:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 182
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
В открит дискурс

Близнаков да не е министър, за да пуска специалисти в Змеево?!

Венелина Попова, БНР: Министър Близнаков, естествено че въпросът, който най-много интересува старозагорци, е свързан със Змеево, с полигона. Вие като военен министър ще издадете ли заповед, с която да регламентирате какво може и какво не може да се извършва там?

Веселин Близнаков: Това, което искам да информирам чрез вашето радио българските граждани, е, че аз поддържам много тясна връзка с ръководството на Генералния щаб. Вие знаете, че в Българската армия има главен еколог, който е на разположение винаги да се предоставя информация както на медиите, така и на парламентарните комисии, включително и на временната анкетна комисия! Всички въпроси, от които се интересуват депутати или граждани на Стара Загора, могат да бъдат отправени към нас! Аз поех ангажимент да посетя много скоро Змеево, полигона, и да се запозная на място там с всички въпроси. Ако има, разбира се, някакви данни за неблагополучие, съм готов да взема мерки като министър на отбраната!

ВП: Вие, като бивш председател на комисията по енергетика в предишното Народно събрание и сега като военен министър, би трябвало да сте човекът с най-широки компетенции и най-добри познания в тази сфера. Бихте ли опровергали слуховете, които от доста време се носят в Стара Загора, че на полигона се унищожават ракети на 12 държави, а някои хора от невоенизирани структури са получили подкупи, за да пазят мълчание?

ВБ: Не би трябвало да подкрепяме политика, която е основана на мълчанието! Напротив, трябва да информираме обществото, защото то се нуждае от тази информация! Аз това, което мога да обещая, е, че ще се отнеса изключително сериозно към проблемите и няма да бъде скрито нищо, което да касае българското общество или област като Стара Загора! В това трябва да сте сигурни!

ВП: Преди три дни господин Ралф Дрийхорст, директор на института в Щутгарт, каза, че не му разрешават да вземе проби за изследване.

ВБ: Не мога да коментирам нито него, нито други специалисти.

ВП: Но като министър ще му позволите да влезе на полигона, нали?

ВБ: Не мога да коментирам тези въпроси, съжалявам. Сега аз не съм министър, ъъ... който дойде, да му давам разрешение, има си определен ред. Ако отговаря на всички изисквания, няма, ъъ...

ВП: Така ще снемем напрежението.

ВБ: Не мога да го коментирам това!
2
643
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
27 Септември 2005 00:34
Някой да има нужда от парламентарен контрол относно обгазяването на Стара Загора над баш пък тоя пишман министър?
Човеко всичко си е казал. Бе не коментира, бе! Да не е станал министър, за да коментира
27 Септември 2005 09:52
Тъй де, чукча не коментатор, чукча министър
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД