:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 272
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Писмо от “България” 1

"Туенти сенчъри фокс"

Димитри Иванов
Не съм виждал, само съм чувал, че преди да се родя, имало "Фоксмувитон световен преглед". "Туенти сенчъри фокс" е от по-късна дата и със своя кинопреглед на световните събития той беше дядото на телевизионните новини. Тогава нямаше телевизия, латерна магика нямаше даже; кинопрегледът беше калейдоскоп от събития без връзка помежду им. Някакъв губернатор строи в Бомбай (сега се казва Мумбай) арка от позлатен корк (Gate to India) в очакване кралицата да посети бисера в своята корона. В пещта на парен локомотив в Бразилия огнярът хвърля чували кафе, но не ти се казва, че причината е световната криза след краха на нюйоркската борса през 1929 г.; ти трябва да питаш големите защо така прави този огняр. След десетина години д-р Гьобелс и Лени Рифенщал дадоха на англосаксонците урок по кинодокументалистика с Weltwoche Rundschau. Дадоха им object lesson - нагледен урок. На киноекрана се появява картата на Европа. Една мощна стрелка лази към Москва през Полша, втора през Ленинград, трета през Кавказ. После едни войници по гащета, неостригани нула номер като българските войничета, а с руси перчеми, тичат към реката, плискат се един друг и се смеят. Хубаво е да си войник на Източния фронт. Исках да се закаля като тях, зиме спях на отворен прозорец, излизах навън по къси кожени тиролски панталонки с презрамки и нагръдник с бродирани еделвайсчета. Подарък от моята фройлайн гувернантка, която ми каза, че тези кожени панталонки нямали скъсване, нейните съученици носели панталонките на бащите си. Излезе вярно, на другите момченца, с които се пусках по пързалките в парковете, панталонките им се скъсаха, моите - не.

През 1941 г. термометрите паднаха под минус трийсет. Въпреки студа на "Царя" беше стълпотворение. Срещу руската църквица имаше изложбен салон: приземие и партер с два реда балкони; след 1944 г. го харизаха на КНИК - Комитета за наука, изкуство и култура, после стана магазин на "Минерал сувенир", сега е на някаква банка. Там моята фройлайн гувернантка ме заведе да гледаме немско техническо чудо; то било като телефон, казвало се телевизия, понеже освен звук предавало картина. Изтапаниха ме пред публиката всички да ме видят, казаха ми да изляза отвън, да застана на стъпалата на руската черквичка, да кажа "Гутен таг", да пресека "Царя" и пак да вляза. Речено-сторено. Но когато пак ме изтапаниха, за да се уверят хората, че съм същото момченце, българските майки в залата емнаха моята фройлайн гувернантка защо съм с голи колене на студа, а тя не беше виновна, аз исках така и тя ме слушаше.

Телевизията стана масмедия първо в САЩ. Първият телевизионен коментатор беше Ед Мъруоу, изпечен военен кореспондент с лице като брадва. Брадвата започна първия телевизионен коментар така: "Вие и аз гледаме по телевизията бейзбол и шоупрограми. Още никой не е правил телевизионен коментар. Може и да се проваля, но ще опитам". Не се провали, представи се блестящо. Вторият телевизионен коментатор беше Уолтър Кронкайт. Шведите нарекоха телевизионните си коментатори "кронкайтери". Кронкайт завършваше винаги с думите That's the way it is, това беше неговият trademark. Когато той показа какво си говорят US войниците във Виетнам, US президентът Линдън Джонсън каза: "Загубих Кронкайт, значи и войната".

Телевизията избуя и закърня поради собствения си успех в промиването на мозъците. Нароиха се стотици телевизионни канали и колкото повече, толкова по-скучно. В Южна Румъния до Карпатите гледаха "Всяка неделя", понеже румънската телевизия все се занимаваше с Николае Чаушеску и с жена му професор-доктор и тъй нататък Елена Чаушеску. Българските телевизии сега все се занимават с генерал-пожарникар-професор-доктор-ленторез и тъй нататък Бойко Борисов. Той каза, че искали да го убият. Вярвам на политическия му инстинкт. Той знае кога да забие нож в гърба на своите "партайгеносен" и усеща, че "големите началници" ще му платят със същата монета, но няма връщане назад.

"Блажени години, рокът беше млад" пееше Георги Минчев по мелодия на the trucksters - шофьорите, които карат големите камиони в US. И ние бяхме млади и имаше всякакви безобразия, но нямаше наркотици, нито СПИН. Българската телевизия не назоваваше себе си национална, понеже беше единствена. Нито едно дете или младеж нямаше по улиците, когато започнеше моето предаване "Търсачи на силни усещания". Когато започнеше "Всяка неделя" на Янчо Таков и Кеворк Кеворкян. Когато започнеше "Наблюдател" на Тома Томов.

Канеха ни по градове и села да изнасяме сказки. Обяснявах, че човек, ако чете, ще стане начетен, а ако гледа телевизия, няма да стане нателевизен, а хората се смееха. Сега телевизията е за циганите. Минете през циганската махала, вижте антените. Хляб нямали, канализация нямали, но телевизия имат. Моят телевизор "Тошиба" го подарих на приятел циганин; на мен не ми трябва. Sic transit Gloria mundi, тъй отминава телевизионната "епоха". Радиото се роди преди телевизията и ще свърши след нея. Печатането се родило с Гутенеберг и ще завърши последно. Shorter and shorter life span. Акселерацията не е измислица. Пресметнете сами колко ще живее киното - най-важното изкуство за Ленин и за Мусолини, който е родоначалникът на всички кинофестивали. Киното достигна своя апогей в САЩ с филма "Отнесени от вихъра", number one box office blockbuster на всички времена, и макар че Google ще ви каже друго, не мислете с Google, а с главите си.

Представителството на "Метро Голдуин Маер" беше в къщата на ъгъла на "Московска" и "11 август". После я направиха студентска поликлиника. Сега не знам какво е и не искам да знам. Там имаше вътрешно стълбище с перила от резбован дъб, но отгоре перилата бяха гладки и аз с кожените панталонки се пусках надолу като по пързалка, придържайки към гърдите си големите кръгли кутии с филмите, за да ги дам на баткото, който слагаше кутиите на багажника пред волана на велосипеда си, въртеше педалите до кино "Рекс", което сега е Театър на армията, седеше в кабинката до бръмчащия прожекционен апарат, докато ролката се извърти, занасяше я в друго кино, откъдето докарваше друга ролка, и непрекъснато гледаше кино без пари и аз мислех, че неговата работа е най-хубавата работа на света. Сега зная, че най-хубаво е да си платен правозащитник. Хайде, чао, че вече пукна зората. Аз да пия едно кафе и да легна да поспя, а на вас - хубав ден. Today is another day.



DI copyright

 ----
 Хари Труман, продавач на безопасни игли, копчета и прочее кинкалерия, стана президент на САЩ. На любимия свой портрет е нарисуван като велик майстор на масонската ложа. Той заповяда Хирошима и Нагасаки да бъдат поразени с атомни бомби и каза "Ние променихме света". Преди него един от създателите на атомното оръжие, наблюдавайки опитен взрив, промълвил думи от митологията: "Аз съм Шива, разрушителят на светове". Няма съд за големите злодеи.
 Кларк Гейбъл и Вивиан Лий като Рет Бътлър и Скарлет О`Хара. В края на романа "Отнесени от вихъра" Скарлет си казва: Ще му мисля утре. И утре е ден - Tomorrow is another day.
116
38899
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
116
 Видими 
11 Август 2015 19:23
Натисни тук
-----------------------
Сайтът на Генек
11 Август 2015 19:29

И - книгопечатането не започва от Гутенберг, а от Китай...
Оня магазин не беше ли книжарница? А после на "Минерал сувенир"?
П.П. Ама как може да бъде наричан Любимия секретар на Началника "ленторез"...
---------------------------------
Сайтът на Генек
11 Август 2015 19:34
Че гледай бре, мъжо, гледай бре! Ако не друго поне обърни се да видиш на Бонка Мазничето деколтето бре! Боже, боже и света Богородичке! Отпред се разголила до пъпа, отзад до кръста, роклята й цепната до хълбока чак — че какво остава още неразголено?…

Удря гонг. Лампите угасват изведнъж.

Операторът от кабината като с огнепръскачка изплисква сноп лъчи върху екрана:
Фокс мувитон — световен преглед!

Ние ще ви покажем най-интересното и най-актюелното в картини и тон — Фокс мувитон…

Г-н мъжът на г-жа Фроса прибира непрочетения вестник, мушва го в джоба си, въздъхва с облекчение и мърмори през нос:

— Пуф! Пак преглед! Не ни стига този, дето ни го представи ти, че и световен отгоре! Досега Фрос мувитон, отсега — Фокс мувитон — пфу!

Непознатият отляво едва извива глава и се подсмива.

Настъпва тишина.
11 Август 2015 19:40
ДИ
дадоха на англосаксонците урок
, скоро прочетох това :
Кръстник на Англия е летописецът Беда , който в своята Historia Anglorum описва нашествието на германските племена от Долна Саксония в постримска Британия и създаването на техните седем кралства там . Поради това че морския бряг на Долна Саксония ,
образува почти прав ъгъл с брегът на Дания , той нарича преселилите се в Британия сакси англи (от к.лат. anglus ' клас. angulus ъгъл) и так ги различава по име от останалите на континента саксонци .
11 Август 2015 19:53
За моите родители, кино Рекс, беше кино Млада гвардия, а тя се намираше на Витошка близо до Солунска.Там гледах филма Вещицата с прекрасната Марина Влади(и руснаците създават хубави неща, когато не ги правят с ръцете си).Тя беше първата смутителка на сънищата ми. После разбрах колко е вярна приказката: По добре врабче в ръката, отколкото орел в небето.
11 Август 2015 20:11
РЕВиЗОР
Моите родители също наричаха кино Рекс, което аз знаех като "Млада гвардия"
Май и много други така са го наричали:
http://stara-sofia.blogspot.com/2010/11/blog-post_15.html
11 Август 2015 20:15
11 Август 2015 20:23
В Южна Румъния до Карпатите гледаха "Всяка неделя"

Съмнявам се.
За сметка на това цяла крайдунавска България гледаше румънска телевизия. Освен крайните западни райони, където гледаха югославска.
11 Август 2015 20:24
А за материала като цяло - .
11 Август 2015 20:35
Песента на Г. Минчев
https://www.youtube.com/watch?v=p_sNnbvlZ_4
е кавър на Six days on the road изпълнявана от Дейв Дъдли и др.
https://www.youtube.com/watch?v=wHbGhEfnh2E
Такива шофьорски песни често ги слагат в кънтри колекции, макар да са рок.

11 Август 2015 20:42
За сметка на това цяла крайдунавска България гледаше румънска телевизия. Освен крайните западни райони, където гледаха югославска.


А цяла България гледаше полска, която се хващаше с парче салам, забучено на алуминиева пръчка.

Верно, че румънската имаше по-добро покритие и ставаше да се гледа някой мач с по-добър сигнал. И като бях малък, гледах на румънците Лаурел и Харди, които на румънски беха Стан ши Бран, поне за нас, дето не бяхме стигнали още двуцифрени години бяха много интересни, ма друго не се сещам от тая телевизия. Сърбите имаха добри неща, ама те по-трудно се хващаха.
11 Август 2015 20:44
Ето едно скорошно изпълнение от Ролинг Стоунс - "най-добрата рокенрол група в света", заедно с Тадж Махал.
https://www.youtube.com/watch?v=5dMyv6iW0ak
11 Август 2015 20:50
"Нито едно дете или младеж нямаше по улиците, когато започнеше моето предаване "Търсачи на силни усещания". Когато започнеше "Всяка неделя" на Янчо Таков и Кеворк Кеворкян. Когато започнеше "Наблюдател" на Тома Томов."

Това е най-голямото доказателство, какъв глад за информация имаше. ЛИК, "Наука и техника", Паралели, това се пускаше много внимателно. То и чужди езици кой ли знаеше тогава!
11 Август 2015 20:50
Благодарско, Димитри, и за портрета на Хари Труман, и за текста под него. Да се напомня трябва постоянно, щото след десетина години младите ще вярват, че Сталин е бомбил Япония, а янките са побили знамето над Райхстага. Хибридните стават нагли в лъжите си.
11 Август 2015 20:54
То и чужди езици кой ли знаеше тогава!


Ха-ха-ха. Предният ми коментар е точно за преиначаващите историята.
11 Август 2015 21:20
Valter, може би сте прав, но пък аз помня, че Ползунов е изобретил парната машина, Попов - радиото, а Кирил и Методдий са представили за своя руската азбука.
Така че, нищо ново под слънцето.
11 Август 2015 21:34
...,а Кирил и Методдий са представили за своя руската азбука


Стига бе, това верно ли? За кои години иде реч? Очевидно моите учители по история, в началното, са били дисиденти...

Писаницата - особено спомените от детството - не само любопитно, но и много красиво. Благодаря!
11 Август 2015 21:41
Ето едно скорошно изпълнение от Ролинг Стоунс - "най-добрата рокенрол група в света", заедно с Тадж Махал.

Жалко, че записът е толкова некачествен.
11 Август 2015 21:43
"Нито едно дете или младеж нямаше по улиците, когато започнеше моето предаване "Търсачи на силни усещания". Когато започнеше "Всяка неделя" на Янчо Таков и Кеворк Кеворкян. Когато започнеше "Наблюдател" на Тома Томов."

Това е най-голямото доказателство...

Това не е доказателство за нищо по простата причина, че не е истина.
11 Август 2015 21:45
Калки
11 Август 2015 20:23
В Южна Румъния до Карпатите гледаха "Всяка неделя"
Съмнявам се.
не отговаря на някоя ваша представа за онова време, види се.
не се съмнявайте, наистина гледаха. и много народ поназнайваше български. (съвсем случайно) имах приятелка румънка, студентка от тимишоара, в края на 80-те, та знам.
11 Август 2015 21:48
имах приятелка румънка, студентка от тимишоара, в края на 80-те, та знам.

Е, аз пък имам съпруга русенка, та знам
11 Август 2015 21:49
Писаницата - особено спомените от детството - не само любопитно, но и много красиво. Благодаря!

Така е!
И аз благодаря!
11 Август 2015 21:54
С риск да предизвикам форумнатра демокрация ще припомня и заслугата на Ед Мъроу в детронирането на МкКарти и МкКартизма. Гледайте Good Night and Good Luck и си оценете промитите мозъци!
11 Август 2015 21:57
Румънците гледаха БТ и си спомниха българския език. Тяхната започваше в 19 ч и до 21ч - домнуле Чаушеску, ...домнулу Чаушеску...
В Западна Б-я се гледаше сръбска телевизия - връо.
На всеки километър и Робинятя Изаура - също прибираха народа пред синия екран. Минали времена.
А днес, днес е друго време -на високи скорости в безчовечие и оскотяване.
А хазяйна Димитри - Пръв български Телевизионер?
6+
11 Август 2015 21:59
Гъските ги угояват за коледната трапеза насила - хващат се за гръцмуля с едната ръка, а с другата им се тъпче царевица в гърлата...

Имам това дежаву като чета мрънкалниците, сякаш насила довлечени под Писаниците всяка сряда тъдява.

Интересно ми бе за кинопрегледите в Писаницата, но тези старите, изредени от г-н Иванов, не съм виждал. Спомням си обаче за едни други пускани преди главния филм в кината. Не, че им бях редовен посетител в невръстните ми години, но по-сетне, когато можех самосиндикално да ходя на кино с приятеля ми Тото, кинопрегледите бяха един прозорец към страната и света. По-сетне, с телевизията и "Кристал"-а в къщи, дойде "По света и у нас" - ката дневния информационен угой за стадото гъски пред синия екран. После се появиха гледаните неистово, Д.Иванов, Кеворкян, Гарелов... Измислиха се разните му там шоута в и за мекките на консумацията, идиотските предавания за vollidioten - реалитита и пр. и пр. все средства за окончателно опростачване...

Те така, та и до днес: - все Мантри и Хипнози натиквани както в правите, така и в кривите гърла плебсови.

Е, има вече и не малко отхвърлили игото на индоктринацията чрез многобройните "официални", забавни и спам-ТВ-канали. Моето "украшение", вече години залежало повредено в хола като неизползваем артефакт, намери неотдавна желаещ да го тропоса в механата си - едно символично погребение на "Пилипса" ми от миналия век в подвала на една къща.

Хубава Писаница, г-н Иванов, хубава!
11 Август 2015 22:10
Е, аз пък имам съпруга русенка, та знам
суифт казва, че „никой умен човек не се жени“, но според мен за глупавия няма по-приятно състояние.
споко, цитат. и шега. да ви е жива и здрава булката!
11 Август 2015 22:15
Гъските ги угояват за коледната трапеза насила - хващат се за гръцмуля с едната ръка, а с другата им се тъпче царевица в гърлата...


Глупости. Това се казва "гушене" и е метод за увеличаване на черния дроб на патиците.
11 Август 2015 22:27
Е, аз пък имам съпруга русенка, та знам


Съвсем се обърках... Това русенките, румънки ли са?
11 Август 2015 22:29
the trucksters - шофьорите, които карат големите камиони в US.
Мда... като комбинираме teamster и trucker, може и да се получи тази дума - truckster... каквото и да значи...
11 Август 2015 22:30
Анада деи анада долар !
Късметлия !
11 Август 2015 23:22
Моят телевизор "Тошиба" го подарих на приятел циганин;

Това същият телевизор, който Автора изхвърлил или друг? Не върви да се подарява на приятел счупен телевизор, ако ще да е циганин (приятеля, не телевизора).
11 Август 2015 23:25
Съвсем се обърках... Това русенките, румънки ли са?
Кво му се връзваш?!

А иначе - отново една хубава вечер с нашия домакин.


11 Август 2015 23:27
Стари отрепки на комунистическата диктатура в старчески хор оплакват умрялото минало.
11 Август 2015 23:35
... и млад кастрат "демократ" изпълнява вълнуващо соло...
Това относно горния специалист по хорово пеене!
11 Август 2015 23:50
Стари отрепки на комунистическата диктатура в старчески хор оплакват умрялото минало.


Тепърва ще има да живееш в диктатура, мутро-капиталистическа. И то дълго.
11 Август 2015 23:54
Театърът на армията май беше кино Роял. А пък на Дондуков имаше Ученическо кино с евтини билети.Патетичните диктори от кинопрегледите и преди, и след войната си бяха все едни и същи. В американските филми по закон имаше музика и танци. А лъвът на Метро го възпя и Вапцаров.
Фабриката за илюзии и сега си работи. Само дего нивото спадна драстично.
12 Август 2015 00:23
http://www.stringmeteo.com/synop/sf_3747/1942-01.pdf

Паднали били температурите до -30, 41-ва.
Абе май е било 42-ра, ама нейсе. И не е било -30, ама ДИ по къси гащи, КАТ същински морж
И гувернантката не била виновна, щото "той така искал, пък тя го слушала".....
И същия тоя ДИ тука много пъти дава акъл как да се възпитавали деца
От там му са почнали проблемите на ДИ. Не си е вършела работата гувернантката.
12 Август 2015 00:39
Vatamov, имам пред вид не нашите учебници по история, а публикации в Съветската пеериодика.
А да си учител дисидент по онова време беше почти невъзможно.
В същност, зависи от дефиницията, а и от степента на ирония.
Все пак, факти, а не спомени от детството.
12 Август 2015 01:34
17 мига от пролетта
Четиримата танкисти и кучето
Капитан Клос
Гойко Митич
12 Август 2015 03:33
Фюри
Вилхелм Тел
Робин Худ
Сънчо
12 Август 2015 08:35
Котарака Феликс
Попай Моряка
Ну Пагади
Ласи
12 Август 2015 08:40
(y) Nuevo Cinema Paradiso
12 Август 2015 08:42
Чаушеску не беше домнул, а tovarăș и беше винаги с неговата tovarășa Елена Чаушеску.
Румъния имаше телевизия от 1958 година, а в Русе нямаше българска телевизия до към 1960. До направата на ретранслатора на връх Ботев. Много малко хора в Русе имаха въобще телевизор през 1958. Аз имах един съсед и приятел - син на оперния певец КК (живееха в блока долепен до къщата на Канети) - те имаха телевизор и там видях за първи път TV - румънска. После се появиха българските телевизори Опера. Може да е било 1959. И тогава в Русе се хващаше само и единствено румънска телевизия. Тогава по румънската вече бяхме гледали Вилхелм Тел, Робин Худ, Фюри и един сериал със съвсем младия Роджър Мур - The Saint. Даваха го в неделя. После в понеделник на училище коментирахме (кой каквото разбрал)! Освен това даваха много Stan și Bran, както и разни други прекрасни филмотечни неща, някои от които не видях повече през живота си и си ги спомням и до днес. Имаше и винаги по един "актуален" филм на седмица от сорта на Moby-Dick или Tunurile din Navarone.
Това се гледаше в България преди Чаушеску. Тогава техният шеф беше Георгиу-Деж. По същата телевизия гледахме погребението му и възцаряването на НЧ.
12 Август 2015 08:46
После в Русе се появи и българската телевизия и започнаха да дават разни филми като Тайната на Шифъра, които ние бяхме гледали вече по румънската, както и безброй съветски, докато по румънската вървяха италиански, френски и американски. Въобще каквото и да дадяха по българската, го бяхме вече гледали по румънската.
Съветските филми по румънската ТВ бяха голямо изключение. Там съм гледал Летят жерави.
Румънците даваха винаги по една серия на седмица - The Invaders беше последната, която гледах там през 1967. В началото на 70-те даваха голяма поредица филми на Алфред Хичкок с въведение от него лично, като говори от една суфльорска кабина. Румънците, знам от контактите ми, разбираха и от кино, и знаеха имена на актьори, защото и в кината им даваха известните филми в оригинал с титри.
12 Август 2015 08:47
След това имаше дълъг период с обратен знак. В края на 70-те, в рамките на икономии на енергия първо въведоха лятно време (ora oficială de vară в Румъния и второ намалиха do крайност продължителността на телевизионната програма, по която говореха и без това единствено за делата на великите Чаушеску - фюрерът (кондукатòр означава просто фюрер) и жена му - през деня. Тогава румънците започнаха да слагат огромни антени по покривите си - за българска телевизия. По същото време, особено в Букурещ, имаше и много курсове по български език. Та румънците познайваха и български и гледаха много българска телевизия до края на ерата Чаушеску.
12 Август 2015 08:55
Смята се, че книгопечатането започва около 200 години преди Гутенберг в Корея.
Бъдете здрави!
12 Август 2015 08:59
Патафил и Филопат
Семейство Мейзга
Ум, белият делфин
Бялото лъвче Кимба
12 Август 2015 09:24
oraș , Bravo ! Видя ли галерията на "Небългарите" ? Дадох ти линк под статията .
Калки му има "зъб" на ДИ и гледа и него да го подритне деликатно както и мен - аз - русенец , жена му - русенка , дано не се казва Диана !
12 Август 2015 09:26
Телевизията стана масмедия първо в САЩ. Първият телевизионен коментатор беше Ед Мъруоу, изпечен военен кореспондент с лице като брадва. Брадвата започна първия телевизионен коментар така: "Вие и аз гледаме по телевизията бейзбол и шоупрограми.
По създаването на телевизията в САЩ е работил германския физик Браун. В химията е познат принципът на Льо Шателие-Браун. На времето го учехме още в гимназията.
В Южна Румъния до Карпатите гледаха "Всяка неделя", понеже румънската телевизия все се занимаваше с Николае Чаушеску и с жена му професор-доктор и тъй нататък Елена Чаушеску.

Причината за гледане на българската телевизия беше, че румънската предаваше само 2 часа на ден, за да се пести електричеството. Аз познавах академика, който направи жената на Чаушесско академик. Той е световно известен. беше ме поканил в Румъния по това време, но аз не отидох. Той си отмъсти, като сбърка името ми на статия в списанието по случай 50 годиенината на Елена Чаушеско, редактирано от него.
Българските телевизии сега все се занимават с генерал-пожарникар-професор-доктор-ленторез и тъй нататък Бойко Борисов. Той каза, че искали да го убият. Вярвам на политическия му инстинкт. Той знае кога да забие нож в гърба на своите "партайгеносен" и усеща, че "големите началници" ще му платят със същата монета, но няма връщане назад.
генерал-пожарникар-професор-доктор-ленторез, заслужил художник и хонорари доктор на Пловдиския университет
Българската телевизия не назоваваше себе си национална, понеже беше единствена. Нито едно дете или младеж нямаше по улиците, когато започнеше моето предаване "Търсачи на силни усещания". Когато започнеше "Всяка неделя" на Янчо Таков и Кеворк Кеворкян. Когато започнеше "Наблюдател" на Тома Томов.
Сега БНТ, въпреки, че се води обществена е най-политизираната телевизия, най-големия слугинаж на правителството. Там се шири Севда Шишманова, която е слугинаж на Прокопиев.
Моят телевизор "Тошиба" го подарих на приятел циганин; на мен не ми трябва. Sic transit Gloria mundi, тъй отминава телевизионната "епоха"
И аз подарих моя телевизор "Самсуняк" на едно цигане. Ама си купих 2 плоско екранни (плазми е неточно понятие) + монитора, който също е телевизор.
Сега зная, че най-хубаво е да си платен правозащитник.
и платен протестър.
12 Август 2015 09:32
Аз като русенско дете в началото на осемдесетте години,гледах само Том и Джери в неделя около два часа на обяд. Нищо друго не ни прибираше по къщите. Игра,игра и пак игра. А за малко да излъжа. И "Всяка неделя" ни прибараше ,само че за Пинко и Инспектор Дюдю. А че румънската телевизия имаше страхотен сигнал на Царевец 82,спор няма!
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД