:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 491
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

По-добре беше танковете да не идват

Ако все пак въоръжението продължи да пристига в България, нека да е транзит и да поема към нововъзникналата "Ислямска държава", където има много повече работа за вършене
Снимка: БГНЕС
Главнокомандващият с малкия си танк.
Всеки танкист ще ви каже колко много се е променила България през годините на прехода. След броени дни се навършват 25 години, откакто на 6 юли 1990 г. първият президент (председател) на България Петър Младенов подаде оставка, защото бе заподозрян, че е изрекъл "По-добре е танковете да дойдат". Той се оправдаваше, че в шумотевицата на митинга пред Народното събрание е казал "Станко (Тодоров) да дойде", но самата близост между думите "танка" и "Станко" бе достатъчна да загуби поста си.

В днешно време никой не вика публично танкове в България, защото другаде решават дали да дойдат и кога. Миналата неделя американците ни съобщиха, че първите им бронирани птички вече са кацнали в Бургас. Държавният глава Росен Плевнелиев нямаше думата дори в качеството си на главнокомандващ и сви рамене, когато го питаха колко американски танкове са се запътили, за което писа още на 13 юни вестник "Ню Йорк таймс". Неговият коментар бе следният: "Към момента следим процеса на вземане на решения във Вашингтон относно идеята на САЩ за повишаване на нивото на сигурност на някои от съюзниците, особено по източната граница. В рамките на решенията на НАТО допринасяме и отговорно действаме за колективната отбрана. Ако има допълнителни механизми и идеи по линията на двустранното сътрудничество между България и САЩ, ще се отнесем отговорно, когато получим конкретно предложение".

Няма ли кой да обясни на нашия държавен глава, че за да остане в историята, трябва да избере по-запомнящи се фрази?



Що за словесен гърч?



Гърчовете са признак за мъчително телесно и душевно състояние и не е трудно да разберем от какво се измъчва президентът. Не може да каже "Танковете да дойдат", защото фаталната фраза доказано сваля президенти. Но и не може да каже "Танковете да не идват", защото резултатът ще е същият. В първия случай съдбата му ще решат онези, които са го избрали, във втория - онези, които са го номинирали за поста. Върти го, сучи го - все лошо. Затова избира усукани фрази, които въобще не съдържат думата "танк".

Плевнелиев не може да лъже, защото много му личи. На него всичко му личи. Той изрича и верни неща. Американците не крият намерението си да разположат безсрочно танкове и друга тежка бойна техника в няколко източноевропейски държави, сред които и България, но идеята трябва да бъде одобрена от министъра на отбраната Аштън Картър и от президента Барак Обама, защото тяхна е отговорността да преценят както военните, така и политическите последици. Шефът на Пентагона прояви военна пъргавина и на 23 юни каза в Талин (Естония), че Литва, Латвия, Естония, България, Румъния и Полша вече са се съгласили да приемат въоръжението. От нашето Министерство на отбраната отрекоха. Очевидно Вашингтон не се стеснява да твърди, че по своя преценка взема решения за военно присъствие в други държави. Напълно може да се вярва и на Плевнелиев, че ние просто "следим процеса на вземане на решения във Вашингтон".

Може ли президентът на България да бъде нещо повече от страничен наблюдател на процеси, които засягат националната сигурност? Като член на НАТО държавата има право на глас и за да я разберат съюзниците какво мисли,



трябва да се изразява гласно,



а не да се оправдава, че изпълнява "отговорно" решения, които други вземат от нейно име. Американците твърдят, че не се стремят да дразнят Москва, а се опитват да успокоят съюзниците си, които граничат с Русия или са близо до нея и които смятат, че политиката й по отношение на Украйна крие заплаха и за тяхната стабилност. Трите балтийски държави и Полша направо ги канят да им пазят страх. "Имаме нужда от бойна техника на предни позиции, защото ако се случи нещо, ще ни трябват допълнителни оръжия, техника и боеприпаси", казва пред "Ню Йорк таймс" латвийският министър на отбраната Раймонд Вейонис, който на 8 юли ще встъпи в длъжност като президент на страната. "Ако се случи нещо, не можем да чакаме дни или седмици за допълнителна бойна техника. Трябва да реагираме незабавно." Ето как един държавник изразява ясно позицията на страната си, независимо дали се харесва някому, или не.

Американците са практични хора и проучват на място всяка своя стъпка. Става дума за складиране в шест държави от Източна Европа на тежко въоръжение за бригада от 3000 до 5000 души. Където воплите са по-силни и нуждата е по-остра, концентрацията ще бъде по-голяма. Според плана, наречен European Activity Set (Боекомплект за европейско действие), ще бъдат пратени около 1200 бойни единици, от които 250 танка M1-A2 "Ейбрамс", бронетранспортьори "Брадли" и самоходни гаубици. Най-много тежки оръжия, необходими за около 750 войници във всяка страна, ще бъдат пратени в Полша, Румъния и България. А в Литва, Латвия и Естония ще има оръжия, колкото за 150 души във всяка от тях. Нуждата е преценена не на око, а след консултации с отделните държави. През февруари пред сп. "Арми таймс" командващият американските сили в Европа генерал-лейтенант Бен Ходжис заяви, че е обиколил трите балтийски страни, Полша, Румъния и България, за да разбере дали имат нужда от допълнителна бойна техника. С други думи, събирал е заявки. България трябва да е видяла голям келепир, щом е поискала да играе ролята на важен плацдарм срещу Русия - наравно с два пъти по-голямата по площ Румъния и три пъти по-голямата Полша. Преструванството, че никой нищо не знае, а трябва да се чака решение отвън, е белег за страх от собствените думи. Българските ръководители не само не са имали смелост да кажат, че не чувстват пряка военна заплаха от Русия (което е разбираемо, защото иначе щяха да пищят като балтийците), но и нямат достойнство да си признаят, че все пак са питани.



България няма място в кръга държави,



които исторически са трупали омраза към Русия. От нея би трябвало да се очаква друга роля в НАТО - да изразява умерена позиция заедно с държавите, които не виждат изгода от по-нататъшното влошаване на отношенията с Москва. Всички забелязват, че тя е потърпевша от решения, които противоречат на интересите й, и няма защо да се преструва на лишена от здрав разум. Да се правиш на Мунчо е лесна, но непрестижна хитрина. А и последиците са трайни, защото все като такъв ще те третират. Както се вижда, на американците им е лесно да дойдат, но трудно ще си тръгнат, защото имат дългосрочна работа с руснаците. Безгрижието на Плевнелиев може да им изглежда сега дружелюбно, обаче след време, ако някой ги подкани да си ходят, биха сметнали намека му за неприятелски. Държавите, които са пробвали да се освободят от американски бази, все са се сблъсквали със сериозни проблеми.

Американците вече пристигат, ще се повъртят с танковете си за тренировка и в случай, че забравят да си ги приберат, ще ръждясват като германските майбаси, закопани по границата с Турция. Ако целта е да респектират руснаците, вече са я постигнали, защото Москва им отговори, че ще инсталира още 40 междуконтинентални балистични ракети, които при нужда едва ли ще хаби за стрелба по танкове и други мишени в България.

Ако Плевнелиев наистина се чувства лоялен и отговорен от името на държавата пред нашите американски съюзници, трябва да им благодари за тяхната готовност да ни бранят при необходимост и да им каже честно, че в момента такава нужда не е възникнала. Нека насочат ресурсите си към по-нуждаещи се райони. От юг, не много далеч от България, настъпва сериозна заплаха за международния правов ред и няма кой друг да я спре освен американците, защото тъкмо те създадоха условия за възникването й. Там определено ще са нужни танкове, защото само с бомби и ракети от въздуха не може да се отвоюва загубена територия. Ако все пак танковете продължат да пристигат в България, нека да е транзит и да поемат към нововъзникналата "Ислямска държава", където има много повече работа за вършене.

Снимка: Сайт на американските сухопътни сили
Истинските танкове идват по американска команда.
 Светослав Терзиев
71
18041
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
71
 Видими 
24 Юни 2015 20:11
Ся, добре е за хонорара, ама иначе са глупости. Тази работа не е въпрос на пазарлък искате ли или на искате танкчета, а на планове, разиграване на варианти, бюджетиране и ресурси. Цялата история около силите за бързо реагиране е в съответствие на възможностите на Русия за агресивни действия. Сметките са добре направени и бих казал изгодни за България.
24 Юни 2015 20:17
Умно хортуваш, г-н Терзиев, ама няма кой да те чуе. На нашите управници ушите са им запушени с долари.
Те са кукли на конци.
24 Юни 2015 20:23
И не само на управниците. Я виж над теб
24 Юни 2015 20:28
Сметките са добре направени и бих казал изгодни за България

И КОЙ ги прави сметките? А ти кога успя да ги прегледаш и да прецениш, че са изгодни за България?
Или си поредния, който се изцепва от името на всички?

24 Юни 2015 20:28
България няма място в кръга държави, които исторически са трупали омраза към Русия.

Омраза не, ама некои неща наум.
Русия е тази, която насъсква сърбите против нас през 1885г.
Русия създава антибългарската коалиция през 1913г.
Русия обявява война на България през 1915 и 1944г.
Русия води в момента икономическа и пропагандна война срещу българското правителство...
24 Юни 2015 20:28
Сметките са добре направени и бих казал изгодни за България.
Ако под България разбираме политиците, които в момента си играят със съдбата й!
24 Юни 2015 20:29
http://afera.bg/%d0%b7%d0%b0%d1%89%d0%be-%d1%83%d1%87%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5-%d0%b7%d0%b0%d1%89%d0%be%d1%82%d0%be-%d0%be%d1%82-%d0%bd%d0%b5%d0%b3%d0%be-%d0%b2%d0%be%d0%b5%d0%bd%d0%bd%d0%b8%d1%8f.html
24 Юни 2015 20:38
Терзиев - президент !
24 Юни 2015 20:46
Fantata, 24 Юни 2015 20:11. Може ли човек да използва безмислени казионни думи като "бюджетиране", когато става дума за липсата на достойнство у политиците ни? Това ми напомня спортните коментатори и още един-двама техни колеги, които непрекьснато употребяват "завъртяното" словосъчетание "оттук-насетне". Може пък да са подочули нещо за 4-мерния пространствено-времеви континуум, ама едва ли? Наистина, лакейско, достигащо до абсурд, е поведението на управниците ни от всички бои. То не бяха малки реактори, АЕЦ, Уестингхауз, газови и петролни потоци, американски бази, коридори за бомбардировки на съседите и т.н. и т.н.; списъкът е безкраен!
24 Юни 2015 20:50
Господин Терзиев, !
24 Юни 2015 20:51
И КОЙ ги прави сметките? А ти кога успя да ги прегледаш и да прецениш, че са изгодни за България?


Образованието и информирането са платени неща. Човек плаща поне с времето си за да се информира. Иначе има информация из медиите отразяващи мненията на експерти за това колко войски и за колко време може да включи Русия при евентуален конфликт. Разчетите са да може да бъде удържана и в рамките на месец НАТО да противопостави повече ресурси срещу нейната армия. Работа на военните е да не допуснат вежливи зелени човечета на територия защитена от НАТО...

Ползата за България?...Отсъствие на вежливи зелени човечета...
Сериозно, за военните е от полза. Изграждане на работни отношения със съюзниците, опит в комуникацията с тях, нови методи на работа и организация и най-вече изграждане на доверие. Неща които са част от промяната на културата на българската армия. Важни и полезни за модернизацията и бъдещето й.
24 Юни 2015 20:53
Ползата за България?...Отсъствие на вежливи зелени човечета...

колко зелени цовецета виждаш в момента?
24 Юни 2015 20:56
Образованието и информирането са платени неща. Човек плаща поне с времето си за да се информира. Иначе има информация из медиите отразяващи мненията на експерти за това колко войски и за колко време може да включи Русия при евентуален конфликт. Разчетите са да може да бъде удържана и в рамките на месец НАТО да противопостави повече ресурси срещу нейната армия. Работа на военните е да не допуснат вежливи зелени човечета на територия защитена от НАТО...

Ползата за България?...Отсъствие на вежливи зелени човечета...
Сериозно, за военните е от полза. Изграждане на работни отношения със съюзниците, опит в комуникацията с тях, нови методи на работа и организация и най-вече изграждане на доверие. Неща които са част от промяната на културата на българската армия. Важни и полезни за модернизацията и бъдещето й.


Фантата, ти да не си от некоя фондацийка за усвояване на едни пари - ИПИ-та, либерални стратегии, ОО...толкова кухи и нищонезначещи фрази на едно място отдавна не бях чел.
24 Юни 2015 21:00
толкова кухи и нищонезначещи фрази на едно място отдавна не бях чел.

Тези приказки са известни сред специалистите като bullshit.
24 Юни 2015 21:04
Образованието и информирането са платени неща. Човек плаща поне с времето си за да се информира.


Мъ бадева си строшил грошовете на тейка ти. Язък! Пък ако си плащал с времето си, минал си се, да ти река. Да беше люпил семки.

Ако пък някой около теб пробва по спешност кои опорни точки могат мина, дорде Абрамсите трополят с веригите, кажи му много здраве. Този път с плитки тъпни няма да стане. Ще трябва да се поизпоти за надника.
24 Юни 2015 21:10
В тая глупост ни вкараха предатели от типа на Паси и Първанов. Слабохарактерното нищожество избрано за президент няма да ни спаси. Единственият изход е да се събудим и да вземем съдбата си в свои ръце.
24 Юни 2015 21:20
Онзи "Хубавеца" се плаши,че Русия му "дишала във врата". А защо тогава се опитваме да я прогоним с джобно ножче? Танковете сами няма да дойдат - ще ги доведат простаците, правещи сагашната политика.
24 Юни 2015 21:32
ДРИ -ПА-ВО ЧУ-ЧЕ-ЛО
24 Юни 2015 21:34
Така ще е, като имаме земеделец за военен министър, американски служител за външен и откровен пу*ьо за държавна глава.
И телохранител за минпред.
24 Юни 2015 21:38
Преклонена главичка сабя не я сече.
24 Юни 2015 21:50
Главнокомандващият с малкия си танк.

Под снимката му най-горе. И смешно, и тъжно, и... мамка му!

Интелигентни ли били протестърите миналата година? Помните ли какво отговаряха, когато ги питаха какво ще стане после?
Не знаеха и не искаха да знаят. Ей такива българчета си отгледахме, ей такива българчета ни отгледаха разните фондации уж за България. Но тези българчета няма да идат на война. Те ще се изнижат я в Щатите, я някъде другаде, но по-далечко от територията, която са преда..., пардон, продали.
24 Юни 2015 21:52
Дядо Славейков ни даде много точна характеристика, “не народ, а МЪРША“ по- новите определения са още по- жестоки -не народ, а БИОЛОГИЧНА МАСА,
“ управлявана“ от издънките на някогашните чорбаджии, така успешно селекционирани от нашите нови “братя“ Суверенитет ли, национална сигурност ли, васализирани, колонизирани, обезличени. Това “Сахибите“ не само са го разбрали перфектно, показват го с безпардонното си поведение. И колко жалки и презрени са нашите политически палячовци, с каква нечувана наглост ни уверяват в поредните благини. “София решила“, и понеже досега не се “СЛУЧИ“ нито един политически негодяй да бъде осъден, щото ние си нямаме такива електрически столове , като Янките, идиотизмите ще продължават. Да ни поставят на равна нога с Поляците си е чиста лудост. Перфектна статия на Терзиев, но е като хвърлено камъче в огромно блато. Без достоинство не президент, обикновен гражданин не можеш да бъдеш. Американците обучаваха военните в Афганистан, че и тези в Ирак, всички виждат какви са резултатите.
ДРУГА Е ИСТИНАТА господа, четете и други источници, такива като Терзийски са много. Май досега само Сидеров има смелостта да нарича нещата такива каквито са.
24 Юни 2015 21:57
"Преструванството, че никой нищо не знае, а трябва да се чака решение отвън, е белег за страх от собствените думи...."


Въпросите нямащи принципен характер,трябва да се третират със съответното министерство,като обаче за всяко случайно неспоразумение по тях трябва да се влиза в преговори за решението им с американското Харджие.
Терзиев,
24 Юни 2015 22:01
"Главнокомандващият с малкия си танк."


Да не би да намекват за малкото танкче на лейтенант Грубер?
24 Юни 2015 22:02
24 Юни 2015 22:05
Терзиев - президент !

Той, ако беше президент немаше да ги пише тези работи, щото реалностите зад Железната завеса са други...
24 Юни 2015 22:06
Аре бе, не видите ли, че въпроса е политически, а не военен. Изпитват ни степента на надупване. Безкрайна е. Нема нужда да я пробват повече. А иначе 20-30 Абраамса са смех и пуканки. Тежко въоръжение...хихихихихи. Стига сте се ежавали. Дайте пършинзите, та като ни бомбят руснаците, да има защо. А на русофобите у форума - наздраве, заедно ще отлетим към дедите
24 Юни 2015 22:08
Той, ако беше президент немаше да ги пише тези работи, щото реалностите зад Железната завеса са други.


ти си бълнуваш некви нови реалности пък те като старите...за мириканеца Кланси да си чувал що го изритаха от циенен...позаинтересувай се.
24 Юни 2015 22:08
Страшен начин за обединение на нацията,фонМитенщайн
24 Юни 2015 22:10
Цонев ги обяснил много добре нещата, четете, бе козяците.

Има споразумение между правителствата на Република България и САЩ за сътрудничество в областта на отбраната, подписано през 2006 година. То малко разширява обхвата на това, което е подписано в предишния договор за членството ни в НАТО и касае главно съвместните българо-американски съоръжения, които се намират в Ново село.“

Това обясни специално за „Гласове“ бившият военен министър Николай Цонев, сега - председател на ПП "Нова алтернатива", коментирайки думите, казани от дипломат №1 Даниел Митов по-рано днес: „Обявените намерения за разполагане на военна техника в България са в рамките на споразуменията, постигнати в Уелс и в рамките на сътрудничеството, което имаме в сферата на сигурността и отбраната със САЩ, подписано от 2006 г. от тройната коалиция".
Николай Цонев обаче изрично подчерта, че става дума за рамково споразумение, като към него има 16 или 17 анекса, които конкретизират за какво точно става въпрос. „Но в никакъв случай не става въпрос за тежко въоръжение или на части на друга армия в България“, категоричен бе Цонев.

„Влизането на военнослужещи, на въоръжения и на техника в страната, или излизането им по линия на НАТО, се решава от Министерския съвет с постановление. Ако наистина САЩ искат да докарат тук танкове за обучения или за каквото и да е, необходимо е да има Постановление на МС за конкретния случай. На мене не ми е известно такова да има.“, акцентира бившият военен министър и допълни:

„Това, което Даниел Митов е казал, е чисто герберска простотия, която винаги се оправдава с другите. Българският военен министър да ходи да пита американския посланик дали това е вярно… Това е безумно!“

„За да каже военният министър на САЩ, че ще се настаняват оръжия и танкове в България, значи това е договорено поне 5 месеца по-рано. Няма обяснение за вчерашното твърдение на министър Ненчев, че няма официално предложение от американска страна. Едва ли американският министър на отбраната ще каже нещо, което не е договорено предварително. Това говори, че или крият от Ненчев и той не знае, или толкова зле се ориентира в тази материя, че не разбира за какво става въпрос“, коментира още Николай Цонев.

„За влизане и излизане на техника и военнослужещи има цяла глава в Закона за отбраната и въоръжените сили, където се третират тези въпроси. Пак подчертавам, трябва да има решение на правителството“, заяви военният експерт.
24 Юни 2015 22:42
24 Юни 2015 22:58
Очевидно Вашингтон не се стеснява да твърди, че по своя преценка взема решения за военно присъствие в други държави.
Напълно може да се вярва и на Плевнелиев, че ние просто
"следим процеса на вземане на решения във Вашингтон".
Трепач е Плевню, яко кърти мифки
Въпросния Процес отдавна го следим
По навик. Преди следяхме Процесите от Москва. Т.н. демократи ни уверяваха че било много льошо
Сега същите демократите следят "Процесите на вземане на решение от Вашингтон" .
По навик. Уверяваме ги че е много льошо, льош навик
24 Юни 2015 23:01
Отврат! Толкова дребни, толкова себични Кой ви обраща внимание и за какво Ще слагат каквото щат И с право и справедливост Повече не заслужавате ..коменатори
24 Юни 2015 23:01
Отврат! Толкова дребни, толкова себични Кой ви обраща внимание и за какво Ще слагат каквото щат И с право и справедливост Повече не заслужавате ..коменатори
24 Юни 2015 23:06
Минавам от тук 24 Юни 2015 23:01
Ще слагат каквото щат
Опасно е. Има едно яко нещо дето се слага у една дупка. Тая дупка я имаш и ти. И от такава дупка си излязъл.
Можеш да се съгласяш да "слагат каквото си щат" в твоята дупка.
Но не мое чужди да слагат каквото си щат и където си щат, дори и в най-затънтената дупка на страната ни.
24 Юни 2015 23:18
Българските ръководители не само не са имали смелост да кажат, че не чувстват пряка военна заплаха от Русия (което е разбираемо, защото иначе щяха да пищят като балтийците), но и нямат достойнство да си признаят, че все пак са питани.

Българските политици се страхуват от народа си, защото знаят, че действията им не са одобрявани, затова се спотайват.
Българските политици се страхуват от господарите си, защото знаят, че главите им се държат на едно косъмче. А те са твърде дълбоко в батака. Защото са продали не само родителите си, не само страната си, но и душите си.
Добре е да го знаят тези, които им се радват. Защото те са същите, даже и по-лоши...
24 Юни 2015 23:24
Отврат! Толкова дребни, толкова себични Кой ви обраща внимание и за какво Ще слагат каквото щат И с право и справедливост Повече не заслужавате ..коменатори


Минуйка, а ти заслужаваш ли повече? Какви заслуги имаш?
24 Юни 2015 23:28
Както обикновено, Терзиев е безпристрастен и точен
24 Юни 2015 23:30
тежко въоръжение за бригада от 3000 до 5000 души.

Такова количество няма никакво друго значение, освен да дразни Русия. При реална война, първо в началото няма да е нужна тази техника, защото ще играят ядрените ракети, а после по заразената територия, сред мрака на ядрената зима, оцелелите руснаци (които поради географските особености и размер на територията ще са повече от оцелелите американци и почти напълно изчезналите европейци, включително и българи, ще пометат, като на майтап. Ако тогава въобще има оцелели, които да се качат в тях.

Тази техника може да се използва единствено срещу населението на страните в които е разположена. И докато в Прибалтика една трета от населението е руснаци, които по примера на нацистка Германия с евреите, са без гражданство прибалтийците се опасяват, че може и да се разбунтуват, то в Румъния и в България кой ще се разбунтува ?

Разполагането на тази американска военна техника не може да се тълкува по никакъв друг разумен начин, освен, като насочена срещу хората в страните в които се разполага. За България, в която няма руско малцинство, но пък има русофилски народ, това разполагане е просто открита окупация.
24 Юни 2015 23:38
За България, в която няма руско малцинство, но пък има русофилски народ, това разполагане е просто открита окупация.

Тъй, амчи как:
Чорбаджи Мичо Бейзадето беше стар, нисък и чернолик човечец, облечен в шалвари и сукнена салтамарка. Както своите връстници, той беше малообразован и с ограничено развитие, но животът и многото изпитания го бяха направили опитен и разсъдлив. Черните му живи и подвижни очи блещяха умно на сухото му лице, набраздено с дълбоки бръчки. Една странност, която го направи пословичен между съгражданите му, беше крайното му пристрастие към политиката и непоколебимото му убеждение в скорото падане на Турция. Естествено, той беше русолюбец до nec plus ultra, до фанатизъм, до смешност. Всички помнят как той се разсърди на един изпит, когато един ученик каза, че Русия била победена на Севастопол.
24 Юни 2015 23:39
Neopol 24 Юни 2015 23:30
тежко въоръжение за бригада от 3000 до 5000 души.

Такова количество няма никакво друго значение

Има. И то много яко значение. Наричат се окупационни части. И окупират страната на която са разположени. Въпросната страна остава под вечен стрес.
И е окупирана завинаги, докато окупаторите се сгромолясат, дано.
За окупиране на страна чрез ноу хауто, наричано американски бази, трябва да има повод. Поводите служат за скриване на причината. Поводите са винаги вапцани и разкрасени до неузнаваемост
24 Юни 2015 23:55
През 2010 излезе италианския филм Тайната армия на САЩ
http://www.zamunda.net/details.php?id=445458&hit=1
Тука е дадена цялата мерзост на делата на Империята на Злото -- САЩ, относно военните и разходи и дела. Даден е дълбокия смисъл на военните им бази -- над 700 в над 130 държави по Земята (по последните доклади на Пентагона).
Филма е изключителен и дано отвори очите на невежите, за това кое е истинското Зло на Земята, решило да натрапи на Държавите по Земята неговите си разбирания, по негов, американски формат.
25 Юни 2015 01:10
България трябва да е видяла голям келепир, щом е поискала да играе ролята на важен плацдарм срещу Русия - наравно с два пъти по-голямата по площ Румъния и три пъти по-голямата Полша. Преструванството, че никой нищо не знае, а трябва да се чака решение отвън, е белег за страх от собствените думи. Българските ръководители не само не са имали смелост да кажат, че не чувстват пряка военна заплаха от Русия (което е разбираемо, защото иначе щяха да пищят като балтийците), но и нямат достойнство да си признаят, че все пак са питани.


Калепир за страната? Не са имали смелост? Келепир ще има,но ще е за убавите и умните управници на страната. Смело взелите решението без каквото и да е допитване до избирателите мекерета ще се скъсат от даване на лекции в задокеански университети след края на договора им.

А си траят, не защото ги притеснява нещо, а защото изобщо няма нужда да се морят - знаят, че мат'рялът облъчван от хоровото приспивно пеене на огромното мнозинство от български медии отново ще продреме поредното му натикване до уши в тинята.

За статията
25 Юни 2015 04:12

Малко късно видях статията, но заспивам удоволетворен. Все пак издигна се един глас с влияние в защита на България. А бях се примирил, че ще си останем само с форумните коментари.

Добър пост на Калки.
25 Юни 2015 05:19
Писах това в съсъедната одая, преди да прочета статията на Терзиев. Но ми се струва уместно тук; Нито е в ненчев проблема, нито в митов, нито в плевнелиев, в смисъл, че те са проводници на американската политика и решения и го правят верноподанически, но в в рамките на своя интелектуален капацитет. При ненчев специално същият клони към нула. Тези объркани съобщения, освен че издават страхливостта и тъпотата на земеделеца - министър на войната, са резултат и на едно притеснение в правителството и елитите - как да поднесат истината и новината, че сме прифронтова държава. Със всички полагащи се екстри - логистика, командни центрове, въоръжение и складове, сигурно скоро и болници и бази за ротация и почивка на частите. Американските части. Ние СМЕ ВЪВЛЕЧЕНИ ВЪВ ВОЙНА, тя активно се води в Украйна и това е война между Русия и САЩ, в която проксита са украинците донбасци и западенци. САЩ правят всичко ,ама всичко възможно да въвлекат Европа (ЕС) колкото се може повече и почват от най лесните, исторически русофобски страни като Полша и Балтийските републики, където нещата не се прикриват, ами се казват без проблеми и направо. При нас, поради история, религия, традиция и още живи поколения, възпитани в уважение и любов към Русия, нещата статват по сложни за казване - в смисъл, как да се поднесат, иначе по същество никой не ни пита. Тази грижа - за поднасянето, за PR-a, за соса, с който да ни се сервира въвличането ни във война срещу Русия, е оставена на правителството. То, правителството, не случайно беше доведено сега на власт със мек преврат от споносрирани ХУИ протести - и не случайно социолог и ПР спец , като Бъчварова му е вицепремиер и мин на МВР. Тез и хора имат една задача - да изпълняват американските заповеди, разпореждания и "молби", като ги пробутват някак на обществото ни. Е, учат се още, а някои, като ненчев, са откровено и непоправимо тъпи, та затова и объркванията и уж противоречивата информация...
25 Юни 2015 07:44
С влизането си в НАТО и ЕС , България вече не е суверенна държава, а и с тези чужди бази е окупирана държава.
25 Юни 2015 08:50
Преди два дни ме поканиха на бизнес среща. Присъстваха руснак, двама украинци, белорус, моя милост. След официалната част се разговорихме и не след дълго разговорът, естествено. се завъртя около войната. Украинците задуднаха, че Путин бил такъв и онакъв. Руснакът и белорусът тактично се оттеглиха. Аз послушах няколко минути и споделям, че и двете страни не са невинни. Добавям обаче, че допускането на неонацисти в управлението на държавата и фашистки изпълнения и изстъпления по улиците на украинските градове в пъти надвишава грешките на другата страна.

И‌ украинците замълчаха, поумислиха се и кротко закимаха с глави в знак на съгласие. Припомних им събитията на майдана, в Одеса, единият беше от Херсон и знаешенякои нещица. Но добре че е форумът да ме информира и култивира - оказа се, че някой факти са ми по-добре известни отколкото на самите украинци.

И‌ най-накрая им думам, на украинците.

Няма западна държава, която да изпитва симпатии към православно християнските народи. Няма! Западняците ще ви и ще ни използват за маша срещу Русия, но те никога няма да ви и да ни помогнат. Погледнете какво стана в Сърбия, какво направиха с България, какво правят в Гърция. И си отваряйте очите,, защото нищо хубаво не ви очаква. Бъдещето на Украйна е само с Русия и колкото по-бързо се усетите за това, толкова по-добре за украинския народ.

И‌ тогава постигнахме пълно единодушие. Като ми се усмяха ония националисти, отнякъде домъкнаха бутилка с водка, като се заразказваха истории...


25 Юни 2015 09:07
България иска да е неутрална държава в НАТО. Дай боже всекиму да не знае какво иска.
25 Юни 2015 09:43
Браво Цeцо, Е така се прави, и аз съм постъпвал по подобен начин. Само дето путките в Парламата не могат.
25 Юни 2015 09:58
Мене от известно време ме мъчи друг въпрос.

Защо всички които са доволни от промените през последните 25 години не живеят в България или ако живеят то децата им не живеят в България
та да берат плодовете на техните демократични усилия?!?!

Аз съм против разполагане на каквото и да е на НАТО или САЩ в БГ тези танкове не са тук да плашат Русия,
те са тук за да си купуваме скъпия ток и да продължаваме с демократизирането на тези дето все още упорито казват преди беше по-добре.
5000 души нещастници. Руското настъпление при Курск продължава 40 дни, вермахта губи 7 танкови девизи и над 500 000 души тия 5000 са за 24 часа и то при конвенционален конфликт, без употребата на системи за залпов огън иначе и няколко минути от изстрелването на ракетите.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД