:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 353
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Само Австралия защитава вулгарния Ник Кириос

АТР глоби тенисиста с $12 500 и започна разследване, което може да доведе до дисквалификация на световния №41
СНИМКА: SPORTS.YAHOO.COM
Ник Кириос забърсва потта от лицето си по време на 1/8-финала срещу Джон Иснър на турнира в Монреал. Ден след като предизвика световен скандал, австралиецът бе посрещнат с мощни освирквания от публиката и загуби от американеца с 5:7, 3:6.
Асоциацията на професионалните тенисисти (АТР) наложи сурова парична глоба на Ник Кириос за поведението му по време на турнира от сериите "Мастърс" в Монреал (Кан, $3,59 млн.). 20-годишният австралиец втрещи света с просташкото си поведение в мача срещу Стан Вавринка от II кръг, когато заяви на всеослушание, че настоящата приятелка на швейцареца - 19-годишната хърватка Дона Векич, е спала с друг австралийски тенисист - Танаси Кокинакис.

АТР веднага наложи на Кириос глоба от $10 000 за обидния коментар плюс още $2500 за неспортсменско поведение към едно от децата, подаващи топките на корта. Освен това започна разследване за нарушаване на кодекса на поведение на тенисистите в параграфите "недопустимо поведение" и "поведение, противоречащо на интегритета на играта", което може да доведе до още по-тежки санкции, включително временна дискваклификация на световния №41.

Усетил, че е прекрачил моралните и етични граници, Кириос пробва да замаже положението. "Искам да използвам възможността да се извиня за направените от мен коментари по време на мача със Стан. Думите ми дойдоха в напрегнат момент и във всички случаи бяха неприемливи. Вече се извиних лично на Стан, но искам да го направя и публично. Поемам цялата отговорност и съжалявам за случилото се", написа Ник в дневника си във "Фейсбук".

Единствената публична подкрепа за тенисиста дойде от родината му. Капитанът на националния отбор на Австралия за купа "Дейвис" Уоли Масур дори призова младият талант да бъде окуражен.

"Ник има огромен потенциал за годините си - заяви бившият 1/2-финалист от Australian Open и US Open. - Дълбоко в сърцето си той е добро момче и образът му в медиите няма общо с истинския му. Ние искаме да му помогнем да развие пълния си потенциал. Ако има някой, с когото бих го сравнил, то това е Джон Макенроу. Той също бе с тежък характер, но завърши кариерата си като един от най-обичаните тенисисти."
2
1373
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
14 Август 2015 20:24
Великанът Джон Макенроу се държеше агресивно единствено когато съдиите или публиката го дразнеха и не е обидил никого.
Аз така и не разбрах с какво Стан дъ Ман издразни тоя австралийски тъпанар с гръцки корени, та да изтресе такова миризливо *****.
15 Август 2015 09:54
Ник Кириос... Можещ да напуснеш Балканите, но Балканите никога няма да те напуснат...нито децата, нито внуците...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД