:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 283
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Казийски заподозря федерацията в манипулация

Волейболистът изявил желание да се върне в националния отбор, но станало разминаване
Снимка: cev.lu
Матей Казийски (в бял екип) опитва да забие топката през двойната блокада на Петар Таранджанин (вляво) и Лауренциу Лика от "Университатя" по време на мача в Крайова онази вечер.
Волейболната звезда Матей Казийски заподозря българската федерация в манипулация относно неговото евентуално връщане в националния отбор. В интервю за TV7 (цялото ще бъде излъчено на 19 януари) капитанът на италианския "Трентино" говори за събитията от миналото лято, когато за селекционер бе назначен Пламен Константинов, който се опита да върне играча в състава за предстоящото през есента европейско първенство. В интервюто Казийски казва, че е имал желание да облече пак националния екип, но събитията, според него, не са се развили по най-правилния начин.

"Проведох тричасови разговори със селекционера Пламен Константинов и с генералния секретар на федерацията (б.р. - Станислав Николов). Казах им, че бих се върнал, но в момента не съм в желаната форма и не съм готов - казва Матей. - Два дни по-късно обаче, на пресконференция в София се обяви, че имам повиквателна и чакат да се обадя. Бях пределно ясен преди това в разговора относно състоянието си. Тогава осъзнах, че говорим на различни езици."

Затова Казийски е категоричен: "Няма никакъв шанс да заиграя отново за националния отбор".

Интервюто бе взето в Крайова (Рум), където "Трентино" гостува миналата вечер за първия си 1/4-финален мач в турнира за Купата на европейската централа (CEV). Италианският тим победи с 3:0 (25, 22, 19) за час и 20 минути домакина "Университатя" и почти си осигури класиране в следващата фаза. Най-резултатен за успеха бе Филипо Ланца с 13 точки, Емануеле Бирарели направи 11, а Казийски, Матео Бургщалер и Габриеле Нели - по 10. За румънския тим 13 точки реализира Лауренциу Лика, а с 8 приключи македонецът Владо Милев. Реваншът е на 22 януари в Тренто.

По регламент следващата фаза за Купата на CEV на практика отново е 1/4-финал, защото в нея ще се включат 4 отбора, отпаднали от Шампионската лига, и ще играят срещу четирите състава, които продължават напред.

1106
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД