:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 503
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

СНИМКА ЕПА/БГНЕС
Жители на Санта Рита в подножието на вулкана Котопакси в Еквадор напускат градчето заради активизирането на вулкана, който е недалеч от столицата Кито. Президентът на Еквадор Рафаел Кореа обяви извънредно положение, след като Котопакси започва да бълва пепел и камъни в петък.
Повече от 40 имигранти загинаха,



задушени до смърт в корабче на трафиканти в Средиземно море в събота. Корабът бе засечен от италианската брегова охрана край бреговете на Лампедуза. На борда му пътували над 300 нелегални имигранти. Съдът бил претоварен и започнал да потъва на около 40 км от либийския бряг, когато бил засечен от хеликоптер на бреговата охрана. Италиански военен кораб бил изпратен на помощ, повечето от имигрантите били спасени с изключение на затворените в трюма. Според оцелелите там пътували тези, които нямали достатъчно пари, за да платят цялата сума, изисквана от трафикантите.





Телекомуникационната фирма AT&T е помагала



на американската Агенция за национална сигурност (АНС) да следи цялата онлайн комуникация в централата на ООН, показват документи, разкрити от Едуард Сноудън. Това е било възможно, тъй като AT&T е доставяла интернет връзката на световната организация. За това е дадена специална съдебна заповед. Освен това телекомът е дал на АНС достъп до милиарди имейли във вътрешните си мрежи. Партньорството между двете организации датира от десетилетия, а AT&T е демонстрирала "изключително желание да помага". Компанията е снабдявала АНС с около 1.1 млрд. записа на телефонни разговори от домашни номера на ден през 2011 г., писа "Ню Йорк таймс".
769
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД