:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 294
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Кабинетът придвижва по-лекия режим за трудовите посредници

Служебното правителство ще довърши работата на предходното по облекчаване режима за трудовите посредници. За обществено обсъждане са публикувани промени в наредбата за посредническата дейност, които отразяват приети вече текстове в закона за насърчаване на заетостта.

С промените регистрацията на фирмите в Агенцията по заетостта става безсрочна. Отпада и регистрацията на всеки посреднически договор, сключен с чужд работодател или корабопритежател, за която сега фирмите плащат по 120 лв. такса. За този текст получихме забележки от ЕК, че така се дискриминират фирмите, работещи с чужди работодатели, тъй като изискването за регистрация не важи за посредници, работещи с български фирми. Другите промени също са в отговор на критики от Брюксел. Според Еврокомисията досегашното изискване за подновяване на регистрацията ограничава свободата на фирмите. Пак заради Брюксел се разширява и обхватът на лицата, които могат да осъществяват посредническа дейност - тук вече влизат и лица, придобили това право в друга държава - членка на ЕС, и Швейцария.

В последните години България натрупа доста негативен опит с измами при работа в чужбина. Стигна се дотам миналата година Израел да признае, че трудовите посредници са въртели "търговия с хора", и да предложи посредничеството да става чрез двустранна спогодба. Проблеми има и при брането на боровинки в скандинавските страни, в Испания и т.н.
1
956
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
26 Август 2014 12:32
Професията трудов посредник е синекурна длъжност. Там са се намърдали истински паразити, които не работят, а само си клатуркат краката из барове и дискотеки.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД