:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 255
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Предизвикано

Баядерката Ива, която танцува само седмица на административния връх

С одиозното назначение на учителката по танци за шеф на агенция премиерът Близнашки отново стъпи накриво
Ива Йорданова


"Подавам оставка, защото вярвам, че притежавам образованието, качествата, квалификациите и опита, които заеманият от мен до днес пост изискват. И тъй като желая всички съмнения за моето назначение да бъдат премахнати, настоявам за публичен конкурс, на който ще се явя, проведен пред журналисти и предаван на живо по интернет... И съм сигурна, че тогава всички притеснения за моите компетентност и опит ще отпаднат". Така патетично написа до медиите 29-годишната Ива Йорданова, която прекара едва седмица като и.д. председател на Държавната агенция за българите в чужбина. "Подавам оставка, защото в условията на съмнения не мога да изпълнявам главната задача, поради която поех тази отговорност, а именно: да бъда малка брънка от процеса на разкриване и огласяване на системните нередности, свързани със съществуващи от години противоречиви процеси около издаването на удостоверения за български произход и облагите, които те са носили на различни хора."

Това е едва втората публична изява на Йорданова. Първият път беше заради участието й преди 2 години в тв конкурса "Умна и красива". Щеше да мине и замине, ако година след това Йорданова не се включи внезапно в политиката. Стана член на партията Движение "България на гражданите", беше в листите им за кандидат-депутат. Покрай това няколко медии й лепнаха прозвището танцьорка на кол, защото на кастинга за конкурса освен че казва, че иска да работи в ООН и има IQ 143 т., изпълни доста предизвикателен танц по собствена хореография, но кол нямаше. После баядерката Ива стана съветничка на служебния вицепремиер Цанова. Така натрупа цели 2 месеца административен опит и служебният премиер Близнашки реши да я назначи за временно управляваща Агенцията за българите в чужбина. С какво се занимава въпросният административен орган, в който работят около 20 души и разполагат с бюджет 800 000 лв. годишно?

Основното, с което се занимава и което "изяде главата" на доскорошния й и.д. шеф, са



документите за произход, които издава на кандидати за българско гражданство



От години се говори колко доходен е този бизнес, особено след приемането на България в ЕС и превръщането й в отворена врата за шенгенското пространство. И макар че се разбира, че са издавани български документи на стотици албанци и косовари и това реално да е въпрос на национална сигурност, се стига само до проверка на Върховната административна прокуратура. Следват препоръки от януари т.г. агенцията да спре да издава удостоверения за български произход, без да прави реална проверка. Това обаче не се е случило, констатират сега от правосъдното министерство. Наново засеченият проблем трябваше да стане публично известен чрез медиите, за да има реакция на Министерския съвет, под чиято шапка е ДАБЧ. В прокуратурата в момента има сигнал от Министерството на правосъдието, който би трябвало да бъде проверен и да стане ясно освен нарушения има ли и престъпления в агенцията. И тук на авансцената излиза 29-годишната Йорданова, която разбираме, че е искала "да бъде малка брънка от процеса на разкриване и огласяване на системните нередности". Всъщност Ива е назначена там, за да бъде голяма брънка. Скромниченето в писмото й е излишно, особено в контекста на преливащата патетика.

Дамата е и жената до лидера на СДС Божидар Лукарски. На този етап съмненията, че интимният избор на Йорданова е рекатета носител в кариерното й развитие не са безпочвени. Връзките на Йорданова нямаше да имат никакво значение, ако беше заела поста с открит и честен конкурс. Проблем, който стои при назначенията на отговорни постове в администрацията изобщо. И ако оправданието е, че законът го позволява, то е крайно време законът да бъде променен. С назначението на Йорданова премиерът Близнашки отново стъпи накриво. Изборът си той аргументира единствено с кухите фрази, че е "млада и амбициозна". А преди два месеца се стресна от публикации, че съдия Аглика Адамова е дъщеря на скандалния ректор на Стопанската академия в Свищов. И въпреки безупречната й професионална репутация, прекъснатите от детството й контакти с баща й и подкрепата на цялата съдийска гилдия, която тя получи, Близнашки отказа да я назначи за зам. правосъден министър.



През седмицата, в която Йорданова "танцува" в агенцията,



се стигна дотам, че десетки българи от чужбина написаха отворено писмо, за да припомнят, че в демократичния свят високите постове се заемат след публични процедури, които гарантират, че избраните имат нужните качества и умения. Хората опровергаха и твърденията от заповедта за назначението на Йорданова за огромните й заслуги при организирането на изборите в чужбина. И настояха за конкретни критерии, прозрачност и сериозна квалификация при назначаване на отговорни позиции в ДАБЧ. От разследване на БГНЕС научихме, че като съветник на вицепремиера Илияна Цанова Йорданова е направила профил във "Фейсбук", разясняващ как се гласува в чужбина. За това били платени 6000 лева, профилът е посетен от 4000 души.

Йорданова се обиди, подаде оставка и написа кървавото си писмо. Тя смята, че е жертва на въпиюща несправедливост и че е най-подходяща за поста, но е криворазбрана. Лелее публичен конкурс, излъчван по интернет, във фантазиите й това едва ли не е драматичният танц със седемте воала на голата Саломе. В ролята на злия цар Ирод са хлевоустите хейтъри, които настройват несправедливо общественото мнение. Но за съжаление на Ива такъв бляскав финал не се очертава. Скандалът "ДАБЧ" съвсем скоро ще потъне в политическото блато. Новините за парламентарния старт и новото правителство ще изместят светлините на прожекторите от Йорданова. Извън краткия си етюд в държавната администрация Ива е била учителка по танци. Може отново да бъде. И да чака новия си звезден шанс. Все още е млада и амбициозна. И най-много копнее за публична изява. На всяка цена.
31
5652
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
31
 Видими 
22 Октомври 2014 20:25
Да се опита с танца на седемте воала да спечели подпис от любовника си...
-----------------
Сайтът на Генек
22 Октомври 2014 20:31
главната задача, поради която поех тази отговорност, а именно: да бъда малка брънка от процеса на разкриване и огласяване на системните нередности, свързани със съществуващи от години противоречиви процеси около издаването на удостоверения за български произход и облагите, които те са носили на различни хора."


Никакви полицаи,следователи,прокурори и съдии да не поглеждат към агенцията.Там е калинката ива,момичето от пилона...
22 Октомври 2014 20:42

Доста точна статия. Убийствен сарказъм, който едва ли ще докосне дъртите дебелокожи апаратчици като близнашки. Колкото до танцьорта _ще грейне другаде щом селския ерген лукарски докопа някоя мънинка троха от устата на боко мутрафона.
22 Октомври 2014 21:00
.
22 Октомври 2014 21:15
не е девойка....
22 Октомври 2014 21:17
Професора не е апаратчик - разбрал е гафа си и ще ни се извини...
Иначе ще се окаже лицемер, включително и в науката ...
22 Октомври 2014 21:17
не е девойка....


М.Н.: Де да знам, то нали не ги взимаме девствени.
22 Октомври 2014 21:22
С одиозното назначение на учителката


Най - искрено моля някой да ме светне какво означава "одиозно".
В тълковният речник пише "Употребява се предимно за първични полови белези с необичаен размер."
22 Октомври 2014 21:29
В тълковният речник пише "Употребява се предимно за първични полови белези с необичаен размер
Ми да де
22 Октомври 2014 21:32
Верно, бе !
Чак сега се усетих да разгледам снимката увеличена.
22 Октомври 2014 22:35
не е девойка...
но става.
22 Октомври 2014 22:39
... не е руса.
22 Октомври 2014 22:55

Щом харесва само руси - правилно сте го баннали!

Всъщност това е единственото назначение на Близнашки, за което получихме някакво обяснение - макар и не от него, а от самия обект.

Не смея да си представя останалите какви са.
22 Октомври 2014 23:13


Най - искрено моля някой да ме светне какво означава "одиозно"


Идва от френски - odieux - омразен, отвратителен, отблъскващ.
23 Октомври 2014 05:32
...разбрал е гафа си и ще ни се извини...
MухахаХА пък ние ще му повярваме и "простиме"... БАФ!
23 Октомври 2014 08:21
Написаното по-горе се приема за норма в българския управленски живот. Ако не съм прав би трябвало да има тежки последствия или оставка за Лукарски. Ха дано ама надали.
23 Октомври 2014 08:53
Покрай това няколко медии й лепнаха прозвището танцьорка на кол, защото на кастинга за конкурса освен че казва, че иска да работи в ООН и има IQ 143 т., изпълни доста предизвикателен танц по собствена хореография, но кол нямаше. После баядерката Ива стана съветничка на служебния вицепремиер Цанова. Така натрупа цели 2 месеца административен опит и служебният премиер Близнашки реши да я назначи за временно управляваща Агенцията за българите в чужбина. С какво се занимава въпросният административен орган, в който работят около 20 души и разполагат с бюджет 800 000 лв. годишно?
Божеее, божеее, съде изборите свършиха и калинките накацаха. И ръбът Лукарски, дека РъБъ само за морал говорят, как щели да въведат нов морал и рИформи. И тук нашиот вечно ухилен, като пача в тенжера Лизашки прекали с лизането. То де се зададе някой, който има вероятност да влезе във властта и той започва да лиже. Явно и с голямо лизане се е домогвал до власта, първо в БСП, после надуши, че наш Чехлю харесва протестите и започна да протестира и да лиже около президенто. Сигурно с лизане е станал и професор.
23 Октомври 2014 09:19
Професора не е апаратчик - разбрал е гафа си и ще ни се извини...
Иначе ще се окаже лицемер, включително и в науката .
Ха, ха, ха, добрутро....Ти още не си ли рабрал, че той си е лицемер. Как само се върти, от председател на Софийската организация на БСП до подлога на наш Чехлю. А то пък и неговата е една наука.
23 Октомври 2014 09:40
Калинки, баядерки, ... назначени от ГЕРБ
23 Октомври 2014 12:49
одиозен - От лат. (odium - омраза) Омразен, ненавистен, неприятен, нежелателен, гнусен
"Казаците са настроени срещу вас, а името ви е одиозно за тях" М.Шолохов (Тихия Дон)


Толкова неподходящо определение за такова маце. Конкурсния тест задължително трябва да включва и практическа задача с участие на пилон. И аз искам да се показва по интернет!

23 Октомври 2014 13:58
От разследване на БГНЕС научихме, че като съветник на вицепремиера Илияна Цанова Йорданова е направила профил във "Фейсбук", разясняващ как се гласува в чужбина. За това били платени 6000 лева, профилът е посетен от 4000 души.


То голям бизнес се оказа това да направиш профил във фейсбук. Първо любовницата на Мършата, дето завлече не знам си колко хиляди лева за такъв профил, сега и таз мома...
Млади и амбициозни, но пък нагли!
23 Октомври 2014 14:04
Ива Йорданова (27 г.) от София разказа, че е учила в колежа Бъркли в Ню Йорк, но й се наложило да се върне в България: „Компанията, за която работех след дипломирането си, не ми подаде документите за нова работна виза навреме и загубих правата си да пребивавам в Щатите.“ Целта й е работа в ООН, където е стажувала няколко пъти. Ива е изкарала 143 точки на теста за IQ. Според нея интелектът е по-важен от красотата – „аз лично не мога да се влюбя в тъп мъж“, обясни тя. При жените според Ива е същото – тя каза, че не иска да е желана заради визията си. След този разговор Ива изненада комисията с провокативан хип-хоп танц, за който Слави каза: „Абе, мойто момиче, в този танц не виждам да имаше някакъв съществено разпознаваем интелект. Секси е този танц. Той предизвиква само желание за секс.“ Ива обясни, че за нея е важно да имаш вътрешно самочувствие – „да знаеш как да управляваш тялото си, как да управляваш израза на очите си, движението на косата, на ръцете“. Кубинецът, с който била, я зарязал преди 3 месеца, защото не можел да напуска и да се връща в Съединените щати.


Те тука е и танцът, гъвкаво е момичето, разбирам защо Лукарски е напуснал жена си и двете си деца зарад таз кукумявка.
Натисни тук
23 Октомври 2014 16:20
Много прости,много гладни и лакоми, това протестърите... уж имотни, хубави и умни, ама на! Ами не се прави така, бе, като искате да е любовницата на държавна хранилка ( ех, тази лоша държава!) дайте й една по ниска, стартова позиция - и пак много е, това е държавна служба за момиче с community college и практически без стаж . Ама да поеме агенцията...както и да поема, това си е много нагло. Малко мярка и разсъдък да бяхте проявили, щеше да си работи момичето някаква синекура в ДАБЧ, да пее и да свири...
23 Октомври 2014 17:01
Хейтърска статия. Очернихте момичето без да го познавате, само по анонимни доноси.
23 Октомври 2014 18:24

agabaga
23 Окт 2014 17:01
Мнения: 958
От: Bulgaria
Хейтърска статия. Очернихте момичето без да го познавате, само по анонимни доноси.

Как анонимни? Самият покровител на момето рече, че живее с нея! Натисни тук
23 Октомври 2014 19:17
Разбрахме, че на Доротея Дачкова не й харесва баядерката Ива и е много предизвикана.
Ма кво ша каже за нейният наследник...
23 Октомври 2014 19:29
Хейтърска статия. Очернихте момичето без да го познавате, само по анонимни доноси.
Гледах предаването на Слави. Абе момичето е амбициозно, ама още е цепеняк. То си е за някоя дребна службица в агенцията, ама да стане шеф - айде холам. Особено му лъсна простотията, като изигра танца, абе ученическа работа. И хоп шеф на агенция за българите в чужбина. Пък и Лукарски се дръвчи. Кога събереш двата колоса на българскато политика Лизашки-Службашки и Лукарски, само калинки почват да хвърчат.
24 Октомври 2014 08:05
Млъкнете, завистници. Дай боже всекиму,казва човеколюбивият български народ, а не само на Лукарски- ама пък и име....
24 Октомври 2014 21:35
Става става!
А за шеф а агенцията не знам дали става, била е в чужбина може и да става. Като Сара Палина се оказа експерт по Русия щото от балкона й през пролива се виждало прането на Путин.
Ама по добре нея да я направят шефка, хем амбициозна хем става, хем знае чии шалтер да дръпне, а пък и като бонус има стаж в алфавил. Нас със Маркса ли да не турат да наплашим народа с нашия прекалено дълъг стаж и позахабени социални мирогледи.
24 Октомври 2014 21:39
Бе върлаков той дядо боже дава ама цените се дигнаха в джентълмен клуба. Плащаш и бегаш аре сега, чак пък и шеф на агенция да я праиш.
24 Октомври 2014 22:04
Ама верно е мнгого интилигентна я вижте как пише само, подава оствака защото всъщност е квалифицирана. Кво да праиш сащска школа, повече мотивировка и вяра в себе си и проказки безкрай. За какво ти е образование?!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД