:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 267
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Малки убийства между другари

Позитанци грабнаха пушкалата и откриха безразборен "приятелски огън" преди битката за лидер на БСП в неделя
Галя Горанова
На "Позитано" 20 дрънкат оръжия преди битката за нов лидер на БСП в неделя. Дор до седемнайсет стигнаха мераклиите да оглавят столетницата в момент, в който тя страда от силно неразположение след изборното си поражение през май. Повечето имена са познати до болка - евъргрийнът Янаки Стоилов, който вече четвърт век чака признание отдолу, фаворизираният Драгомир Стойнев, двете червени амазонки Мая Манолова и Корнелия Нинова, вечното "камикадзе" Георги Кадиев и др. За лидерския пост напират и млади авантюристи като тънещия в анонимност депутат Красимир Янков, както и стари донове като бизнесмена Георги Гергов. Както е тръгнало, кандидатите ще се окажат повече от избирателите. Всички те, разбира се, обещават



"рязък ляв завой"



и степенуват промяната от морална до тотална. Платформите им се различават толкова малко, че се налага да прибегнат до други, по-ефикасни средства в борбата за надмощие - "ръфане, късане, мачкане и охулване", по израза на ренегатстващия сценарист и пиар Нидал Алгафари. Впрочем сполучливо описаните от него дисциплини са тъкмо негов патент. Помним как дълго се луташе между АБВ и БСП в търсене на по-добрата оферта и хвърляше кал ту по Станишев, ту по Първанов в зависимост от хода на наддаването.

Та същият този Алгафари оня ден доразви жанра, като направи следното "дружеско" животоописание на позитанската фауна: "А какви са кандидатите? Един - кандидат на лидер на друга политическа формация, друг - кандидат, членувал в основния опонент на БСП преди. Трети - храненик на починал идеолог от бившата номенклатура на БКП. Четвърти - в любовни триъгълници, направил кариера от леглото си! За пети пък службите са отделили цяло звено, за да го хванат в кражбите му. Егати номинираните! Ако ще е така... то защо да си тръгва Станишев?" И за друго намекна имиджмейкърът на социалистите - че феодалите в БСП се гласят да сложат начело на столетницата подставено лице, което чрез промени в законодателството да направи тъй, щото един неназован от Алгафари вложител



да си върне блокираните 80 млн. лв.



в една банка. Досещате се и за лицето, и за банката, че и за кандидата! Малки убийства между другари! А също и интересна форма на самопредлагане за предстоящите избори, в които настоящият лидер на БСП ще запази до голяма степен ръководната си роля.

При това ожесточение вътре в партията на външните опоненти не им остава много работа. Но нещата не спират дотук. Довчерашната фаворитка на Станишев - Мая Манолова, сдобила се с привилегирования статут на "парламентарно острие", от няколко дни взе да се усъмнява в правотата на лидера си. Решенията се взимали "на тъмно", от "тесен кръг около ръководството", а не от легитимни органи, така станало с Пеевски, така било и с идеята за задължително гласуване. Но няма как, такива са правилата на играта! Нали всяко обещание за светлото бъдеще се гради върху спомена за тъмното минало. Иначе какво ще реформира новият лидер? Като в оная стара приказка за трите плика - за всичко обвини предишния, па бил той и другар.

Масло в тоя огън хвърли и конкурентката й Корнелия Нинова с намеците, че й бил упражнен



натиск да се откаже от надпреварата,



макар и доста по-сдържано.

"Ако някой има отговор кой, как и защо взима решенията в БСП, значи е по-умен от мен", изстреля "приятелски залп" и партийният социолог Юрий Асланов, отлъчен от яслата по прищявка на Станишевата съпруга. Членът на Националния съвет се престраши да заговори и за "корпоративни и олигархични обвързаности на нашия лидер".

Слабостта на лидера отприщи отмъстителните инстинкти на верноподаниците. А само допреди година го титулуваха "президент на ПЕС" и "европейски авторитет".

Сред соцактива гъмжи от клубове по интереси - "за" и "против" всяка една от кандидатурите за лидер. Някои се включват в състезанието само за да осребрят влиянието си сред делегатите срещу място в листите. Идеално време за лов на депутатски кресла. Нищо чудно настървението на лобитата да доразбие левицата преди изборите. Но при всички случаи ще изтласка на върха възможно най-компромисната личност - тази, която е в състояние да помири интересите на бедните с тези на бизнеса, националистите с опортюнистите, русофилите с Вигенин, накратко - да примами овцете, без да гони вълка.

Така големият въпрос - каква партия е БСП, ще остане неразрешен. А пък и сред кандидатите не се провиждат хора решителни, смели, способни да проведат дръзка лява политика, независимо от съпротивата. Та нали довчера повечето аплодираха решенията, които днес осъждат? А призивите за морал и връщане към корените са кюспе за шараните, извадено от най-вехтите, прашасали долапи на "Позитано" 20. И така до окончателната победа на... капитализма!
 Снимката на развеселения Михаил Миков с танцуващата на маса девойка също ще да е изваден от стаята с "приятелски" компромати, тъй като сбирката изглежда "другарска". Председателят на парламента е скритият фаворит за лидерския пост в БСП.
Снимка: БОРИСЛАВ НИКОЛОВ
Слабостта на лидера отприщи отмъстителните инстинкти на верноподаниците.
14
10789
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
14
 Видими 
23 Юли 2014 20:05
Проблемът ан БСП е, че всичко до което се докоснат - се разпада - като бесни кучета са...
23 Юли 2014 20:54
Така големият въпрос - каква партия е БСП, ще остане неразрешен.



Този въпрос е решен биологично - БСП е стопяваща се партия ежедневно, еженощно, ежечасно. Но буди удивление, колко много другари/ки се чувстват по-равни, по-умни, по-кадърни, че и Лидери... Фаворитът ми е Йоло Денев.
23 Юли 2014 21:06
Е-е-е-е,издигна ми се в очите бат Мишо с тази другарка на масата !
То , комай от педали в БГ политиката , сме на този хал - зависими политици , с контролирани от Запада сметки на накраденото.
Ха, наздраве, бат Мишо !
Избирайте си Янаки Стоилов дор е време .Че иначе ви чака пътя на СДС.
23 Юли 2014 21:25
На БСП проблемът й е решен. Решаването започна от Луканов и Лилов и продължи през Добрев, Първанов и Станишев до пълното унищожаване нейната политическа и историческа идентичност. Реши се успешно и въпросът с 600 000-я ( някога) електорат - старият измира, новият е клиентелистки, а на целокупния такъв бяха успешно продадени приватизацията, ЕС и НАТО, както и невъзможността да има друга лява партия. Цялата върхушка на БСП от 89 насам търгува с партията си като ресурс, който продава на парче и бизнесът чудесно върви.
23 Юли 2014 21:53
А какви са кандидатите? Един - кандидат на лидер на друга политическа формация, друг - кандидат, членувал в основния опонент на БСП преди. Трети - храненик на починал идеолог от бившата номенклатура на БКП. Четвърти - в любовни триъгълници, направил кариера от леглото си! За пети пък службите са отделили цяло звено, за да го хванат в кражбите му. Егати номинираните! Ако ще е така... то защо да си тръгва Станишев?" И за друго намекна имиджмейкърът на социалистите - че феодалите в БСП се гласят да сложат начело на столетницата подставено лице, което чрез промени в законодателството да направи тъй, щото един неназован от Алгафари вложител
да си върне блокираните 80 млн. лв.
в една банка. Досещате се и за лицето, и за банката, че и за кандидата!

Аз не можах да разбера кой/я е този с любовните триъгълници (не следя жълтата преса). А също и за този с кражбите (Свинаря?!), щото може да има и други. Също и за вложителя с 80-те милиона не се сещам: може да са повече от БСП.
23 Юли 2014 23:03
Типично женско съскане на типична махленска клюкарка. Клъвни тоя, клъвни оня. Всички са маскари, само аз не. Като тукашната авторитетка СвСопхия, дето маца с баданарката по всички, които не ѝ уйдисват на акъла, викайки, че са тролове, та белким някой не се усети каква е тя.
23 Юли 2014 23:51
Също и за вложителя с 80-те милиона не се сещам


Ами щото не четеш "Галерия" или пък "Уикенд". А наш`та Галка ги чете, оказва се. Че и цитира ...

Първанов е този с 80-те милиона, твърди се там, комай.
24 Юли 2014 00:08
Конгреса на Станишев ще избира Нов председател на Мама Партия...
Честит ви Наследник, Другарки и Другари...
24 Юли 2014 01:13
... и разсъждавали Берия, Хрушчов и Булганин кой да обуе ботушите на Сталин...
24 Юли 2014 06:44
феодалите в БСП се гласят да сложат начело на столетницата подставено лице, което чрез промени в законодателството да направи тъй, щото един неназован от Алгафари вложител



да си върне блокираните 80 млн. лв.

Нидалчо да не чете жълтата преса, а бат'Тиква и форума (Овчаря).
Какви промени в законодателството му се привиждат, като Кратуната, понеже е по-скромен, се гласи за 120+, а Овчаря МУ дава 160+
24 Юли 2014 10:44
Нали всяко обещание за светлото бъдеще се гради върху спомена за тъмното минало.

Абе може и да не е било тъмно миналото, но задължително е да се очерни, за да стане обещанието по-примамливо...
24 Юли 2014 11:40
... с намеците, че й бил упражнен натиск да се откаже от надпреварата, макар и доста по-сдържано...
- Според мен на кандидатките за партийно лидейство не се е оказвал, не се оказва, а май и няма и да има кой да им оказва в бъдеще никакъв, ама никакъв натиск! А пък на партията им - определено се оказваше, оказва се и ще се оказва един мн хубав натиск! (Това по Ив. Палов (ДПС)). Търсиха го - намериха си!
24 Юли 2014 18:00
феодалите в БСП се гласят да сложат начело на столетницата подставено лице, което чрез промени в законодателството да направи тъй, щото един неназован от Алгафари вложител да си върне блокираните 80 млн. лв. в една банка. Досещате се и за лицето, и за банката, че и за кандидата!

Казвам ви аз - новият шеф на БСП ще е номинирания от ППО Монтерей. А сега вие ми кажете кой е този с 80 млн.





24 Юли 2014 18:48
Пиши в Гугъл -80 млн. КТБ и трябва да излезе .
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД