:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 296
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Между Ботев и Гео Милев и



Йордан Йовков избираха вчера на изпита по български език и литература кандидат-студентите в Софийския университет. При избор на първата тема кандидатите трябваше да съпоставят цитатите: "Светът, привикнал хомот да влачи/тиранство и зло и до днес тачи;/тежка желязна ръка целува,/ лъжливи уста слуша със вяра..." от "Борба" на Христо Ботев и "Кой/излъга нашата вяра?" от "Септември" на Гео Милев. Другата тема беше "Изпитание и избор в разказите на Йордан Йовков". Заявления за явяване на изпита вчера бяха подали 1281 кандидат-студенти.





Най-добрите учители ще бъдат отличени



традиционно с грамоти на 24 май т.г., става ясно от съобщение на регионалния инспекторат по образование - София, отправено към директорите на столичните училища и детски градини. Те имат срок до 22 април т.г., за да представят предложения за учители или директори. За да получат грамота "Неофит Рилски", навръх празника на славянската писменост кандидатите трябва да отговарят на редица условия - да са отговорни, инициативни, да имат организационни, управленски умения и такива за работа в екип. Те трябва да имат постижения в съответната професионална област или в методиката на преподаване, да са използвали съвременни интерактивни методи на преподаване и обучение, както и новаторски дух. Учениците им следва да имат високи резултати.
971
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД