:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 281
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Конфликтът между пилотите в "Мерцедес" се разраства

Снимвка: ЕПА/БГНЕС
Момента, в който болидът на Нико Розберг (отзад) закача гумата на болида на Хамилтън. В резултат британецът се прибра в бокса за нова гума, а след това се и отказа от надпреварата. Розберг пък продължи с леки поражения и достигна до второто място, като така увеличи аванса си на върха в класирането.
Конфликтът между двамата пилоти на "Мерцедес" във Формула 1 продължава да се разраства след състезанието за Голямата награда на Белгия. В неделя Нико Розберг (Гер) опита да изпревари Люис Хамилтън (Вбр) във втората обиколка и след като не успя, го блъсна, като спука задната лява гума на колата му. В резултат на това състезанието на Люис се провали и той предпочете да се прибере в бокса, за да запази двигателя на болида си. Нико завърши втори и увеличи аванса си в световния шампионат.

Веднага след награждаването и пресконференцията шефовете на "Мерцедес" се събраха на спешно съвещание, заедно с двамата пилоти. След срещата Хамилтън излезе пред английски журналисти и заяви, че Розберг го е ударил умишлено. И дори на срещата с шефовете е признал, че го е направил нарочно.

"За мен всичко е ясно - той каза, че е можел да предотврати сблъсъка, но умишлено не го е направил. Дори нещо повече - каза: "Направих го, за да докажа нещо!" Ако не ми вярвате, питайте момчетата от екипа", заяви Хамилтън.

От своя страна Розберг e твърд, че няма да се извини на съотборника си. Германецът изрази съжаление, но допълни, че подобни неща се случват. "Това бе типичен състезателен инцидент и нищо повече. Такива неща се случват често. Опитахме се след състезанието да изясним нещата, но явно ще трябва още няколко срещи, за да го направим", бе позицията на Нико.
953
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД