:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 335
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
КРЪВНА ВРЪЗКА

Аспарагусът е всъщност декоративна аспержа

Надали има човек, който да не знае какво представлява аспарагусът. Преди години това комай бе единствената зеленина, която разнообразяваше букетите с карамфили. В един период дори се смяташе за ужасно демоде и проява на лош вкус да ти аранжират цветята с аспарагус.

Сега вече декоративни треволяци, листа и какво ли още не има в изобилие. Всички те съвсем логично изтласкаха на втора, че даже и трета линия познатия аспарагус. Но не успяха да го изхвърлят изцяло от класацията. Макар и бавно аспарагусът или както е редно да се каже - декоративната аспержа, се завърна на едно от почетните места, каквото по принцип заслужава.

Новото е друго - той вече е предпочитан и като саксийно растение. Причината е, че аспарагусът понася много добре условията, които предлагат баните. А там, както се знае, растения трудно виреят. В този смисъл това е една от най-подходящите зеленини.

От друга страна, аспарагусът е изключително красиво и пищно висящо растение. Отглежда се сравнително лесно и не представлява трудност дори и за лаиците в градинарството.

Основното, което трябва да се знае за него, е, че предпочита сенчестите места, в краен случай шарената сянка. Обичайната температура, която харесва, е около 20 градуса, но издържа и на -10, което го прави удобен за жилища без централно отопление.

Поливането е умерено, най-добре с вода, която е престояла 24 часа открита. Хубавото на аспарагуса е, че задържа достатъчно влага в корените, така че, ако тръгнете да пътувате, не се налага специална система за поливане. Все пак продължителното засушаване не е полезно. По принцип растението се тори в периода май-септември. Но ако живеете в апартамент със силно парно, то непременно торете и през зимата. В този случай е достатъчно на всеки 2 или 3 седмици. Ако жилището е без парно, то не торете и поливайте рядко.
4987
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД