:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 276
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

10 независими кандидати ще се борят за парламента

Въпреки силно облекчените условия за издигане на независими кандидати в новия Изборен кодекс само 10 смелчаци ще се пробват на предстоящите парламентарни избори. Това показа проверка на "Сега", след като вчера изтече срокът за подаване на документи от инициативни комитети в Районните избирателни комисии. На вота през 2013 г. кандидатите бяха шестима.

За регистрацията са нужни 1000 подписа на симпатизанти и 100 лв. депозит. По времето на ГЕРБ летвата беше доста по-висока - 5000 подписа и 10 000 лв. Отделно държавата предоставя на независимите и медийните пакети от по 5000 лв., с които да финансират изявите си в медиите.

До момента регистрираните за участие са само 5-ма от подалите документи, останалите документи се проверяват. В Бургас за втори пореден път късмета си ще изпробва Октай Енимехмедов, който нападна бившия лидер на ДПС Ахмед Доган с газов пистолет. Конкуренция в района ще му бъде Андреан Георгиев. За депутатско място от Благоевградско ще се състезава потомък на поета Никола Вапцаров, носещ неговото име. В софийския 24-ти многомандатен район с партиите ще се съревновава столичната адвокатка Веска Волева, която се прочу с делата си срещу банки по жалба на техни клиенти. В София-област ще участва самостоятелно констинбродският бизнесмен и общински съветник от ГЕРБ Благо Джиев. В надпреварата се включва и големият син на хасковския кмет Георги Иванов - Станислав Иванов. Пак в Хасково е издигната кандидатурата и на бившия депутат от СДС в 38-ото НС Господин Тонев.

----ОТРАНО

Делян Пеевски официално повежда листата на ДПС в Пазарджик, според решението на местната РИК, която вече регистрира кандидатите на движението. Подгласник му е бившата спортна министърка в правителството на Пламен Орешарски Мариана Георгиева. Пеевски е водач и на листата на ДПС в Стара Загора.
1827
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД