:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 154
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Генов пак ще се боксира за олимпийска квота в България

Надеждите на българската федерация по бокс (БФБ) Спас Генов да получи служебно олимпийска квота за игрите в Рио де Жанейро '16 бяха попарени от европейската конфедерация (ЕВС). Както е известно, мачът за квотата в кат. до 81 кг от полупрофесионалните серии на APB между Генов и Матийо Бодерлик (Фр) в София миналия месец бе прекратен във втория рунд при техническо равенство, след като българинът си разби главата и получи сериозна аркада.

Впоследствие специална комисия присъди победата на Бодерлик, но не се произнесе относно визата за Рио. На заседание в Самоков вчера шефовете на ЕВС дадоха да се разбере, че обявеният за победител френски боксьор получава и квотата, а преиграване на двубоя няма да има, каквото бе искането на БФБ.

Така Спас Генов ще се боксира за олимпийска виза на квалификационния турнир за професионалисти (APB и WSB), на който България ще бъде домакин през май догодина. Там квоти за Рио ще получат първите трима в категориите до 81 кг, до 91 и над 91 кг.
965
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД