услуги" за гласуване на определени поправки в директива. Той дори не бе докоснал въпросния "подкуп", но самото му съгласие да го вземе бе достатъчно за изхвърлянето му от соцгрупата. А Северин бе човек със заслуги. Точно той като депутат от Румъния предложи през 1996 г. в Съвета на Европа резолюцията за декомунизация на бившите соцстрани, която предизвика бурни симпатии в средите на десницата, включително и в България. Въпреки това отпътува в политическото небитие заради пари.

А спомняте ли си как в края на януари 2014 г. Моника Станишева внезапно реши да върне 29 679.93 евро в бюджета на Европейския парламент, отпуснати й като аванс за изпълнение на проекта "Как разбираме Европейския парламент"? Защо? Задаваха се европейски избори и щеше да е полезно г-жа Станишева да обясни на избирателите как в тяхното семейство разбират Европарламента, след като съпругът й вече се е готвел да се запъти към него. Подобна ситуация най-често се определя като конфликт на интереси и би трябвало "интегритетът" на Станишев да предупреди Станишева още преди да вземе парите. Направил го е със закъснение и парите са върнати доброволно, но деянието е консумирано. И сега този човек си фантазира, че може да заеме пост на еврокомисар и да управлява европейски средства. Обещавам да не отлепям очи от монитора, когато бъде поканен на препитване в Европарламента като кандидат за еврокомисар. Мисля, че ще бие рейтинга на шоуто на Румяна Желева.

Карикатура: Христо Комарницки
----
89
9515
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
89
 Видими 
24 Юни 2014 20:19
И защо лузър?
Станишев не спечели избори, реноме, народна любов.
Но имаше и има власт, кукловоди, пари, място в историята дори...
Типичен еврогейски политик...
------------
Сайтът на Генек
24 Юни 2014 20:21
Каква култура, след като тоя папуняк е синче на висша комунистическа номенклатура. Какви знания, като горкият нещастник е завършил с дипломна работа на тема Ролята на униформата на Червената армия за бойния дух на същата.

Накратко, едно време казвахме "тъп като комунист", "лъжлив като комунист", "некадърен като комунист", а днес.... а, да - и днес казваме същото
24 Юни 2014 20:27
Серж се опитва да отлага момента, в който ще трябва да погледне с лъжливите си очички в очите на децата си и да каже: "Прощавайте, но аз бях пълен боклук и го знаех през цялото време".
24 Юни 2014 20:31


Боже колко злоба....
кому е нужна?
24 Юни 2014 20:42
Авторът ще има обяснение за причините при победа на БСП в следващите избори.
24 Юни 2014 20:55
Алпинистите знаят, че слизането понякога е по-трудно от изкачването и също заслужава признание.



Знаят го и възрастните и захитрели котки като Моника, но Серж ще си остане мишок!

Дали е лузър, или бляд е въпрос на терминология и лингвистика, но съселчето даде пример на младите българи (какъвто не е), че:

1. Службата в Армията на която и да е страна е загуба

2. Трудов стаж, чиракуване и т.н. преди да навършиш 40 е загуба

3. Обвързване с порядъчна съпруга която няма готови деца и готови пари отпреди е загуба

4. И мн. др.
24 Юни 2014 20:58
Станишев няма от какво да се срамува, за разлика от мно-о-о-о-о-о-го други хвалени и прехвалени.
Станишев изрита тиквите от правителството и повече от година ги държи вързани.
Станишев показа управление с човешко лице.
Всеки, който постигне 5% от това, което е постигнал Станишев, може да смята, че не е лузър.
Г-н Терзиев, надявам се Вие да сте постигнал в живота си поне 5,01% от постигнатото от Станишев, иначе остроумната Ви фраза ще е валидна не само за него.
24 Юни 2014 21:02
(снимка: натиснете тук)
Оne way ticket. Открива му се огромен шанс - да се провали и в Европа...освен ако не си натиска парцалите като редови евродепутат.
24 Юни 2014 21:06
Ето и тук сега някои продължават да му леят хвалебствени дитирамби. Опазил Господ от успехи като станишевите! Толкова "успя" във всичко, че народът си поиска Борисов обратно.
24 Юни 2014 21:08


"Неговата лична сапунена опера, която се въртя месеци в българския политически живот, надви всички сериали по криволичещ драматизъм, лукавост и финална арогантност............

Така е!
24 Юни 2014 21:31
Станишев в ЕП ще бъде никой.
24 Юни 2014 21:32
Зрителите вече са подготвени, че тандемът "Мартин и аз" се състои само от Мартин, защото още миналата седмица групата на десницата от ЕНП (най-голямата в ЕП) съобщи, че не мисли да преговаря със Станишев за каквото и да било, а големите соцфигури в Европа, поканени в събота на среща от френския президент Франсоа Оланд, минаха без добрите услуги на "президента на ПЕС" за разпределение на високи постове в ЕС.

24 Юни 2014 21:45
генек 24 Юни 2014 20:19


докато има предатели ще има робство.
24 Юни 2014 23:19
Айде, стига и вие сте го критикували мистър Клийн.
Редно е за вярна 13 годишна задокеанска служба - да получи заслужен отдих в Брюксел.
Форумът на "Сега " пак позна - предсказваше, този копчевед ще докара БСП до дереджето на СДС.
25 Юни 2014 00:06
Никакъв лузър не е Станишев, но ако гледате на нещата в калъпа на формализма и цветовете на знамената - признавам така изглежда. Станишев се оказа играч от класа, с интригантски умения и явно с амбиции извън рамките на типичните за региона ни малки мечти на малки царе. Това го кара да играе рисково, да прилага откачени и понякога отчаяни номера, но това означава и че се цели не в постове, а в резултати. СЕГА, каквото може да се направи, може да се направи в Европа, а не тук. Възможно е правителството да остане, но може и да не остане, при всички положения местната политическа класа е пълен боклук и може да мисли единствено за далаверата в тесни "селски" рамки, вместо да гледа на страната си като на свое царство поне. Споделих, че виждам пръста на Станишев в драмата с КТБ и въобще отношението Станишев - кукли на Доган се развива доста логично през последните 5-6 години. Сергея систематично, във всеки възможен момент ги избутва на показ, сблъсква ги помежду си или ги привлича в дивна борба с "общи" врагове, която накрая се оказва въздух, но осветеното от светлината паднала върху играчите си остава видяно. При малкото влияние, с което разполага да се натяква как така не е спечелил изборите или как не е дигнал с магическа пръчка една партия дето не знае нито каква е, нито каква иска да бъде е меко казано идиотизъм. С тая партия може да се борави като с инструмент - всичко друго са алабализми, а БСП е изпята песен поне в сегашната си форма. В ЕП могат да се направят много неща, един от възможните ходове е мобилизация на скептиците - разединени, десно-никакви те не са нищо освен празна приказка, докато някой не ги впрегне с други в каруца, която всеки да повярва, че може да се окаже решаваща за обръщането на политиката в ЕС. Това не е невъзможно, възможни са и други интриги и Станишев дори и в Европейски мащаб е един от много малкото политици с умения в тая област. Дали някой го е купил ... много се съмнявам, за него макар и в по-малка степен важи същото като за Костов - собствените му амбиции и желания имат приоритет, както пред партията му, така и пред евентуалните "купувачи" - т.е. всяко зло за добро. Много са му ограничени възможностите, но успя вече няколко пъти да ме изненада с ходове отвъд очакваното и нищо не се знае - може пък и на Европейски терен да намери пътя. Аз му стискам палци, въпреки дразнещото червено минало. Причината ми е много проста - Европа слушкаща Америка не може да оцелее като друго освен като общ гроб на всички Европейски нации. Общите ценности не означават общи интереси и понякога съседите, дори и диви, са по-важни от колегите, които ти дават акъл от презморски далечини. Трябват на Европа самостоятелни политици, а както съм казвал политиката е мръсна работа и човек трябва да гласува за умния мръсник с големи амбиции, а не за тъпия симпатяга с разбираеми и за Мунчо цели. Нашего брата не разбира още, че Европа не е 7 милиона и там тиквите не могат да направят друго освен това, на което е способна една тиква - да направи мазаво на масата. Двама български политици имаха качествата нужни за тая работа - Костов и Станишев - и двамата са най-мразените от народ постоянно убеждаван да се мисли за малък и като народ и като отделни хора. Тъй - щом има шанс, нека действа - и да не успее, поне ще е опитал, а колкото до това дали е лузър - ако беше, щеше ли да ви е на устата толкова, щеше ли хем да е губил всички избори през повечето време да е на власт, щяха ли да се търкалят след него "труповете" на бивш президен, на символи на длавераджийството и простащината, на хора набедени за сиви кардинали и властелини на енергийната мафия, пък и на победителите с Европейски отенък? Пак си помислете - дали един лузър се вписва в тая картинка, а когато добави и враговете и приятелите на Пеевски и ограничин Доганя - пак ли ще мрънкате, че е лузър? Просто някои неща не се правят по начините, по които на вас ви се иска - честен човек на бял кон влезе ли в политиката ще излезе още на другия ден и коня му ще е вече кафяв, но това няма да е естествения му цвят и миризмата ще го издава. Това ли ви е мечтата?
25 Юни 2014 00:32
Мерси, Мишо,
Стопли ми душата...
25 Юни 2014 01:09
"лузър" (постоянно губещ, некадърник)

Най-добре - непрокопсаник.
25 Юни 2014 01:52
политиката е мръсна работа и човек трябва да гласува за умния мръсник с големи амбиции


Добра дефиниция! Само дето не искам да си цапам съвестта с мръснишко мислене.
Не искам, нито трябва да гласувам против съвестта си! Съжалявам!
Моят живот и живота на децата ми е по-ценен и по-съдържателен.
Брюкселските сапунки въоще не ми са интересни, както и жалките марионетките в тях.
Християнските ценности са нещо, за което си заслужава да се потруди човек!
25 Юни 2014 05:51
Обещавам да не отлепям очи от монитора, когато бъде поканен на препитване в Европарламента като кандидат за еврокомисар.

Г-н Терзиев, а КОЙ ще го предложи
Мисля, че ще бие рейтинга на шоуто на Румяна Желева.

Е, тук има малко поизхвърляне - танцьорката е ненадмината
25 Юни 2014 06:24
beagle 25 Юни 2014 00:32
Мерси, Мишо,
Стопли ми душата..
Ма ти си прочел чаршафа ?
25 Юни 2014 06:57
Станишев си е оплел кошницата -
еврократ с 18 декара и къща в Швейцария -
хем социалист, хем ленинец.
***
25 Юни 2014 07:03
Наздрае Страйки !!!
25 Юни 2014 07:04
Наздрае VOCI !
Мъката куманизка край нема.
Пак ги прекараха...
25 Юни 2014 07:58
Странна дефиниция от коментатор, защищаващ и работещ за гражданското общество и неправителствените му организации.
Че то гражданско общество преди всичко си има държава. Би следвало да работи за нея. Щото неправителствени организации, дал Господ - СИК, ВИС, фондации и др. синдикати, от които всяка една се причислява към "висшето общество".
Пак ги прекараха...
Хм, с 18 декара и къща в Швейцария.
Двама български политици имаха качествата нужни за тая работа - Костов и Станишев - и двамата са най-мразените от народ
ИЖан Виденов. Не са мразени. Това са внушения. Просто двамата могат добре да обяснят "дневния ред на държавата", да вдъхнат доверие. И след това да го загубят. Затова са в устата на хората. Но политиката, като всяка друга работа е колективно дело. А качеството "работа в екип" не им се отдаваше. Единият залагаше на "фанфарни" коне, другият на неопитни. А внушенията - колкото е по-просто (неинформирано, неангажирано) е едно общество, толкова очакванията към определени личности са по-големи. Освен Костов и Станишев има още над 300 народни представители. Те какво са направили!? Или всички са лузери!? Ако се мисли по тоя начин, "всичко или нищо", няма как да се отчете напредък. Все ще се зачеркват малките стъпки към по-доброто. Напр. една такава малка стъпка е "конфликтът на интереси" - от шуро-баджинащината, изпитан и приет за надежден метод на управление, сега имаме закон за предовратяване на конфликти на интереси. Дори и Бойко Борисов се замисля, нищо че е от време на време, дали не го престъпя, когато казва "Аз ще режа...".
25 Юни 2014 08:08
За забавление на вашите деца (а и на вас):
Натисни тук
25 Юни 2014 08:12
Не само къща в Швейцария
Улица , площад и малък град трябва да се кръстят Съселбульвар , Съселплац и Съселград . Паметник да му бъде издигнат и пионерчета цветя да му носят . За това което Той направи със столетната вещица.
25 Юни 2014 08:16
Вочка, той се пише с главно Т само за Него
25 Юни 2014 08:29
Българите харесват простички и нагли политици като Баце, интелектуалци не им трябват. Не ги разбират, много сложно говорят.
25 Юни 2014 08:30
Бе знам , ама и Съси много постигна. Съкрати наполовина теглото на мумията. И е на път сувсем да я изсуши. Респект.
25 Юни 2014 08:39
Трепач,
Ако под "интелектуалци" разбираш Съско, дълбоко грешиш.
Може да е умен, може и да не е - не го познавам лично, не мога да преценя. Но със сигурност би трябвало да се пази от всякакво публично говорене. Ако не вярваш, изгледай му запис от някое изказване. Говори като кукувичка от швейцарски часовник. Дъра-дъра-дъра - повдига глава, поглежда втренчено и мъдро - дъра-дъра-дъра - повдига глава и се усмихва със сдържано сладострастие. И това се повтаря на всеки 30 секунди.
Точно такива интелектуалци наистина не се харесват на българина.
25 Юни 2014 09:35
Терзиев отново безпощадно точно!

Любителите на каруцарски пинизи и импаси жестоко се лъжат, че могат да пробутват ментите си в суматохата - манго не е цвете за мирисане, но по степен на "мразеност" е пренебрежимо малък в сравнение със съсела. Последното е верно във всяко направление, и физически, и в маниер на говорене. Отделно съсела плещи само тъпизми, тоя "спец" по копчетата за гащи в руската армия.
Да се чупи оттука да не му гледаме противната мутра и да се блещи като плъх и да мляска с гадните си джуки, докато примигва зад очилцата си, халал да му е откраднатото, чугуните зорлем му го дадоха.
25 Юни 2014 09:35
Терзиев

25 Юни 2014 09:35


25 Юни 2014 09:48
Интересно ми е, дали съселът ще прочете тази статия. Или поне дали ще му доложат другарите около него?
проверен
25 Юни 2014 09:54
Светослав Терзиев - !!!
25 Юни 2014 10:23
Боже колко злоба....
кому е нужна?

И аз това си помислих, като прочетох.
Автора -
25 Юни 2014 10:28
Michael
25 Юни 2014 00:06
25 Юни 2014 10:38
Боже колко злоба....
кому е нужна?

И аз това си помислих, като прочетох.


Бедни, бедни Македонски!
Единствено озверен, действащ само в собствена изгода, мога да посоча големият лузър или по народному шииитър...
25 Юни 2014 11:03
"Толкова "успя" във всичко, че народът си поиска Борисов обратно."

Абсолютно вярно: от 30 на сто гласували, 18 на сто си го поискаха. АбсЕлютно (Башмайсторе, бог да те прости!) мнозинство, халал да му е.
Само че вече не ще да управлява, щото голям батак се завърза с банките.
25 Юни 2014 11:06
25 Юни 2014 11:07
Хайде да се поправя:

От 1/3 гласували, 1/3 си го поискаха. Само че, това бяха избори за ЕП. За нашенския парламент още не се знае.
25 Юни 2014 11:23
Не злобейте, а мислете с главите си. Какво да прави в българския парламент в този момент Станишев? Парламентът изживява последните си дни. Той е умен и интелигентен, колкото и да го плюете. Има хора, които не се афишират на първа линия, но вършат полезна работа. В ЕП ще бъде така. Тук трябва да търпи изригванията на Тиквата. Днес - няма да преговарям, утре ще преговарям и само омраза и пак омраза.
25 Юни 2014 11:23
Терзиев
25 Юни 2014 11:54
Ако така ще определяме уважавани демократични европейски институции - ще сигнализирам и после - грантове надудук!


Още един на път за "брюксел".
25 Юни 2014 12:06
Той е умен и интелигентен,

Може, но няма капчица достойнство. А се оказа и лъжец.
25 Юни 2014 12:26
Не злобейте, а мислете с главите си.

Кой злобее?
Точно напротив, редовите българи злоРАДСТВАме по повод жалкото измъкване на съсела.
Добре е чугуна да се въздържа малце, поне от кумова срама.
Но едва ли...
25 Юни 2014 12:28
Той е умен и интелигентен,

Може, но няма капчица достойнство. А се оказа и лъжец.

Като се огледам, не мога да видя някой политик, който да се отличава с особено достойнство. Или пък като каже нещо, да си държи на думата до край. И нямам предвид само Яне и Бойко.
А интелигентните политици хич не са в изобилие.
25 Юни 2014 12:40
Като се огледам, не мога да видя някой политик, който да се отличава с особено достойнство

Да, но не могат да се правят сравнения - няма друг, губил толкова пъти последователно.
25 Юни 2014 12:48
Той е умен и интелигентен


Глупости...
Заради очилцата?
Щото иначе... не може един умен човек да не е в състояние да научи един език без да си превежда постоянно...
Бе той не може да говори правилен български език, дето му е половин роден, ...
Хич и не искам да му чувам английския ...
И - толкова години нито една държавническа идея, само дребни хитрини, апаратни номерца и изплъзване като мокра връв...
25 Юни 2014 12:49
Не всички са на твoето мнение. Например:
Очакването Сергей Станишев да се държи според правилата, които никой друг не спазва е лицемерно. Ще дам няколко примера набързо.

Румен Овчаров, който му иска оставката, изгуби всички избори за кмет на София, но стоя повече от десет години начело на софийската организация на БСП.

Иван Костов също изгуби всички избори от 2001 г. насам, но подаде оставка, чак когато не влезе в парламента. Костов не искаше да се оттегля, но оставките на Радан Кънев и други членове на ръководството го принудиха.

Делян Пеевски не отиде в Европарламента, а ДПС не ни отърваха по този начин от него, както обещаваше Местан, но от това никой не направи въпрос.

Цветан Цветанов е осъден на първа инстанция на четири години затвор, но не слиза от екрана и се е засилил пак да влиза в парламента и да води кампанията на ГЕРБ.

За Бойко Борисов, който сутрин казва едно, на обяд точно обратното, вечер - трето, а на другата сутрин прави четвърто - да не говорим.

Росен Плевнелиев се кълнеше, че няма да става президент, а доказателство за това има още в Youtube от гостуването му в бТВ, но днес е държавен глава.

Едвин Сугарев щеше да умира от глад на няколко пъти по морални причини, но все оставаше жив, а никой от онези, срещу които стачкуваше, не подаде оставка.Миналото лято протестиращите излязоха на битка срещу Пеевски и задкулисието, не постигнаха нищо, а днес, когато се оказа, че Пеевски прокуратурата, а задкулисието е по-силно от всякога, ги няма на улицата, а никой от университетските преподаватели не пое отговорност за провалите на блокадата в Алма Матер.

Георги Първанов, въпреки унизителните резултати на АБВ на европейските избори, не само, че не изчезна от политиката, ами се гласи да прави нова партия.

Явор Дачков, задкулисите.com
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД