:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 263
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Фамилия

Дими от "Сленг" и Ива от БНТ се харесали задочно

Новата водеща на "По-добре късно, отколкото никога" и фронтменът на "Сленг" започват и завършват деня с целувка
Снимки: ЕМИЛ ИВАНОВ



Тя е красива, руса и много известна. За него може да се каже същото с изключение на цвета на косата. Двамата са типичен пример за щастливо младо семейство, сдобило се наскоро (всъщност преди 6 месеца) с първата си рожба. Дотук обаче с типичното. Оттук нататък каквото и да се каже, излиза от рамките на обичайното. Защото става дума за семейството на Ива - новата водеща на "По-добре късно, отколкото никога", и Дими от "Сленг". И разбира се, за съкровището Дара.

И като стана дума за Дара, то трябва да се поясни, че името на усмихнатото момиченце не идва нито от Божидара, нито от Дарина. То си е Дара. Измислил го Калин, пианистът на "Сленг". Малко преди Ива да роди, се били събрали във Варна и се чудели какво име да изберат за бъдещата госпожица. Единни били в едно - да е кратко и категорично. Тогава Калин им подхвърлил Дара. "Попитах го: Познаваш ли някой с такова име? Той отговори - не. Като чухме това, решихме да е Дара", разказва Дими.

По-късно открили, че на тибетски Дара означава "Повелителка на стихиите".



"Тя си дойде с името.



Защото точно в деня, когато се роди, София бе ударена от онази, едрата градушка", обясняват двамата родители.

Естествено, и дума не може да става кой е израждал детето. Това е бил Дими, който освен музикант е и гинеколог. Дара се родила във Втора градска болница, където той работи. По стечение на обстоятелствата седмица преди това най-добрите им приятели също се сдобили с детенце. Другото приятелско семейство пък имало вече бебе на един месец. "Така се случи, че и трите родихме почти по едно и също време, без да сме се наговаряли", обяснява Ива.

В момента Дара е на 6 месеца, облечена е в кокетен тоалет и се залисва по книжка с шарени картинки и твърди корици. В центъра на дневната е кошарката на щерката,



зарината с всевъзможни кукли



Последната, която получила като подарък, е мечок с пуловер от онзи приятел на Дими, чието бебе се родило седмица преди Дара.

Кошарата в хола не е единственото, което издава, че в този дом има бебе. В кухнята, която е и трапезария, е столчето за хранене, а на свода, свързващ това помещение с дневната, виси люлка в свежи цветове - най-ярките в жилището на младото семейство.

Че апартаментът е нестандартен, издава още входната врата. На нея вместо табелка с имената на обитателите стои едно категорично "Сленг". Коридорът и антрето са решени в опушено сиво, а таванът в антрето е от артистично платно, което всъщност представлява лампа, проектирана от самия Дими. Холът пък е в няколко цвята - жълто, червено и кафяво. Идеята е на Дими. Всъщност почти цялото жилище с много малки изключения е



обзавеждано по негови идеи



Добър приятел от казармата изпълнил поръчките.

За едната стена Дими дори сам забъркал боя и пробвал, докато открие конкретен ефект, който бил видял преди това в списание. После просто показал начина на майсторите и те веднага го направили. Така е боядисана и спалнята.

В дневната преобладават металът и стъклото. Комбинирани с топлите тонове на стените обаче, те не стоят студено, а уютно. За това заслуга има и кухнята, която е в червеникаво-кафяво дърво, отново комбинирано с метал. Двете помещения са свързани умишлено, за да може Дара да тича на воля, щом поотрасне.

На едната стена в хола е поставена картина на зимен Созопол в нежни пастелни цветове. Подарък е на Дими от Ива. По земята пък има няколко големи саксии с екзотични зеленини, за които Ива си признава, че почти не й остава време. Поливат ги бабите.

Спор няма - дневната и кухнята са



любимите помещения на семейството,



което кани често гости в дома си. И Ива, и Дими обичат и умеят да готвят. За съжаление сега почти не им остава време. Но са благодарни на двете баби, които постоянно ги изненадват с някой специалитет. Такъв има и в момента в хладилника. Никога не остават без киселото мляко и сиренето.

Как минава денят на семейството? "Ива не ми дава възможност да разбера кога се е събуждала малката нощем", благодарен е Дими. А жена му издава, че Дара напоследък е станала много капризна и се буди постоянно. Когато Дими няма спешна работа в болницата, семейството е в пълен състав цялата сутрин. После и двамата тръгват по задачи. Той по репетиции, тя за телевизията. Дара остава с бабите. Но вечер или



около полунощ отново се събират



Петък, събота и неделя са свободните им дни, когато могат да правят любимите си неща.

Ива и Дими започват и завършват деня с целувка. И казват, че човекът отсреща няма никакви дефекти, никакви дребни недостатъци, които да дразнят. Приемат се такива, каквито са, и смятат, че са открили идеалния партньор. "Досега не съм намерил нещо, което да не ми харесва в Ива. Тя е много гъвкава, много бързо успява да намери точната рецепта за мирно съществуване. Аз мисля, че хората се събират не за да се променят един друг, а за да се научат да правят компромиси и да водят достоен живот", казва Дими.

"Личните амбиции в една връзка не водят до нищо добро", категорична е Ива. След което допълва: "Изкушавам се да кажа, че е съвършен, но ще прозвучи много блудкаво." Все пак има едно нещо в Дими, което понякога Ива не харесва. "Много е нетърпелив, готов е да избухне за нещо, което не става веднага. Аз му казвам: спокойно, всичко ще бъде наред. Така и става. Независимо дали ще е днес, утре или след ден."



Двамата се срещнали за първи път



в телевизионното предаване "Любов в нощта" на ММ, на което Ива бе автор и водещ. Но се харесали доста преди това. Той вече я бил виждал в това предаване, а тя го гледала в клипа на песента "Синьо". "Бяхме се харесали задочно. В предаването тя беше много притеснена, защото на мен ми се носи славата на труден човек. Но и аз не бях по-малко притеснен", признава Дими.

И докато Ива е отдадена на телевизията - преди в ММ, сега в БНТ, Дими заляга над книгите. Но не развлекателните, а медицинските, тъй като му предстои специализация. Предстои му и нов албум със "Сленг", за който в най-скоро време ще подпишат договор с продуцентска компания. Половината песни са вече записани, а през пролетта трябва да се появи и първият сингъл.



Коя е любимата песен на Ива?



Много, много труден въпрос. "Харесвам "Синьо", защото има хит в нея. Харесвам "Мой свят", защото е балада и е суперромантична. Харесвам "Тъмна сянка", защото не съм чувала по-хубава песен от нея. Харесвам "Думи", защото в нея има този лек джаз, който аз много обичам. Харесвам "Всяка нощ", защото текстът й е много емоционален. Харесвам си коледното парче, защото вината за него е изцяло моя - аз написах текста", изрежда на един дъх Ива, а Дара й приглася с бебешки вик. Вероятно в знак на съгласие.
 
Наскоро приятел на Дими от детските години подарил на Дара този кафяв мечок.
 
В кухнята настава голямо суетене, когато дойде време малката госпожица да се храни. Но Дара не е капризна.
 
На свода, разделящ дневната и кухнята, е закачена люлка.
 
Дими сам е измислил металните мебели в дома. Изработил ги негов приятел.
 
Дими с Дара
 
Ива
34349
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД