:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 271
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Кирил Домусчиев не прие оставките в "Лудогорец"

Треньорът Рибейро и директорът Петричев запазват постовете си и след резила в Молдова
СНИМКА: LUDOGORETS.COM
Една от звездите на "Лудогорец" - Жуниор Кишада (вдясно), се опитва да преодолее Андрей Койочари от "Милсами" по време на реванша.
Собственикът на "Лудогорец" Кирил Домусмчиев отхвърли оставките на спортно-техническото ръководството на тима след загубата с 1:2 от "Милсами" (Мол) в мача реванш от II предварителен кръг на Шампионската лига. Първата среща също бе загубена от разградчани - с 0:1, което сложи край на участието на тима в евротурнирите.

Веднага след мача в Молдова изпълнителният директор Ангел Петричев заяви, че обмисля подаването на оставка, но иска да изчака няколко часа и след това да вземе решение. Треньорът Бруно Рибейро, на свой ред, не обели и дума за вероятно напускане, но вчера от "Лудогорец" официално обявиха, че и той остава. В специално съобщение от клуба бяха поднесени извинения на феновете за провала и бе обещано, че срамното петно може да бъде измито само с добро представяне на отбора в първенството и успешно завръщане в евротурнирите следващия сезон.

Веднага след мача треньорът Рибейро обясни провала с напусналите играчи, малкото време за подготовка, сгъстената програма и многото пътувания. Тези неща бяха отчетени като грешки и от страна на ръководството и по тази причина португалецът ще продължи да изпълнява задълженията си.

На свой ред Петричев призна, че е допуснал някои слабости и грешки в работата си и е готов да поеме личната си отговорност. Според него обаче вината за провала не е само на един човек, а на всички нива в ръководството на клуба.

"Преди мача казах, че идва време за мъже в "Лудогорец", сега това важи с двойно по-голяма сила. В тази ситуация ще си проличи кои са хората, които държат на проекта "Лудогорец". Искам да се извиня на нашите привърженици и още повече на братя Домусчиеви, които са ни осигурили абсолютно всичко. И финансирането ни е финансиране, и попълненията са ни попълнения, и базата ни е база. Всичко ни е окей. В крайна сметка обаче ни отстрани отбор, който пристигна в Разград с автобус. Нямаме никакво оправдание за това, което се случи", добави Петричев.
 Козмин Моци: "Треньорът не ни е виновен, ние просто не изпълнихме това, което ни беше казано. Вярно е, че във втория мач играхме по-добре, но те бяха по-ефективни от нас. Има голяма разлика между това как играхме през изминалата година и как играхме сега. Все пак петима играчи си тръгнаха от тима ни. Направихме огромна крачка назад".
783
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД